Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 13 Ιούνη
  • Χαρά στο κουράγιο του(ς)
  • Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…
  • Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Χωρίς ανάσα
Παιδεία

Χωρίς ανάσα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2016, 00:00

«Θα πρέπει να γίνονται μαθήματα και στους γονείς, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν στο σπίτι το έργο του σχολείου, όπως και να αναπτυχθεί σχέδιο συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ακόμη και στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο».

Τάδε έφη Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου. Και μόνο αυτά τα λόγια δείχνουν την αντίληψη που έχει ο Αντώνης Λιάκος για το σχολείο.

Είναι, λοιπόν, τόσο άσχετος με την εκπαιδευτική διαδικασία στις δυο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) ως πανεπιστημιακός ή διακατέχεται από μια έντονη διάθεση να «βγάλει ξύγκι» ακόμη και από τις ελαχιστότατες δαπάνες για τη δημόσια Παιδεία;

Το δεύτερο απαντάμε εμείς. Διότι πρώτον, είναι ο επικεφαλής του «διαλόγου» και επομένως δεν δικαιολογείται καμία άγνοια. Δεύτερον, είναι μέλος μιας κοινωνίας που έχει γονατίσει από τις χίλιες μύριες συμφορές και γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργαζόμενη οικογένεια και ο ταλαίπωρος δάσκαλος. Και τρίτον, είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει να διαχειριστεί μια δυσοίωνη κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση σε όφελος του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών δανειστών, στο πλαίσιο πάντοτε αυτών που υπαγορεύουν τα Μνημόνια.

Την άποψή μας ενισχύουν τα επιχειρήματα:

♦ Ο Αντώνης Λιάκος γνωρίζει ότι τα ωράρια των εργαζόμενων γονιών έχουν γίνει λάστιχο. Γνωρίζει ότι οκτάωρο δεν υφίσταται πια στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ότι οι γονείς τρέχουν από το πρωί ως το βράδυ για να βγάλουν ένα στοιχειώδες μεροκάματο και επομένως, όταν επιτέλους γυρίσουν σπίτι, δεν έχουν κανένα κουράγιο για να «συνεχίσουν στο σπίτι το έργο του σχολείου». Οι εργάτες, οι μη έχοντες υψηλό επίπεδο μόρφωσης δεν έχουν ούτε τις γνώσεις να το κάνουν αυτό και δεν φθάνουν κάποια «μαθήματα» για να τα βγάλουν πέρα. Ούτε στο κάτω-κάτω της γραφής αυτό είναι δική τους δουλειά. Επειτα, οι απαιτήσεις του σχολείου, ειδικά στο Λύκειο (ακόμη και στο Γυμνάσιο) και αυτές της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι τόσο αυξημένες, που απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και μέθοδος.

Πολύ γρήγορα, ως φαίνεται, έχουν ξεχάσει οι «επαΐοντες» το σλόγκαν «η τσάντα στο σχολείο».

♦ Ο Αντώνης Λιάκος γνωρίζει ότι ο δάσκαλος έχει ανάγκη από ανάσες μετά από μια διδακτική ώρα για να μπορέσει να αποδώσει στο έργο του την επομένη. Γνωρίζει ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ωράριο. Ξέρει ότι το υπουργείο τους έχει κάνει λάστιχο, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ο πολιτικός του προϊστάμενος, Ν. Φίλης, έψαχνε για «πλεονάζουσες» ώρες (συκοφαντώντας ουσιαστικά  τους εκπαιδευτικούς, ακόμη και τα μέλη της δικής του διοικητικής πυραμίδας,  διευθυντές σχολείων και διευθυντές εκπαίδευσης, ότι δίνουν ψευδή στοιχεία) για να καλύψει λογιστικά τα κενά.

Ξέρει ότι οι εκπαιδευτικοί βαρύνονται επιπλέον και με διοικητικό έργο, πλην της παιδαγωγικής και διδακτικής προετοιμασίας για να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.

Πώς, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι μπορεί να γίνει επιμόρφωση στα κενά του ωραρίου τους στο σχολείο;

Ή μήπως δεν ξέρει καλά ότι ουσιαστική επιμόρφωση πάνω στα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής και της επιστήμης γίνεται μόνο σε πανεπιστημιακό επίπεδο, με απαλλαγή των εκπαιδευτικών από τα διδακτικά καθήκοντα;

♦ Ο Αντώνης Λιάκος γνωρίζει ότι κονδύλια για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης ώστε να καλύπτονται όλα τα κενά, για ενισχυτική διδασκαλία και πρόσθετη διδακτική στήριξη δεν υπάρχουν και ότι ακόμη και αυτοί οι πολυδιαφημισμένοι θεσμοί-ασπιρίνες για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, πραγματοποιούνται μόνο ως πασαλείμματα στο τέλος σχεδόν της σχολικής χρονιάς (η ενισχυτική διδασκαλία μόλις τώρα θα αρχίσει, ενώ δεν υπάρχει κονδύλι για την πρόσθετη διδακτική στήριξη). Τα Μνημόνια υπαγορεύουν συνεχώς μειούμενες δαπάνες για την Παιδεία και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου, που ανέλαβε το επικοινωνιακό σόου της «μεταρρύθμισης», δεν είναι κανένας άσχετος.

Μετά λόγου γνώσεως, λοιπόν, προτείνει όσα προτείνει. Να βάλουν και οι γονείς κουτσά-στραβά ένα χεράκι μπας και καλύψουν τα μαθησιακά κενά τα παιδιά τους (λέμε τώρα!) -τα εύπορα στρώματα έχουν τον τρόπο να βοηθήσουν τα τέκνα τους- και οι δάσκαλοι να αρκεστούν στις άρπα κόλλα «επιμορφώσεις», ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Παιδείας θα διαφημίζει ότι πραγματοποιεί αυτό το αιώνιο αίτημα των εκπαιδευτικών.

Αλλωστε τι τα θέλουν τα γράμματα τα παιδιά των εργατών και μελλοντικοί συνεχιστές των πατεράδων τους και τις παραπάνω γνώσεις οι δάσκαλοί τους;

Το τελευταίο είναι το αβίαστο συμπέρασμα των παραπάνω, αν και ο Αντώνης Λιάκος παριστάνει τον προοδευτικό, που νοιάζεται για την πλειοψηφία των μαθητών και την ανακούφισή τους από τα βάρη του σχολείου.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚυνισμός
Επόμενο άρθρο Συμπαιγνία

Σχετικά Αρθρα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

Παιδεία 8 Ιούν 2026, 08:39

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

Παιδεία 7 Ιούν 2026, 07:05

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
Διεθνή

Ισραήλ: Απέλασαν γαλλίδα δημοσιογράφο

12 Ιούν 2026, 08:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούνη

12 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

11 Ιούν 2026, 21:26
Πολιτική

Περονόσπορος θερίζει γενικούς γραμματείς

11 Ιούν 2026, 19:32
Υγεία

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

11 Ιούν 2026, 12:07
Καταστολή

ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ! | Δίκη 5 αγωνιστών – Συνεχής ενημέρωση

11 Ιούν 2026, 11:54
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης με το πηλίκιο του Παπαδόπουλου και το σκήπτρο του Λουδοβίκου ΙΕ

11 Ιούν 2026, 10:44
Παιδεία

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

11 Ιούν 2026, 07:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούνη

11 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Ολοι αύριο (11/6) στις 9:30 στην Ευελπίδων (κτίριο 6 αίθουσα 4): Να σταθούμε στο πλευρό των αγωνιστών και να απαιτήσουμε την αθώωσή τους

10 Ιούν 2026, 22:24
Καταστολή

Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης υλοποιούν το βρόμικο αφήγημα της Μοσάντ

10 Ιούν 2026, 21:12
Διεθνή

Ποιανού η σημαία κυματίζει; Οι ηγέτες του Λιβάνου συντάσσονται με το Ισραήλ εναντίον του ίδιου τους του λαού

10 Ιούν 2026, 20:07
Πολιτική

Eπιχείρηση «Αποδομήστε τον Σαμαρά»

10 Ιούν 2026, 19:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

Ημέρα softball.

1956: Λήγει η 72χρονη κατοχή της διώρυγας του Σουέζ από τους Αγγλους.

1969: Βόμβα στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Βουκουρεστίου, τέσσερις τραυματίες.

1978: Τα ισραηλινά στρατεύματα εγκαταλείπουν τον Νότιο Λίβανο.

1989: Βόμβες στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, έξω από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στη ΔΟΥ Νίκαιας (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η ακρίβεια κλέβει τη λάμψη των μακροοικονομικών επιτυχιών και στο Μέγαρο Μαξίμου οι επικοινωνιολόγοι αναλύουν με προβληματισμό τις ποιοτικές μετρήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Όπως μαθαίνουμε, διαπιστώνουν ένα πολιτικό παράδοξο. Την ώρα που η χώρα εισπράττει επαίνους από την Κομισιόν και τις αγορές και έχει πρόεδρο στο Eurogroup τον Πιερρακάκη, εντούτοις η δημοφιλία του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης πιέζονται στα… ράφια των σουπερμάρκετ και στις… αντλίες των πρατηρίων! Τι λένε οι ειδικοί μέσα στην κυβέρνηση; Οτι οι μεγάλες οικονομικές επιτυχίες χρειάζονται μήνες για να διαχυθούν στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι του πολίτη. Οπότε όλοι είναι στο… περίμενε, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για το περιβάλλον που θα επικρατεί όταν φτάσουμε στις εκλογές!

Political

(Το παραπάνω σχόλιο το υπογράφει ο ίδιος ο εκδότης της καραδεξιάς Political, που έχει «ανοιχτή γραμμή» με το μέγαρο Μαξίμου. Εχει τίτλο «Γιατί είναι προβληματισμένοι οι επικοινωνιολόγοι του Μητσοτάκη». Το «παράδοξο» δεν βλέπουμε. Ούτε ο εκδότης το βλέπει, είμαστε σίγουροι. Κάτι πρέπει να γράψει, όμως, για να μην καρφωθεί. Φόρεσε κάπα, πήρε και μια γκλίτσα στο χέρι και παριστάνει τον αφελή βοσκό που νόμιζε ότι τα πρόβατα μπορούν να επιζήσουν χωρίς τροφή φτάνει να τα αφήνει να λιάζονται. Εχει, λέει, τεράστιες μακροοικονομικές επιτυχίες ο Μητσοτάκης, παίρνει συγχαρητήρια από την Ούρσουλα και την καμαρίλα της, του έκαναν και τον Πιερρακάκη παιδί για τα θελήματα στο Eurogroup, αλλά χρειάζεται καιρός για ν’ αποδώσουν οι… μακροοικονομικές επιτυχίες. Οπότε, ο κόσμος βρίζει, φτύνει και μουτζώνει, γιατί στενάζει από την ακρίβεια. Ο λαϊκός κόσμος, χωρίς να γνωρίζει πολιτική οικονομία, βλέπει, συγκρίνει και κρίνει. Βλέπει ότι αυτά που ονομάζουν «μακροοικονομικές επιτυχίες» ήδη αποδίδουν. Μόνο που αποδίδουν μονόπλευρα. Οι ιμπεριαλιστές δανειστές εισπράττουν τους τόκους τους και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, ντόπιες και ξένες, βλέπουν τα κέρδη τους να εκτινάσσονται, καθώς ενθυλάκωσαν και τα λεφτά από το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα μεροκάματα, όμως, παραμένουν καθηλωμένα σε πραγματικούς – συχνά και σε ονομαστικούς – όρους, ο πληθωρισμός καλπάζει, σε επίπεδα πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ οι συνέπειες της κρίσης εκτινάσσουν τις τιμές σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οσος χρόνος κι αν περάσει, αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, γιατί δεν υπάρχει ζήτημα «χρόνου για να αποδώσουν οι μακροοικονομικές επιτυχίες», αλλά ζήτημα εφαρμογής μιας σκληρής ταξικής πολιτικής. Κι αυτό κάθε άλλο παρά παράδοξο είναι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo