Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 
  • Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;
  • Kαι στην κορφή Ματίνα
  • Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν
  • Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
  • Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Εξετάσεις PISA: Πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας και από τη ΔΟΕ
Παιδεία

Εξετάσεις PISA: Πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας και από τη ΔΟΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Μάι 2024, 07:35

Μετά την ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ αποφάσισε πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος την ημέρα διεξαγωγής των αντιδραστικών εξετάσεων PISA (22 Μαΐου), καθ’ υπόδειξη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ. Οι εξετάσεις δεν είναι αθώες, όπως υποστηρίζει το ΥΠΑΙΘΑ, αλλά είναι στοιχείο της αξιολόγησης και κατηγοριοποίησης σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Θέμα: Εξετάσεις τύπου PISA. Δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια κατηγοριοποίησης των σχολείων. Ακυρώνουμε την υλοποίηση των εξετάσεων PISA

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δίχως καμία προσπάθεια υιοθέτησης παιδαγωγικής οπτικής στην ανάλυση των αρνητικών χαρακτηριστικών της απόπειρας εφαρμογής των εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα τύπου PISA στην Ελλάδα, επιχειρεί να τις πραγματοποιήσει για 3η χρονιά (υποτίθεται ότι το μέτρο, ως «απολύτως επιτυχημένο», θα τύγχανε γενικευμένης εφαρμογής από την περσινή, ακόμα, χρονιά), σε εφαρμογή του ν.4823/21. Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με αριθμό ΦΕΚ Β/2659/2-5-2024 ορίζονται 660 σχολεία (Δημοτικά και Γυμνάσια) από το Υπουργείο Παιδείας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων της «ελληνικής PISA» για τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαΐου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. είχε τονίσει από την πρώτη χρονιά απόπειρας πραγματοποίησης των εξετάσεων ότι οι κυβερνώντες «επιδιώκουν να ενισχύσουν τον κοινωνικό ανταγωνισμό, τη λογική “όλοι εναντίον όλων”, με τα αποτελέσματα να ιεραρχούν μαθητές και σχολεία ανοίγοντας τον αντιδραστικό δρόμο για την γονεϊκή επιλογή σχολείων, μέσω της σύγκρισης» κάτι που παρουσιάζεται ως προνόμιο στους γονείς ενώ θα οδηγήσει σε υποβάθμιση σχολείων και επιλογή και μαθητών από τα σχολεία (κάτι που έχει ήδη συμβεί όπου εφαρμόστηκαν ανάλογα συστήματα  επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, τους ολέθριους σχεδιασμούς που κρύβονται πίσω από το όλο εγχείρημα.

Οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα σε εθνικό επίπεδο αποτελούν μέρος του συνολικού αντιδραστικού σχεδιασμού του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την εφαρμογή της αξιολόγησης μαθητών-εκπαιδευτικών-σχολικών μονάδων, με οδυνηρές συνέπειες για τη δημόσια εκπαίδευση, με περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών και ασφυκτικό έλεγχο των σχολικών πρακτικών και διδασκαλίας, με μη εκπαιδευτικά κριτήρια. Μόνο αθώες δεν είναι!

Αποτελούν εργαλείο των αντιεκπαιδευτικών σχεδίων του Ο.Ο.Σ.Α. για τη δημόσια εκπαίδευση. Επιχειρούν να αλλάξουν τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και να το μετατρέψουν σε ένα εξεταστικό κέντρο όπου θα κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του μορφωτικού αγαθού.

Η χρήση εύηχων, επικοινωνιακά, εκφράσεων δεν μπορεί να αποκρύψει την αντιεκπαιδευτική πραγματικότητα που διαμορφώνει η κυβέρνηση με την πολιτική στην Παιδεία.

Η αντίθεσή μας στην πραγματοποίηση των εξετάσεων δεν αποτελεί, όπως έχει επιχειρηθεί να παρουσιαστεί, ως μια «μάχη χαρακωμάτων, άρνησης του καινοτόμου».  Πρόκειται για θέση συνολικής αντιπαράθεσης στον πυρήνα της φιλοσοφίας της ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής.

  • είναι η αντίσταση της ελεύθερης παιδαγωγικής σκέψης στην οικονομικού τύπου λογική του «μετρήσιμου»
  • η υπεράσπιση του σχολείου της καλλιέργειας της ολόπλευρης γνώσης ενάντια στον κατακερματισμό της
  • η ριζική αντίθεσή μας σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που μετατρέπει τα σχολεία από κυψέλες μάθησης σε εξεταστικά κέντρα όπου κυριαρχεί η εμπορευματοποίηση του μορφωτικού αγαθού και ευνοείται εξόφθαλμα η οικονομία των φροντιστηρίων
  • η αγωνία για την εγκατάλειψη της επιδίωξης της ολόπλευρης γνώσης με υποκατάστασή της από την προώθηση της απόκτησης δεξιοτήτων

Εξετάσεις «τύπου PISA» μόνο κακό έχουν να κάνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προς χάρη της «επιτυχίας» το περιεχόμενο της διδασκαλίας των μαθημάτων υποχωρεί έναντι των μεθόδων «πώς να πετύχεις στο τεστ». Εκπαιδευτικοί και μαθητές λειτουργούν όχι αναζητώντας το «γιατί» της ουσιαστικής μάθησης αλλά το «τι» και το «πώς» μιας κενής ουσίας «επιτυχίας».

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Τις έχει αναδείξει με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της η Δ.Ο.Ε. και το εκπαιδευτικό κίνημα συνολικά. Δεν προσδοκά από τις ζημιογόνες εξετάσεις να μάθει το τι όφειλε να έχει ήδη πράξει. Της είναι γνωστή η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της σχολικής στέγης και των υποδομών, της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, της κάλυψης των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς με μόνιμο προσωπικό ώστε να σταματήσει η αθλιότητα της αναπλήρωσης, η ολόπλευρη ενίσχυση όλων των δομών της ειδικής αγωγής, η πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για όλα τα σχολεία, τα πραγματικά, με βάση την παιδαγωγική επιστήμη, σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία.

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο, τον παιδαγωγικό ρόλο των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας.

Με βάση τα παραπάνω:

Κηρύσσουμε πανελλαδική διευκολυντική στάση εργασίας για το πρώτο 4ωρο του πρωινού προγράμματος, στις 22 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων, προκειμένου να ακυρώσουμε τις εξετάσεις  κατηγοριοποίησης και αποκλεισμού, με δυνατότητα επιπλέον  στάσης που θα κηρυχθεί από τους Σ.Ε.Π.Ε.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε. της χώρας να προβούν σε κοινές ενημερώσεις – συζητήσεις με τις ενώσεις – συλλόγους γονέων και συλλόγους διδασκόντων, ώστε να απορρίψουν τη συμμετοχή στις εξετάσεις.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί η παραπέρα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Σιωνιστές, θα φύγετε σαν τα ποντίκια από τη γη μας»
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Μάη

Σχετικά Αρθρα

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

Παιδεία 27 Ιούλ 2026, 20:04

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

Παιδεία 26 Ιούλ 2026, 08:38

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 20:06

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 13:08

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 11:50
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

27 Ιούλ 2026, 20:04
Πολιτική

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

27 Ιούλ 2026, 19:57
Υγεία

Kαι στην κορφή Ματίνα

27 Ιούλ 2026, 18:45
Διεθνή

Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Η προσπάθεια παράκαμψης του Στενού του Ορμούζ καταλήγει στο ίδιο πρόβλημα: Κάθε εναλλακτική διαδρομή παραμένει όμηρος του πολέμου, ανταγωνιστικών σημείων θαλάσσιας συμφόρησης ή πολιτικών διαφορών

27 Ιούλ 2026, 12:58
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

27 Ιούλ 2026, 11:22
Πολιτική

Και η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»

27 Ιούλ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

27 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Ιούλη

Φινλανδία: Ημέρα υπναράδων.

1794: Καρατομείται ο Ροβεσπιέρος.

1929: Διαμαρτυρία χιλίων ατόμων κατά του «Ιδιώνυμου» στην Καλλιθέα, τραυματισμοί και συλλήψεις.

1943: Αρχίζει η στρατολόγηση στα Τάγματα Ασφαλείας που δημιούργησε η κυβέρνηση Ράλλη.

1953: Πεθαίνει o Νικόλαος Πλαστήρας.

1957: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Κάρλος Καστίγιο Αρμας.

1967: Εξι καταδίκες μελών του ΠΑΜ από έκτακτο στρατοδικείο (Χανιά).

1967: Δεκαπεντάλεπτη αντιχουντική εκπομπή από δύο μαγνητόφωνα τοποθετημένα σε μπαλκόνι της οδού Πανεπιστημίου (ΠΑΜ).

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού της ΔΑ στο προαύλιο της μονής Πετράκη.

1982: Ισραηλινά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη δυτική Βηρυτό, 120 νεκροί.

1996: Βομβιστική επίθεση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, δύο νεκροί και 111 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo