Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Σαμποτάρισμα των εκλογών για Συμβούλια Διοίκησης
Παιδεία

Σαμποτάρισμα των εκλογών για Συμβούλια Διοίκησης

Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Σεπ 2022, 07:30

Η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τα μέλη του να μην νομιμοποιήσουν τις νέες ρυθμίσεις του νόμου-πλαίσιο Μητσοτάκη-Κεραμέως, που αφορούν τις εκλογές για τα 6 εσωτερικά μέλη των κακόφημων Συμβουλίων Διοίκησης είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι, είναι το πρώτο χαστούκι στην αλαζόνα υπουργό των επιχειρηματικών συμφερόντων και της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας: «Δεν νομιμοποιούμε τις νέες ρυθμίσεις με τη συμμετοχή μας στις εκλογές είτε ως υποψήφιοι.ες είτε ως ψηφοφόροι. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τις δυνάμεις που διαθέτουμε σε συντονισμό με τους Συλλόγους Διοικητικών, ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με Συλλόγους μελών ΔΕΠ άλλων Πανεπιστημίων, με φοιτητικούς συλλόγους, για να απορρίψουμε με μαζικούς και αγωνιστικούς όρους τον Νόμο Κεραμέως στο σύνολό του, για τη μη εφαρμογή και την κατάργησή του».

Στην εισήγηση του ΚΣ καταρρίπτεται επίσης το «επιχείρημα» που προβάλλουν οι οπορτουνιστές κάθε απόχρωσης, της συμμετοχής στις εκλογές, ώστε να αναδειχθούν μέλη που θα εκφράζουν αντιθέσεις στο νόμο και επομένως θα ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειές του: «Το επιχείρημα να συμμετάσχουμε στις εκλογές ώστε να αναδειχθούν μέλη που θα ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες του αντιδραστικού αυτού Νόμου είναι αντιφατικό και πολιτικά ασυνεπές. Γιατί όποιος.α θεωρεί το Νόμο καταστροφικό για το πανεπιστήμιο, δεν επιλέγει την υποψηφιότητα σε κεντρικές θέσεις διοίκησης του ιδρύματος, μέσα από τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει όλες τις πτυχές του Νόμου. Και διότι όποιος.α θεωρεί το Νόμο αντιεκπαιδευτικό και αντιτάχθηκε στην ψήφισή του, δεν σπεύδει να τον εφαρμόσει μέσα από τη συμμετοχή του σε μια αυταρχική και αντιδημοκρατική διοικητική δομή. Επιπλέον, αυτό το επιχείρημα δεν λαμβάνει υπόψη το εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί, μέσω της ταξινομικής ψήφου, σύστημα που δεν επιτρέπει την αλλαγή συσχετισμών στο εσωτερικό του Συμβουλίου. Η εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης αποτελεί κομβική πτυχή του νέου Νόμου. Η εφαρμογή της θα τον νομιμοποιήσει στη συνείδηση όλης της κοινότητας και παράλληλα θα οδηγήσει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι ο Νόμος έχει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών ΔΕΠ. Το παρελθόν δείχνει τον δρόμο: η ενεργή αντίθεση στα Συμβούλια Ιδρύματος του Νόμου Διαμαντοπούλου από τη μεγάλη πλειοψηφία της τότε πανεπιστημιακής κοινότητας συνέβαλε αρχικά στην πλήρη απονομιμοποίησή τους κι έπειτα στην κατάργησή τους. Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παραμένουμε συνεπείς στις αποφάσεις και τις αρχές μας για μια δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δηλώνουμε ότι δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στην εφαρμογή ενός Νόμου που έχει καταστροφικές συνέπειες για τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων αλλά και για την ίδια την ύπαρξη και λειτουργία του δικού μας πανεπιστημίου».

Θυμίζουμε ότι στις αρχές Αυγούστου, με αφορμή την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης κατ’ εξουσιοδότηση του νόμου-πλαίσιο για τα ΑΕΙ (Ν. 4957/2022 «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις»), με την οποία δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίησή του, η Κεραμέως πανηγύριζε δηλώνοντας ότι «ξεκινάμε δυναμικά την υλοποίηση του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ». Ταυτόχρονα έστειλε τελεσίγραφο σε 10 πανεπιστημιακά ιδρύματα (Γεωπονικό, Πανεπιστήμια: Πειραιώς, Μακεδονίας, Ιωαννίνων, Δημοκρίτειο, Αιγαίου, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο), των οποίων η θητεία των Πρυτανικών Αρχών έληγε στις 31 Αυγούστου 2022, να προχωρήσουν στην προκήρυξη για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, το αργότερο έως τις 22 του Αυγούστου.

Τα Πανεπιστήμια προχώρησαν σε αυτήν την προκήρυξη και η πρώτη απάντηση των πανεπιστημιακών καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου ήταν συντριπτική για την Κεραμέως και τον μέντορά της Μητσοτάκη.

Σε σχόλιό μας σημειώναμε τότε τα εξής: Ο νόμος Κεραμέως δέχθηκε τα ομαδικά πυρά των Συγκλήτων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ειδικά όσον αφορά τα Συμβούλια Διοίκησης. Οι δε Πρυτάνεις, στην τελευταία σύνοδό τους, είπαν στην υπουργό Παιδείας, με τον πιο κομψό τρόπο που αρμόζει στη θέση και το ρόλο τους, ως υψηλόβαθμου πανεπιστημιακού κατεστημένου, ότι ο νόμος δύσκολα θα «περπατήσει». Επικαλέστηκαν μάλιστα τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου-πλαίσιο, τη σταθερή κρατική υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων και την έλλειψη «οδικού χάρτη».

«Ιδού η Ρόδος λοιπόν, ιδού και το πήδημα». Τρόποι αντίδρασης σε αυτήν τη φάση της εκλογής των εσωτερικών μελών των ΣΔ υπάρχουν πολλοί. Π.χ. η μαζική αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες, η άρνηση συμμετοχής στις υποψηφιότητες για εσωτερικά μέλη, η αποδυνάμωση της διαδικασίας σε περίπτωση που προστρέξουν κάποιοι «πρόθυμοι» να πάρουν μέρος στις εκλογές για εσωτερικά μέλη και ο στιγματισμός των επίορκων, κ.ά.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι φιέστες εξαπάτησης των ανέργων!

Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Σχετικά Αρθρα

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 17 Σεπ 2025, 21:52

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

Παιδεία 17 Σεπ 2025, 07:17

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 12:20

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 11:11

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

Παιδεία 13 Σεπ 2025, 07:59
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Εφετείο 17Ν

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • ΕΛΑ

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Επικοινωνία

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Όροι χρήσης

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Ποιοι είμαστε

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Επικοινωνία

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

  • Όροι χρήσης

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

    Πρώτο χαστούκι στην Κεραμέως από μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo