Τη σκόνη του Πολάκη έφαγε ο «πολύς» Σταθάκης στα Χανιά. Μιλάμε για καθαρή νίκη με διαφορά περίπου τρεισίμισι χιλιάδων σταυρών (15.309 ο Πολάκης, 11.649 ο Σταθάκης, που έμεινε εκτός Βουλής, λόγω του εκλογικού συστήματος: μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στα Χανιά, η ΝΔ πήρε τις τρεις από τις τέσσερις έδρες).
Πού είναι όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι ο «πολακισμός» ήταν μια βαθιά πληγή που κόστισε εκλογικά στον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Πολάκης κατάφερε να συντρίψει έναν από τους πιο προβεβλημένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και γόνο μιας ζάμπλουτης οικογένειας (με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δυνατότητες προβολής και «επηρεασμού» του εκλογικού σώματος). Γιατί; Γιατί ο Πολάκης μίλησε κατευθείαν στην ψυχή του πασοκοσυριζαίου (πρώην πασόκου και νυν συριζαίου ψηφοφόρου), που θέλει μπινελίκι και όχι κυριλίκι. Κι αφού κατάλαβε ότι το μπινελίκι είναι η δύναμή του, ο Πολάκης έκανε την πρώτη επιθετική μετεκλογική κίνηση: ήταν ο μόνος συριζαίος υπουργός που δεν πήγε να παραδώσει στους δεξιούς. Είχε, λέει κάτι οικογενειακές υποθέσεις στην Κρήτη κι ήθελε και να ξεκουραστεί! Σαφέστατο το μήνυμα στους πασοκοσυριζαίους ψηφοφόρους.
Τελευταία Νέα :
- Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
- Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
- Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
- Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
- Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες
- Σαν σήμερα 12 Αυγούστου








