Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία
  • Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Φοιτητές, πανεπιστημιακό και διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί στο δρόμο 
Παιδεία

Φοιτητές, πανεπιστημιακό και διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί στο δρόμο 

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιαν 2024, 20:12

Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και αυτήν την εβδομάδα με καταλήψεις σε πολλές πανεπιστημιακές σχολές (στο ΕΜΠ είναι κατηλειμμένες και οι 9 σχολές), συνελεύσεις στα ΑΕΙ και νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 18 του Γενάρη, με συμμετοχή και των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στάσεις εργασίας.

Ταυτόχρονα είχαμε ομόθυμη καταδίκη από τους φοιτητές της εισβολής των δυνάμεων καταστολής χθες 15/1, στο Πολυτεχνείο του Ζωγράφου, με τραυματισμούς φοιτητών, προσαγωγές και συλλήψεις, με αφορμή απόπειρα κατάληψης κτιρίου της διοίκησης ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Την εισβολή των μπάτσων καταδίκασε και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, που καλεί και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Η απόφαση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Ε.Μ.Π., καταγγέλλει την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στις 15/1 στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων τους είχαν αποφάσεις κατάληψη.

Οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν γκλοπ και χημικά απέναντι σε φοιτητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές των εργαζομένων, ερευνητές καθώς και τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας.

 Με την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητών και των εργαζομένων του ΕΜΠ, οι δυνάμεις καταστολής αποχώρησαν.

 Δεν τρομοκρατούμεθα, δε φοβόμαστε. Μετά από ένα επιτυχημένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, όπου όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει εκφράσει την εναντίωση της απέναντι στο ν/σ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, η κυβέρνηση επιλέγει την καταστολή.

 Όταν υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού στο ΕΜΠ (221 λιγότεροι από το 2009 σύμφωνα με το Συμβούλιο Διοίκησης), υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση η κυβέρνηση αντί να προβεί σε ενίσχυση, επιλέγει να στείλει τα ΜΑΤ.

 Οι εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τη μάχη με τους φοιτητές! Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τα αιτήματα μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, είναι δίκαια.

 Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

 Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν, στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 18/1 στις 12:00 στα Προπύλαια.

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Εμείς οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια, μαζί με τους χιλιάδες φοιτητές, τους μαθητές, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τους γονείς τους απορρίπτουμε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δώσαμε μια πρώτη ηχηρή απάντηση με τα μεγάλα συλλαλητήρια της προηγούμενης Πέμπτης σε όλη τη χώρα. Είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε αυτό το έκτρωμα, χρειάζεται να γίνουμε πιο πολλοί! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Αυτό που θέλουμε κι εμείς οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια είναι οι φοιτητές να σπουδάζουν σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα παρέχει πτυχία με αξία για να εργαστούν με δικαιώματα. Θέλουμε  ένα πανεπιστήμιο στελεχωμένο με όλο το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο θα δουλεύει με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Απάντηση στα προβλήματα του δημόσιου Πανεπιστημίου ΔΕΝ είναι η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το δημόσιο πανεπιστήμιο για να μπορεί να «ανταγωνιστεί» τα ιδιωτικά:

  • Θα γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους
  • Θα ενισχύει τους τομείς και τις λειτουργίες του που φέρνουν έσοδα, απαξιώνοντας τις όποιες παροχές έχουν απομείνει σήμερα
  • Θα διατηρήσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις διάφορων, όλο και χειρότερων μορφών και τις εργολαβίες, γιατί θα χρειάζεται ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους. Θα γενικευθούν τα φαινόμενα των παράλληλων καθηκόντων, των απλήρωτων υπερωριών. Θα έχουμε την «ελευθερία» να απασχοληθούμε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να συμπληρώσουμε τον μισθό που θα έπρεπε να παίρνουμε στο 8ωρο!

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ θα εντείνει την κατηγοριοποίηση των πτυχίων.

Αντί για ευκαιρίες, δημιουργεί νέα εμπόδια και φραγμούς για τους πολλούς. Πρόκειται για ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας με τις αγωνίες και τα όνειρα των νέων παιδιών και των οικογενειών τους, όταν οι «πόρτες» των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν. Όταν με τις πανελλαδικές εξετάσεις σε όλες τις τάξεις του λυκείου, το εθνικό απολυτήριο και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, θα κόβει τον δρόμο προς τα ΑΕΙ σε ακόμα περισσότερους μαθητές.

Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται ως επιστέγασμα μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που προηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και διευκόλυναν το άνοιγμα των πανεπιστημίων προς την επιχειρηματική δραστηριότητα. Με ευθύνη όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, τα σημερινά κρατικά πανεπιστήμια λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, μετρώντας «κέρδη και ζημιές» και κάνουν περικοπές, στέλνοντας τον λογαριασμό στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Το νέο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ελευθερία, ούτε με την πρόοδο. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε οποιαδήποτε βαθμίδα και στρατιές πτυχιούχων ανέργων είναι οπισθοδρόμηση και πραγματικός αναχρονισμός! Η εκπαίδευση για λίγους – για όσους έχουν να πληρώσουν – ανήκει σε προηγούμενους αιώνες. Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Αγωνιζόμαστε για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

∙     Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο!

∙     Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια- όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16

∙     Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16

∙     Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές

∙     Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων-Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα

∙     Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια

Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας καλεί όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, όλες και όλους τους συναδέλφους να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Σε αυτή την κατεύθυνση:

  • Προκηρύσσουμε στάση εργασίας στις 18 Γενάρη από τις 11π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια των φοιτητικών συλλόγων σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στις 12μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 12μ. στην Καμάρα, στην Πάτρα στις 11.30π.μ. στην πλ. Γεωργίου.
  • Καλούμε τα Δ.Σ. των Συλλόγων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου. Να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, να προχωρήσουν σε πλατιά ενημέρωση των συναδέλφων, να κάνουν παρεμβάσεις στις Πρυτανικές Αρχές και στις Συγκλήτους, να οργανώσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε συντονισμό με τους φοιτητικούς συλλόγους και τους άλλους συλλόγους των πανεπιστημίων.

Οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μαζί με τους φοιτητές και τους διδάσκοντες, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαζί με τον λαό να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Είμαστε αποφασισμένοι – θα μας βρουν απέναντί τους!

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΘΡΟ 16 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEξ οικείων τα βέλη για τους σιωναζιστές

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Επόμενο άρθρο Ανοιξε πόρτα για να μπω, αλλιώς εγώ πυροβολώ!

Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

Παιδεία 31 Ιούλ 2025, 06:42

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

Παιδεία 30 Ιούλ 2025, 10:41

Βάσεις εισαγωγής 2025: 26.239 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

33.667 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

Παιδεία 26 Ιούλ 2025, 06:47

Υπουργείο Παιδείας: σκληρότητα για φοιτητές και δημόσιο πανεπιστήμιο, γαλαντoμία με νέα «δώρα» για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

Παιδεία 25 Ιούλ 2025, 13:02

Οργή φοιτητών και πανεπιστημιακών για τη γκεμπελική κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει τα πανεπιστήμια ως άντρα εγκληματικότητας

Ολοκληρώθηκε η «διαβούλευση» του πολυνομοσχέδιου-σκούπα

Παιδεία 23 Ιούλ 2025, 17:37

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 23 Ιούλ 2025, 12:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία

1 Αυγ 2025, 17:58
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

1 Αυγ 2025, 17:35
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Εφετείο 17Ν

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • ΕΛΑ

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Επικοινωνία

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Όροι χρήσης

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Ποιοι είμαστε

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Επικοινωνία

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

  • Όροι χρήσης

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

    Νέο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις 18 Γενάρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo