Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
  • «Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
  • Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Αποκαλύφτηκε το κουκούλωμα
Πολιτική

Υποκλοπές

Αποκαλύφτηκε το κουκούλωμα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2006, 00:00

Μια φράση του βουλευτή της ΝΔ (και πρωθυπουργικού συμβούλου) Ι. Κεφαλογιάννη προς τον Μ. Εβερτ, που ζητούσε να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διοικητής της ΕΥΠ, ήταν «όλα τα λεφτά»: «Τι τα θες αυτά, ρε Μιλτιάδη; Να βγουν όλα τα άπλυτά μας στη φόρα εδώ μέσα; Ας αναλάβει η Δικαιοσύνη»! («Βήμα», 7.5.06). Ας αναλάβει η Δικαιοσύνη. Το μεγάλο «πλυντήριο» για κάθε σκάνδαλο, αφού ως «ανεξάρτητη» έχει το τεκμήριο της… αμεροληψίας και της… μη εξάρτησης από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εχουν στριμώξει επικίνδυνα τα πράγματα για την κυβέρνηση. Πολιτικά, γιατί ποινικά άκρη δεν πρόκειται να βγει. Το ΠΑΣΟΚ έχει πάει πολύ καλά σ’ αυτή την υπόθεση, αφού τα στελέχη στην ΑΔΑΕ έχουν τοποθετηθεί από τη δική του κυβέρνηση και έχουν βγάλει μέχρι τώρα αρκετές αποκαλύψεις. Το λάθος που έκανε η κυβέρνηση (λάθος που έχει καταδείξει ο παμπόνηρος Μητσοτάκης) ήταν ότι χειρίστηκε το ζήτημα μόνη της και πίσω από την πλάτη σημαντικών θεσμών του συστήματος εξουσίας. Το χειρίστηκε μόνη της και πήγε να το κλείσει με εκείνη τη συνέντευξη-φιάσκο των τριών υπουργών, που κάθε λέξη της έχει πλέον διαψευστεί. Ετσι, έβαλε απέναντί της και το ΠΑΣΟΚ και την ΑΔΑΕ (την οποία οι υπουργοί είχαν χαρακτηρίσει «ανώριμη»), πιστεύοντας ότι στο εντεκάμηνο του κουκουλώματος είχαν εξαφανιστεί όλα τα ίχνη.

Οπως αποδείχτηκε, όμως, σε τόσο σύνθετα ψηφιακά συστήματα, ακόμα και οι πιο «μάγκες» τεχνικοί δε μπορούν να σβήσουν όλα τα ίχνη. Αρκετά απ’ αυτά έμειναν και σε λιγότερο από τρεις μήνες η δεκαμελής τεχνική ομάδα της ΑΔΑΕ, παρά τα συνεχή προσκόμματα, κατάφερε να βρει αρκετά απ’ αυτά. Το ξαναλέμε: Δεν βρήκαν ίχνη ικανά να θεμελιώσουν ποινικές καταδίκες, από πολιτική άποψη όμως μας δίνουν μια αρκετά σαφή εικόνα για την… εθνικότητα του «μεγάλου αδελφού».

Ας σημειωθεί ότι η έρευνα της ΑΔΑΕ έχει εκ των πραγμάτων όρια, αφού ψάχνουν σε ένα υλικό που έχει «εκκαθαριστεί» και βρίσκουν μόνο ό,τι ξέμεινε από το ξεκαθάρισμα. Εχει τη σημασία του αυτό, γιατί αν υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση έκανε επί 11 μήνες απόρρητη «έρευνα πεδίου», χρησιμοποιώντας κορυφαίους ειδικούς της ΕΥΠ, όπως έχει πει, θα έπρεπε να βρει τουλάχιστον αυτά τα στοιχεία. Τουλάχιστον τα 11 «μολυσμένα» κέντρα. Θα έπρεπε, βέβαια, να έχει βρει πολλά περισσότερα, όπως ευθέως είπε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, ο οποίος φρόντισε να «καρφώσει» την ΕΥΠ, λέγοντας ότι τους διαβεβαίωσε ότι τα δυο καρτοκινητά της ΤΙΜ ήταν «αθώα», γι’ αυτό δεν τους έδωσε σημασία! Εριξε κι άλλο «καρφί», όμως, ο Λαμπρινόπουλος. «Μπορούσε η ΕΥΠ να φτάσει και μπορεί να έφτασε» στα συμπεράσματα που έφτασε η ΑΔΑΕ! Δε μπορούσε να το πει πιο κομψά. Μη ξεχνάμε ότι ο Λαμπρινόπουλος είναι άνθρωπος της εξουσίας, με θεσμικό ρόλο, και γνωρίζει τα όρια στα οποία πρέπει να κινηθεί.

Στα 11 έχουν ανέλθει μέχρι στιγμής τα «μολυσμένα» κέντρα της Vodafone, που βρήκε η ΑΔΑΕ. Θυμηθείτε ότι οι τρεις υπουργοί μιλούσαν, διά στόματος Βουλγαράκη, για 4 κέντρα, επειδή έτσι τους διαβεβαίωνε ο Κορωνιάς.

Τα δυο «αθώα» (κατά την ΕΥΠ) καρτοκινητά της ΤΙΜ όχι μόνο δεν ήταν αθώα, αλλά «αφορούσαν συνδρομητές της Vodafone» και απ’ αυτά είχαν γίνει επικοινωνίες με το Λόρελ του Μέριλαντ, όπου εδρεύει η πανίσχυρη NSA, η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ (με προσωπικό διπλάσιο απ’ αυτό της CIA), που έχει ως καθήκον της τη διοργάνωση και λειτουργία ενός παγκόσμιου δικτύου τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Θυμηθείτε ότι ο Βουλγαράκης διαβεβαίωνε ότι από τα καρτοκινητά «σκιές» δεν έβγαινε άκρη, γιατί είχαν κάνει τηλεφωνήματα μόνο σε βαλκανικές χώρες!

Η ΑΔΑΕ ξεμπρόστιασε και τις δυο μεγάλες εταιρίες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ρωτήσαμε την Q-Telecom και γνώριζε πως στο σύστημά της υπάρχει λογισμικό «νόμιμων συνακροάσεων» της Ericsson, είπαν τα στελέχη της ΑΔΑΕ. «Δεν μπορεί η μια εταιρία να ξέρει και η άλλη να δηλώνει άγνοια». Και για την Ericsson είπαν πως «δε μπορεί να μη γνωρίζει ποιοι έχουν τη δυνατότητα για την κατασκευή του λογισμικού. Θα πρέπει η Ericsson να ξέρει από πού αυτό προήλθε», γιατί «δεν υπάρχουν πολλοί στον κόσμο που θα μπορούσαν να φτιάξουν το παράνομο λογισμικό».

Και με την ΕΥΠ τι γίνεται; Εχει μηχανισμό υποκλοπών ή όχι; «Αν η ΕΥΠ έχει μόνο τα μηχανήματα που μας έδειξε, τότε είναι γυμνή», δήλωσε στην Επιτροπή της Βουλής ο Λαμπρινόπουλος, φροντίζοντας να διευκρινίσει ότι ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες δεν υπήρξε αγαστή συνεργασία («η σχέση που είχαμε με την ΕΥΠ ήταν μη ικανοποιητική»), καθώς η ΕΥΠ ουσιαστικά αρνήθηκε στην ΑΔΑΕ την ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπαινίχτηκε ότι η ΕΥΠ τους έδειξε μόνο αυτά που ήθελε να τους δείξει, από τα οποία έβγαινε το συμπέρασμα ότι… δεν έχει καμιά δυνατότητα. Θυμίζουμε ότι η ΕΥΠ έβγαλε άχρηστο το περιβόητο «βαλιτσάκι», το σύστημα ΧΡ, ενώ ο Βουλγαράκης σε κείνη την περιβόητη συνέντευξη έλεγε ότι αν δεν είχε αποσυνδεθεί το παράνομο λογισμικό από τη Vodafone, με αυτό ακριβώς το σύστημα θα μπορούσαν να εντοπίσουν με ακρίβεια δύο μέτρων το χώρο λειτουργίας των καρτοκινητών «σκιών»!

Ηρθε, όμως, ο (Πασόκος) πρώην διοικητής της ΕΥΠ Π. Αποστολίδης και επιβεβαίωσε όλα όσα είχαν γραφεί σε εφημερίδες, για τα κοντέινερ που εγκατέστησε η CIA στο προαύλιο της ΕΥΠ (το 2003 έγινε η συμφωνία ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες), από τα οποία διεκπεραιωνόταν το έργο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες διαβεβαίωσαν την ΕΥΠ ότι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίαςπου δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα διέθεταν το απαραίτητο λογισμικό «νόμιμων συνακροάσεων» (αλήθεια πόσο νόμιμες ήταν οι υποκλοπές εκείνης της περιόδου έστω; Μήπως ο κ. Αποστολίδης μπορεί να μας πει πόσοι και ποιοι παρακολουθούνταν εκείνη την περίοδο και με ποιες εισαγγελικές άδειες, έτσι για να δούμε και τη νομιμότητα που τηρούν οι δικαστικές αρχές;). Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που είναι πέραν κάθε αμφιβολίας είναι ότι ψέματα είπαν και ο Κορωνιάς και ο Βουλγαράκης (δηλαδή η κυβέρνηση). Είπε ακόμη ο Π. Αποστολίδης, ότι τραβήχτηκαν δυο γραμμές της COSMOTE που χρησιμοποιήθηκαν μόνο για την πραγματοποίηση ασκήσεων ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων! Δηλαδή, πρέπει να πιστέψουμε, ότι μόνο μια άσκηση έκαναν και καμιά παρακολούθηση στη διάρκεια των Αγώνων!

Ας συνοψίσουμε, λοιπόν. Νομίζουμε ότι το αρχικό μας συμπέρασμα, όταν ξέσπασε το ελληνικό Vodafone gate, εμπλουτίζεται με νέες αποδείξεις. Πριν την Ολυμπιάδα στήθηκε ένας τεράστιος μηχανισμός τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, στον οποίο δραστηριοποιήθηκαν όχι μόνο η CIA, αλλά και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες. Η ΕΥΠ έπαιζε το ρόλο της βιτρίνας (με το αζημίωτο, βέβαια). Ετσι, το όλο κύκλωμα έγινε ένα μεγάλο και ανεξέλεγκτο μπάχαλο, όπου η κάθε υπηρεσία δούλευε αυτόνομα και για λογαριασμό της. Οσα στοιχεία έχουν βγει μέχρι στιγμής (ιδιαίτερα τα τηλεφωνήματα στο Λόρελ, όπου εδρεύει η NSA, δείχνουν αμερικάνικες υπηρεσίες. Η NSA «κάνει ό,τι μπορεί για να κερδίσει τη συνεργασία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, για να τη βοηθήσουν στις επιχειρήσεις παρακολούθησης που οργανώνει σε όλο τον κόσμο», είπε στο «Βήμα» (7.5.06) ο Τζέιμς Μπάμφορντ, που θεωρείται ο κορυφαίος αμερικανός ειδικός σε θέματα υποκλοπών. Συγκρίνετε αυτή τη φράση με τα όσα έχει πει ο Λαμπρινόπουλος για τη Vodafone και την Ericsson και θα καταλάβατε τι έχει γίνει.

Αυτή την κατάσταση προσπάθησε κάποια στιγμή να συμμαζέψει η κυβέρνηση και ίσως η στιγμή να μην είναι άσχετη από το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη. Ομως, όπως είπαμε και στην αρχή, το χειρίστηκε λάθος πολιτικά το σκάνδαλο. Δεν έβαλε όλο το πολιτικό σύστημα στο κόλπο, άφησε ανενημέρωτο ακόμα και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, έβαλε τρεις υπουργούς της να δώσουν μια ερασιτεχνική συνέντευξη γεμάτη με χοντράδες και το αποτέλεσμα ήταν, καθώς το θέμα μπλέχτηκε στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, να γίνει μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Οι Πασόκοι τώρα ζητούν να κληθούν να ξανακαταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Βουλγαράκης και ο Παπαληγούρας και οι Νεοδημοκράτες κάνουν ρελάνς απειλώντας ότι θα κληθούν να καταθέσουν οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδης και Φλωρίδης, οι οποίοι χειρίστηκαν τα ζητήματα της προετοιμασίας της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και υπέγραψαν όλες τις συμφωνίες με τις ξένες μυστικές υπηρεσίες (μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ ανέλαβε λίγους μήνες πριν τους Αγώνες, τα βρήκε όλα στημένα και απλά τα διαχειρίστηκε με το ίδιο αίσθημα «εθνικής ευθύνης» που είχαν επιδείξει και οι Πασόκοι). Εχουμε, δηλαδή, μια προσπάθεια συμψηφισμού, που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Το βέβαιο είναι ότι το μόνο που γίνεται είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων και αποκόμισης πολιτικής υπεραξίας από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ. Οι Πασόκοι είναι απολύτως υπεύθυνοι έναντι του συστήματος και ξέρουν μέχρι που πρέπει να φτάσουν.

Και σε ό,τι αφορά την έρευνα; Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σήκωσε τα χέρια ψηλά και δήλωσε ότι η υπηρεσία του δεν έχει καμιά αρμοδιότητα για το εξωτερικό. Γι’ αυτό και «θα παραδώσει όλα τα στοιχεία στην υπουργό Εξωτερικών και τη Δικαιοσύνη». Κυβερνητικά στελέχη σε off the record συζητήσεις τους με δημοσιογράφους έλεγαν ότι η Μπακογιάννη δεν πρόκειται να κάνει καμιά κίνηση (αυτό ήταν αναμενόμενο), αλλά θα αφήσει την υπόθεση να τη χειριστεί η Δικαιοσύνη μέσα από τις διαδικασίες της δικαστικής συνδρομής. Μ’ άλλα λόγια… ζήσε Μάη να φάς τριφύλλι. Η Δικαιοσύνη έχει δείξει από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις της. Ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε την υπόθεση «εθνικό θέμα» και έδωσε τη δέουσα κάλυψη στην κυβέρνηση. Και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας επί ένα χρόνο έπαιζε τον παπά παίρνοντας άνευ ουσίας καταθέσεις. Ολα βαίνουν καλώς…

…………………………

Την ώρα που, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο Κώστας Τσαλικίδης ήταν νεκρός, από το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του έγινε κλήση στον αριθμό 1898, που φέρεται να είναι ο αριθμός μέσω του οποίου έπαιρνε τα μηνύματα του τηλεφωνητή του σταθερού του τηλεφώνου.

Πρόκειται για μια σημαντική αποκάλυψη, που προέκυψε από την άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής σύνδεσής του. Μετά απ’ αυτό, τι έχει να πει ο Βουλγαράκης, που δήλωσνε στους δημοσιογράφους ότι ο θάνατος του Κ. Τσαλικίδη οφείλεται σε αυτοκτονία; Τελικά, ο Διώτης φάνηκε πολύ πιο έξυπνος από τον Βουλγαράκη. Κατάλαβε ότι η υπόθεση έχει βάθος και δεν βιάστηκε να κλείσει το φάκελο στις αρχές Απρίλη, όπως είχε αναγγελθεί. Εκθετος μένει ο Βουλγαράκης, που όμως εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Καραμανλή. Ο λόγος έχει γίνει φανερός πλέον: ο Καραμανλής ήταν ενήμερος και «στο κόλπο» από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Βουλγαράκης λειτούργησε ως ασπίδα του και γι’ αυτό εξακολουθεί να τον καλύπτει πολιτικά.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Υποκλοπές

Πρυτάνεις, ΕΣΥΠ και υπουργείο Παιδείας μια αγκαλιά
Επόμενο άρθρο

Υποκλοπές

Ανοιχτή η πόρτα για νέα μέτρα

Σχετικά Αρθρα

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 19:54

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

Ημέρα πληθυσμών.

Ακτή Ελεφαντοστού, Νίγηρας, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Μογγολία: Εθνική γιορτή (1921).

Βέλγιο: Ημέρα Φλαμανδών.

1942: Αρχίζουν οι διωγμοί των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

1966: Επεισόδια σε συλλαλητήριο οινοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη, 128 πολίτες και 72 χωροφύλακες τραυματίες.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γραμματοκιβώτιο της οδού Νίκης (Αθήνα).

1994: Βόμβα στο κτίριο γερμανικής πολυεθνικής ασφαλιστικής στους Αμπελόκηπους (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Υποκλοπές

    17Ν
    • Υποκλοπές

      Εφετείο 17Ν
  • Υποκλοπές

    ΕΛΑ
    • Υποκλοπές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Υποκλοπές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Υποκλοπές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Υποκλοπές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Υποκλοπές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Υποκλοπές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Υποκλοπές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Υποκλοπές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Υποκλοπές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υποκλοπές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Υποκλοπές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Υποκλοπές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Υποκλοπές

      Υποκλοπές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Υποκλοπές

      Υποκλοπές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Υποκλοπές

      Υποκλοπές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Υποκλοπές

      Υποκλοπές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Υποκλοπές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Ποιοι είμαστε
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Επικοινωνία
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Όροι χρήσης
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Ποιοι είμαστε
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Επικοινωνία
  • Υποκλοπές

    Υποκλοπές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo