Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες
  • «Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»
  • «Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών
  • Σαν σήμερα 29 Αυγούστου
  • Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός
  • Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» από το υπουργείο Παιδείας στις προσλήψεις αναπληρωτών
Παιδεία

Πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» από το υπουργείο Παιδείας στις προσλήψεις αναπληρωτών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2023, 20:53

Το μπαράζ καταργήσεων-συγχωνεύσεων-υποβιβασμών σχολικών μονάδων, οι μαζικές περικοπές τμημάτων, η απόκρυψη του συνόλου των κενών ώστε οι τοποθετήσεις αναπληρωτών να πραγματοποιούνται εν κρυπτώ και σε συνθήκες αδιαφάνειας και πάνω απ’ όλα οι με το σταγονόμετρο προσλήψεις αναπληρωτών α΄φάσης πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων (28.353 αναπληρωτές για πάνω από 50.000 κενά), φανερώνουν το μέγεθος της αναλγησίας του υπουργείου της Αμάθειας.

Η υφυπουργός Δόμνα επαίρεται ότι έχει αυξημένη τάχα ευαισθησία για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, λόγω της προηγούμενης υπουργικής θητείας της, όμως οι περικοπές στην Ειδική Αγωγή δίνουν και παίρνουν. Τμήματα ένταξης εξαφανίζονται και εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, μοιράζονται σε 3 και 4 σχολεία, ακόμα και καθημερινά, εξαναγκάζοντας τους γονείς να καταφύγουν σε ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις, για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη παράθυρο ιδιωτικοποίησης μιας πλευράς λειτουργίας του δημόσιου σχολείου.

Μόνο στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, καλύφθηκε μόλις το 43% των καταγεγραμμένων αναγκών της παράλληλης στήριξης, αφού για τα 1060 εγκεκριμένα αιτήματα παράλληλης στήριξης η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής ζητούσε από το ΥΠΑΙΘΑ 860 εκπαιδευτικούς -καθώς πολλές διαγνώσεις αφορούν 12ωρα και 8ωρα στήριξης- και οι προσλήψεις ήταν 371! (καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»)

Στόχος της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας είναι οι περικοπές με κάθε μέσο σε βάρος των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών. Εξ ου και η δήλωση της Δόμνας Μιχαηλίδου ότι τα κενά είναι 30.000, ενώ σαφώς γνώριζε και γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, αλλά και τον αριθμό των κενών που έχουν στείλει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων Εκπαιδευτικών ΔΕ η λαιμητόμος του «ψηφιακού» υπουργείου Παιδείας εξαφάνισε χιλιάδες κενά. «47.000 κενά δηλώθηκαν από τις διευθύνσεις στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα οποία μάλιστα υπολογίστηκαν με τον τρόπο του υπουργείου: πολυπληθή τμήματα, με συνάδελφους να αναλαμβάνουν 2 και 3 παιδιά, να τρέχουν σε 4 και 5 σχολεία. Γι’ αυτά τα 47.000 κενά το υπουργείο προσέλαβε σχεδόν 28.000 αναπληρωτές,  σχεδόν 20.000 λιγότερους σε σχέση με πέρυσι». Στη δε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση «για 12.000 περίπου κενά σε Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή έγιναν περίπου 7.000 προσλήψεις, αφήνοντας έτσι σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και χωρίς ουσιαστική λειτουργία».

Ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στα σχολεία, μετά τα ταρατατζούμ της α΄φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, είναι και οι ανακοινώσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου» και της ΟΙΕΛΕ.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»

Προσλήψεις Α΄ φάσης αναπληρωτών σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών

Το μαγικό ραβδί της Δ/νσης Αν. Αττικής εξαφανίζει κενά σχολείων αποκρύπτοντάς τα από τις δηλώσεις τοποθέτησης  αναπληρωτών/τριών Α΄ φάσης

Το Υπουργείο Παιδείας οργανώνει σχέδιο μαζικών περικοπών τμημάτων και αναπληρωτών. Στο ίδιο έργο εμπεριέχεται η απαράδεκτη διαδικασία – εν κρυπτώ και σε πλήρη αδιαφάνεια -των τοποθετήσεων με τους αναπληρωτές να στερούνται το δικαίωμα να διαλέξουν επί του συνόλου των κενών.

Η  Δ/νση  Π.Ε. Αν. Αττικής σε απόλυτη προσαρμογή στο σχέδιο αυτό προχωράει για άλλη μια φορά σε προτεραιοποίηση κενών όπως απαιτεί το ΥΠΑΙΘ και οι μειωμένες προσλήψεις με αποτέλεσμα να κρύβονται κενά από τους αναπληρωτές και να εξαφανίζονται κενά σχολείων!

Παραθέτουμε ελάχιστα  από τα  δεκάδες κενά που αποκρύπτονται μόνο σε σχολεία ευθύνης του συλλόγου μας! 

  • Αντί 4 κενών ΠΕ 70 εμφανίζονται μόνο 2 κενά ( 2ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη)
  • Δεν εμφανίζονται καθόλου επιπλέον ώρες αγγλικών, γυμναστικής  (π.χ.  2ο  & 3ο Δ.Σ. Καλυβίων ).
  • Δεν εμφανίζονται κενά εικαστικών στα  2ο Δ.Σ. και 4ο  Δ.Σ.  Καλυβίων  στο 1ο , 2ο , 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη καθώς και  στο 3ο & 4ο  Δ.Σ. Μαρκοπούλου
  • Δεν εμφανίζονται κενά θεατρικής αγωγής στα Δ.Σ. Λαυρίου

Για τις παράλληλες στηρίξεις στις περισσότερες των περιπτώσεων καλούνται να μοιραστούν 2 -3 το πολύ!   εκπαιδευτικοί μεγάλο αριθμό μαθητών!

Τα κενά αυτή τη στιγμή τα βλέπουν αποκλειστικά και μόνο οι ενδιαφερόμενοι. Σχολεία και σωματεία είναι σε πλήρη άγνοια.

Η Δ/νση δεν μπορεί «να κρύβεται»  πίσω από την προτεραιοποίηση που ζητά το ΥΠΑΙΘ.

Επανειλημμένα έχουμε ζητήσει να δημοσιοποιούνται  όλα τα κενά στην επίσημη ιστοσελίδα της Δ/νσης ώστε:

  • να μπορούν όλα τα σχολεία να διασταυρώσουν, να επιβεβαιώσουν ότι έχουν αποτυπωθεί τα κενά τους σωστά, να διορθώσουν και να παρέμβουν
  • να υπάρχει δημόσια και διαφανή διαδικασία που αποδεικνύει ότι η Δ/νση Αν. Αττικής ζητά την πλήρη κάλυψή τους από το ΥΠΑΙΘ.

Με τη λογική μη δημοσιοποίησης στερούν ακόμη και στις διευθύντριες/ντες τη δυνατότητα να έχουν την εικόνα των σχολείων τους όπως την παρουσιάζει η Δ/νση Αν. Αττικής.

Η Δ/νση Αν. Αττικής αρνείται ενημέρωση στο σύλλογό  μας  Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» παρά το ότι έχουμε αιτηθεί πολλές φορές προφορικά  αλλά και πρόσφατα  με γραπτό αίτημα 2/9  όπου ζητάμε να κοινοποιηθούν τα κενά επίσημα προκειμένου εγκαίρως να παρέμβουμε και να ενημερώσουμε με τη σειρά μας τη Δ/νση Αν. Αττικής.

Δεκάδες συνάδελφισσες/οι  «μπλέκονται»  από ανεπίσημες  διαρροές στοιχείων  με μεγάλες αποκλίσεις  ή  και  λάθη!

Δεδομένου ότι η Α ΄ φάση αποδεικνύεται  σταγόνα στον ωκεανό  πηγαίνουμε με μαθηματική ακρίβεια στην έναρξη των σχολείων με τεράστιες ελλείψεις.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να καταγράψουν όλες τις πραγματικές ανάγκες και τις/τους διευθύντριες/ες να κοινοποιήσουν τα κενά που προκύπτουν μετά την τοποθέτηση και των αναπληρωτών προκειμένου να αναδείξουμε συνολικά το ζήτημα και να απαιτήσουμε αποφασιστικά άμεσα για Β΄φάση προσλήψεων!

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Aδικο και ενδεχομένως διαβλητό το σύστημα διορισμών των αναπληρωτών – Επιστολή της ΟΙΕΛΕ στον Υπουργό Παιδείας

Οργισμένοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και απολυμένοι ιδιωτικοί συνάδελφοί μας, επικοινώνησαν με την ΟΙΕΛΕ ενημερώνοντας ότι ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, κυρίως της περιφέρειας, αποκρύπτουν υπαρκτά οργανικά κενά σε σχολεία αστικών περιοχών και εμφανίζουν κενά κυρίως σε χωριά και δυσπρόσιτες περιοχές. Σύμφωνα με όσα μας καταγγέλλονται, αυτό γίνεται για δύο λόγους:

Α. Για να δοθούν προνομιούχες θέσεις σε «κολλητούς» και

Β. Για να καλυφθούν πρώτα τα κενά σε πιο δύσκολες περιοχές

Ακόμη και αν ισχύει μόνο το Β, δηλαδή οι προθέσεις να είναι καλές εκ μέρους των Διευθύνσεων, το σύστημα αυτό είναι εξαιρετικά άδικο για χιλιάδες αναπληρωτές και απολυμένους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που έχουν υψηλή μοριοδότηση. Οι έμπειροι και ταλαιπωρημένοι αυτοί συνάδελφοι θα κληθούν και πάλι να βγάλουν «το φίδι από τη τρύπα», ενώ κάποιοι εκλεκτοί θα τοποθετούν σε σχολεία της αρεσκείας τους.

Η ΟΙΕΛΕ ενώνει τη φωνή της με την ΔΟΕ που ζητά εδώ και χρόνια απόλυτη διαφάνεια στην διαδικασία και δημοσιοποίηση όλων των κενών των Διευθύνσεων από την Α’ φάση προσλήψεων. Θα αποσταλεί, επίσης, σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν  γνώση τέτοιων φαινομένων αδιαφάνειας, να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία μας.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣε εφημεράδικο-κέντρο πρώτων βοηθειών θέλουν να μετατρέψουν το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Oι νεοναζιστές ξεφτιλίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα

Σχετικά Αρθρα

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 18 Αυγ 2026, 07:10

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών.

1926: Καταργείται η δουλεία στο Νεπάλ, απελευθερώνονται 55.000 άτομα.

1949: Τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.

1963: Απαγγέλλεται κατηγορία σε 22 αξιωματικούς της χωροφυλακής για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1971: Καταδικάζονται ως συνεργοί στην απόπειρα του Παναγούλη, Αμαλία Φλέμινγκ, Κ. Ανδρουτσόπουλος, Τζον Σκέλτον και Αθηνά Ψυχογιού.

1972: Βόμβα στο υπόγειο της αμερικανικής πρεσβείας (ΛΕΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo