Δε φαίνεται και πολύ ενθουσιασμένη η συριζαϊκή ντουντούκα από τη νέα κωλοτούμπα του Καμμένου, που δήλωσε ότι θα πάει αγκαλιά με τον Τσίπρα μέχρι το τέλος. Γι' αυτό και τον προειδοποιεί ότι «η Φώφη αναμένει». Πρόκειται, βέβαια, για προβοκάτσια κατά της Φώφης και του ΚΙΝΑΛ, που κάθε άλλο παρά δήλωσαν ότι περιμένουν πότε θα φύγει ο Καμμένος για να μπουν αυτοί στην κυβέρνηση. Ομως, τα παπαγαλάκια της προπαγάνδας του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου δεν καταλαβαίνουν από… πολιτικό πολιτισμό. Αποστολή τους είναι να φιλοτεχνούν το πορτρέτο ενός Τσίπρα παντοδύναμου πολιτικού ηγέτη, γύρω από τον οποίο συνωστίζονται και διαγκωνίζονται σχεδόν όλα τα μικρότερα κόμματα, με παρακαλετά του τύπου «διώξε αυτούς και πάρε εμάς».
Κάθε φορά που η συμμαχία των Τσιπροκαμμένων περνάει προβλήματα (συμβαίνει και στα καλύτερα ζευγάρια), πέφτουν στην πιά-τσα τέτοια σενάρια. Παλιότερα ήταν το κόμμα του Λεβέντη (όταν ακόμα η κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν ενωμένη). Στις αρχές της κυβερνητικής κρίσης απ' αφορμή το «Μακεδονικό», τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ και δύο του Λεβέντη ήταν έτοιμοι να συνταχθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε ο Καμμένος περίσσευε. Μετά, προστέθηκε ολόκληρο το Ποτάμι και στο τέλος και η ΔΗΣΥ, απ' αφορμή την πραγματικά αβανταδόρικη για την κυβέρνηση στάση τους στο «Μακεδονικό».
Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία (όχι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά των βουλευτών που εμφανίζονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν το κόμμα τους) δεν έχουν και άδικο τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι πλην του Π. Καμμένου, ουδείς από τους ανελίτες που έχουν πόστα υπουργών και υφυπουργών δεν τοποθετήθηκε δημόσια. Ούτε καν ο Κουίκ, γκεσέμι του ανελίτικου εθνικισμού πριν μετακομίσει ως… μόνιμος υφυπουργός παρά τω Φλαμπουράρη. Από τους εκτός κυβέρνησης βουλευτές, το «όνομα της Μακεδονίας μας» υπερασπίζονται μόνο ο Δ. Καμμένος και ο Κατσίκης, ενώ ο Παπαχριστόπουλος περιδιαβαίνει σε καθημερινή βάση τα ραδιοκάναλα, πρώτο για να δηλώσει αντίθετος στα συλλαλητήρια και δεύτερο για να διαβεβαιώσει «κατηγορηματικά ότι να πέσει η κυβέρνηση από τους ΑΝΕΛ γι' αυτό το ζήτημα, δεν υπάρχει περίπτωση».
Φοβήθηκε ο Καμμένος ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να τον αντικαταστήσει με τη Φώφη και έσπευσε να πει, αφού συγκάλεσε εκτάκτως την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ότι «θα τιμήσει μέχρι τέλους την έντιμη συμφωνία που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα»; Δε νομίζουμε. Εκανε απλά μια ακόμα κωλοτούμπα, χωρίς να απομακρυνθεί ούτε χιλιοστό από τις υστερικές εθνικιστικές του θέσεις, που είναι το μόνο πολιτικό εργαλείο που διαθέτει για να παλέψει να είναι στη Βουλή και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, αν οι εκλογές προκληθούν απ' αφορμή μια δική του αποχώρηση από τη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή μια συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων, θα είναι η καλύτερή του. Γιατί θα μπορέσει να καβαλήσει στο άρμα του εθνικισμού που ξαναβγήκε στην αρένα.
Ο ίδιος αποκάλυψε στους δημοσιογράφους τη σκέψη του (Καμμένος είν' αυτός): «Θα πάω κανονικά στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, δεν θα έχουν προλάβει οι γείτονες να ολοκληρώσουν όλες τις συνταγματικές διαδικασίες». Μ' άλλα λόγια, πετάει τη μπάλα στην κερκίδα για μερικούς μήνες, ποντάροντας στο ότι δε θα υπάρξει συμφωνία! Ο Κοτζιάς, βέβαια, περιέγραψε άλλο σχέδιο και άλλη προοπτική, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το ίδιο βράδυ. Περιέγραψε μια διαδικασία «βήμα-βήμα» και δήλωσε ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα πάει αυτός και όχι ο Καμμένος! Ο τελευταίος, όμως, δεν έχει καμιά όρεξη να παραιτηθεί από τώρα. Οσο το ζήτημα βρίσκεται στην επικαιρότητα, με εθνικιστικούς όρους, αυτός θα εκμεταλλεύεται τη δημοσιότητα (και όχι μόνο) που του εξασφαλίζει η υπουργική καρέκλα κι όταν φύγει (άμα φύγει), θα δώσει στην αποχώρησή του χαρακτήρα «ηρωικής εξόδου».
Κι ενώ ο σχεδιασμός του Καμμένου είναι προφανής, ο μεν Κο-τζιάς δηλώνει ότι δεν τρέχει και τίποτα με τη διαφωνία του υπουργού Αμυνας (άμα διαφωνεί, δε θα πάει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά θα παραμείνει στην κυβέρνηση!), το δε Μαξίμου έκανε διαρροή σύμφωνα με την οποία οι δευτεριάτικες δηλώσεις του Καμμένου «βάζουν οριστικά τέλος στα σενάρια περί κυβερνητικής κρίσης διάφορων καλοθελητών του παλιού πολιτικού συστήματος»!