Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο
  • Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν
  • Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι
  • Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί
  • Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Απλά μαθήματα δημοσιονομικής πολιτικής
Πολιτική

Απλά μαθήματα δημοσιονομικής πολιτικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιαν 2009, 00:00

Οι χώρες που είχαν υψηλή ανάπτυξη στο παρελθόν και δεν εξυγίαναν τα οικονομικά τους, θα το πληρώσουν, δήλωσε την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο «πολύς» Χοακίν Αλμούνια, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα. Οι μπηχτές κατά του Καραμανλή και του Αλογοσκούφη είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Ασχολείται μ’ αυτές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, για να μας πει την επομένη των εκλογών ότι παρέλαβε «καμμένη γη» και δεν μπορεί να εφαρμόσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες (αυτό το έργο παίζεται διαχρονικά από κάθε κόμμα που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση).

Τι εννοεί ο επί των Οικονομικών επίτροπος της ΕΕ; Οτι την περίοδο της σχετικά υψηλής ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού, οι κυβερνήσεις δεν φρόντισαν να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, αλλά το κράτησαν στα όρια του Συμφώνου Σταθερότητας, με αποτέλεσμα στη φάση της κρίσης να βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του πλήρους εκτροχιασμού. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι αυτή είναι μια στυγνή τεχνοκρατική προσέγγιση, η οποία κοιτάζει μόνο τους αριθμούς. Ο σοσιαλδημοκράτης Αλμούνια είναι γνωστός οπαδός του νεοφιλελευθερισμού. Δεν διστάζει να εισηγηθεί ακόμη και την εν τοις πράγμασι κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, προκειμένου το κράτος να απαλλαγεί από κάποιες δαπάνες.

Από την άλλη, μένοντας στο αυστηρά τεχνοκρατικό επίπεδο, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Αλμούνια λέει ψέματα. Η «ισχυρή οικονομία», για την οποία επαίρονταν οι Καραμανλής-Αλογοσκούφης, επιμένοντας μέχρι και πριν μερικούς μήνες ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει, επειδή είναι δυνατή η αναπτυξιακή ροπή του ελληνικού καπιταλισμού, αποδείχτηκε ένα πλάσμα της φαντασίας τους. Ο ελληνικός καπιταλισμός μπαίνει καλπάζοντας στην κρίση, κυριολεκτικά βυθίζεται σ’ ένα φουρτουνιασμένο πέλαγος, χωρίς τα κρατικά ταμεία να διαθέτουν αποθέματα. Πολύ εύκολα η αντιπολίτευση μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι απέτυχε. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο ο Καραμανλής κατασκεύασε έναν ακόμη αποδιοπομπαίο τράγο, διώχνοντας τον Αλογοσκούφη από την κυβέρνηση (κλασική μέθοδος αποφυγής της δικής του πολιτικής ευθύνης).

Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιους λόγους έχουμε αυτή την εξέλιξη. Για ποιους λόγους δεν εξυγιάνθηκαν τα δημόσια οικονομικά στη φάση της σχετικής καπιταλιστικής ανάπτυξης; Πριν απαντήσουμε σ’ αυτό το ερώτημα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η φάση της σχετικής ανάπτυξης άρχισε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αφού προηγήθηκε μια περίοδος σκληρής λιτότητας, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη στην ΟΝΕ. Μήπως η ΝΔ κατήργησε τις βασικές παραμέτρους αυτής της λιτότητας, ανακουφίζοντας τα λαϊκά στρώματα; Μήπως έδωσε μεγάλες αυξήσεις στους δημόσιους υπάλληλους, στους συνταξιούχους, στους ανέργους; Μήπως αύξησε τα κονδύλια για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την κοινωνική πολιτική γενικότερα; Μήπως μείωσε τους έμμεσους φόρους που βαραίνουν τα λαϊκά στρώματα;

Η απάντηση σ’ όλα αυτά τα ερωτήματα είναι αρνητική. Ούτε τα μεροκάματα αυξήθηκαν, ούτε οι δαπάνες για Παιδεία-Υγεία-Ασφάλιση. Η κυβέρνηση Καραμανλή φρόντισε μάλιστα να σπρώξει την οικονομία σε διετή κοινοτική επιτήρηση, για να έχει ένα άλλοθι για την πολιτική σκληρής λιτότητας που εφάρμοζε. Την ίδια περίοδο απογείωσε τους έμμεσους φόρους (αύξηση κατά 1% του ΦΠΑ και συνεχείς αυξήσεις σε όλους τους ειδικούς φόρους), ενώ προχώρησε σε μια σαρωτική αντιασφαλιστική ανατροπή.

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλότατη κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Θα περίμενε κανείς, λοιπόν, βλέποντας τα πράγματα τεχνοκρατικά ουδέτερα, η κυβέρνηση να αντλήσει κρατικά έσοδα από τα υπερκέρδη των επιχειρήσεων. Οχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά αντίθετα προχώρησε σε μια προκλητική μείωση των φόρων τους. Στο 5% που είχε μειώσει το ΠΑΣΟΚ τη φορολογία των κερδών, προσέθεσε ένα ακόμη 10%, με αποτέλεσμα η φορολογία των κερδών από το 40% να πέσει μέσα σε ελάχιστα χρόνια στο 25%. Δηλαδή, η κυβέρνηση έκανε το αντίθετο από αυτό που θα τη συμβούλευε ένας ουδέτερος τεχνοκράτης, ένας καλός λογιστής. Αντί να εκμεταλλευτεί την ανάπτυξη και την κερδοφορία των επιχειρήσεων για να αντλήσει πόρους και να θωρακίσει τα δημόσια οικονομικά, μείωσε τη συνεισφορά των καπιταλιστών στα δημόσια έσοδα, με αποτέλεσμα η ελλειμματικότητα να διατηρηθεί και πλέον το μέλλον να φαντάζει ζοφερότατο. Η μεταφορά κρατικών πόρων στις επιχειρήσεις έχει και άλλες παραμέτρους (τα σκάνδαλα μας θυμίζουν από καιρού εις καιρόν μερικές απ’ αυτές), όμως εμείς μείναμε μόνο στη φανερή δημοσιονομική πτυχή, αυτή που έχει να κάνει με τα κρατικά έσοδα.

Η πολιτική, βέβαια, είναι ταξική. Ποτέ δεν είναι τεχνοκρατική. Εκείνο που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με την προκάτοχό της κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ήταν να βοηθήσει τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις να συσσωρεύσουν περισσότερα κέρδη. Η περίοδος της σχετικής ανάπτυξης ήταν η ευκαιρία τους και δεν την άφησαν ανεκμετάλλευτη. Η εκμετάλλευση των εργατών έγινε υπερεκμετάλλευση, ο φτωχο-αγροτικός πληθυσμός ξεκληρίστηκε, οι κοινωνικές δαπάνες έφτασαν στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, οι καπιταλιστές πλήρωσαν λιγότερους φόρους και ταυτόχρονα τα δημόσια οικονομικά εξακολούθησαν να κινούνται στη σφαίρα της ελλειμματικότητας.

Τι θα γίνει  τώρα που μπήκαμε στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων»; Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα εκτροχιαστεί. Για την κάλυψή του θα απαιτηθεί πρόσθετος δανεισμός, που πλέον γίνεται με επαχθέστερους όρους και που η εξυπηρέτησή του θα ανατροφοδοτήσει το έλλειμμα. Ο εκτροχιασμός του ελλείμματος θα οδηγήσει σε νέα πίεση πάνω στις κοινωνικές δαπάνες. Και βέβαια, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταφύγει σε –καθυστερημένη έστω– αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Στους λεγόμενους μικρομεσαίους έπεσε ήδη το πρώτο χαράτσι. Τη δικαιολογία την ξέρουμε: πρέπει να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις για ν’ αντιμετωπίσουν την κρίση και να μην έχουμε αύξηση της ανεργίας!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕφιαλτικές οι προοπτικές της κρίσης
Επόμενο άρθρο Πάει και το Βατοπέδιο

Σχετικά Αρθρα

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

Πολιτική 31 Αυγ 2026, 18:21

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

Πολιτική 25 Αυγ 2026, 11:14

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 20:51

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

Πολιτική 20 Αυγ 2026, 15:09

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Καθιερώνεται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo