Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Αυγούστου
  • H πονηρή πορτοκαλιά
  • Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα
  • Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…
  • Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα
  • Σαν σήμερα 17 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση το Σάββατο 21 Ιούνη
Πολιτική

Πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση το Σάββατο 21 Ιούνη

«Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μάι 2025, 09:07

Μετά την άρνηση των υπουργείων να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις, το αναπηρικό κίνημα διοργανώνει πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση ΑΜΕΑ, αναπήρων, χρονίων πασχόντων το Σάββατο 21 Ιούνη, με συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ο Σπύρος, το παιδί με αναπηρία που πετάχτηκε στον δρόμο και μάλιστα με υψηλό πυρετό μαζί με την οικογένειά του πριν από λίγες μέρες, να απαγορευτούν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ΑΜΕΑ και κάθε λαϊκής οικογένειας για να ανοίξει η ειδική αγωγή τον Σεπτέμβρη από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, σε ασφαλή κτήρια, με όλο το προσωπικό στην θέση του και με λυμένο το θέμα της μεταφοράς. Για πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις, να μπει τέρμα στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων 

 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΕΑΑΝ

Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!

Πανελλαδική παναναπηρική κινητοποίηση ΑΜΕΑ, αναπήρων, χρονίων πασχόντων Σάββατο 21 Ιούνη, συγκέντρωση στις 11:00 στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

 Μετά την άρνηση των υπουργείων να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις, ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Για να ξαναγυρίσει στο σπίτι του ο Σπύρος, το παιδί με αναπηρία που πετάχτηκε στον δρόμο και μάλιστα με υψηλό πυρετό μαζί με την οικογένειά του πριν από λίγες μέρες, να απαγορευτούν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των ΑΜΕΑ και κάθε λαϊκής οικογένειας για να ανοίξει η ειδική αγωγή τον Σεπτέμβρη από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, σε ασφαλή κτήρια, με όλο το προσωπικό στην θέση του και με λυμένο το θέμα της μεταφοράς. Για πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα, στους μισθούς και στις συντάξεις, να μπει τέρμα στην υποθεραπεία και την υπομετάγγιση.   

Το Σάββατο 17 του Μάη έγινε η διευρυμένη σύσκεψη της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΣΕΑΑΝ. Στην συνεδρίαση έγινε ενημέρωση και εκτίμηση από τις τελευταίες κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες της ΣΕΑΑΝ. Για την κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 2 του Απρίλη με αιχμή το σταμάτημα των εξώσεων και των πλειστηριασμών, τις αυξήσεις στα επιδόματα, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, τις παρεμβάσεις, τις κινητοποιήσεις στον ΕΦΚΑ και στο Υπουργείο Εργασίας στις 28 του Μάρτη, για τις απολύσεις στην Vodafone και τον Ευαγγελισμό, αλλά και την σφαγή πλειάδας αναπήρων γυναικών από τα ΚΕΠΑ το τελευταίο διάστημα, τις παρεμβάσεις και τις κινητοποιήσεις για το θέμα της μεταφοράς στα ειδικά σχολεία με αφορμή το σταμάτημα μιας σειράς δρομολογίων στο ΕΝΕΓΥΛ Αγίου Δημήτριου, 10ο ειδικό δημοτικό Αθηνών και 1ο ειδικό Αιγάλεω. Για τα επικίνδυνα ειδικά σχολεία, με το κλείσιμο του ΕΕΕΕΚ Κωφών και όχι μόνο, αλλά και με τον μεγάλο κίνδυνο οριστικά να χαθεί η προοπτική ανέγερσης του ΕΕΕΕΚ Αθηνών με τα παιχνίδια που παίζονται, με το οικόπεδο που είχε παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό στην Λάμψα στους Αμπελόκηπους. Την συμβολή των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ και την συμμετοχή στην μεγάλη απεργία και τα συλλαλητήρια στις 9 του Απρίλη και στην απεργία και στις εκδηλώσεις για την εργατική πρωτομαγιά. Ταυτόχρονα εκτιμήσαμε την αλγεινή εντύπωση που προκαλεί στους αναπήρους η προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να βγουν από την δύσκολη θέση πουλώντας συχνά ευαισθησία για τους αναπήρους με διάφορα show που στήνουν για τα κανάλια.  Νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκτονώσουν την πίεση που άσκησαν οι μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για το έγκλημα των Τεμπών και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και για τα Τέμπη που ζούμε καθημερινά οι ανάπηροι, οι εργαζόμενοι. 

Ένα τέτοιο δείγμα υποκριτικής ευαισθησίας είναι η ανακοίνωση για το 250αρι της ελεημοσύνης που θα δώσει τον Νοέμβρη η κυβέρνηση. Ευαισθησία που την νιώσαμε με τον πιο απτό τρόπο σχεδόν την επόμενη ημέρα της συνεδρίασης της γραμματείας με την γκανγκστερική επιχείρηση της αστυνομίας ξημερώματα για την έξωση του Σπύρου, του παιδιού με αναπηρία, μαζί με την οικογένειά του από το σπίτι τους στα Θυμαράκια. Έξωση που ουσιαστικά έγινε με εντολή της Κυβέρνησης, που δεν σταμάτησε ούτε αφού είδε με τα μάτια του ο διοικητής της αστυνομίας ότι ο Σπύρος είχε υψηλό πυρετό, πληροφόρηση που άλλωστε είχε πολύ γρήγορα και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Φλωρίδης και η Υπουργός Προστασίας της Οικογένειας (θεός να μας φυλάει!!) κα Μιχαηλίδου, ύστερα από παρέμβαση της Βουλευτή του ΚΚΕ Βιβής Δάγκα. 

Λέμε ότι η έξωση έγινε με εντολή της κυβέρνησης, γιατί ο κος Κώτσηρας Υπουργός Οικονομικών που έκλισε μαζί μας συνάντηση ύστερα από την συμβολική κατάληψη του ισογείου του Υπουργείου Οικονομικών κατά την κινητοποίησή μας στις 2 του Απρίλη, συνάντηση που ορίστηκε για τις 10 του Απρίλη κατά την οποία έγινε συζήτηση με την Θεώνη Αλαμπάση Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, γιατί ο κος Κώτσηρας δήλωσε κόλλημα και λέμε ότι οι εξώσεις που έρχονται και γίνονται οι πλειστηριασμοί είναι με εντολή της κυβέρνησης, ο κος Κώτσηρας μέσω της κας Αλαμπάση μας απάντησε ότι στις περιπτώσεις όπως του Σπύρου που έχουν αγοραστεί τα σπίτια, η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της, δεν μπορεί να κάνει τίποτα, λέγοντας ουσιαστικά στα κοράκια πετάξτε τους έξω. Πράγμα και που έγινε την Δευτέρα στις 19 του μήνα πετώντας στον δρόμο την οικογένεια του Σπύρου. 

Η μόνη κατηγορία συναδέλφων που είχε μία προσωρινή εξασφάλιση, κάτω βεβαία από την δικιά μας πίεση, ότι στις περιπτώσεις που τα σπίτια έχουν αγοραστεί από τα ίδια τα funds ή θυγατρικές τους θα μπορούν οι οικογένειες να μείνουν μέσα για δύο χρόνια, αλλά μετά πρέπει να τα εγκαταλείψουν. Ανάλογη προκλητική ήταν η στάση του Υπουργείου εργασίας που παρά την συνάντηση που είχαμε με τον κον Τσαγκαρόπουλο, Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και παρά την πολλή αγάπη και συμπάθεια που εξέφρασε για τα ΑΜΕΑ, ούτε για τις απολύσεις μας απάντησε, αλλά ούτε το τι ανέδειξε η έρευνα που θα έκανε για τις απαράδεκτες αποφάσεις των ΚΕΠΑ που έκοψαν το επίδομα βαριάς κινητικής αναπηρίας, το λεγόμενο εξωιδρυματικό, από μια σειρά συναδέλφισσες. 

Αποφάσεις 

Στην πρόκληση της κυβέρνησης απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα. Όλες οι δυνάμεις της ΣΕΑΑΝ, των αγωνιστικών συλλόγων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος, κάθε ανάπηρος και γονιός με αξιοπρέπεια σε θέση μάχης! Στα χειρότερα που μας ετοιμάζουν, στις προκλήσεις, στα show της υποκρισίας, την κόλαση της πολεμικής οικονομίας, απαντάμε με πανελλαδική κινητοποίηση στις 21 του Ιούνη Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου  και την ίδια ώρα συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις. Με ζωντανό μαχητικό τρόπο, όλες οι επιμέρους γραμματείες, τα διοικητικά συμβούλια συλλόγων οργανώνουν την συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση, παρεμβαίνουν για ότι εξελίσσεται στον χώρο τους, βρίσκονται δίπλα σε κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει, στα ειδικά σχολεία με τα τραγικά προβλήματα και στις εκδηλώσεις τους μπροστά στην λήξη της σχολικής χρονιάς, παίρνοντας πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης. 

Δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω, στα ΚΕΠΑ που σφαγιάζονται οι συνάδελφοι, στα τμήματα των νοσοκομείων που τα διαλύουν, εκεί που κινδυνεύουν να τους πάρουν το σπίτι. Στην εγκληματική έξωση της οικογένειας του Σπύρου, πρόκληση για το αναπηρικό κίνημα, απαντάμε με αλληλεγγύη, μαχητικότητα και πάθος. Ο Σπύρος και η  οικογένειά του και η κάθε οικογένεια, πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι τους. Η 21 του Ιούνη πρέπει να είναι μέρα που η οργή θα εκφραστεί μαχητικά στον δρόμο, πρέπει ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης με την πορεία που θα φτάσει στο Μαξίμου να δώσει συγκεκριμένες, απτές απαντήσεις. Αν ο Σπύρος και ο κάθε Σπύρος, θα γυρίσουν στο σπίτι τους, το αν θα απαγορευτούν οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί των οικογενειών των ΑΜΕΑ και κάθε λαϊκής οικογένειας, το αν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα εξασφαλίσουν να ανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη, από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς και σε ασφαλή κτήρια που θα μεταφερθούν όλα τα ακατάλληλα και επικίνδυνα ειδικά σχολεία, μέχρι να ανεγερθούν τα καινούρια, όπως και αν θα ανοίξουν επιτέλους τα σχολεία που είναι στα χαρτιά, όπως το ΕΕΕΕΚ Αθηνών, σε ασφαλές κτήριο στον δήμο της Αθήνας, μέχρι να ανεγερθεί το καινούριο στην οδό Λάμψα, για να μην υπάρχουν παιδιά που δεν μπορούν να γραφτούν σε σχολείο ή για να μην αναγκάζονται παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική αναπηρία, να στοιβάζονται για ώρες στα ακατάλληλα σχολικά για να φτάσουν σε κάποιο ΕΕΕΕΚ, στο Αιγάλεω, στο Νέο Ηράκλειο ή στον Άγιο Δημήτριο. Κανένα δρομολόγιο πάνω από μισή ώρα. Για να έχουν όλα τα σχολεία, ειδικά και γενικά σχολικό νοσηλευτή, ανεπτυγμένη κοινωνική υπηρεσία και να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη και να ανοίξουν κανονικά όλα τα τμήματα ένταξης πλήρως στελεχωμένα.  Για να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα, αλλά και στους μισθούς και στις συντάξεις. Για να μην μας πετάει το 250άρι της ελεημοσύνης τον Νοέμβρη που μέχρι να το πάρουμε θα μας έχει φάει διπλά και τριπλά η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών. Καλά τα βραχιολάκια και τα 1566 αλλά τα νοσοκομεία, οι υπηρεσίες υγείας θέλουν γενναία χρηματοδότηση, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, εκσυγχρονισμό του ιατρομηχανικού εξοπλισμού και των υποδομών. Να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, θεραπείες, εξετάσεις, επεμβάσεις, αλλά και αναγκαία τεχνολογικά βοηθήματα. Να μπει τέρμα στα σφαγεία των ΚΕΠΑ, μαζικές προσλήψεις όλων των ικανών προς εργασία αναπήρων, χρονίων πασχόντων, να μπει τέρμα στια απολύσεις, δημόσιες δομές στήριξης των ΑΜΕΑ και των οικογενειών του. 

Τέλος, εξέφρασε την οδύνη, την οργή και την καταδίκη της για την σφαγή στην Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και την ένοχη στήριξη από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Κανένας δεν μπορεί να κάνει ότι δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν ξέρει. Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία, το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα συμμετέχει και στηρίζει όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον ήρωα λαό της Παλαιστίνης.

Εκτύπωση 🖨
AMEA
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροPISA:  Οι εξετάσεις ακυρώθηκαν σε δεκάδες σχολεία

«Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 26 Μάη

«Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

1947: Εννιά ηγέτες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ της περιφέρειας Πάτρας καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο της Κορίνθου.

1978: Επεισόδια εναντίον της εγκατάστασης εργοστασίου πετροχημικών στην Καβάλα.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1985: Πεθαίνει ο Σάκης Καράγιωργας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Εφετείο 17Ν

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • ΕΛΑ

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Εφετείο ΕΛΑ

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Επαναστατικός Αγώνας

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Επικοινωνία

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Όροι χρήσης

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Ποιοι είμαστε

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Επικοινωνία

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

  • Όροι χρήσης

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

    «Στην πρόκληση της κυβέρνησης, στην εξαθλίωση που μας  οδηγούν, ορθωνόμαστε με τον αγώνα μας σαν ένας άνθρωπος!»

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo