«Θα περίμενε κανείς από την “Ωρα Αποφάσεων“ να λέει τουλάχιστον αλήθειες. Η δήλωση του Γ. Ραγκούση στο ΑΠΕ ότι η Φ. Γεννηματά δεν θέλει εκλογή από τη βάση από πού προκύπτει;». Σκληρός ο Γ. Τούντας των Κινήσεων Πολιτών απέναντι στους ΦλωΡαΔια, με ανάρτηση στο facebook. Η απάντηση ήρθε από άλλο στέλεχος των Κινήσεων Πολιτών (Ν. Διακουλάκης), που σχολίασε από κάτω, όπως συνηθίζεται στα λεγόμενα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης»: «Είναι όμως γεγονός ότι την Κοινή Πρόταση των Κινήσεων Πολιτών και των ΜΕΤΑρρυθμιστών (Λυκούδης) που τη δέχτηκαν οι “3“ της Ωρας Αποφάσεων με ανακοίνωσή τους, για οργάνωση κοινού ενωτικού συνεδρίου και στη συνέχεια εκλογή αρχηγού από τη βάση, χωρίς κανέναν άλλο όρο για τη σύγκλιση, δεν την έχουν δεχτεί η Φ. Γεννηματά και ο Στ. Θεοδωράκης τουλάχιστον μέχρι στιγμής».
Τα στελέχη των Κινήσεων Πολιτών «σφάζονται» δημοσίως. Αλλοι υποστηρίζουν τη Φώφη και άλλοι τους ΦλωΡαΔια, θεωρώντας ότι μπορούν να τους τραβήξουν σε συνεργασία, αλλά εμπόδιο στέκεται η Φώφη που δε θέλει να γίνει εκλογή αρχηγού από τη βάση. Στην πραγματικότητα, αυτό που εξακολουθούν να παίζουν όλοι είναι το παιχνίδι του «μουτζούρη». Ποιος θα καταφέρει να βάλει το «αντιενωτικό» στίγμα στον άλλον.
Σ' αυτό το παιχνίδι, το ΠΑΣΟΚ με τους μικρούς συμμάχους του έχει το πάνω χέρι. Γιατί έχει κάνει πρώτο τις ενωτικές προτάσεις και είχε δηλώσει μάλιστα ότι θέλει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό μέτωπο, στο οποίο κάθε κόμμα θα διατηρεί την αυτονομία του, ενώ ο αρχηγός θα εκλεγεί από τη βάση. Ο Θεοδωράκης σαμποτάρισε αυτή τη διαδικασία, ενώ οι ΦλωΡαΔια κοίταζαν απέξω, χωρίς να έχουν καμιά συμμετοχή. Οταν μαζεύτηκαν και έφτιαξαν την «Ωρα Αποφάσεων», έβαλαν σαν όρο την αυτοδιάλυση όλων των κομμάτων και τη συσπείρωση γύρω από την «πρωτοβουλία» τους. Το ΠΑΣΟΚ τους περιφρόνησε, αυτοί έσπασαν τα μούτρα τους και τώρα -μετά από επαφές με κάποιους από τις «Κινήσεις Πολιτών- κάνουν στροφή 180 μοιρών και δηλώνουν «ενωτικοί», βάζοντας ως όρο μόνο την εκλογή αρχηγού από τη βάση, που προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του δε χρειάζονται (μπορούν να προχωρήσουν με τη Φώφη).








