Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 27 Απρίλη
  • Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων
  • Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς
  • ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)
  • Σαν σήμερα 26 Απρίλη
  • Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Διαγωνισμός οσφυοκαμψίας μπροστά στο κεφάλαιο
Πολιτική

Συνέδριο Economist

Διαγωνισμός οσφυοκαμψίας μπροστά στο κεφάλαιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μάι 2009, 00:00

Καραμανλής και Παπανδρέου επέλεξαν και φέτος το συνέδριο του Economist, ενός από τα ιστορικά έντυπα της χρηματιστικής ολιγαρχίας, προκειμένου να δώσουν εξετάσεις οσφυοκαμψίας στο κεφάλαιο, διαγωνιζόμενοι στα μάθημα «ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής στις συνθήκες της κρίσης;». Αυτό, άλλωστε ήταν το ζητούμενο του φετινού συνέδριου, που είχε τον εύγλωττο τίτλο «Προωθώντας τη νέα ατζέντα για την παγκόσμια ανάκαμψη».

Ο Παπανδρέου που προηγήθηκε (τη Δευτέρα) αναλώθηκε σε γενικολογίες, προκειμένου να αποδείξει ότι η σοσιαλδημοκρατία είναι εκείνη που μπορεί να φέρει τον «εξανθρωπισμό της παγκοσμιοποίησης». Επιτέθηκε στην κυβέρνηση και διακήρυξε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να πάει μπροστά «με πρόγραμμα που περιλαμβάνει άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας,  αλλά και με μεγάλες τομές για την υπέρβαση της κρίσης». Με προσεκτικό τρόπο (έχουμε και προεκλογική περίοδο) μίλησε για «άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά και στις επιχειρήσεις που την έχουν ανάγκη», για «ουσιαστικά μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης», για «περιστολή καταναλωτικών δαπανών, αλόγιστων προμηθειών και ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δημόσιο» και «ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας». Ειδικά για το τελευταίο, δεν παρέλειψε να σημειώσει με νόημα, ότι «η πράσινη ανάπτυξη θα γεννήσει νέες επιχειρηματικές δυνατότητες, νέες ευκαιρίες, θα δημιουργήσει ένα νέο ισχυρό παραγωγικό ιστό, θα παράξει πλούτο»! Δεν παρέλειψε ακόμα να αγκαλιάσει τα σχέδια των καπιταλιστών για επέκτασή τους στα Βαλκάνια και να διακηρύξει ότι «η Ελλάδα θα παίξει ενεργό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης… για να εξασφαλίσει την αναπτυξιακή προοπτική της», δηλαδή τις μπίζνες των καπιταλιστών.

Ο Καραμανλής που ακολούθησε (την Τρίτη) προσπάθησε να δείξει πως είναι ένας ισχυρός και ακλόνητος πρωθυπουργός, αποφασισμένος να περάσει την εργαζόμενη κοινωνία «διά πυρός και σιδήρου», προκειμένου να εξασφαλίσει στο κεφάλαιο τη μετατροπή της κρίσης σε μια ευκαιρία για νέες εφόδους κατά της εργασίας: «Η παγκόσμια οικονομική κρίση πρέπει να γίνει καταλύτης. Καταλύτης επίθεσης στο μέλλον και όχι άμυνας στην πίεση του παρελθόντος. Καταλύτης εξωστρέφειας και όχι εσωστρέφειας. Καταλύτης δημιουργικότητας και όχι απάθειας, φόβου, καθήλωσης».

Αφήνοντας στην άκρη τις παπαριές περί «παρανόησης που επικράτησε στην παγκόσμια κοινότητα γύρω από την πιο βασική αρχή της παγκόσμιας οικονομίας», που κατά τον Καραμανλή είναι ότι «ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει ασύδοτη αγορά», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η κρίση, σημειώνουμε την εμμονή του Καραμανλή στη λέξη «μεταρρυθμίσεις». Εκείνο που υποσχέθηκε, χωρίς να γίνει ιδιαίτερα συγκεκριμένος, αλλά μιλώντας πιο ανοιχτά από τον Παπανδρέου, είναι πως ο ίδιος δεν λογαριάζει το «πολιτικό κόστος» και είναι αποφασισμένος να πάρει όποια μέτρα απαιτηθούν: «Οι διεθνείς κρίσεις απαιτούν διεθνείς λύσεις. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις… Τολμούμε δύσκολες αποφάσεις που εγγυώνται σημαντικό μελλοντικό όφελος. Αν δεν το κάνουμε, η χώρα δεν θα απαλλαγεί ποτέ από τα βάρη που σηκώνει. Αν μείνουμε σε εύκολες αποφάσεις και ευχάριστα λόγια, η χώρα δεν θα αναπτύξει ποτέ την ταχύτητα προόδου που μπορεί να έχει.  Δεν πρόκειται λοιπόν να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Τον πρωθυπουργό ακολούθησαν οι υπουργοί του, που έδωσαν τις ίδιες εξετάσεις, αποκαλύπτοντας την αγωνία τους μπροστά στην έλλειψη εμπιστοσύνης που τους δείχνει η εγχώρια κεφαλαιοκρατία, γεγονός που αποτυπώθηκε ανάγλυφα για πρώτη φορά στη φετινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ, πριν μερικές μέρες. Ομως, η κεφαλαιοκρατία δεν έχει συμπάθειες και αντιπάθειες. Τρέφει την ίδια εμπιστοσύνη και στα δυο κόμματα, όμως είναι αναγκασμένη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, διότι αυτό προβάλλει ως αναβαπτισμένο στη λαϊκή συνείδηση και επομένως ως ικανότερο να διαχειριστεί αποτελεσματικά το σύστημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συνέδριο Economist

Πάντα ευρωλάγνοι
Επόμενο άρθρο

Συνέδριο Economist

Προγραμματική συμφωνία σε βάρος των εργαζόμενων

Σχετικά Αρθρα

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

Πολιτική 22 Απρ 2026, 20:50

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

Πολιτική 22 Απρ 2026, 14:37

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

Αγροτικά 22 Απρ 2026, 11:47

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

Πολιτική 19 Απρ 2026, 21:23

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

Ημέρα κατασκευαστικού σχεδίου.

Νότια Αφρική: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Σλοβενία, Σιέρα Λεόνε: Εθνική εορτή.

1903: Γεννιέται ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1941: Αρχή γερμανικής κατοχής στην Αθήνα.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1972: Σιωπηρή πορεία πεντακοσίων φοιτητών της ΦΜΣ για πανεπιστημιακά αιτήματα, πολλές συλλήψεις.

1978: Απόπειρα των Ερυθρών Ταξιαρχών κατά του διευθυντή της FIAT Σέρτζιο Παλμιέρι.

1979: Ολική καταστροφή από βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας (ΕΛΑ).

1982: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πράκτορα της CIA Στανισλάβ Βαλέγκρα (ΕΛΑ).

1988: Βόμβες (ΕΛΑ) στις Ζ’ και Η’ ΔΟΥ και στο Α’ αστυνομικό τμήμα (Θεσσαλονίκη).

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental», μία νεκρή και ένας τραυματίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

2000: Ενας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό με μια σφαίρα στον τράχηλο στη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές Αυλώνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συνέδριο Economist

    17Ν
    • Συνέδριο Economist

      Εφετείο 17Ν
  • Συνέδριο Economist

    ΕΛΑ
    • Συνέδριο Economist

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συνέδριο Economist

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συνέδριο Economist

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συνέδριο Economist

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συνέδριο Economist

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνέδριο Economist

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνέδριο Economist

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνέδριο Economist

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συνέδριο Economist

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνέδριο Economist

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνέδριο Economist

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συνέδριο Economist

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συνέδριο Economist

      Συνέδριο Economist

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συνέδριο Economist

      Συνέδριο Economist

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συνέδριο Economist

      Συνέδριο Economist

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συνέδριο Economist

      Συνέδριο Economist

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συνέδριο Economist

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Ποιοι είμαστε
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Επικοινωνία
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Όροι χρήσης
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Ποιοι είμαστε
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Επικοινωνία
  • Συνέδριο Economist

    Συνέδριο Economist

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo