Τη Δευτέρα 12 Μάη, συνεχίζεται το τρομοδικείο, με πρόεδρο την Μ. Τζανακάκη, για την 3η δίκη της ΣΠΦ και θα αρχίσει με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Α. Μητρούσια. Την Πέμπτη 8 Μάη το τρομοδικείο ολοκλήρωσε την ανάγνωση των εγγράφων του κατηγορητηρίου και των εγγράφων που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης Α. Παπαρρούσου και Δ. Κατσαρής. Αξιοσημείωτο είναι ότι διαβάστηκαν ακόμη και έγγραφα που προσκόμισε η Αντιτρομοκρατική στις 10 και 29 Απρίλη του 2014. Ο εισαγγελέας Σ. Μπάγιας πήρε το λόγο και έκανε μια σύντομη δήλωση. Από εδώ και πέρα, είπε, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δηλαδή να δέχεται το δικαστήριο να εισάγονται έγγραφα. Ομως, από τη στιγμή που ακολουθήσαμε αυτή την τακτική, να διαβαστούν αυτά τα έγγραφα.
Θέλουμε να πούμε στον εισαγγελέα, ότι απευθύνεται σε νοήμονες ανθρώπους που γνωρίζουν να διακρίνουν τις γνήσιες από τις υποκριτικές δηλώσεις. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών για την απόφαση που έλαβε το τρομοδικείο να διαβάσει έγγραφα που εισήγαγε η Αντιτρομοκρατική και μετά την έκδοση του Βουλεύματος. Τώρα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των μαρτύρων υπεράσπισης και έτσι πρακτικά η Αντιτρομοκρατική δε θα αποτολμήσει να εισάγει και άλλα έγγραφα. Αρα, η θέση που διατύπωσε ο εισαγγελέας, να μην επιτρέψει το δικαστήριο από εδώ και πέρα να εισάγονται έγγραφα, δεν έχει καμία πρακτική αξία.
Ανάμεσα στα έγγραφα του κατηγορητηρίου που διαβάστηκαν ήταν και η απομαγνητοφώνηση τηλεφωνικών επικοινωνιών του Κώστα Σακκά με δύο γνωστούς του. Ο ένας απ’ αυτούς δεν έχει καν κατηγορηθεί, ενώ ο δεύτερος κατηγορήθηκε και απαλλάχτηκε με βούλευμα. Ηταν δηλαδή συνομιλίες που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν ποινικά, όχι μόνο γιατί δεν υπήρχε κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο, αλλά γιατί απλά οι τρεις αυτοί αγωνιστές δεν είχαν καμία πολιτική δραστηριότητα μαζί.
Ηταν συνομιλίες στην αργκό που χρησιμοποιούν οι νέοι και αυτό σίγουρα το είδαν οι αντιτρομοκρατικάριοι. Επειδή όμως δεν είχαν στοιχεία και προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις, λίγες μέρες μετά τις 4 Δεκέμβρη, που έγιναν οι συλλήψεις των Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια και Κ. Σακκά, διέρρευσαν κομμάτια των συνομιλιών αυτών μέσω των δημοσιουρουφιάνων που κάνουν ρεπορτάζ στο υπουργείο καταστολής και παραβίασης των δικαιωμάτων, προκειμένου να τους παρουσιάσουν σαν δήθεν επικίνδυνους τρομοκράτες.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Καραγιαννίδη επεσήμανε όλα τα παραπάνω και κατέληξε: τι νόημα είχε να διαβαστούν τώρα οι συνομιλίες αυτές, τη στιγμή που ο Δ. Μιχαήλ απαλλάχτηκε με βούλευμα;
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Χρ. Τσάκαλος. Επανέλαβε για μια ακόμη φορά, ότι μέλη της οργάνωσης είναι μόνο αυτοί που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη. Ξεκαθάρισε ότι, εκτός από την Ο. Οικονομίδου και τον Γ. Πολύδωρο, όλα τα άλλα μέλη της ΣΠΦ είχαν βγει στην παρανομία. Δήλωσε ότι αποφάσισαν να μην καλέσουν μάρτυρες υπεράσπισης, γιατί δε θέλουν το προφίλ του καλού ανθρώπο, ούτε να τους τοποθετήσουν στη θέση του θύματος. Απαίτησε, δε, από τους μάρτυρες που θα εξεταστούν στη συνέχεια να μην κάνουν καμία αναφορά στην οργάνωσή τους.
Μετά την τοποθέτηση του Χρ. Τσάκαλου ο εισαγγελέας τον ρώτησε αν είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε μερικές διευκρινιστικές του ερωτήσεις. Το «ρεζουμέ» των ερωτήσεων ήταν εάν υπήρξαν κάποτε οι Γ. Καραγιαννίδης, Α. Μητρούσιας, Κ. Σακκάς και Σ. Αντωνίου μέλη της ΣΠΦ. Η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική. Το ερώτημα, όμως, είναι πόσο θα λάβουν υπόψη τους ο εισαγγελέας και το τομοδικείο την κατηγορηματική αυτή δήλωση στην πρόταση και απόφαση περί συμμετοχής ή μη στη ΣΠΦ.
Πρώτος από τους μάρτυρες υπεράσπισης του Α. Μητρούσια κλήθηκε να καταθέσει ο Ν. Μ. Ομως κατά τη διάρκεια των πρώτων διευκρινιστικών ερωτήσεων της προέδρου προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους κατηγορούμενους, το δικαστήριο αποσύρθηκε και όταν επανήλθε ανακοίνωσε ότι διακόπτει για τη Δευτέρα 12 Μάη.