Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη
  • Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους
  • Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»
  • Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο
  • «Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!
  • Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ελληνικός αστικός εθνικισμός και λογική προτεκτοράτου
Πολιτική

Ελληνικός αστικός εθνικισμός και λογική προτεκτοράτου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Σεπ 2020, 00:05

Το Μαξίμου έδωσε την εντολή, τα νταούλια και οι ζουρνάδες πήραν φωτιά. Νικητής και τροπαιούχος επιστρέφει ο Κούλης από το Αζαξό (απορούμε πως οι Ελληνάρες δεν το αποκαλούν Αιάκειον, όπως ήταν η αρχαιοελληνική ονομασία του, παραφθορά της οποίας είναι το Αζαξό). Ο Μακρόν είναι ο μεγάλος φίλος της Ελλάδας. Ο Μακρόν είναι ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης με κότσια. Ελλάς-Γαλλία συμμαχία κτλ. κτλ.

Το τελευταίο δεν πήγε και τόσο καλά. Και το εντόπισαν αμέσως οι «έξυπνοι» εθνικιστές. Η κυβερνητική προπαγάνδα στην Αθήνα είχε καλλιεργήσει την προσδοκία για την υπογραφή κάποιας ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, η οποία δε θα περιλάμβανε μόνο την G2G (κυβέρνηση προς κυβέρνηση) συμφωνία για την αγορά κάποιων γαλλικής προέλευσης και κατασκευής οπλικών συστημάτων, αλλά και μια ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι σε περίπτωση που το ένα μέρος δεχτεί πολεμική επίθεση, το άλλο μέρος θα σπεύσει να το συνδράμει στρατιωτικά. Στον κόσμο του ιμπεριαλισμού δεν έχουν και τόση σημασία τέτοιες συμφωνίες (υπογράφονται και δεν εφαρμόζονται, με χίλια δυο προσχήματα), έχουν όμως διπλωματική σημασία. Και προπαγανδιστική σημασία για ένα κράτος που διέπεται από τη λογική του προτεκτοράτου, όπως καλή ώρα η Ελλάδα.

Φαντάζεστε τι προπαγάνδα θα οργάνωνε η κυβέρνηση Μητσοτάκη έτσι και υπογραφόταν μια συμφωνία με τέτοια ρήτρα; Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φανταστούμε τα πρωτοσέλιδα με τα γραφήματα που θα δείχνουν το «Σαρλ ντε Γκολ» και τις φρεγάτες του γαλλικού στόλου να υπερασπίζονται τα «εθνικά μας συμφέροντα» από την «επιβουλή του σουλτάνου».

Για τη γαλλική διπλωματία, όμως, μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε ότι πιέζει την Τουρκία στα έσχατα όριά της. Οτι κλείνει –τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση- κάθε διαπραγμάτευση. Γιατί μην αμφιβάλλετε, οι διπλωματικοί δίαυλοι μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας παραμένουν ανοιχτοί. Και στο παρασκήνιο γίνεται διαπραγμάτευση, και για τα ζητήματα της Λιβύης και για τα ζητήματα του ανοίγματος της τουρκικής κρατικής αγοράς στα γαλλικά οπλικά συστήματα. Επομένως, ο Μακρόν έχει κάθε λόγο να μην τραβήξει τα πράγματα στα άκρα, να μην κλείσει την πόρτα. Αλλο η ρητορική, άλλο η πρακτική πολιτική, όπως καταγράφεται σε διεθνείς συμφωνίες.

Από ρητορική, βέβαια, να φάνε και οι κότες. Ο Μακρόν έδωσε προσωπική συνέντευξη Τύπου για να κατακεραυνώσει την Τουρκία, η ευρωμεσογειακή σύνοδος έβγαλε ανακοίνωση συμπαράστασης σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Μητσοτάκης είπε τα δικά του παρουσία του συγκατανεύοντος Μακρόν, γενικώς όλα πήγαν καλά για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Σε επίπεδο ρητορικής πάντοτε.

Ρητορική, βέβαια, υπήρξε και από τουρκικής πλευράς. Η Γαλλία κατακεραυνώθηκε ως αποικιοκρατική δύναμη που συμπεριφέρεται με αλαζονεία. Η ρητορική αυτή δεν αποσκοπούσε μόνο στο εσωτερικό ακροατήριο, αλλά και στο διεθνές. Και εκφέρθηκε με τη βεβαιότητα από πλευράς τουρκικού καθεστώτος ότι δεν μοιράζονται όλοι στην ιμπεριαλιστική Ευρώπη τις απόψεις του Μακρόν, διότι δεν έχουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τα ίδια συμφέροντα.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν κατέληγε με μια «ξερή» πρόταση: «Συζητήθηκε, επίσης, η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης». Που σημαίνει ότι το παζάρι συνεχίζεται. Σύμφωνα με διαρροές από το Μαξίμου, περισσότερα θα πει ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

Τα παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά από το πρωί, γράφοντας πληροφορίες για διαφοροποίηση του εξοπλιστικού πακέτου. Αντί για 10 καινούργια και 8 μεταχειρισμένα «Ραφάλ», πάμε για 6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα. Αντί για αγορά δύο σούπερ-ντούπερ φρεγατών «Μπελαρά», πάμε για νοίκιασμα τεσσάρων φρεγατών τύπου «Φρεμ». Αύριο-μεθαύριο και μέχρι να καταλήξει το παζάρι, σίγουρα θα έχουν και άλλες «αποκλειστικές πληροφορίες».

Ολη αυτή η φιλολογία αποσκοπεί στην καλλιέργεια μιας συνείδησης που θα αποδέχεται (και) τους νέους υπέρογκους εξοπλισμούς ως «εθνικά απαραίτητους». Η συζήτηση δε γίνεται για τα νέα χρέη που θα συσσωρεύσει το ελληνικό κράτος (και θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός με σκληρή λιτότητα), αλλά για το είδος των νέων όπλων.

Μήπως αυτό δεν έγινε και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν ο Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Τραμπ στο Λευκό Οίκο μόνο και μόνο για να υπογράψει την παραγγελία της αναβάθμισης των F-16, την οποία ο Τραμπ «πούλησε» στην αμερικάνικη κοινή γνώμη ως δική του τεράστια εμπορική επιτυχία, που θα φέρει θέσεις εργασίας στην αμερικάνικη βιομηχανία;

Η λογική του προτεκτοράτου, δίδυμη αδερφή της λογικής της ψωροκώσταινας, διαπερνά την εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους από τα γεννοφάσκια του. Μπορεί να μας χωρίζουν δυο αιώνες από τότε που τα αστικά κόμματα έπαιρναν το όνομα της αποικιοκρατικής δύναμης της οποίας υπάλληλοι ήταν οι ηγέτες τους (Γαλλικό, Αγγλικό, Ρωσικό), μπορεί να μας χωρίζουν εφτά δεκαετίες από το «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», μπορεί πλέον όλα να γίνονται πιο κομψά και με μπόλικη φλυαρία περί «στρατηγικών συνεργασιών» και «ισότιμων σχέσεων», όμως επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Χτες ήταν οι Αμερικανοί, προχθές οι Γερμανοί, σήμερα οι Γάλλοι, αύριο θα είναι ξανά οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί κ.ο.κ. Οι αστοί πολιτικοί ηγέτες, αφού καλλιεργήσουν κλίμα «εθνικού κινδύνου», παρουσιάζουν και την ιμπεριαλιστική δύναμη που τη δεδομένη χρονική στιγμή βρίσκεται πιο «κοντά» και την πλασάρουν ως προστάτιδα δύναμη. Τυχαίο είναι ότι αυτή η «προστασία» συνοδεύεται πάντοτε από ένα πακέτο αγοράς οπλικών συστημάτων από τα μονοπώλια παραγωγής όπλων της συγκεκριμένης ιμπεριαλιστικής δύναμης;

Μετά από κάποιον καιρό τα περί «προστασίας» ξεχνιούνται. Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις «παίζουν» και με την Τουρκία, θέλουν να πουλήσουν και σ’ αυτήν οπλικά συστήματα, οπότε διαφοροποιούν τη ρητορική τους. Και τότε αρχίζει το κλάμα και τα… ηρωικά και πένθιμα, του τύπου: «στο Αιγαίο θα είμαστε μόνοι μας»! Αυτά μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος «προστάτης» κρατώντας παραμάσχαλα τους φακέλους με τα «καλούδια» του: αεροσκάφη, φρεγάτες, ελικόπτερα, τανκς, τορπίλες, συστοιχίες πυραύλων κτλ. κτλ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαπίλα και υποκρισία
Επόμενο άρθρο Εργαζόμενοι «Αττικού»: Εστία υπερμετάδοσης το νοσοκομείο!

Σχετικά Αρθρα

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

Πολιτική 29 Σεπ 2026, 14:47

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

Πολιτική 29 Σεπ 2026, 13:41

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

Οικονομία 28 Σεπ 2026, 19:09

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

Πολιτική 25 Σεπ 2026, 20:41

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

Οικονομία 23 Σεπ 2026, 22:21
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo