Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά
  • «Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Μοσκοβισί ως προεκλογικός αβανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Ο Μοσκοβισί ως προεκλογικός αβανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούλ 2018, 00:00

Οταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο που μετέφερε τον Πιέρ Μοσκοβισί για τη δέκατη επίσκεψή του τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, είχαν ήδη κυκλοφορήσει τα «Νέα» με συνέντευξη του κομισάριου που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο «Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς». Δική του φράση ήταν και απέδιδε πιστά το περιεχόμενο της συνέντευξης, η οποία ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος μια προειδοποίηση για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Oπως σημείωνε στο σύντομο πρόλογό της η φυλλάδα του Μαρινάκη «δεν απέφυγε να διαμηνύσει έξι φορές ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις».

Πράγματι, ο «αγαπητός Πιέρ» πήρε το ύφος του αυστηρού δασκάλου που κουνά το δάχτυλο στο ζαβολιάρη μαθητή: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι εκτενείς, απαιτητικές και η επιτήρηση στενότερη» – «Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές, και θεωρώ ότι θα γίνουν. Εχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε» – «Εχουμε το πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας που προβλέπει δεσμεύσεις, οι οποίες θα πρέπει να γίνουν σεβαστές και από τις δύο πλευρές – Οι δεσμεύσεις έχουν υιοθετηθεί μεσοπρόθεσμα, οπότε θα παρακολουθούνται στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, όσο χρειάζεται – Η κατάσταση είναι απαιτητική για την Ελλάδα.   Οι δεσμεύσεις και οι υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να υλοποιηθούν από την τωρινή κυβέρνηση, την επόμενη, τη μεθεπόμενη και από αυτήν που θα ακολουθήσει μετά» .

Οταν τον ρώτησαν αν «έχει περιθώρια η κυβέρνηση για διορθωτικές κινήσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο ως προεκλογικό αντιστάθμισμα στις περικοπές», ο Μοσκοβισί απάντησε κοφτά: «Δεν θέλω να μπω στο παιχνίδι των υποθέσεων και της προεκλογικής περιόδου. Οι δεσμεύσεις πρέπει να γίνουν σεβαστές, και θεωρώ ότι θα γίνουν». Και τόνισε με νόημα: «Εχουμε τους μηχανισμούς να το διασφαλίσουμε».

Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτό δεν άρεσε καθόλου στους συριζαίους. Επιασαν τον Μοσκοβισί κι αυτός δεν είχε καμιά αντίρρηση να κάνει μια κωλοτούμπα τόσο θεαματική που θα τη ζήλευε και ο… Καμμένος. Εκεί που στη συνέντευξή του έριχνε το βάρος στην ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων, προειδοποιώντας ότι δε θα γίνει ανεκτή καμιά υπαναχώρηση και ότι υπάρχει ο μηχανισμός επιτήρησης για να εξασφαλιστεί αυτό, μετατράπηκε σε διαπρύσιο κήρυκα της «καθαρής εξόδου» και του «τέλους των μνημονίων» και περιφερόταν επί μια μέρα ως προεκλογικός αβανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ, αιφνιδιάζοντας πλήρως τη ΝΔ, που αντέδρασε σπασμωδικά, ανοίγοντας δημόσια «μέτωπο» με τον επίτροπο.

Ηδη από τη συνάντησή του με τον Τσακαλώτο (ο οποίος δεν μίλησε σχεδόν καθόλου) ο Μοσκοβισί κατέστησε σαφείς τις προθέσεις του, διακηρύσσοντας: «Δεν υπάρχει νέο Μνημόνιο, δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα, η Ελλάδα πλέον στέκεται στα πόδια της υλοποιώντας τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική και με τους ευρωπαίους εταίρους της να στέκονται δίπλα της. Αυτή είναι μία νέα σελίδα για τη χώρα. (…) η μεταμνημονιακή εποπτεία, η οποία, επαναλαμβάνω, δεν αποτελεί ένα ψευδομνημόνιο. Φυσικά οι θεσμοί και η ΕΕ θα είναι παρόντες εδώ, αλλά με τελείως διαφορετικό πνεύμα και  τελείως διαφορετικές διαδικασίες. (…) θα συζητήσουμε με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας (όπως κάνω και με τον Υπουργό Οικονομικών οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας) το προσχέδιο προϋπολογισμού της χώρας στις 15 Σεπτεμβρίου. Και αυτό αποτελεί μία κανονική διαδικασία.  Βεβαίως και υπάρχει μεταπρογραμματική παρακολούθηση, όμως δεν αφορά την επιβολή νέων μέτρων, αλλά την από κοινού εγγύηση ότι οι ειλημμένες δεσμεύσεις τηρούνται. (…) Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στη  χώρα σας. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να αναπτυχθεί. Θα γίνεται ολοένα και περισσότερο ελκυστική στους επενδυτές. Σχετικά δε με την αναπτυξιακή στρατηγική πιστεύω ότι είναι ουσιαστικά συμβατή με την υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική».

Δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του Τσακαλώτου («Επί σχεδόν τρία χρόνια ο κ. υπουργός κέρδισε σιγά – σιγά βήμα προς βήμα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των υπόλοιπων υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και νομίζω ότι σε μεγάλο βαθμό η επίτευξη αυτής της συμφωνίας οφείλεται σε αυτόν»), αλλά το καλύτερο το κράτησε για την ερώτηση αν «έχει η κυβέρνηση τη δυνατότητα να μην εφαρμόσει το Μέτρο της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019», αν «υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για να αναβληθεί ή και να μην εφαρμοστεί καθόλου». Αφού θύμισε τη λατινική φράση “pacta sunt servanda” («οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται»), ο Μοσκοβισί μεταμφιέστηκε σε Κατρούγκαλο και συμπλήρωσε με… άνεση που δεν αντιστοιχεί σε επίτροπο-τεχνοκράτη, αλλά σε πολιτικό: «Ωστόσο οι δεσμεύσεις δεν είναι ανελαστικές και όπως είπα, θα συζητήσουμε με την Ελλάδα πλέον, ως μία χώρα της Ευρωζώνης σε κανονικότητα, επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού της, το οποίο οφείλει να είναι ισορροπημένο και να τηρεί τους δημοσιονομικούς στόχους. Ως εκ τούτου θα το συζητήσουμε στον καιρό του». Αφησε, δηλαδή, ανοιχτό και το ζήτημα του νέου πετσοκόμματος των συντάξεων, όπως ακριβώς το θέλει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Το ίδιο σόου έδωσε ο Μοσκοβισί και στη Βουλή. «Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δε θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!», είπε καταχειροκροτούμενος από τον κυβερνητικό λόχο που ζει για κάτι τέτοια. Τι σημασία έχει που μέχρι και το 2022 η τρόικα θα έρχεται τέσσερις φορές το χρόνο; Ο Μοσκοβισί κλήθηκε να λειτουργήσει ως προεκλογικός αβανταδόρος του ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε με… συριζαϊκή συνέπεια. Χωρίς να κοκκινίζει ούτε στο πιο χοντρό ψέμα.

Ο Χατζηδάκης, εμφανώς θυμωμένος, προσπάθησε να διαψεύσει τον Μοσκοβισί. Για να τον πάρει στο ψιλό ο Τζανακόπουλος, που έσπευσε να κάνει δήλωση για να πει ότι «ο κ. Χατζηδάκης στην πραγματικότητα θύμωσε με την αλήθεια, θύμωσε με το γεγονός ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε το αυτονόητο: Δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, ότι η Ελλάδα πέτυχε μια πολύ θετική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία το καθιστά πλέον βιώσιμο».

Ο Μοσκοβισί συναντήθηκε και με τον Μητσοτάκη. Δεν έκαναν κοινές δηλώσεις, αλλά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΝΔ αναφερόταν ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στον κ. Μοσκοβισί να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του, σεβόμενος τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Ελληνες. Πόσο μάλλον τις εντελώς αχρείαστες που επιβλήθηκαν στους πολίτες τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και εκείνες που δυστυχώς έχει υπογράψει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το προσεχές διάστημα». Ο εκνευρισμός ξεχείλισε…

Πανέτοιμος, ο Τσίπρας περίμενε τον Μοσκοβισί στο Μαξίμου για να τον ρωτήσει μπροστά στις κάμερες… αν είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στα πολιτικά κόμματα ότι δεν υπάρχει άλλο μνημόνιο για την Ελλάδα, με τον επίτροπο να απαντά ότι δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξει και δε θα υπάρξει! Ο Τσίπρας φόρεσε το στοχαστικό του ύφος και «εξήγησε» ότι μετά από οχτώ χρόνια θυσιών είναι δύσκολο για τους πολίτες να αισθανθούν την αλλαγή, όμως «είναι ιστορική αλλαγή» και «οι πολίτες θα αρχίσουν να νιώθουν την αλλαγή μέρα με τη μέρα». Δεν παρέλειψε να πει με νόημα ότι «από δω και πέρα οι εκλεγμένες κυβερνήσεις θα έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τα μέσα με τα οποία θα επιτυγχάνουν τους στόχους». Το αηδιαστικό σόου έκλεισε με συζήτηση για… γραβάτες. «Αν μου δανείσετε μία, γιατί όχι;» απάντησε ο Τσίπρας στο «χαλαρό» ερώτημα του Μοσκοβισί αν μετά τις 21 Αυγούστου θα φοράει γραβάτα.

«Μυρίζει» εκλογές; Σίγουρα ναι. Είναι διατεθειμένοι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές να αβαντάρουν τον Τσίπρα ακόμα και με μια εξάμηνη αναβολή του πετσοκόμματος των συντάξεων; Γιατί όχι; Αν είναι να κερδίσει τις εκλογές, μπορούν να του κάνουν και αυτό το «δώρο». Εξι μήνες αναβολή δε σημαίνει τίποτα. Αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις. Βάσιμες μεν, αλλά υποθέσεις. Εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και μετά τη διευκόλυνση της Μέρκελ από τον Τσίπρα στο Μεταναστευτικό, έχουν κάθε λόγο να βοηθήσουν το «αριστερό αστέρι», που συμπληρώνει αρμονικά -ως γλάστρα- την ηγεμονική πολιτική συμμαχία Μέρκελ-Μακρόν.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠολιτική αθλιότητα, μνημονιακή εξαθλίωση
Επόμενο άρθρο Της απελπισίας…

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 12:49
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo