Ο Κρεμαστινός στα Δωδεκάνησα, η Χριστοφιλοπούλου στην Ανατολική Αττική και ο Γρηγοράκος στη Λακωνία πλήρωσαν τις ιδιοτροπίες του εκλογικού νόμου που στέλνει κάποιες έδρες να… κόβουν βόλτες από νομό σε νομό. Βγήκαν άνετα πρώτοι στις περιφέρειές τους, όμως το ΚΙΝΑΛ δεν έβγαλε έδρα και έτσι έμειναν εκτός Βουλής. Και δεν μπορούν να πουν και τίποτα, γιατί ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος είναι κατασκευή του ΠΑΣΟΚ. Την εποχή που ήταν κόμμα εξουσίας και όχι όπως σήμερα.
Ο Γ. Μανιάτης, όμως, από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ισχυρό προσωπικό μηχανισμό προβολής και με «άκρες» στα αστικά ΜΜΕ, έχασε πανηγυρικά την πρώτη θέση στην Αργολίδα από κάποιον (άγνωστο σ' εμάς) Ανδρέα Πουλά, που πήρε 3.142 σταυρούς έναντι 2.707 του Μανιάτη. Να σημειωθεί ότι ο Πουλάς εκλέγεται για πρώτη φορά!
Στην ίδια κατηγορία με τον Μανιάτη είναι και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο επονομαζόμενος «Κάλαχαν» του ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στις δόξες του, που έχασε την έδρα από τη Νάντια Γιαννακοπούλου για κάτι λιγότερο από 700 σταυρούς, αν και αυτός έχει το ελαφρυντικό ότι δεν είχε προβολή, εν αντιθέσει με τη Γιαννακοπούλου. Και βέβαια, το δίδυμο Σαχινίδη (με τεράστια προβολή από τα κεντρικά ΜΜΕ) και Μπαργιώτα (πρώην του Ποταμιού) στη Λάρισα, που είδαν τη μοναδική έδρα του ΚΙΝΑΛ να πηγαίνει στη δικηγόρο Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία πρέπει να στηρίχτηκε ιδιαίτερα από τους τοπικούς πασόκους. Αλλωστε, ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματά της ήταν το «ήμουν πάντα εδώ», καρφί για τους συνυποψηφίους της που έχτιζαν την καριέρα τους στην πρωτεύουσα.
Τελευταία Νέα :
- «Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές
- Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί
- Σαν σήμερα 9 Ιούλη
- AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια
- Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες