Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Ιούνη
  • Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
  • Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε
  • Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν
  • Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά
  • Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Τρίτη, 21/6/05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούν 2005, 00:00
 Ο Κ. Συνοδινός, βοηθός του Κούγια, ξεκίνησε την αγόρευσή του λέγοντας ότι η παρουσία της υπεράσπισης Κανά στη δίκη δεν είναι μόνο για να βοηθήσει τον Κανά να διεκδικήσει την ελευθερία του, αλλά και για να διώξει από πάνω του το στίγμα του τρομοκράτη, που αβασάνιστα του πρόσαψαν.
 
Ο συνήγορος αναφέρθηκε κυρίως στην Κυριακίδου και στη συνεργασία της με τους Αμοιρίδη, Πουλλακίδα και Βεντούρη, για να κατασκευαστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Κανά. Αναφέρθηκε επίσης στους άλλους μάρτυρες (Τόγκα, Πομώνη, Σιώζου) και στον τρόπο με τον οποίο η Αντιτρομοκρατική τους ενέταξε στο σχεδιασμό της.
 
Μετά το τέλος της αγόρευσης Συνοδινού, ο Κ. Αγαπίου ζήτησε το λόγο και αναφέρθηκε σε δημοσίευμα του Ιού της «Ελευθεροτυπίας» που αναφερόταν στις ανατροπές του κατηγορητήριου υπέρ των κατηγορούμενων από τις καταθέσεις μαρτύρων που κλήθηκαν και κατέθεσαν για πρώτη φορά σ’ αυτό το δικαστήριο και στην αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο στήθηκε αυτή η υπόθεση.
 
Επόμενη στη σειρά των αγορεύσεων η Αλέκα Ζορμπαλά, συνήγορος υπεράσπισης του Μιχάλη Κασίμη. Δεν είχε, βέβαια, να πει τίποτα επί της ουσίας για τον εντολέα της, μετά και την εισαγγελική αθωωτική πρόταση. Ετσι, περιορίστηκε σε μια συνοπτική γενική τοποθέτηση.
 
Ξεκαθάρισε καταρχάς ότι αυτή η δίκη, συνέχεια της προηγούμενης, δεν ταυτίζεται με τις κοινές ποινικές δίκες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην περιπέτεια της οικογένειας Κασίμη, μετά τη δολοφονία του Χρήστου Κασίμη. Περιπέτεια που κορυφώθηκε με την οργουελικής έμπνευσης εμπλοκή του Μ. Κασίμη σ’ αυτή την υπόθεση.
 
Η δίκη αυτή –τόνισε η Α. Ζορμπαλά- είναι πολιτική, γιατί συνδέεται ευθέως με τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», που έχει επιλεγεί ως ο νέος μπαμπούλας, μετά τον κομμουνισμό. Ειδική νομοθεσία, ειδικά δικαστήρια, ειδικές συνθήκες κράτησης οδηγούν στην ενίσχυση της ασφάλειας έναντι της ελευθερίας, στην ενδυνάμωση της κρατικής καταστολής. Σ’ αυτό το πλαίσιο καθίσταται δυσχερής η θέση του κατηγορούμενου και του υπερασπιστή του, καθώς κυριαρχεί ένα άτυπο τεκμήριο ενοχής. Κάτω από την πίεση του ξένου παράγοντα και του προολυμπιακού κλίματος, οι υποθέσεις των οργανώσεων ένοπλης βίας έπρεπε να εκκαθαριστούν με οποιονδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε τίμημα. Σ’ αυτό το κλίμα ενεπλάκη και ο Μ. Κασίμης, ταλαιπωρούμενος ήδη για περισσότερο από δυόμισι χρόνια.
 
Η συνήγορος αναφέρθηκε στο τυχαίο γεγονός της έκρηξης στα χέρια του Σάββα Ξηρού και στην απάνθρωπη και παράνομη ανάκριση ενός ετοιμοθάνατου ανθρώπου στην Εντατική του Ευαγγελισμού. 
 
Για την υπόθεση ΕΛΑ, μιας οργάνωσης που στη δράση της χρησιμοποίησε και την ένοπλη βία, στοιχεία δεν υπήρχαν. Επειδή όμως έπρεπε να επιδειχτεί αντιτρομοκρατικό έργο, εφευρέθηκε μια νομικά και λογικά απαράδεκτη κατασκευή, αυτή του ενιαίου όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων πλην 17Ν. Ετσι, ξεκίνησε το κυνήγι μαγισσών, που οδήγησε και στον Μ. Κασίμη ο οποίος ήταν όχι ο συνήθης ύποπτος αλλά ο ιδεώδης ύποπτος, λόγω της συγγενικής του σχέσης με τον Χρ. Κασίμη.
Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι κάποιος κάπου είδε ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε με το δικό του και με το ότι ο ίδιος, καίτοι υψηλόβαθμο στέλεχος της Διοίκησης, ήταν αριστερός, τον οδήγησε στο εδώλιο με μια σωρεία κατηγοριών. Και διαρκούσης της πρώτης δίκης εκδόθηκε ένα βούλευμα με τους ίδιους κατηγορούμενους και την προσθήκη του Γ. Σερίφη. Πίσω και απ’ αυτή τη δίωξη, που αγνόησε την παραγραφή των συγκεκριμένων αδικημάτων, κρυβόταν η πολιτική σκοπιμότητα, να θεωρηθούν ληγμένες όλες οι υποθέσεις με την παραπομπή τους στο ακροατήριο.
 
Το δικαστικό συμβούλιο, για να ξεπεράσει τα ανυπέρβλητα δικονομικά εμπόδια, προχώρησε σε μια νέα κατασκευή, συνενώνοντας τις άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις του Γ. Σερίφη και των υπόλοιπων πέντε. Εκείνο που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί ήταν η παραπομπή σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που θεωρείται casus belli για τους διωκτικούς μηχανισμούς. Δεν δίστασαν να παραπέμψουν τον Γ. Σερίφη, όπως δεν δίστασαν να τον χρησιμοποιήσουν για να μην παραπεμφθούν οι πέντε σε ΜΟΔ, όπου η αθώωσή τους ήταν σφόδρα πιθανή.
 
Μετά από αυτή την πολιτικά φορτισμένη εισαγωγή, η Α. Ζορμπαλά πέρασε στην εξέταση των κατηγοριών, αναφερόμενη αρχικά στο θέμα της παραγραφής. Θέμα που ο Μ. Κασίμης είχε θέσει ήδη από την προδικασία με το απολογητικό του υπόμνημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή. Από κει και πέρα, η ενοχή των τεσσάρων κατηγορούμενων βασίστηκε σε μια νομικά απαράδεκτη συνεπαγωγή. Κρίθηκε ότι αφού υπήρξαν μέλη του ΕΛΑ ευθύνονται ως απλοί συνεργοί για όλες τις πράξεις, λόγω ψυχικής συνδρομής. Ετσι, καταργήθηκε η αρχή της εξατομίκευσης της πράξης και εισήχθη έμμεσα στη νομολογία η αρχή της συλλογικής ευθύνης.
 
Αν για τον Μ. Κασίμη η απόφαση ήταν εξ αντικειμένου προδιαγεγραμμένη, λόγω ουσιαστικού δεδικασμένου από την αθώωσή του στην προηγούμενη δίκη, μήπως για τον ίδια λόγο ήταν αντικειμενικά προδιαγεγραμμένη και για τους υπόλοιπους τέσσερις κατηγορούμενους; Η Α. Ζορμπαλά αναφέρθηκε στην προδικαστική απόφαση του δικαστήριου, που θεώρησε τη συμμετοχή ως περίσταση του αδικήματος της έκρηξης. Ομως, το αδίκημα της συμμετοχής είναι αυτοτελές αδίκημα και δεν μπορεί να θεωρείται ως περίσταση σε ένα άλλο αδίκημα. 
Η θέσπιση του ν. 2928/2001, του αποκαλούμενου τρομονόμου, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και συνάντησε λαϊκές αντιδράσεις και αντιδράσεις του νομικού και επιστημονικού κόσμου. Ψηφίστηκε μόνο από 12 βουλευτές, εκ των οποίων μόνο ένας, ο εισηγητής, του κεβερνώντος κόμματος. 
Η συνήγορος θύμισε τα ονόματα των καθηγητών και νομικών που αποχώρησαν από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, επειδή δεν θέλησαν να συνδέσουν το όνομά τους με μια συνταγματική εκτροπή, με μια έκτακτη νομοθεσία. Αναφέρθηκε επίσης στον καθηγητή Κ. Μπέη, που χαρακτήρισε το νόμο ως δείγμα υποτέλειας και κάλεσε σε μη εφαρμογή του.
 
Πέρα απ’ αυτά, η συγκεκριμένη διάταξη, σημαντική εξ ορισμού, δεν θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως περίσταση ενός άλλου αδικήματος. Για τους λόγους αυτούς, η υπεράσπιση Κασίμη δεν συμμετείχε σε καμιά φάση της διαδικασίας που σχετιζόταν με το αδίκημα της συμμετοχής.
 
Αναφερόμενη στον Χρ. Τσιγαρίδα, η Α. Ζορμπαλά είπε πως δεν γνωρίζει τα κίνητρά του και γι’ αυτό δεν μπορεί να τα κρίνει. Είδε, όμως, και αξιολόγησε τη στάση του, την οποία χαρακτήρισε απόλυτα εναρμονισμένη με τις παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος, με το ήθος εκείνων των αγωνιστών που όταν έσφιγγε ο κλοιός αναλάμβαναν με τιμή και αξιοπρέπεια, σαν παλικάρια –όπως είπε ο μάρτυρας Φοίβος Ιωαννίδης- την πολιτική ευθύνη της δράσης τους.
 
Αντίθετα, προκαλεί ανατριχίλα και θέτει μπροστά σε κάθε λειτουργό της Δικαιοσύνης το ερώτημα «τι είδους δικαιοσύνη θέλουμε;», η παρουσία μαρτύρων σαν κι αυτούς που εμφανίστηκαν στο δικαστήριο, αναγνωρίζοντας ανθρώπους που είχαν δει για ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από 20 χρόνια. Θύμα τέτοιων μαρτύρων είναι ο Κ. Αγαπίου, που πληρώνει το αντιστασιακό του παρελθόν και το ασυμβίβαστο του χαρακτήρα του και η Ειρ. Αθανασάκη, που πληρώνει την αξιοπρέπειά της. 
 
«Γυναίκα δηλητήριο» χαρακτήρισε η συνήγορος την Σ. Κυριακίδου, που απεμπόλησε ακόμα και την ιδιότητα της γυναίκας, καταδικάζοντας όχι μόνο τον τέως σύζυγό της, αλλά και τον εαυτό της και το παιδί της. Δικαιολογώντας την άποψη που εξέφερε και αντικρούοντας τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων, η συνήγορος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Κυριακίδου δεν ήταν και δεν μπορούσε να είναι μέλος του ΕΛΑ. Οχι μόνο γιατί το είπε ο Τσιγαρίδας αλλά γιατί δεν διαθέτει το ελάχιστο που θα μπορούσε να την εντάξει ευρύτερα στο χώρο της Αριστεράς. Αλλωστε, αυτά που περιγράφει αναφέρονται μόνο στους κατηγορούμενους και σε νεκρούς, τον Χρ. Κασίμη και τον Χρ. Τσουτσουβή.
 
Αφού αναφέρθηκε και στα άλλα αποδεικτικά μέσα (μάρτυρες, αποτυπώματα κ.λπ.), έκλεισε με το τυπικό (εκ των πραγμάτων) αίτημα της αθώωσης του Μ. Κασίμη.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

62η συνεδρίαση

Σε κίνδυνο η ζωή του Μπαχόζ
Επόμενο άρθρο

62η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00

59η συνεδρίαση

Τρίτη, 14/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 14 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

Ημέρα κατά των βασανιστηρίων.

Ημέρα ομοφυλοφίλων.

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Μαδαγασκάρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1969: Δίκη του δεκαεπταμελούς “4ου κλιμακίου” της ΚΟΘ και του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη, δεκατέσσερις καταδίκες.

1969: Βόμβα (ΠΑΜ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Γάζα μετά από 27 χρόνια εξορίας.

1995: Απόπειρα εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην Αιθιοπία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 62η συνεδρίαση

    17Ν
    • 62η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 62η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 62η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 62η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 62η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 62η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 62η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 62η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 62η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 62η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 62η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 62η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 62η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 62η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 62η συνεδρίαση

      62η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 62η συνεδρίαση

      62η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 62η συνεδρίαση

      62η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 62η συνεδρίαση

      62η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 62η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 62η συνεδρίαση

    62η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo