Γιορτή είχαν το Σαββατοκύριακο οι πασόκοι και οι λοιπές «κεντρώες» δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΚΙΝΑΛ. Πλακώθηκαν στις συνεδριάσεις και ξέδωσαν. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν τις παλιές καλές μέρες και φώναξαν στη Φώφη «και στα δικά μας», νομίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ είναι σαν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Ισπανίας, που ποτέ δεν έχασε τη δεύτερη θέση στις εκλογές. Εν πάση περιπτώσει, ο συγκεκριμένος χώρος δεν παράγει ειδήσεις παρά μόνο με τα εσωτερικά του. Ακόμα και η «μεγάλη πρωτοβουλία» της δημογεροντίας του ΠΑΣΟΚ, που έβαλε τη Φώφη να ζητήσει «εκλογές τώρα», εξελίχτηκε σε ζήτημα που δεν προκάλεσε το παραμικρό πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά αντίθετα προκάλεσε πολλά προβλήματα μέσα στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Θεοδωράκης ενοχλήθηκε, έβγαλε δημόσια την ενόχλησή του, εισέπραξε ένα «ως εδώ» από τη Φώφη και ανταπάντησε με ένα «δε θα μας πείτε εσείς τι θα λέμε».
Αυτό το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, καθώς η Φώφη έδωσε εξηγήσεις για το αίτημα που διατύπωσε, ο δε Θεοδωράκης «εξήγησε» ότι η πολιτική αλλαγή που ζητάει «δεν σημαίνει μια νέα κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή» και «δεν σημαίνει συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Τι σημαίνει τότε; Να αφεθεί αυτή η κυβέρνηση να βγάλει την τετραετία (ή να επιλέξει αυτή το χρόνο των εκλογών). Αρα, πλήρης διάσταση με το «εκλογές τώρα» της Φώφης και των πασόκων.
Αυτά, όμως, είναι λεπτομέρειες. ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έχουν υπογράψει ανακωχή και δεν έχουν -αυτή τη στιγμή- άλλη λύση εκτός από το να πορευτούν μαζί. Ο Θεοδωράκης έχει κάνει μια λεόντεια συμφωνία σε σχέση με τους άλλους υποψήφιους, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι διαθέτει κοινοβουλευτική ομάδα. Μιλάει στη Βουλή σαν αρχηγός κόμματος και μοστράρεται σαν «σημαντικός πολιτικός παράγοντας», ενώ στην πραγματικότητα δεν εκφράζει τίποτα πια. Αυτή τη «διαφορετικότητά» του έχει ανάγκη να την προβάλλει και έτσι, αναγκαστικά, αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» του ΚΙΝΑΛ.
Τελευταία Νέα :
- Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
- Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
- «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
- Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
- Σαν σήμερα 6 Ιούλη
- Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας