Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 31 Μάρτη
  • Δείξε μου τον έπαινό σου, να σου πω την πολιτική σου
  • Πανδημία: Στην ίδια κατάσταση
  • Τρέμουν την αποχή
  • Βαθύτερη αιτία: Η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης των μαζών
  • Nίκος Μπελογιάννης: Ανεξάντλητη πηγή επαναστατικής έμπνευσης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Με το κοστούμι έκρυψε τη σβάστικα στο μπράτσο, όχι όμως το νεοναζισμό του
Πολιτική

Με το κοστούμι έκρυψε τη σβάστικα στο μπράτσο, όχι όμως το νεοναζισμό του

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Ιούν 2020, 00:00
 

Ο Κασιδιάρης, αναμένοντας την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική του δράση, αποχώρησε από τη ΧΑ και από ντούρος εθνικοσοσιαλιστής εμφανίζεται στο Διαδίκτυο ως «έλληνας πατριώτης» και «κοινοβουλευτικός άνδρας» που ενδιαφέρεται για το τι Ελλάδα θα παραδώσει στα παιδιά του και στα παιδιά των παιδιών του. Εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα, μίλησε χωρίς τις γνωστές κραυγές του και τα παραγγέλματα στα τάγματα εφόδου και προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρουσιάσει το προφίλ ενός μοντέρνου πολιτικού, που θα χρησιμοποιήσει κατά κόρον το Διαδίκτυο για να στελεχώσει το «πατριωτικό» του κόμμα.
 
Είπε, μεταξύ άλλων, στο μονόλογό του μπροστά στην κάμερα στις 21 Μάη του 2020, πασχίζοντας να εμφανιστεί ως ντούρος κοινοβουλευτικός, που έχει ως πρώτο αντικειμενικό σκοπό του να υπάρχει στη Βουλή μια αληθινή εθνική αντιπολίτευση:
 
«Οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος. Οπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επιφανή και σοβαρά στελέχη. Με πρόσωπα υψηλού επιπέδου, ειδικούς επιστήμονες, ανώτατους αξιωματικούς, Ελληνες που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ…
 
Είναι ανεπίτρεπτο να υφαρπάζουν τις ψήφους των Ελλήνων πατριωτών οι απατεώνες της ΝΔ, που προωθούν καθημερινά το σχέδιο ισλαμοποίησης και αφελληνισμού της Ελλάδος. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται στη Βουλή επικίνδυνοι απατεώνες τηλεπωλητές, που στο όνομα του κέρδους πουλάνε δήθεν επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές που δήθεν προστατεύουν από επικίνδυνους ιούς. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στη Βουλή μια δυναμική φωνή ενάντια στις προκλήσεις και στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μια φωνή με πίστη και αφοσίωση σε μια και μόνη ιδέα, την Ελλάδα».
 
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο φανατικός εθνικοσοσιαλιστής, που φρόντισε να πιστοποιήσει την πίστη του σ’ αυτή την εγκληματική ιδεολογία «χτυπώντας» τατουάζ στο μπράτσο του τη σβάστικα, προσπαθεί να μεταμφιεστεί σε κοινοβουλευτικό άνδρα βεληνεκούς αντίστοιχο με αυτό ενός Σαλβίνι και μιας Λεπέν, ηγετών φασιστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να χτίσει το άλλοθι της ειλικρινούς μεταμέλειας για την πολύχρονη εγκληματική του δράση.
 
Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να θυμίσουμε κάποιες από τις δηλώσεις του για τη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό, όπως είναι καταγεγραμμένες στο βούλευμα 215/2015, με το οποίο παραπέμφθηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση:
 
«Χαιρετώ αυτή την προσπάθεια στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, Πειραιά, ο αγώνας της Χρυσής Αυγής σημαίνει δρόμος, όχι κοινοβουλευτικές επερωτήσεις και τέτοιες αηδίες» (σελίδα 524).
 
«Πέραν τούτων, μετά την δολοφονία από αλλοδαπούς δράστες του Εμανουήλ ΚΑΝΤΑΡΗ στο κέντρο της Αθήνας, σε επίκαιρο άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ“, στο φύλλο 723 της 18-7-2011, με πνεύμα άκρατης επιθετικότητας και αμετροέπειας μεταξύ άλλων έγραφε: “…το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια της διαπλοκής το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνα, αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Οσο παραμένουμε εκτός κοινοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας -το πεζοδρόμιο- και θα κάνουμε την Αθήνα άνω κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε μέσα στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει με μιας Αγιος Παντελεήμονας» (σελίδα 525).
 
«Σε δημόσια ομιλία του, στις 21-4-2013, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Οι συγκεντρώσεις μας και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι εκδηλώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμιά περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι, ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις μας αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα“. Περαιτέρω στις 25-11-2012 σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στα Χανιά, μεταξύ των άλλων διακήρυξε “Ασε το βουλευτή και τα βουλευτιλίκια… Εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας. Εχουμε πάρει πλέον και την οπλοφορία με άδεια. Δεν έχει και αυτόφωρο, αν γίνει κάποιο επεισόδιο (σ.σ. προφανώς εννοεί την περίπτωση που χρησιμοποιήσει όπλο). Είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας“» (σελίδα 527).
 
«Περαιτέρω: α) Στις 25/11/2012 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με τη παρουσία και των συγκατηγορουμένων του, ομοίως βουλευτών Νικολάου Μίχου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση επέδειξε άκρως προσβλητική και εξυβριστική συμπεριφορά προς ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας… λέγοντάς τους “θα τους γαμήσω όλους, έχεις το λόγο μου. Θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ“» (όλες οι εμφάσεις δικές μας).
 
Aντίστοιχου περιεχόμενου δηλώσεις του Κασιδιάρη για τον κοινοβουλευτισμό, για τη μετατροπή της Βουλής σε Αγιο Παντελεήμονα, για κυριαρχία στο πεζοδρόμιο, γίνονται συνεχώς σε όλη την περίοδο από τον Μάη του 2012 μέχρι τα τέλη του 2019 που η Χρυσή Αυγή έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Φυσικά, το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ και ο Κασιδιάρης, ως ένα από τα γκεσέμια του, δεν περιορίστηκαν σε δηλώσεις, αλλά προχώρησαν σε εγκληματική δράση με αποκορύφωμα δολοφονίες, όπως του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Αυτή η εγκληματική δράση εδράζεται στην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία τους και στον έρωτά τους για τον Χίτλερ και τους ταγματασφαλίτες προγόνους τους.
 
Μπορεί στις 21 Μάη ο Κασιδιάρης να εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα, κρύβοντας το τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο του, όμως η γνώριμη εμφάνισή του με στολή παραλλαγής, να εκπαιδεύει άλλους χρυσαυγίτες, φέροντας ταυτόχρονα και οπλισμό δεν ξεχνιέται. Οπως δεν ξεχνιέται η εκπαίδευσή του στη σκοποβολή, μαζί με άλλον χρυσαυγίτη. Υπάρχει άφθονο τέτοιο υλικό στα παραρτήματα των Αναγνωστέων Εγγράφων 329 και 356, που αφορούν τον Κασιδιάρη. Πέρα από τις φωτογραφίες, δείτε τα βίντεο που φέρνουμε στη δημοσιότητα στο https://www.youtube.com/watch?v=uqSr8U_XHls και στο https://www.youtube.com/watch?v=SrXnAtozHqE&feature=youtu.be.
 

Φανατικός εθνικοσοσιαλιστής

 
Ο Κασιδιάρης, όπως και ο φίρερ Μιχαλολιάκος και όλη η ναζιστοσυμμορία είχαν συνειδητοποιήσει ότι η σημαία του εθνικοσοσιαλισμού δεν «περπατάει» μέσα στον ελληνικό λαό. Ετσι, κατέφυγαν στη διγλωσσία. Στα κομματικά έντυπα εκθείαζαν τον ναζισμό, ενώ στις συνεντεύξεις τους εμφανίζονταν ως υπερασπιστές του ελληνικού εθνικισμού (που στην ουσία δε διαφέρει από τον εθνικοσοσιαλισμό) απευθυνόμενοι σε ευρύτερο κόσμο. Τόσο στην τακτική ανάκριση όσο και στην ακροαματική διαδικασία στη δίκη, ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι  καταδίκαζαν υποκριτικά τον εθνικοσοσιαλισμό, για να κρύψουν το πραγματικό γεγονός ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν το κίνητρο για την εγκληματική τους δράση.
 
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: ο εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογία είναι σύμφυτος με την εγκληματική δράση και γι’ αυτό είναι εκ του πονηρού η άποψη που ακούστηκε πολλές φορές στη δίκη της ΧΑ, ότι δε δικάζονται οι ιδεολογίες αλλά οι πράξεις. Θυμίζουμε σε όλους αυτούς, ότι με τον Αναγκαστικό Νόμο 509/1947 έθεσαν εκτός νόμου το επαναστατικό ΚΚΕ, με ηγέτη τον Νίκο Ζαχαριάδη, και με τον ίδιο νόμο έστησαν εκτελεστικά αποσπάσματα και μοίραζαν ισόβιες καταδίκες στους κομμουνιστές. Εγραφε αυτός ο νόμος στην παράγραφο 1 του άρθρου 2: «Οστις επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλο σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του πολιτεύματος, του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπαση εκ του όλου της επικρατείας ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτού προσηλυτισμόν τιμωρείται εάν μεν είναι αρχηγός ή οδηγός διά της ποινής των προσκαίρων δεσμών, εις ιδίως δε βαρείας περιπτώσεις διά της ποινής των ισοβίων δεσμών ή του θανάτου, εάν δε είναι απλούς στρατιώτης διά ποινής φυλακίσεως, εις ιδίως βαρείας περιπτώσεις διά της ποινής της ειρκτής ή των προσκαίρων δεσμών» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Ο Κασιδιάρης, με τη δήλωσή του στις 21 Μάη ότι είναι πατριώτης, μετά τον εθνικοσοσιαλισμό αποκηρύσσει και τον εθνικισμό. Στα λόγια, φυσικά, από τη μια για να χτίσει το άλλοθι της ειλικρινούς μεταμέλειας για τις εγκληματικές του πράξεις (προσδοκώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο και έτσι να μετριαστεί η ποινή του) και από την άλλη για να εξαπατήσει ένα μικρό τμήμα του ελληνικού λαού, εμφανιζόμενος ως γνήσιος πατριώτης που ενδιαφέρεται δήθεν για την Ελλάδα που θα παραδώσει στα παιδιά του και στα παιδιά των παιδιών τους.
 
Θυμίζουμε ξανά το μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό έρωτα του Κασιδιάρη για τον ίδιο το μακελάρη των λαών Χίτλερ. Σε άρθρο του στη ναζιστοφυλλάδα «Χρυσή Αυγή», στις 20 Απρίλη του 2011, ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, με τίτλο: «Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία», έγραφε: «Υπάρχει σαφώς το πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία του 20ού αιώνα που παρά λίγο να ανατρέψει τη βίαιη ροή ενός ολόκληρου πολιτισμού προς την πτώση. Το πρόσωπο αυτό (…) είναι αδιαμφισβήτητα ο Αδόλφος Χίτλερ…». Ο Κασιδιά-ρης χαρακτηρίζει τον Χίτλερ κοινωνικό αναμορφωτή και οργανωτή ενός προτύπου κράτους που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στο σύγχρονο κόσμο. Εξαίρει τις τρεις ιδιότητές του ως πολιτικού ηγέτη, κοινωνικού αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυΐας και καταλήγει: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου αν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες ή μάλλον οι εβραίοι -σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά- κήρυξαν στην Γερμανία) δεν σταματούσε την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο πως θεμελιώδεις αξίες, που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασσικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο»!
 
Ενας χρυσυγίτης-συναγωνιστής του τον εγκωμίασε, μάλιστα, για το «συγκλονιστικό» άρθρο που έγραψε για τον Χίτλερ [Αναγν. 389 (Κασιδιάρης), Παράρτ. 7.1, sms, Εισερχόμενα Νο 25]: «…Συναγωνιστή Κασιδιάρη, δέξου σε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου για το ωραίο και πραγματικά συγκλονιστικό άρθρο περί Χίτλερ που έγραψες στην εφημερίδα μας στο φύλλο της 20 Απριλίου 2011. Με εκτίμηση, συναγωνιστής Κώστας Καστανιώτης, στέλεχος της Τ.Ο. Θεσ/νίκης, 11/5/2011, 7:38:19, 6945106610…».
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο συνήγορός του έσκιζαν τα ιμάτιά τους, ότι είναι αντίθετος με τον ναζισμό, ότι είναι έλληνας εθνικιστής. Προσπαθούσε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εθνικοσοσιαλιστή, για να μην θεωρηθεί ο εθνικοσοσιαλισμός του ως το κίνητρο της εγκληματικής του δράσης. Θυμίζουμε ότι σε τρισέλιδο κείμενο που συνέταξε πρόσφατα ο Κασιδιάρης -με το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, διαφώνησε ο Μιχαλολιάκος- στο 6ο σημείο ζητούσε από τον Μιχαλολιάκο να δεχτεί ότι: «Ιδεολογία μας ο ελληνικός εθνικισμός με κοινωνικό χαρακτήρα. Απόρριψη ναζισμού – φασισμού και κάθε μη ελληνικού ιδεολογικού ρεύματος. Απόλυτη προσήλωση στον ελληνικό εθνικισμό (από το όμαιμον του Ηροδότου μέχρι τον Ιωνα Δραγούμη, τον Ιωάννη Μεταξά και τον Γεώργιο Γρίβα)».
 
Ανεξάρτητα από το ποιος διέρρευσε το τρισέλιδο κείμενο του Κασιδιάρη, με τη δήλωση του 6ου σημείου, ομολογείται απ’ αυτόν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τόσο ό ίδιος όσο και όλη η ΧΑ, μηδενός εξαιρουμένου από τα μέλη και τα στελέχη της (δεν μας απασχολεί εδώ, ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών που τους απόμειναν στις εκλογές της 7ης Ιούλη του 2019 ήταν και αυτοί εθνικοσοσιαλιστές) ήταν και είναι ναζιστές και φασίστες. Διαφορετικά δε θα έθετε ζήτημα απόρριψης του ναζισμού-φασισμού.
 
Επίσης, είναι γνωστή η βλακώδης άρνηση του Κασιδιάρη, του Μιχαλολιάκου και όλων των στελεχών της ΧΑ να αποδεχτούν, ότι τόσο το καταστατικό της ΧΑ όσο και το έγγραφο για την «Αρχή του Αρχηγού», που συμπεριλαμβάνονται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 254, η ύπαρξη των οποίων αποκαλύφθηκε από το δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά, ήταν γνήσια έγγραφα του νεοναζιστικού μορφώματος. Οταν είχε ανάψει αυτή η συζήτηση στην ακροαματική διαδικασία, που είχε μάλιστα ενταθεί, με την κατάθεση ένστασης μη γνησιότητάς τους από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιά-ρη, αποδείξαμε μέσα από την ανάλυση του καταστατικού της ΧΑ, που είχε κατατεθεί στον Αρειο Πάγο στις 30 Αυγούστου του 2012, ότι με τα άρθρα 16, 17 και 32 παγιώθηκε η «Αρχή του Αρχηγού». Οπως έχουμε ξαναγράψει, δεν υπάρχει υποχρέωση από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές να καταθέτουν το καταστατικό τους. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, ενώ οι εκλογές έγιναν στις 6 Μάη του 2012, ο Μπούκουρας το κατέθεσε για λογαριασμό της ΧΑ στις 30 Αυγούστου, δηλαδή σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο Μιχαλολιάκος έδωσε εντολή στον Μπούκουρα να καταθέσει αυτό το καταστατικό, για να έχει το άλλοθι, ότι δήθεν η ΧΑ είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και να καλύπτεται έτσι η εγκληματική του δράση. Μην ξεχνάμε, ότι από την πρώτη στιγμή μετά τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ, ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος, όλα τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου επικαλούνταν ως άλλοθι ότι η ΧΑ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα που ο Αρειος Πάγος ενέκρινε το καταστατικό του.
 
Αν ο Κασιδιάρης, στο «Μανιφέστο» του, δεν ήγειρε ζήτημα τροποποίησης των άρθρων 17 και 32 του καταστατικού (με αυτά διαιωνίζεται η «Αρχή του Αρχηγού» Μιχαλολιάκου), δε θα μπαίναμε στη συζήτηση γι’ αυτά. Αναγκαστικά θα μπούμε, αφού πρώτα παραθέσουμε την πρόταση του Κασιδιάρη όσο και τα άρθρα 16, 17 και 32. Παρενθετικά επισημαίνουμε, ότι ο Κασιδιάρης σκόπιμα δεν κάνει αναφορά στο άρθρο 16 του καταστατικού της ΧΑ της 30ής Αυγούστου του 2012, γιατί ήθελε να το χρησιμοποιήσει και ο ίδιος με σκοπό να γίνει ο ισόβιος αρχηγός της ΧΑ.
 
Πρόταση Κασιδιάρη: «Τροποποίηση καταστατικού αναφορικά με τις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα – άρθρα 17 και 32: ο γενικός γραμματέας δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στην Κ.Ε., η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις κατόπιν ειδικής διαδικασίας και πάντα με απόλυτη πλειοψηφία.
 
1ον) Εισήγηση γ.γ. ή μέλους Κ.Ε. (κάθε μέλος έχει δικαίωμα αμφισβήτησης προτάσεων).
 
2ον) Συζήτηση επί της πρότασης (εισηγήσεις για απόρριψη ή τροποποίησή της).
 
3ον) Ψήφιση και λήψη απόφασης (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία)».
 
Αρθρο 17 του καταστατικού: «Γενικός Γραμματέας του κόμματος –Αρμοδιότητες
 
Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
 
Α) Προΐσταται όλων των κομματικών οργάνων και των διοικητικών δομών του κόμματος.
 
Β) Χαράσσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε αρμονία προς τις αποφάσεις του Τακτικού Συνεδρίου.
 
Γ) Εκφράζει την επίσημη κομματική θέση και εκπροσωπεί το κόμμα σε κάθε επίσημη εκδήλωση, καθώς και ενώπιον κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής.
 
Δ) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος.
 
Ε) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
 
Σ) Ορίζει τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος.
 
Ζ) Επιλέγει τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 32 του παρόντος, και καταρτίζει τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
 
Η) Συγκαλεί το Τακτικό και Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 14 και 15 του παρόντος καταστατικού.
 
Θ) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα πέντε μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων μελών του κόμματος.
 
 Ι) Μπορεί να αναθέτει την άσκηση ορισμένων από τα καθήκοντά του σε άλλα όργανα του κόμματος, καθώς και να διορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους για την δικαστική ή εξώδικη εκπροσώπηση του κόμματος» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Αρθρο 32 του καταστατικού: «Επιλογή υποψηφίων βουλευτών
 
1. Η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος γίνεται από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, ο οποίος καταρτίζει και τους εκλογικούς συνδυασμούς σε κάθε εκλογική περιφέρεια ύστερα από σχετική εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής.
 
2. …
 
3. Η αίτηση υποβάλλεται σε οποιαδήποτε τοπική οργάνωση…
 
4. Οι αιτήσεις διαβιβάζονται αμελητί στην Κεντρική Επιτροπή… Εν συνεχεία τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψηφίζουν… και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί τη σχετική εισήγηση προς το Γενικό Γραμματέα του κόμματος… Η Κεντρική Επιτροπή δεν δεσμεύεται από τις υποβληθείσες αιτήσεις και μπορεί να εισηγηθεί και σχετικά με άλλες υποψηφιότητες πολιτών.
 
5. Οι υποψήφιοι Βουλευτές Επικρατείας, καθώς και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές επιλέγονται απευθείας, κατ΄ απόλυτη διακριτική ευχέρεια από το Γενικό Γραμματέα του Κόμματος» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Αρθρο 16: «Γενικός Γραμματέας του κόμματος-Ανάδειξη
 
1. Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο κατά το διάστημα μεταξύ των Τακτικών Συνεδρίων, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα.
 
2. Ο Γενικός Γραμματέας εκλέγεται από το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία του διαρκεί μέχρι το επόμενο Τακτικό Συνέδριο. Διαδικασία εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα ανακύπτει στο Συνέδριο μόνο εφόσον το ζητήσει εγγράφως η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Συνέδρων. Εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας ανανεώνεται αυτομάτως η θητεία του Γενικού Γραμματέα μέχρι το επόμενο Συνέδριο» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Αν και αρκεί μια φευγαλέα ανάγνωση των τριών αυτών άρθρων για να γίνει φανερό ότι ο Μιχαλιολιάκος είναι ισόβιος μονάρχης στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, κρίνουμε σκόπιμες μερικές επισημάνσεις.
 
Πρώτη επισήμανση. Ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16 ο γενικός γραμματέας της ΧΑ αναγορεύεται σε ισόβιο μονάρχη, ο λαλίστατος και θορυβώδης Κασιδιάρης δεν έθεσε στο «μανιφέστο» του ζήτημα της αλλαγής αυτού του άρθρου. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελε να γίνει ο ίδιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
 
Δεύτερη επισήμανση. Ο χαλίφης Μιχαλολιάκος φρόντισε να περιλάβει στο άρθρο 17 του καταστατικού διάταξη, σύμφωνα με την οποία η πενταμελής επιτροπή που επιλέγει τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος διορίζεται απ’ αυτόν. Οι αποφάσεις του χαλίφη, σύμφωνα με την 1η παράγραφο του άρθρο 16, είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα. Αρα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, η δολοφονική επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες, γενικά όλη η εγκληματική δράση της ΧΑ σχεδιάστηκε από τον Μιχαλολιάκο και το Πολιτικό Συμβούλιο και δόθηκε εντολή στα τάγματα εφόδου να την εκτελέσουν.
 
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην ακροαματική διαδικασία από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα Αναγνωστέα Εγγραφα. Αποδείχτηκε ότι η πλούσια εγκληματική δράση της ΧΑ σχεδιάστηκε από τον φίρερ Μιχαλολιάκο, με συμφωνία όλου του Πολιτικού Συμβουλίου, και εκτελέστηκε, κατόπιν εντολής, από τα τάγματα εφόδου.
 
Στο άρθρο μας με τίτλο «Δίκη της Χρυσής Αυγής: Μια ακόμη πρέπουσα απάντηση στην εισαγγελέα» (βλ. https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/34656.Δίκη-Χρυσής-Αυγής-Μια-ακόμα-πρέπουσα-απάντηση-στην) αποκαλύψαμε τον πανικό που προκλήθηκε στις γραμμές των χρυσαυγιτών. Πανικό που αποτυπώθηκε στη συνεχή επικοινωνία τους με τον στυγνό δολοφόνο Ρουπακιά και από την επικοινωνία του Δεβελέκου με την τριάδα Κασιδιάρης-Λαγός-Μιχαλολιάκος, που τον συμβούλευε, αν κληθεί να καταθέσει για τη δολοφονία του Φύσσα, να δηλώσει ότι δε γνωρίζει τον Ρουπακιά. Ψάχνοντας τα Αναγνωστέα Εγγραφα 329 και 356, που αφορούν τον Κασιδιάρη, βγάλαμε λαβράκι, καθώς ιδιαίτερα στο παράρτημα 1.1 του Αναγνωστέου 329 βρήκαμε πολλά εισερχόμενα μηνύματα.
 
Ο Κασιδιάρης από τις 2:54’ π.μ. της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 άρχισε να λαμβάνει μηνύματα (sms) από χρυσαυγίτες που ζητούσαν απ’ αυτόν περισσότερη ενημέρωση για τη δολοφονία του Φύσσα. Γνώριζαν μάλιστα και το καλλιτεχνικό όνομα του Φύσσα. Παραθέτουμε μερικά απ΄ αυτά τα sms που αλιεύσαμε από το παράρτημα 1.1 του Αναγνωστέου Εγγράφου 329 του Κασιδιάρη:
 


Μην μπερδευτείτε με την ώρα που αναφέρεται, είναι ώρα Γκρίνουιτς. Η ώρα Ελλάδας είναι τρεις ώρες μετά, δηλαδή 2:54’:11’’. Ηδη εκείνη την ώρα, άγνωστος σε εμάς χρυσαυγίτης γνώριζε και με το μήνυμα που έστειλε στον Κασιδιάρη ζητούσε περισσότερη ενημέρωση απ’ αυτόν. Ο ίδιος χρυσαυγίτης (το δεύτερο sms στέλνεται από το ίδιο κινητό), μία ώρα μετά, στις 3:54’:46’’, στέλνει δεύτερο μήνυμα, με το οποίο γνωρίζει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Παύλου Φύσσα (killah P).
 
Ο χρυσαυγίτης αυτός γνωρίζει πολλά πράγματα και ζητάει περισσότερα από τον Κασιδιάρη. Τον ρωτάει, γιατί προφανώς είναι σίγουρος ότι γνωρίζει περισσότερα για τον «killah P». Ολη τη νύχτα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 ο Κασιδιάρης δέχεται μηνύματα από διαφορετικούς χρυσαυγίτες, που δεν ανήκουν στο ηγετικό απαράτ του νεοναζιστικού μορφώματος. Αυτό σημαίνει ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ευρύτατα γνωστός στους κόλπους των χρυσαυγιτών. Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τα υπερασπιστικά παραμύθια ο Κασιδιάρης και άλλοι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, ότι τάχα δε γνώριζαν τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν τον είχαν στοχοποιήσει.
 
Γεράσιμος Λιόντος
 

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦαστ τρακ διαδικασίες στην Προανακριτική
Επόμενο άρθρο Είπαν… Εγραψαν… Είπαν

Σχετικά Αρθρα

Δείξε μου τον έπαινό σου, να σου πω την πολιτική σου

Ο Τσίπρας καμαρώνει που το Le Point τον χαρακτήρισε αντιλαϊκό μεταρρυθμιστή

Πολιτική 30 Μαρ 2023, 20:10

Μοσάντ, ΚΥΠ και Αντιτρομοκρατική σε ύποπτες συναλλαγές

Καταστολή 29 Μαρ 2023, 20:43

Ο αστυνομικός μηχανισμός προσέφερε ασυλία στους νεοναζιστές εγκληματίες και το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Πολιτική 29 Μαρ 2023, 11:26

ΑΠΟΧΗ από τις ΚΑΛΠΕΣ της απάτης – Η ΟΡΓΗ να ξεχυθεί στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Η Αποψή Μας 28 Μαρ 2023, 14:04

Νέες αγορές όπλων: business as usual

Γδέρνοντας τον ελληνικό λαό

Πολιτική 24 Μαρ 2023, 12:28

Λυσσασμένος με την κατάργηση του άρθρου 16

Παιδεία 24 Μαρ 2023, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάρτη

31 Μαρ 2023, 00:01
Πολιτική

Δείξε μου τον έπαινό σου, να σου πω την πολιτική σου

Ο Τσίπρας καμαρώνει που το Le Point τον χαρακτήρισε αντιλαϊκό μεταρρυθμιστή

30 Μαρ 2023, 20:10
Υγεία

Πανδημία: Στην ίδια κατάσταση

30 Μαρ 2023, 19:14
Κόντρες

Τρέμουν την αποχή

30 Μαρ 2023, 14:05
Οικονομία

Βαθύτερη αιτία: Η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης των μαζών

Η νέα κρίση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος (2)

30 Μαρ 2023, 10:36
Ιστορία

Nίκος Μπελογιάννης: Ανεξάντλητη πηγή επαναστατικής έμπνευσης

71 χρόνια μετά το έγκλημα του μοναρχοφασισμού

30 Μαρ 2023, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάρτη

30 Μαρ 2023, 00:01
Καταστολή

Μοσάντ, ΚΥΠ και Αντιτρομοκρατική σε ύποπτες συναλλαγές

29 Μαρ 2023, 20:43
Παιδεία

Ξανά, κ. Λακασά;

29 Μαρ 2023, 18:11
Παιδεία

Κομφούζιο με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων σχολών των πρώην ΤΕΙ

29 Μαρ 2023, 14:11
Η παπάρα

Ο,τι του φανεί του Λωλονικολή

29 Μαρ 2023, 13:35
Πολιτική

Ο αστυνομικός μηχανισμός προσέφερε ασυλία στους νεοναζιστές εγκληματίες και το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

29 Μαρ 2023, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάρτη

29 Μαρ 2023, 00:01
Κόντρες

O Edi Rama ίδρυσε σχολή στην Ελλάδα

28 Μαρ 2023, 18:52
Η Αποψή Μας

ΑΠΟΧΗ από τις ΚΑΛΠΕΣ της απάτης – Η ΟΡΓΗ να ξεχυθεί στους ΔΡΟΜΟΥΣ

28 Μαρ 2023, 14:04
Διεθνή

Μεγάλη νίκη των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων

28 Μαρ 2023, 13:57
Παιδεία

IKY: εσωτερικά μαχαιρώματα;

28 Μαρ 2023, 13:47
Διεθνή

Μια σύγκρουση στο εσωτερικό του σιωνισμού

Με αντικείμενο τον έλεγχο της εξουσίας

28 Μαρ 2023, 12:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2023, 00:01
Κόντρες

Από τις 25 Μάρτη στις 30 Αυγούστου

27 Μαρ 2023, 18:50
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 31 Μάρτη

    Ημέρα αποθήκευσης αρχείων.Μάλτα: Ημέρα δημοκρατίας (1974).1900: Η γαλλική εθνοσυνέλευση ψηφίζει νόμο που μειώνει σε έντεκα τις ώρες εργασίας γυναικών και παιδιών.1931: Ιδρύεται η Εργατική Εστία «για οικονομική, ηθική και πνευματική προαγωγή των εργαζομένων».1946: Επίθεση ανταρτών στο αστυνομικό σταθμό Λιτοχώρου, νεκροί εννιά χωροφύλακες, δύο λοχίες κι ένας οπλίτης της εθνοφυλακής, αρχή εμφύλιου.1991: Ρουκέτα κατά του ξενοδοχείου «Πεντελικόν» (17Ν).1991: Τρεις βόμβες σε δυο υποκαταστήματα της τράπεζας «Citibank» (ΕΛΑ-1η Μάη).1992: Βόμβα (για δεύτερη φορά) στο κέντρο «Καν Καν» (ΕΛΑ-1η Μάη).1999: Ρουκέτα κατά των γραφείων του ΠαΣοΚ στη Χαριλάου Τρικούπη (17Ν).
  • Σαν σήμερα 30 Μάρτη

    Ημέρα αντισύλληψης.1947: Εκτελούνται τρεις τυπογράφοι της μακεδονικής εφημερίδας "Αγωνιστής".1952: Εκτελούνται οι Μπελογιάννης, Μπάτσης, Καλούμενος και Αργυριάδης.1970: Βόμβα του Κινήματος 20 Οκτώβρη καταστρέφει στρατιωτικό όχημα έξω από τη σχολή Ευελπίδων. Αλλοι δυο μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν ανακαλύπτονται στο ίδιο μέρος και σε αστυνομικό όχημα στην Καλλιδρομίου.1972: Εκατοντάδες συλλήψεις νέων στη Θεσσαλονίκη.1977: Βόμβες σε δεκατέσσερα αυτοκίνητα Βορειοαμερικάνων σε Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Καισαριανή, Ιλίσια, Κολωνάκι, Γκύζη και Νέο Κόσμο, άλλες έξι απόπειρες απέτυχαν (ΕΛΑ).1992: Δύο βόμβες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ-1η Μάη).2020: Θάνατος Μανώλη Γλέζου.
  • Σαν σήμερα 29 Μάρτη

    Βιετνάμ: Ημέρα βετεράνων (1973).1906: Απεργία 500.000 εργατών σε Πενσυλβανία, Ιλινόις, Ιντιάνα και Αϊόβα.1968: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλώντας στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».1970: Καταγγελίες για βασανιστήρια σε 35 μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης Δημοκρατική Αμυνα.1973: Αποχώρηση των Αμερικανών από το Νότιο Βιετνάμ.1975: Ποινική δίωξη κατά τριών πρωθυπουργών και 97 υπουργών της χούντας, καθώς και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.
  • Σαν σήμερα 28 Μάρτη

    Ημέρα του θεάτρου σκιών.1972: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τα αξιώματα του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας, καθώς και του προέδρου της βουλής.1984: Δολοφονούνται από Αραβα ο β’ μορφωτικός ακόλουθος Κένεθ Χουάιτι και η υπάλληλος Αρτεμις Νικολαΐδη, της αγγλικής πρεσβείας στην Αθήνα.1985: Ο αρεοπαγίτης Χρήστος Σαρτζετάκης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με οριακή πλειοψηφία 180 ψήφων.
  • Σαν σήμερα 27 Μάρτη

    Ημέρα θεάτρου.Ημέρα κοινωνικής εργασίας.Ημέρα άθλησης.Ημέρα της μονής κάλτσας.Αγκόλα: Ημέρα νίκης.1969: Βόμβα σε γραμματοκιβώτιο στην οδό Νίκης (Αθήνα).1973: Ο Μάρλον Μπράντο αρνείται το βραβείο «Oscar» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά του Χόλιγουντ απέναντι στους ερυθρόδερμους.2001: Πρώτος πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων (Αμστερνταμ).
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Ο,τι του φανεί του Λωλονικολή

    29 Μαρ 2023, 13:35
    Υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας λέει ο ένας για τον άλλον ότι ήταν κακοί και επικίνδυνοι κυβερνήτες. Εγώ συμφωνώ μαζί τους ότι ήταν κακοί κυβερνήτες και επικίνδυνοι για το δημόσιο συμφέρον, [...] Απέναντί τους έχω ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Δεν έχω κυβερνήσει και δεν έχω βλάψει τη χώρα. Δεν έχω στήσει υποκλοπές. Δεν έλεγα το ’14 «Σεισάχθεια» και μετά να παραδώσω δισεκατομμύρια κόκκινων δανείων, εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα στα «κοράκια» των funds και τώρα να τους εκβιάζουνε και να πάω να χύνω κροκοδείλια δάκρυα. [...] Αν έχουμε μία ισχυρή εντολή, ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, τότε με το σημερινό τοπίο θα ξεκινήσουμε με την εντολή που θα πάρουμε, μια προσπάθεια να υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις. Εάν επιτευχθούν αυτές βάσει των προτεραιοτήτων που θέτουμε για τη χώρα, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής. Δεν θα είναι ένα πρόσωπο που θα πω εγώ. Δεν διορίζω εγώ την κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας σε όλη την Ευρώπη είναι με πρόσωπα κοινής αποδοχής.

    Νίκος Ανδρουλάκης

    (Ο,τι του φανεί του Λωλονικολή. Αφού, ρε μεγάλε, έχεις συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των Μητσοτάκη-Τσίπρα, γιατί δεν προτείνεις τον εαυτό σου για πρωθυπουργό της συμμαχικής κυβέρνησης, αλλά παριστάνεις τον τάχαμου πολιτικά γενναιόψυχο; Ξέρουμε: φοβάσαι πως θα σε κάνουν ρόμπα που παριστάνεις την αθώα, άσπιλη και άμωμη παιδίσκη. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν ήσουν επί κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλων; Δεν συμμετείχες σε συσκέψεις για το μοίρασμα των κρατικών πόστων ανάλογα με την ποσόστωση που είχατε συμφωνήσει; Αλλά και αυτό να μην είχες κάνει, το κόμμα σου δεν έχει κυβερνήσει; Σε κάποιο καινούργιο κόμμα προεδρεύεις ή στο αμαρτωλό ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ; Και γιατί, αφού θέλεις κυβέρνηση «προγραμματικών συγκλίσεων», δεν την προτείνεις στον αρχηγό του πρώτου κόμματος, όταν θα έχει αυτός την εντολή, ή έστω του δεύτερου κόμματος, άμα βγαίνουν τα νούμερα και μπορείτε να το παλέψετε να φτιάξετε κυβέρνηση; Θέλεις να τους εξευτελίσεις προσωπικά, αφήνοντας να περάσουν άκαρπες οι δικές τους εντολές για να καρποφορήσει η δική σου; Αμ’ το άλλο πού πήγες και το βρήκες; Οτι οι κυβερνήσεις συνεργασίας «σε όλη την Ευρώπη» έχουν επικεφαλής τρίτα πρόσωπα. Στη Γερμανία, η τρικομματική κυβέρνηση έχει καγκελάριο τον Ολαφ Σολτς, τον επικεφαλής του μεγαλύτερου από τα τρία κόμματα. Στην Ισπανία, η δι-τρι-κομματική κυβέρνηση των PSOE-Podemos-Unidos έχει πρωθυπουργό τον Πέδρο Σάντσεθ, επικεφαλής του μεγαλύτερου από τα τρία κόμματα. Στην Πορτογαλία η κυβέρνηση είχε στήριξη δύο άλλων κομμάτων και πρόεδρο τον Κόστα, τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος. Στην Ιταλία, η τρικομματική φασιστο-δεξιά κυβέρνηση έχει πρωθυπουργό την Τζιόρτζια Μελόνι και όχι τον Σαλβίνι ή τον Μπερλουσκόνι, γιατί το νεοφασιστικό κόμμα της Μελόνι βγήκε πρώτο. Πού τις βρίσκεις και τις λες αυτές τις μπούρδες; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Ο Ανδρουλάκης είναι χαρακτηριστικά ολίγιστος και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει παρά μόνο μπούρδες. Είναι δε τόσο ζωηρή και… φευγάτη η παιδική χαρά της Χαριλάου Τρικούπη, που ο θείος Κώστας δεν μπορεί να βάλει τάξη, τα έχει παίξει και έχει παρατηθεί. Βαραίνουν και τα χρόνια, βλέπετε)

  • Αν ζούσε ο Γκέμπελς, θα αυτοκτονούσε…

    21 Μαρ 2023, 19:50
    Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών. Για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής: Ενας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Εβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. (…) Στη Γερμανία, το 2018, ένα τρένο με σύστημα τηλεδιοίκησης εκτροχιάστηκε και πέθαναν τόσοι άνθρωποι γιατί ο σταθμάρχης έπαιζε βιντεοπαιχνίδι. Είπε κανένας εκεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η Μέρκελ; Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσα συστήματα και να διαθέτεις, όλα στο τέλος καταλήγουν στον άνθρωπο. Και όποιος αθωώνει τον σταθμάρχη, τον επόπτη ή τους άλλους που δεν πήγαν στη δουλειά τους, το κάνει μόνον για πολιτικούς λόγους.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Αν ζούσε ο Γκέμπελς θα αυτοκτονούσε, βλέποντας έναν από τους μαθητές του να τον ξεπερνά σε έλλειψη ηθικού έρματος και στον αδίστακτο τρόπο με τον οποίο παραποιεί την αλήθεια και φτιάχνει τα πιο τερατώδη ψέματα. Προκύπτει από πουθενά ότι θα ήταν τρεις σταθμάρχες στη βάρδια; Το αντίθετο: οι δύο σχολούσαν στις 22:00, μια ώρα προτού φτάσει το Ιντερσίτι στη Λάρισα. Αλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πει ότι από εδώ και πέρα θα υπάρχουν δύο σταθμάρχες στη βάρδια, παραδεχόμενη ότι μέχρι τώρα ήταν μόνο ένας. Προκύπτει από πουθενά ότι ο ένας δεν πάτησε το πόδι του και ο άλλος πήγε να πάρει σουβλάκια για τον γιο του; Από πουθενά. Προκύπτει από πουθενά ότι έπρεπε να υπάρχει και τέταρτος, ο επόπτης, αλλά αυτός γλένταγε σε τσιπουράδικο; Από πουθενά. Ποιος επέτρεψε στον άριστο μαθητή του Γκέμπελς να εξαπολύει αυτές τις βρομιές; Ο Παπαδάκης στο πρωινάδικό του. Να πούμε πως αυτά δεν περνάνε; Να το πούμε. Να προσθέσουμε και για τον πανικό τους, που τους οδηγεί σε τέτοιες τερατωδίες. Το γεγονός, όμως, δεν αλλάζει. Αυτοί οι αδίστακτοι εξουσιαστές είναι ικανοί για κάθε έγκλημα)

  • Η εθνική μας γιαγιά μαλώνει τα παιδάκια

    20 Μαρ 2023, 07:00
    Το σύνθημα «δεν ήταν κακιά η ώρα, είναι κακιά η χώρα» που ακούστηκε στους δρόμους και στα κοινωνικά δίκτυα στον απόηχο της σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου, ήταν, δεδομένων των συνθηκών, απολύτως δικαιολογημένο. Την ίδια στιγμή, ίσως εκφράζει μια απαξίωση που δεν μας οδηγεί εκεί όπου θέλουμε να πάμε: σε μια καλύτερα οργανωμένη κοινωνία με αξιοκρατία και λογοδοσία. (…) Με λίγα λόγια, το σύνθημα και το σχετικό συναίσθημα μπορούν να αποβούν αντιπαραγωγικά· να μας ακινητοποιήσουν σ’ ένα τέλμα. Ιδιαίτερα όταν τα εκφράζουν νεαρά άτομα τα οποία θα κληθούν να διορθώσουν ό,τι πηγαίνει τόσο στραβά στη χώρα μας: φοβάμαι ότι διαιωνίζουμε από γενιά σε γενιά την απέχθεια του εαυτού, τη μεμψιμοιρία, το αίσθημα της ανημπόριας και της ματαιότητας. Αν πιστεύουμε ότι η χώρα είναι «κακιά», είμαστε επιρρεπείς στην ηττοπάθεια· στις εκδηλώσεις του εμφυλίου πολέμου – με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην προσπαθούμε αρκετά, όχι μόνο να μην ενδιαφερόμαστε αρκετά, αλλά και να γινόμαστε καταστροφικοί, βάνδαλοι κυριολεκτικά και μεταφορικά. (…) Κατηγορώντας ολόκληρη τη χώρα, επιτείνουμε την παθολογία της: την παθολογία ότι σπανίως αποδίδονται ατομικές ευθύνες, του ότι σπανίως λαμβάνονται τολμηρές αποφάσεις, του ότι κανείς δεν σηκώνει το κεφάλι του μέσα στον όχλο εφόσον απειλείται με αποκεφαλισμό. Κυρίως, την παθολογία του ότι καμιά κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να δυσαρεστήσει μερικούς προκειμένου να επιβάλει το σωστό και το δίκαιο.

    Σώτη Τριανταφύλλου

    (Ακούτε, παιδάκια, τι σας λέει η γιαγιά Σώτη; Αντί να ονειρεύεστε επαναστάσεις και εμφύλιους πολέμους που θα τσακίσουν το σύστημα που έκανε τη χώρα κακιά, στρωθείτε στη δουλειά. Να κάνετε τα μαθήματά σας και ν’ ακούτε τη γιαγιά Σώτη. Οχι επαναστατικές σκέψεις. Τα πέρασε για λίγο και η γιαγιά Σώτη στα νιάτα της, αλλά σύντομα κατάλαβε πως πρέπει να δουλέψουμε για τον εκσυγχρονισμό, την αξιοκρατία, το κέρδος, αυτή την κινητήρια δύναμη των κοινωνιών. Οι άξιοι θα πάνε μπροστά και θ’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Οι μίζεροι θα μείνουν στάσιμοι, αν όχι περιθωριοποιημένοι. Κι αν επιμένουν να μεταφέρουν τη μιζέρια τους στους δρόμους, ένα καλό μπερντάχι από τα ΜΑΤ θα τους συνεφέρει. Α, ας τις πει κάποιος/α της γιαγιάς, πως όταν οι νέοι μιλάνε για την «κακιά χώρα», δεν αναφέρονται συλλήβδην στους κατοίκους της, δεν αναφέρονται σ’ εκείνους που ανταλλάσσουν την εργασία τους με μέσα συντήρησης. Αναφέρονται στα καπιταλιστικά παράσιτα, στην αστική πολιτική και στα ΑΡΔάκια που έχουν αναλάβει εργολαβικά –με καλά συμβόλαια- την υπεράσπιση αυτού του συστήματος και τη συκοφάντηση κάθε ανατρεπτικής φωνής και πράξης. Kι αν η γιαγιά Σώτη προσποιηθεί ότι δεν ξέρει τι είναι τα ΑΡΔάκια, πείτε το της και ολογράφως: Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιολόγοι)

  • Ο γκαϊλές* ενός πλασιέ νανογιλέκων

    16 Μαρ 2023, 12:44
    Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εγώ, όπως σίγουρα γνωρίζετε, είμαι καπιταλιστής και διαφημίζω την καπιταλιστική μου συνείδηση και την πίστη μου στην ικανότητα του καπιταλισμού να προωθεί τις κοινωνίες προς την πρόοδο. Ο καπιταλισμός όμως για να λειτουργεί θα πρέπει να λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Και ο ανταγωνισμός για να λειτουργεί πρέπει να μην υπάρχει στρέβλωση της αγοράς με διαφόρων ειδών τεχνάσματα. Δεν αναφέρομαι στο marketing και στη διαφήμιση, αναφέρομαι σε τεχνάσματα παραπλανητικά τα οποία τελικά νοθεύοντας τον ανταγωνισμό νοθεύουν την ίδια τη λειτουργία του συστήματος της οικονομίας.

    Αδωνις Γεωργιάδης

    («Χαιρετισμός Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Αδωνι Γεωργιάδη στην ψηφιακή εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με θέμα "Προστασία καταναλωτή: η σωστή ενημέρωση όφελος για επιχειρήσεις και καταναλωτές"». Χρησιμοποιεί ο ΣΕΒ τους όρους «καπιταλιστές», «καπιταλισμός» και τα παράγωγά τους; Ποτέ των ποτών. Οι όροι που χρησιμοποιούν οι καπιταλιστές είναι ευφημιστικοί: «επιχειρείν», «επιχειρηματίες», «επιχειρηματικότητα», «επενδυτές», «αγορά», «οικονομία της αγοράς», «συντελεστές της παραγωγής» και τα παρόμοια. Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Ανάπτυξης, όμως, έχει το δικό του... γκαϊλέ. Παριστάνει τον αντιμαρξιστή... διανοούμενο και θέλει να «τη λέει» στους μαρξιστές: χτυπάτε τον καπιταλισμό και τους καπιταλιστές εσείς; Περήφανος καπιταλιστής εγώ. Από την άλλη, αυτός, ένας τηλεπλασιέ νανογιλέκων, κολακεύεται να συμπεριλαμβάνει τον εαυτό του στους μεγάλους καπιταλιστές. Και να τους γλείφει σαν σκυλάκι του καναπέ. Οι μεγάλοι καπιταλιστές, από την άλλη, κατά κανόνα σιχαίνονται κάτι τέτοιους τύπους. Τους θεωρούν ελεεινούς. Ως πρακτικοί άνθρωποι, όμως, τους ανέχονται γιατί τους κάνουν τη δουλειά. Την πολύ βρόμικη δουλειά.

    * Γκαϊλές: τουρκικής προέλευσης λέξη που υποδηλώνει το ζόρι, την αγωνία, τον νταλκά, τη σκοτούρα, τη βαθιά επιθυμία που γίνεται βάρος)

  • Εμείς μιλάμε για ζωές, αυτοί μιλούν για ψήφους

    13 Μαρ 2023, 19:59
    Εδώ και πολύ καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη να μετατρέψει τη σωρευμένη οργή και απογοήτευσή του σε θετική πολιτική δράση. Μετά τα Τέμπη αυτό είναι ακόμη πιο δύσκολο και ταυτόχρονα ακόμη πιο επείγον. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όπως λέει η τελευταία γραμμή άμυνας της ΝΔ. Γιατί η κοινωνία, η χώρα, τα παιδιά μας αξίζουν πολύ περισσότερα. Και κυρίως δικαιοσύνη.

    Ολγα Γεροβασίλη

    (Από τις στήλες του «Βήματος της Κυριακής» έστειλε το… κριτικό μήνυμα προς «κάθε δημοκρατικό πολίτη» το μεγαλοστέλεχος και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς το περιεχόμενο της «θετικής πολιτικής δράσης», που ζητούν οι συριζαίοι, αντί «της σωρευμένης οργής και απογοήτευσής». Αρκεί να πέσει στην κάλπη το μαγικό χαρτάκι με το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» πάνω-πάνω. Το μήνυμα είναι ευανάγνωστο: «Μαζευτείτε, μην αναλώνεστε σε διαμαρτυρίες, μην σκέφτεστε πώς θα κάνετε το σύστημα να πληρώσει, κατεβείτε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ». Για ποιο λόγο ΣΥΡΙΖΑ; «Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Tέτοιο θράσος. Δικιά τους δεν ήταν η Δούρου που μετά τον πνιγμό τόσων ανθρώπων στη Μάνδρα έλεγε πως απλά της έκατσε η στραβή στη βάρδια της; Ο Τσίπρας δεν ήταν που έκανε τηλεοπτικό σόου στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ γνώριζαν ήδη ότι στον Νέο Βουτζά και στο Μάτι υπάρχουν πολλοί νεκροί; Ο Τζανακόπουλος με τον Τόσκα δεν οργάνωσαν γκεμπελίστικο σόου, με τις φωτίτσες που άναβαν στον ψηφιακό πίνακα, για ν' αποδείξουν πως υπήρχε ευρύ σχέδιο εμπρησμών, γι' αυτό δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα καλύτερο στο Μάτι; Την υπουργό Προ Πο, Γεροβασίλη, που διαδέχτηκε τον Τόσκα, δεν επικαλούνταν ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, που προσπαθούσε να εκβιάσει ωμά τον δικαστικό πραγματογνώμονα - αξιωματικό της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κρύψει την αλήθεια για τις κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες στο μαρτυρικό θάνατο τόσων ανθρώπων στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδιωτικοποίησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οργανώνοντας φιέστα Τσίπρα-Τζεντιλόνι στην Κέρκυρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κορόιδευε τον κόσμο ότι φέρνει γρήγορα τρένα, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι η ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου ήταν πολύ χειρότερη σε σχέση με τη δεκαετία του '60; Πρόκειται για γαϊδούρια. Αυτά τα κοινωνικά γαϊδούρια ενδιαφέρονται μόνο για τις ψήφους, την ώρα που ο ελληνικός λαός μιλάει για τις τόσες αδικοχαμένες ζωές και βγαίνει στο δρόμο κραυγάζοντας «οι ζωές μας μετράνε»)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo