Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Γονείς ΑΜΕΑ: Καλή σχολική χρονιά με την Ειδική Αγωγή στα ίδια και χειρότερα
Παιδεία

Γονείς ΑΜΕΑ: Καλή σχολική χρονιά με την Ειδική Αγωγή στα ίδια και χειρότερα

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2024, 07:33

Το πρώτο κουδούνι βρίσκει την πολύπαθη Ειδική Αγωγή στην ίδια και χειρότερη κατάσταση. Πολλά ειδικά σχολεία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα, ενώ κανένα καινούργιο ειδικό σχολείο δεν έχει ανεγερθεί. Μαθητές παραμένουν σε κοντέινερ και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στις τεράσιες ανάγκες για εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Μαθητές ΑΜΕΑ και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες εξαναγκάζονται να φοιτούν σε γενικά σχολεία, χωρίς παράλληλη στήριξη, παρόλο που έχουν γνωμάτευση από τα ΚΕΔΑΣΥ.

Μεγάλο πρόβλημα είναι και η μεταφορά των μαθητών, που παραμένει στα χέρια ιδιωτών, με αποτέλεσμα να καταταλαιπωρούνται τα παιδιά, αφού οι επιχειρηματίες προσπαθούν με πολλούς τρόπους να ρίξουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση καταγγέλλει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Καλή σχολική χρονιά! Με υγεία, πείσμα και αισιοδοξία στον κοινό αγώνα για το καλό όλων μας, παιδιών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας! 

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προσμονή, χαρά και αγάπη, αλλά η ειδική αγωγή στα ίδια και χειρότερα. Τα παιδιά μας συνεχίζουν να πηγαίνουν στα ίδια ακατάλληλα και επικίνδυνα ειδικά σχολεία. Κανένα καινούριο σχολείο δεν έχει ανεγερθεί, καμία ουσιαστική παρέμβαση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων στα ήδη υπάρχοντα, κανένα από αυτά τα σχολεία που είναι στα χαρτιά δεν θα λειτουργήσει (ΕΕΕΕΚ Αθηνών, Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας, Αμαρουσίου κλπ). Την ίδια στιγμή, τα παιδιά μας παραμένουν στα τενεκεδόκουτα (κοντέινερ) για σχολεία, όπως το νηπιαγωγείο του Δήμου της Αθήνας και όχι μόνο. Ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις για προσλήψεις, που είναι σαν σταγόνα στον ωκεανό, δεν μπορούν να καλυφθούν. Η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, τα ακατάλληλα κτίρια σε συνδυασμό με τα αντιεπιστημονικά αναλυτικά προγράμματα, καθιστούν στις περισσότερες των περιπτώσεων τα ειδικά σχολεία χώρους φύλαξης. Πολλά παιδιά που φοιτούν σε γενικά σχολεία και παρά τις γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ δεν θα έχουν παράλληλη στήριξη, ούτε σχολικό νοσηλευτή. Μέσα σε όλα αυτά έρχονται και οι συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων στη λογική κόστους-οφέλους, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την δουλειά των εκπαιδευτικών και χειρότερους τους όρους εκπαίδευσης όλων των παιδιών, πολύ περισσότερο όμως των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες. Αλήθεια πώς μπορεί να γίνει μάθημα τον 21ο αιώνα με 25 και 30 μαθητές στην τάξη; Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξειδικευμένη στήριξη του παιδιού με αναπηρία ή και του προσφυγόπουλου; 

Ταυτόχρονα, ένα ακόμη πρόβλημα είναι εκείνο των μεταφορών, αφού παραμένουν στα χέρια των ιδιωτών. Επιχειρηματίες που με πολλούς τρόπους για να ρίξουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη τους καταταλαιπωρούν τα παιδιά, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τα πετούν έξω από δρομολόγια όταν δεν καθιστούν για τις γνωστές σκοπιμότητες άγονους τους διαγωνισμούς. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της παράτασης των συμβάσεων πολλά παιδιά πετιούνται εκτός δρομολογίων και πολλά άλλα εξουθενώνονται με δρομολόγια που περνάνε μακριά από τα σπίτια τους και κρατούν για ώρες, με προσωπικό χωρίς ειδίκευση που μπορεί να εναλλάσσεται και άθελα του να προκαλεί ακόμα και ατυχήματα ή υποτροπές στα παιδιά μας. Το υπουργείο και οι περιφέρειες της χώρας κωφεύουν στις καταγγελίες μας ότι με αυτό το ιδιωτικοποιημένο σύστημα μεταφοράς πολλά παιδιά εγγράφονται, αλλά δεν πάνε ποτέ στο σχολείο ή πάνε για λίγους μήνες μόνο, ενώ πολλά αποκλείονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες επειδή λένε πως δεν είναι «συνεργάσιμα». Λες και αν δεν είχαν «τέτοιου είδους» προβλήματα θα πήγαιναν σε ειδικό σχολείο. Όλα τα παραπάνω έρχονται να υλοποιήσουν όλες τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την αναπηρία στις οποίες είναι δεσμευμένη η κυβέρνηση και εκφράζονται και μέσα από την Εθνική Στρατηγική για την αναπηρία!

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, περισσότερο αναγκαίο από ποτέ για την ίδια την ισορροπία της οικογένειάς μας, την ασφάλεια και την εξέλιξη των παιδιών μας, είναι να διεκδικήσουμε όλες οι θεραπείες των παιδιών μας (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, ψυχοθεραπείες κτλ), να ολοκληρώνονται στα πλαίσια του σχολείου και της ειδικής εκπαίδευσης, με τις ανάλογες προσλήψεις όλων των ειδικών, όπως η επιστήμη επιτάσσει. Πώς να αποδώσει ένα παιδί και πώς να κατακτήσει τις ανάλογες δυνατότητες εξέλιξής του, όταν είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ στο δρόμο και όταν με άλλους όρους εκπαιδεύεται το πρωί και με άλλους που καθορίζει το ιδιωτικό κέντρο εκπαιδεύεται το απόγευμα. Κάτι τέτοιο δημιουργεί σύγχυση στο ίδιο το παιδί, ενώ παράλληλα καταταλαιπωρεί και αφαιμάζει την οικογένειά του. 

Το ΔΣ του Συλλόγου μας αισθάνεται την ανάγκη να προειδοποιήσει και για μία άλλη αρνητική εξέλιξη που παίρνει έκταση, αυτή των ιδιωτικών ΚΔΑΠ. ΚΔΑΠ επιχειρήσεις που με κρατικό χρήμα μέσω των vouchers έρχονται να εκμεταλλευτούν την αγωνία του γονιού. Ιδιωτικά ΚΔΑΠ που εκτός των άλλων φτιάχνουν πρωϊνά τμήματα με παιδιά με αναπηρίες μαθητικής ηλικίας, προβάλλοντας την ως το ιδανικό υποκατάστατο απέναντι στην ανάγκη για δημόσια και δωρεάν ειδική εκπαίδευση των παιδιών, βγάζοντας παράλληλα λάδι την κυβέρνηση για τις ευθύνες που έχει σχετικά με την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.]

Στηρίζουμε με όλο μας το είναι την απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης Συλλόγων, ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών και της Σ.Ε.Α.ΑΝ. για πανελλαδική κινητοποίηση για την Ειδική Αγωγή, για το δικαίωμα των παιδιών μας στην εκπαίδευση και την αποκατάσταση, Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στις 12:00μμ στο Υπουργείο Παιδείας, δίπλα στο σταθμό της Νερατζιώτισσας. 

Δε μπορούμε να δεχθούμε μία ακόμη χειρότερη σχολική χρονιά από την προηγούμενη. Ειδική Αγωγή της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα που προσβάλλει εμάς, τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς για τα κέρδη των λίγων.

Αγωνιστικά Απαιτούμε:

  • Να διοριστεί τώρα όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, εκπαιδευτικό και ειδικό επιστημονικό ούτως ώστε στα πλαίσια του πρωινού ωραρίου να ολοκληρώνονται όλες οι αναγκαίες θεραπείες. Να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα όλοι οι αναπληρωτές και οι συμβασιούχοι. 
  • Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η στέγαση όλων των οικογενειών που χρειάζεται να μετακομίσουν για να πάει το παιδί τους στο σχολείο. Αλλά και όλου του ειδικού προσωπικού και επιστημόνων που αναγκάζονται να εργαστούν μακριά από το σπίτι τους.
  • Δωρεάν σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά.
  • Δημόσιες δομές πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, υψηλής ποιότητας, εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών μας. 
  • Σύγχρονα, επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα.
  • Δημόσιο και δωρεάν σύστημα μεταφοράς με ασφαλή μέσα, με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία από και προς τα ειδικά σχολεία. 
  • Να γίνει πλήρης αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία, να κτιστούν καινούρια για να μπορέσουν να αντικατασταθούν όλα τα ακατάλληλα και επικίνδυνα κτίρια με νέα που θα είναι ασφαλή για τα παιδιά μας. Να χτιστούν εκείνα τα σχολεία που ενώ έχουν εγκριθεί, παραμένουν στα χαρτιά, ΕΕΕΕΚ Αθήνας, κλπ.
  • Να βρεθούν τώρα κτήρια, που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να μεταφερθούν και να λειτουργήσουν προσωρινά εκεί με ασφάλεια τα σχολεία που στεγάζονται σε επικίνδυνα κτήρια.
  • Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη όλων των παιδιών.
  • Να μη συγχωνευτούν σχολεία και τμήματα.
  • Όλα τα σχολεία, ειδικά και γενικά, στελεχωμένα με μόνιμους νοσηλευτές και κοινωνικές υπηρεσίες για την εξειδικευμένη υποστήριξη σε παιδιά και γονείς.
  • Δωρεάν θεραπείες για όλα τα παιδιά χωρίς πλαφόν και αποκλεισμούς με βάση τα παραπεμπτικά των ειδικών με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσια και δωρεάν ΚΔΑΠ σε όλη την Ελλάδα. Όχι στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ της αφαίμαξης και της εκμετάλλευσης των αναγκών μας.

Μανάδες, πατεράδες, κηδεμόνες έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη χρονιά, με δεδομένη την αντιλαϊκή πολιτική. Μόνο ο συλλογικός αγώνας, ο ένας δίπλα στον άλλον μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά μας, να τους εξασφαλίσει αυτά που η επιστήμη επιτάσσει. Ζωντανέψτε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων σας. Ενημερώστε τον σύλλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο ειδικό σχολείο, αλλά και για άδικες αποφάσεις των ΚΕΠΑ, όπως και προβλημάτων με θεραπείες και τον κίνδυνο να χαθούν σπίτια των δικών μας οικογενειών από τους αισχρούς πλειστηριασμούς ή λόγω διακοπών ρεύματος τους οποίους οι άνθρωποί μας λεηλατημένοι από την ακρίβεια δε μπορούν να πληρώσουν. Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις με αίσθημα αλληλεγγύης, συντονίζουμε τα βήματά μας, συμπαρατασσόμαστε με το αγωνιστικό γονεϊκό κίνημα, την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και την ΑΣΓΜΕ, τη ΣΕΑΑΝ και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς, το ΣΕΜΙΣΕΑ και την ΠΟΜΕΕΑ. 

Γινόμαστε ασπίδα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τα σπίτια μας, για τις οικογένειές μας.

Κανένας μόνος του. Όλοι μαζί είμαστε δυνατοί.

Το ΔΣ

Του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων,

09/09/2024

Εκτύπωση 🖨
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Επόμενο άρθρο Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ΔΥΠΑ: Κουβάδες και σφουγγαρίστρες κατά… της βροχής

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σχετικά Αρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παιδεία 28 Μάι 2026, 05:40

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

Παιδεία 26 Μάι 2026, 20:35
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο 17Ν

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • ΕΛΑ

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επικοινωνία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Όροι χρήσης

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Ποιοι είμαστε

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Επικοινωνία

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

  • Όροι χρήσης

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

    Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo