Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη
  • Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ
  • Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;
  • Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ
  • Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών
  • Kατα-κατα-καταρρέω…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πανδημία: Δεύτερη συνεχής εβδομάδα με αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία
Υγεία

Πανδημία: Δεύτερη συνεχής εβδομάδα με αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2023, 18:18

Οι θάνατοι μειώθηκαν την εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη, γεγονός που αντανακλά τη σχετική υποχώρηση της πανδημίας τις προηγούμενες εβδομάδες, όμως η αύξηση των εισαγωγών για δεύτερη συνεχή εβδομάδα επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι εύθραυστη και πως βρισκόμαστε ακόμη μακριά από το να μιλήσουμε για πραγματική ύφεση της πανδημίας. 

Ολα αυτά, βέβαια, προκύπτουν από τα αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο οποίος επιπλέον μιλά και για αύξηση της θετικότητας, εκτίμηση που αυξάνει την ανησυχία. Βρισκόμαστε στη δέκατη εβδομάδα με το δελτίο-σούπα του ΕΟΔΥ με τίτλο Εβδομαδιαία Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης Αναπνευστικών Λοιμώξεων, στο οποίο ανακατεύουν (κανονικό τουρλού) την covid-19, τις λοιμώξεις από γρίπη και τις υπόλοιπες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Δέκατη εβδομάδα με κλείσιμο της στρόφιγγας της ενημέρωσης, κυρίως αναφορικά με τους θανάτους από covid-19, για να μην μπορεί κανείς να βρει την αλήθεια. Τα γράψαμε αναλυτικά και θα τα επαναλάβουμε στο βαθμό που χρειάζεται.

Επαναλαμβάνουμε ότι έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο πρόκλησης που δεν ανακοινώνουν πλέον ούτε τα κρούσματα! Μέχρι πρότινος τα «μαγείρευαν», πλέον τα βάζουν «στην κατάψυξη». Αντίθετα, ανακοινώνουν «εκτίμηση θετικότητας» που ακόμη και μαθητής Λυκείου θα τους την έτριβε στη μούρη σαν πατσαβούρα. Ενώ γίνονται χιλιάδες τεστ κάθε εβδομάδα, αυτοί πήραν 409 δείγματα (περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, προφανώς επειδή ανησυχούν) από τις δράσεις του ΕΟΔΥ, τους έκαναν μοριακό έλεγχο και βρήκαν ότι 91 (22%) ήταν θετικά στον SARS-CoV-2. Την προηγούμενη εβδομάδα, με τον ίδιο μουσαντένιο τρόπο είχαν βρει ότι το 20% ήταν θετικά.

Κάτω από το σχετικό διάγραμμα αναφέρουν (η έμφαση δική μας): «Σημειώνεται ότι, οι δειγματοληψίες αυτές πραγματοποιούνται με εθελοντική προσέλευση ατόμων στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της κοινότητας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δείκτης για την εκτίμηση της τάσης της θετικότητας στην κοινότητα»! Οι τύποι είναι κυριολεκτικά για κλωτσιές. Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης εκτίμησης! Η επιστήμη της Στατιστικής αυτοκτονεί.

Γιατί, ρε λεβέντες του Ζαούτη, δεν ανακοινώνετε πόσα τεστ έγιναν και πόσα βγήκαν θετικά; Εσείς μας είχατε πρήξει ότι με τα ράπιντ τεστ και τα σελφ τεστ γίνατε πρωτοπόροι στο τέστινγκ σε όλη την Ευρώπη. Τώρα, υπαινίσσεστε ότι ο αριθμός των θετικών τεστ μπορεί να είναι ψευδής (ψευδώς θετικά αποτελέσματα) και γι’ αυτό παίρνετε μόνο 409 δείγματα (από έναν πληθυσμό 10+ εκατομμυρίων ανθρώπων, που έχει βρει δεκάδες χιλιάδες θετικά τεστ μέσα στη βδομάδα), τα ελέγχετε μοριακά και μας λέτε ότι η θετικότητα… αυξάνεται, όπως ακριβώς τις προηγούμενες εβδομάδες μάς λέγατε ότι… πέφτει! Και γιατί να σας πιστέψουμε ακόμη και για τα 409 δείγματα, όταν είστε αποδεδειγμένα ψεύτες, όταν κρύβετε ακόμη και το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, που μέχρι πριν από δυόμισι μήνες ανακοινώνατε;

Το πιο σημαντικό που κρύβουν, όμως, είναι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την αρχή της πανδημίας, για να μην μπορούμε να ξεσκεπάζουμε τα ψέματά τους. Αυτοί ανακοίνωναν έναν αριθμό θανάτων για την εβδομάδα αναφοράς, που ήταν πάντα ψεύτικος. Οταν, όμως, αφαιρούσαμε από το σύνολο των νεκρών κατά την εβδομάδα αναφοράς, το σύνολο των νεκρών την προηγούμενη εβδομάδα, βρίσκαμε άλλον αριθμό. Κάθε εβδομάδα έκρυβαν κάμποσους νεκρούς. Οσο μεγαλύτερος ήταν ο αριθμός των νεκρών τόσο περισσότερους έκρυβαν. Ετσι, στις εκθέσεις-τουρλού έπαψαν να ανακοινώνουν σύνολο νεκρών από την αρχή της πανδημίας, ώστε να είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε τον αριθμό νεκρών που ανακοινώνουν για την εβδομάδα αναφοράς, χωρίς να έχουμε δυνατότητα επιβεβαίωσης! Ακόμη και η διεθνής βάση worldometer, που αντλεί στοιχεία από τις επίσημες αναφορές σε κάθε χώρα, για κάμποσες εβδομάδες είχε σταματήσει στους 34.779 θανάτους, που είχαμε στις 18 Δεκέμβρη, ενώ πλέον προσθέτει (αναγκαστικά) τον αριθμό των θανάτων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ!

Αντί για το συνολικό αριθμό των νεκρών, που δίνει στην Ελλάδα μια ντροπιαστική (και επώδυνη για το λαό μας) πρωτιά στην Ευρώπη, κάνουν παιχνίδι προπαγάνδας με την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα». Δηλαδή, με τη διαφορά μεταξύ του παρατηρούμενου αριθμού θανάτων από όλες τις αιτίες από τον αντίστοιχο αναμενόμενο αριθμό θανάτων, που βασίζεται στο μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Χρησιμοποιούν έναν στατιστικό υπολογισμό για να μας πουν ότι «το z-score για την Ελλάδα ήταν χαμηλότερο του 4 που χαρακτηρίζεται από το EuroMOMO ως χαμηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα»! Πραγματικά δεν έχουν το θεό τους. Εχουμε ένα στάνταρ νούμερο (αριθμός θανάτων από covid-19), που αν το αναγάγουμε σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Ελλάδα βγαίνει θλιβερή πρωταθλήτρια, κι αυτοί κρύβουν αυτό το μέγεθος και μιλούν για την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα» που δεν αναφέρεται στην πανδημία αλλά σε κάθε αιτία θανάτου!

Σε ό,τι αφορά τις νέες διασωληνώσεις, παρέθεταν ένα διάγραμμα (σελίδα 11 της έκθεσης) χωρίς αριθμητικές τιμές. Οπτικά, βλέπαμε ότι ήταν γύρω στις 50 νέες διασωληνώσεις την εβδομάδα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν πάνω από 150! Πλέον (προφανώς μετά το δικό μας επίμονο «κράξιμο»), ανακοινώνουν και τιμές. Μας λένε, λοιπόν, ότι τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες είχαμε μέσο εβδομαδιαίο αριθμό 33 νέων διασωληνώσεων, ενώ την εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη ο αριθμός έπεσε στις 28 νέες διασωληνώσεις! Ξέρετε πόσες είναι οι νέες διασωληνώσεις; Τουλάχιστον 76! Σχεδόν τριπλάσιες! Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε. Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δώσει 20 νέες διασωληνώσεις και παραδέχονται ότι την εβδομάδα αναφοράς υπήρξε αύξηση.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη στοιχειώδη καταγραφή των δεικτών της πανδημίας, τονίζοντας πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι πλέον πιο αναξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουμε:

  • 82 νεκρούς ή 12 την ημέρα κατά μέσο όρο (έναντι 95 νεκρών ή 14 την ημέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα). Ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος, όμως ο ΕΟΔΥ μάς έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να μπορούμε να υπολογίσουμε τον πραγματικό αριθμό των θανάτων.
  • Σύνολο διασωληνωμένων 95. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 12 Φλεβάρη, είχαν ανακοινωθεί 101 διασωληνωμένοι. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αριθμός είναι «μαϊμουδισμένος» προς τα κάτω. Απόδειξη τα Στατιστικά της 1ης ΥΠΕ, που έχουμε παραθέσει πολλές φορές και αναφέρουν ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
  • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 13-19 Φλεβάρη είχαμε τουλάχιστον 76 νέες διασωληνώσεις (82 θανόντες μείον 6 που μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων, πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ). Δηλαδή, τουλάχιστον 11 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο (την προηγούμενη εβδομάδα 11). Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων.
  • Σύνολο νεκρών από την αρχή της πανδημίας 36.121 (όπως είπαμε, ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος).

Οι μέσοι όροι του Φλεβάρη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν ως εξής:

  • Σύνολο θανάτων τον Φλεβάρη: 361 (Γενάρης: 723, Δεκέμβρης: 652, Νοέμβρης: 604, Οκτώβρης: 594, Σεπτέμβρης: 538, Αύγουστος: 1.264, Ιούλης: 1.125,  Ιούνης: 387 νεκροί).
  • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Φλεβάρη: 14 (Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 21, Νοέμβρης: 20, Οκτώβρης: 19, Σεπτέμβρης: 18, Αύγουστος: 41, Ιούλης: 36,  Ιούνης: 13).
  • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Φλεβάρη: τουλάχιστον 12 (Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 22, Νοέμβρης: 21, Οκτώβρης: 20, Σεπτέμβρης: 17, Αύγουστος: 40, Ιούλης: 38,  Ιούνης: 13).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ακριβής αριθμός των νέων διασωληνώσεων είναι μεγαλύτερος, όμως δεν μας επιτρέπουν να τον υπολογίσουμε, γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Αυτό το κάνουν σκόπιμα, για να μην αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός ότι έχουμε σωρεία νέων διασωληνώσεων. Αναλυτικά γι’ αυτό το τεράστιο θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας με τίτλο: Ελλάδα: πρώτη στον κόσμο σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο Γενάρης ήταν ο φονικότερος μήνας μετά από τον Αύγουστο. Ο Φλεβάρης τις πρώτες 26 μέρες είναι αρκετά χαμηλότερα (ακόμη, όμως, δεν φτάνει στο επίπεδο του Ιούνη 2022).

Ομως, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, που μειώνονταν για τρεις συνεχείς εβδομάδες, ανέβηκαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Για την εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη ο ΕΟΔΥ αναφέρει 1.063 εισαγωγές (152 την ημέρα κατά μέσο όρο). Αύξηση κατά 12% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχε σημειωθεί αύξηση 11% μετά από τρεις συνεχείς εβδομάδες με μείωση. Ο αριθμός παραμένει υψηλός και οδηγεί σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους, ενώ μένει να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για εμβολιασμό και για τήρηση των μέτρων προστασίας (ειδικά για χρήση μάσκας). Είναι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία ενός επικίνδυνου ιού και στην πανδημία του καπιταλισμού που ενδιαφέρεται μόνο για την «κανονικότητα» του κέρδους.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤσάτσοι της αστικής εξουσίας

Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 4 Μάρτη

Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

Υγεία 8 Αυγ 2026, 18:49

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

Υγεία 5 Αυγ 2026, 08:01

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Εφετείο 17Ν

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • ΕΛΑ

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

    Εβδομάδα 20-26 Φλεβάρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo