Ελεεινοί (3)

0

Και τι να πεις για τον Τσακαλώτο που είχε το θράσος να συγκρίνει τον Πέτρο Κόκκαλη με εξέχουσες προσωπικότητες του παρελθόντος, που εγκατέλειψαν την τάξη τους και στρατεύθηκαν στο επαναστατικό κίνημα! Με ποιους συγκρίνει τον καπιταλιστή; Με τον Ενγκελς, με τη Λούξεμπουργκ, με την Ηλέκτρα, με τον Γληνό, με το γιατρό Πέτρο Κόκκαλη και τόσους άλλους σε όλο τον κόσμο! Και δε ντρέπεται το καθαρματίδιο. Εκείνοι που εγκατέλειψαν πλούτη, καριέρες, άνετη ζωή, τα εγκατέλειψαν πραγματικά. Εν πλήρει συνειδήσει ότι θα περάσουν στερήσεις, διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, ακόμα και θάνατο, όπως συνέβη με πολλούς.

Ο Κόκκαλης όχι μόνο δεν εγκατέλειψε την τρυφηλή ζωή του αστού, όχι μόνο εξακολουθεί να παίρνει το «παντεσπάνι» του από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις της φαμίλιας του, αλλά και υπερασπίζεται την «οικογένειά του» και τις επιχειρήσεις της.  Το ξεκαθάρισε στην πρώτη κιόλας συνέντευξη που έδωσε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (στο ΑΠΕ-ΜΠΕ), στην οποία υπερασπίστηκε τον καπιταλιστικό όμιλο της οικογένειάς του, ισχυριζόμενους -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι αυτός ο όμιλος επιτελεί κοινωνικό έργο!

Ο Κόκκαλης δεν είναι ο πρώτος καπιταλιστής που πολιτεύεται μ’ ένα αστικό κόμμα, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για μια ακόμα φορά έχουμε να κάνουμε με μπίζνες μεταξύ καπιταλιστών και αστών πολιτικών. Το γιατρό Πέτρο Κόκκαλη, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να τον «ακουμπήσουν». Ανήκει σε άλλον κόσμο από το δικό τους. Οχι όμως και να βγαίνει ο Τσακαλώτος, με το γνωστό κωλοπαιδίστικο ύφος του, και να μας λέει ότι ο Κόκκαλης είναι σαν τους αγωνιστές αστικής καταγωγής που στρατεύτηκαν στο παρελθόν στο επαναστατικό κίνημα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: