Τραβά την ανηφόρα ο αριθμός Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με κρούσματα

0

Πάνω από 100 είναι τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία που προστέθηκαν μέσα σε έξι ημέρες στη λίστα με τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είτε είναι παντελώς κλειστά ή έχουν τμήματά τους σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, από τα 232 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία σε καθεστώς αναστολής αργά το βράδυ στις 5 Νοέμβρη, σήμερα Τετάρτη 11 Νοέμβρη φθάσαμε στα 356 σχολεία!

Το υπουργείο Παιδείας, μάλιστα, σε μια προσπάθεια φθηνού τρικ, από τη σχετική λίστα που δημοσιεύει μόνο με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τα Γυμνάσια-Λύκεια έχουν μπει όλα σε καθεστώς αναστολής) έχει αφαιρέσει τον συνολικό αριθμό, με την ελπίδα αποτροπής του μετρήματος των σχολείων ένα προς ένα από επίδοξους «κακεντρεχείς».

Κυβέρνηση και «ενσωματωμένοι» λοιμωξιολόγοι επέτρεψαν να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, όταν ο αριθμός τους άγγιζε το 41% των σχολείων όλων των βαθμίδων σε αναστολή λόγω κοροναϊού και τώρα συνεχίζουν την ίδια εγκληματική πολιτική παρόλο που ο αριθμός τους τραβά την ανηφόρα (https://eksegersi.gr/paideia/55951/).

Δεν προχωρούν σε αναστολή Δημοτικών και Νηπιαγωγείων ακόμη και στη Θεσσαλονίκη που έχει γίνει κατακκόκινη και έχει φουντώσει τον πανικό ακόμη και μέσα στους κυβερνητικούς κύκλους.

Γνωρίζουν ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους δεν είναι κλεισμένοι σε κάποια γυάλα. Κινούνται, έχουν γονείς που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν υποκείμενα νοσήματα, έχουν παππούδες και γιαγιάδες. Λαμβανομένου υπόψη ότι τα μικρά παιδιά είναι σε μεγάλο βαθμό ασυμπτωματικά, δημιουργείται αλυσίδα μετάδοσης.

Συνεπώς, μόνο υποκριτική είναι η αναφορά κυβέρνησης-«ειδικών» για την ανάγκη περιορισμού της κινητικότητας.

Πάνω απ’ όλα όλοι αυτοί βάζουν τη διαφύλαξη των κερδών κράτους-καπιταλιστούν. Συνεχίζουν να εγκληματούν σε βάρος του λαού και της δημόσιας υγείας γιατί δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ για άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: