Τη σκόνη του Πολάκη έφαγε ο «πολύς» Σταθάκης στα Χανιά. Μιλάμε για καθαρή νίκη με διαφορά περίπου τρεισίμισι χιλιάδων σταυρών (15.309 ο Πολάκης, 11.649 ο Σταθάκης, που έμεινε εκτός Βουλής, λόγω του εκλογικού συστήματος: μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στα Χανιά, η ΝΔ πήρε τις τρεις από τις τέσσερις έδρες).
Πού είναι όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο «πολακισμός» ήταν μια βαθιά πληγή που κόστισε εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Πολάκης κατάφερε να συντρίψει έναν από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και γόνο μιας ζάμπλουτης οικογένειας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δυνατότητες προβολής και «επηρεασμού» του εκλογικού σώματος). Γιατί; Γιατί ο Πολάκης μίλησε κατευθείαν στην ψυχή του πασοκοσυριζαίου (πρώην πασόκου και νυν συριζαίου ψηφοφόρου), που θέλει μπινελίκι και όχι κυριλίκι. Κι αφού κατάλαβε ότι το μπινελίκι είναι η δύναμή του, ο Πολάκης έκανε την πρώτη επιθετική μετεκλογική κίνηση: ήταν ο μόνος συριζαίος υπουργός που δεν πήγε να παραδώσει στους δεξιούς. Είχε, λέει κάτι οικογενειακές υποθέσεις στην Κρήτη κι ήθελε και να ξεκουραστεί! Σαφέστατο το μήνυμα στους πασοκοσυριζαίους ψηφοφόρους.
Τελευταία Νέα :
- Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
- Σαν σήμερα 23 Απρίλη
- Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
- Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
- Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη
- Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ







