Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
  • Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο
  • Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Η μείωση των μελών ΔΕΠ έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής
Παιδεία

Η μείωση των μελών ΔΕΠ έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιαν 2022, 19:55

Τις τυμπανοκρουσίες της Κεραμέως για αύξηση των θέσεων των μελών ΔΕΠ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα κάνει σκόνη η ανακοίνωση της Συγκλήτου του ΕΜΠ.

Την δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια:

Aνακοίνωση Συγκλήτου για την πρόσφατη κατανομή θέσεων ΔΕΠ στα Πανεπιστήμια

29 Δεκεμβρίου 2021

H πρόσφατη κατανομή των 400 θέσεων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) από το ΥΠΑΙΘ στα Πανεπιστήμια, παρότι είναι απολύτως απαραίτητη, δεν καλύπτει τις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες για αντικατάσταση των θέσεων που κενώθηκαν λόγω αφυπηρέτησης το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Σε ό,τι αφορά στο ΕΜΠ, οι θέσεις που κενώθηκαν ήταν 25 και οι θέσεις που χορηγούνται με καθυστέρηση μεγαλύτερη από ένα χρόνο είναι μόλις 17, δηλαδή το ποσοστό κάλυψης υστερεί κατά 32%. Η μεγάλη αυτή μείωση μελών ΔΕΠ του ΕΜΠ έρχεται να προστεθεί στη διαρκή απομείωσή τους στα τελευταία 10 χρόνια, που έχει υπερβεί κάθε όριο αντοχής. Προφανώς η μείωση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αριθμητική της σχετικής ανακοίνωσης του ΥΠΑΙΘ περί υπερκάλυψης των κενωθεισών θέσεων.

Οπως διαπίστωσαν ομόφωνα οι Πρυτάνεις στην πρόσφατη 98η Σύνοδο, οι θέσεις αυτές προορίζονται για τη μερική μόνο κάλυψη των κενών του 2020 και εύλογα αναμένονται πρόσθετες θέσεις το συντομότερο δυνατόν για τη συμπλήρωση των κενών, καθώς και νέα κατανομή θέσεων για τα μεγάλα κενά του 2021. Επισημαίνεται ότι στον αλγόριθμο κατανομής των θέσεων ΔΕΠ οφείλει να αποκατασταθεί, στο ποσοστό πέραν εκείνου που αφορά σε αναπληρώσεις λόγω αφυπηρέτησης, ο εξορθολογισμός των προτεραιοτήτων μεταξύ κάλυψης θέσεων ΔΕΠ σε περιφερειακά, ως επί το πλείστο νεότευκτα πανεπιστημιακά τμήματα, και σε μεγάλα κεντρικά πανεπιστήμια, όπως το ΕΜΠ. Είναι επιπλέον απαραίτητο και επείγον να μετατοπιστεί η αναπλήρωση των θέσεων που προβλέπεται να κενωθούν στην περίοδο που προηγείται της αφυπηρέτησης των μελών ΔΕΠ για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη συνέχεια της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας του δημοσίου Πανεπιστημίου.

Η συσσωρευόμενη μείωση των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων της χώρας υπονομεύει την επάρκεια και την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και υποβαθμίζει τη διεθνή εικόνα τους, όπως αυτή αποτιμάται στις αξιολογήσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και στις διεθνείς κατατάξεις, με την ιδιαίτερα μειονεκτική αναλογία διδασκομένων προς διδάσκοντες. Eιδικά για το ΕΜΠ, η σχετική επίπτωση είναι πολύ δυσμενέστερη λόγω του υπέρογκου αριθμού των μετεγγραφών που ακυρώνουν κάθε προγραμματισμό.

Το σημαντικότερο, όμως, πλήγμα είναι η στέρηση των Πανεπιστημίων από την ανανέωση του ακαδημαϊκού προσωπικού τους με νέους επιστήμονες που είναι κρίσιμης σημασίας να συγκρατηθούν ή να επανέλθουν, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στη χώρα μας. Αυτοί όχι μόνο μπορούν να καλύψουν τα κενά των αφυπηρετήσεων αλλά θα υποστηρίξουν, από πλεονεκτική θέση, τη σύζευξη της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο δημόσιο Πανεπιστήμιο με τις ραγδαίες επιστημονικές και ιδιαίτερα τις τεχνολογικές εξελίξεις σε νέες και αναδυόμενες περιοχές. Η στρατηγική επένδυση στην πανεπιστημιακή έρευνα και την παιδεία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη της χώρας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚρούσματα στα ύψη: Με πασαλείμματα το άνοιγμα των σχολείων
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 3 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

Παιδεία 21 Ιαν 2026, 09:51

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

Παιδεία 18 Ιαν 2026, 18:15

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

Παιδεία 13 Ιαν 2026, 21:28

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

Διαγραφές φοιτητών: Πώς ο Μητσοτάκης γεμίζει τη δεξαμενή πελατών των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Αυτό αποκαλύπτουν οι λίστες των διαγραφέντων φοιτητών

Παιδεία 11 Ιαν 2026, 10:05

Προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκλητική κατεπείγουσα δεύτερη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΟΔΠΤΕ

Παιδεία 8 Ιαν 2026, 14:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είμαστε εδώ για να προασπίζουμε τα συμφέροντα των καταναλωτών, γι’ αυτό και ζητήσαμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσαρμοστούν στη λογική και να κινηθούν και φέτος στα όρια του πληθωρισμού υγείας. Πιστεύω ότι θα έχουμε θετική ανταπόκριση και οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα είναι όσο και πέρυσι που κινήθηκαν στο 7%. Κάνουμε αυτό που μπορούμε, παρεμβαίνουμε, πιστεύω ότι η ασφαλιστική αγορά έχει πάρει το μήνυμα και προσαρμόζεται.

Tακης Θεοδωρικάκος

(Ζήτημα πρώτο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν, βέβαια, μεσαία στρώματα και ένα κομμάτι της εργατικής τάξης που -δυστυχώς- γεμίζει τα ταμεία των ασφαλιστικών εταιριών πληρώνοντας ιδιωτική ασφάλιση υγείας, υποκύπτοντας στην πίεση που ασκεί η εξαθλίωση και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ομως, και αυτούς να τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι εφιάλτης τους είναι τα ενοίκια, το σούπερ μάρκετ και η θέρμανση. Την ιδιωτική ασφάλιση υγείας μπορείς να την κόψεις, άμα στριμωχτείς, όμως το ενοίκιο πρέπει να το πληρώσεις και το σούπερ μάρκετ δεν μπορείς να το κόψεις, άμα θέλεις να μην λιμοκτονήσεις και να μην βρομίσεις. Ζήτημα δεύτερο: Ο Θεοδωρικάκος θεωρεί ότι μια αύξηση 7%, όσο και πέρυσι, είναι μια… δίκαιη αύξηση για τα ασφάλιστρα ιδιωτικής υγείας! Πόσο αυξήθηκαν οι μισθοί; Με το μισό απ’ αυτό το ποσοστό στην καλύτερη περίπτωση. Οι συντάξεις με το ένα τρίτο αυτού του ποσοστού. Δεν πρέπει, όμως, να γίνονται τέτοιες συγκρίσεις, μας λέει ο… μέγας οικονομολόγος, πρώην επικοινωνιολόγος-γκαλοπατζής. Οπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου του υπουργείου που διευθύνει, ο Θεοδωρικάκος «υπογράμμισε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιουργήθηκαν 500.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία μειώθηκε από το 18% στο 8%, επισημαίνοντας ότι αυτό πρακτικά σημαίνει “500.000 επιπλέον μισθοί που μπαίνουν στα ελληνικά νοικοκυριά” και αποτελεί τη σημαντικότερη κοινωνική πολιτική»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo