Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη
  • Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει
  • Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Κύμβαλο αλαλάζον
Πολιτική

Κύμβαλο αλαλάζον

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιούλ 2005, 00:00

Την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» του Ζούγκλα και του Μαυροτρύπα, μαζί με το «καυτό» DVD «Πιο θερμή κι απ’ τον ήλιο», προς τέρψιν των ηδονοβλεπτικών διαθέσεων του αναγνωστικού κοινού, διέθετε και άρθρο του Αγγελέτου Εμμ. Κανά, με τίτλο «Αθώοι φυλακισμένοι – όμηροι» και διευκρινιστικό υπότιτλο «Η δίκη – παρωδία, ο συνεργαζόμενος με τον ΕΛΑ Τσιγαρίδας και η σιωπή των αριστερών δικηγόρων». Προφανώς, οι ιθύνοντες νόες της φυλλάδας έκριναν πως μετά την κάψα που θα προκαλούσε η παρακολούθηση του DVD, οι αναγνώστες θα μπορούσαν να δροσιστούν διαβάζοντας ολίγον Κανά.

Είναι τραγικό να αναγκάζεσαι να αντιμετωπίζεις έτσι έναν άνθρωπο που εδώ και 2,5 χρόνια εκτίει μια βαρύτατη ποινή σε καθεστώς απομόνωσης, θύμα των «αντιτρομοκρατικών» πολιτικών σκοπιμοτήτων, όμως ο βίος και η πολιτεία του Κανά, ιδιαίτερα τους τελευταίους 7 μήνες, δεν μας αφήνουν περιθώρια να το παραβλέψουμε κι αυτό. Αν και χρηστός πολίτης, που πάντα ψήφιζε κοινοβουλευτικά κόμματα, πατριώτης (δεν τον επέλεξε τυχαία ως φίλο και συνδαιτημόνα του ο «πολύς» Π. Καμμένος) και καλός χριστιανός, ο Κανάς προτιμά να ξεχάσει τη χριστιανική προτροπή για τα αλαλάζοντα κύμβαλα και να συμπεριφέρεται σαν τέτοιο. Φαίνεται πως «η φωνή του κυρίου» είναι πολύ «δυνατή» και δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Επειδή, λοιπόν, διακρίνουμε μια «ελαφρά προσαρμογή» στη «φωνή του κυρίου», την οποία απλώς αναπαράγει ο Κανάς, θέλουμε να σημειώσουμε μερικά πράγματα. Οι στόχοι του Κανά έχουν πλέον αυξηθεί σε τρεις. Εκτός από τον Χρήστο Τσιγαρίδα και τις Κινήσεις Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους, έχουμε τώρα και τους «αριστερούς δικηγόρους», έτσι γενικά, χωρίς καμιά παραπέρα διευκρίνιση για το ποιοι συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτή την κατηγορία. Από τα συμφραζόμενα του τελευταίου πονήματος μπορούμε να συμπεράνουμε πως πρόκειται για όλους τους υπερασπιστές στη δίκη ΕΛΑ (πλην του Αλ. Κούγια, υπερασπιστή του Κανά, που ουδέποτε δήλωσε αριστερός, μολονότι στη δίκη έδειξε πολύ μεγαλύτερο σεβασμό για την Αριστερά και τους συναδέλφους του, απ’ αυτόν που έδειξε ο πελάτης του).

Φυσικά, η κεντρική ιδέα και του νέου πονήματος είναι… υψηλού φιλοσοφικού επιπέδου. Παρακολουθείστε τους συλλογισμούς: Η αθωωτική απόφαση του δικαστήριου για τον Τσιγαρίδα, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Κανά, ότι ο Τσιγαρίδας είναι… συνεργαζόμενος. Διότι το δικαστήριο δέχτηκε ότι «δεν αποδείχτηκε καμιά συνδρομή του, ούτε υλική ούτε ψυχική σε οποιονδήποτε άγνωστο δράστη». Προφανώς, το δικαστήριο έπρεπε να καταδικάσει τον Τσιγαρίδα με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης για να ικανοποιηθεί ο Κανάς. Το ότι δεν είχε κανένα στοιχείο σε βάρος του δεν έχει καμιά σημασία. Οπως επίσης δεν έχει καμιά σημασία πως το δικαστήριο διαχώρισε τον Τσιγαρίδα από τους συγκατηγορουμένους του, δεχόμενο ότι αυτός υπήρξε μέλος του ΕΛΑ, ενώ οι υπόλοιποι (εμμέσως πλην σαφώς) όχι.

Αφού, λοιπόν, ο Τσιγαρίδας είναι αυτό που υποστηρίζει ο Κανάς και όχι αυτό που όλος ο κόσμος βλέπει, οι Κινήσεις Αλληλεγγύης, που εξακολουθούν να τον υποστηρίζουν, «παίρνουν εντολές από αλλού».

Και οι «αριστεροί δικηγόροι» πού κολλάνε; Πώς ξεπήδησαν στη μέση, ενώ μέχρι τώρα δεν είχαν την τιμητική τους; Μόλις άκουσαν την απόφαση -γράφει ο Κανάς- «κρέμασαν κάτι μούτρα σαν να ‘ταν σε κηδεία»! Φυσικά, το ακριβώς αντίθετο συνέβη, όμως γιατί πρέπει να βληθούν συλλήβδην δικηγόροι που έχουν δώσει μάχες σε δικαστικές αίθουσες, σε εισαγγελικά γραφεία και αστυνομικά τμήματα και οι οποίοι έχουν υπερασπιστεί, με προσωπικό κόστος και κόπο και χωρίς λεφτά, δεκάδες διωχθέντες των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων;

Για τον ίδιο λόγο που βάλλεται και το κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Ο Κανάς προσπαθεί να αποδυναμώσει την πρόσφατη αθωωτική απόφαση για τον ΕΛΑ. Ο Κανάς συκοφαντεί τον Χρ. Τσιγαρίδα, έναν αγωνιστή που υπεράσπισε τις πολιτικές του επιλογές και έχει τη δική του συμβολή στη (σχετική) ανατροπή του κλίματος τρομολαγνείας. Ο Κανάς συκοφαντεί το κίνημα αλληλεγγύης, αυτό το μικρό κίνημα που ξεπήδησε μέσα από τους χώρους του αντικαπιταλιστικού αγώνα και σήκωσε την τελευταία τριετία το βάρος της αντίστασης στην τρομοϋστερία και την κρατική τρομοκρατία. Ο Κανάς τα βάζει και με τους «αριστερούς δικηγόρους», λίγο μετά την έκδοση μιας πραγματικά ιστορικής αθωωτικής δικαστικής απόφασης και πέντε μήνες πριν την έναρξη του εφετείου για την υπόθεση 17Ν. Επειδή, λοιπόν, ο Κανάς είναι ενεργούμενο (σκέτο ενεργούμενο, με πλήρη αδυναμία να σκεφτεί και να ενεργήσει αυτόνομα), νομίζουμε ότι σ’ αυτή τη δεύτερη μεγάλη δίκη σκοπεύουν οι βολές κατά εκείνων των δικηγόρων που έχουν μια συγκεκριμένη διαδρομή και στη δικηγορία και στο πολιτικό κίνημα. Πολύ φοβόμαστε ότι ζούμε τα πρώτα βήματα μιας νέας «βεζυρογλιάδας» με πρόσκοπο τον Κανά. Οταν αυτός «κουραστεί», η σκυτάλη θα περάσει σε άλλους.

Τα γράφουμε όλ’ αυτά, γιατί πιστεύουμε πως δεν πρέπει να περάσουν στο ντούκου. Το κίνημα αλληλεγγύης οφείλει να πάρει τα μέτρα του, τσακίζοντας εν τη γενέσει τους όλες τις προσπάθειες συκοφάντησης και σπίλωσης αγωνιστών και χώρων αντίστασης. Αν δεν το κάνει έγκαιρα, θα αποπολιτικοποιήσει την ίδια την έννοια της αλληλεγγύης (μετατρέποντάς την σε οιονεί φιλανθρωπία) και θα αναγκαστεί να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

ΥΓ: Είναι η τρίτη φορά που ο Κανάς επικαλείται τον Γιάννη Σερίφη ως υποστηρικτή των απόψεών του. Η πρώτη ήταν στο δικαστήριο, η δεύτερη ήταν σε μια πρόσφατη εκδήλωση της Συσπείρωσης Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία στο Πολυτεχνείο (όπου διαβάστηκε «επιστολή Κανά», αίτημα που υποστήριξε ο Γ. Σερίφης, με αποτέλεσμα την κακήν-κακώς διάλυση της εκδήλωσης), η τρίτη είναι με το άρθρο στο «Πρώτο Θέμα». Πώς πρέπει, άραγε, να ερμηνεύσουμε τη σιωπή του Γ. Σερίφη;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλα μεγέθη, άλλοι χειρισμοί
Επόμενο άρθρο Μπέμπα Μπλανς

Σχετικά Αρθρα

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

Πολιτική 17 Φεβ 2026, 21:56

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 19:24

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

Πολιτική 13 Φεβ 2026, 14:25

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

Πολιτική 12 Φεβ 2026, 13:55

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 20:07

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

Εργατικά 11 Φεβ 2026, 11:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

Αιθιοπία: Ημέρα μαρτύρων (1930).

1937: Ομάδα αιθιόπων ανταρτών αποπειράται να εκτελέσει τον ιταλό αντιβασιλέα της χώρας, 2.000 συλλήψεις.

1947: Ανακοινώνεται η ίδρυση στρατοπέδου εθνικού φρονηματισμού στη Μακρόνησο.

1977: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία της Πολιτιστικής Λέσχης Παγκρατίου.

1978: Προσπάθεια αιγυπτίων κομάντο –χωρίς να έχουν άδεια της κυπριακής κυβέρνησης– να απελευθερώσουν τους επιβάτες αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που κρατούν ομήρους αεροπειρατές στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καταλήγει σε σύγκρουση με τις κυπριακές αρχές ασφαλείας, δεκαεπτά νεκροί.

1986: Βόμβες (ΕΛΑ) στο ΥΠεΧωΔΕ και σε παράρτημά του (η μία δεν εξερράγη).

1990: Εκτελείται ο ψυχίατρος Μάριος Μαράτος (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1998: Βόμβα στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας «General Motors» (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo