Αποτελεί τραγική ειρωνεία για όσους δηλώνουν εραστές της «αριστείας», της μέγιστης προσπάθειας και της αμοιβής που δήθεν της αρμόζει, των ποιοτικών πανεπιστημιακών σπουδών, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που διευκολύνουν με μέτρα στήριξης τους φοιτητές τους που διακρίνονται, ενώ έχουν ψηφίσει με χέρια και πόδια τα απανωτά Μνημόνια, που «αρμέγουν» από τους εργαζόμενους και τους νέους ακόμη και τα πλέον απαραίτητα έσοδα διαβίωσης.
Οπως αποκαλύπτει η γραπτή απάντηση που έδωσε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, τέρμα μπαίνει πλέον και στις υποτροφίες.
Στην απάντησή της η αναπληρώτρια υπουργός αναφέρει τα εξής στοιχεία:
«Α. Στον προϋπολογισμό του ΙΚΥ για το έτος 2015 δεν εγγράφησαν πιστώσεις για την προκήρυξη Προγραμμάτων Υποτροφιών και βραβείων σε φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ που διακρίθηκαν στις εξετάσεις εισαγωγής στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα έτη 2013,2014 και 2015 για την επίδοσή τους στα εξάμηνα σπουδών για τα ακαδημαϊκά έτη 2012-13, 2013-14, 2014-15.
Β. Η μη εγγραφή σχετικών πιστώσεων οφείλεται στο ότι το κόστος των ανωτέρω προγραμμάτων υπερβαίνει τα 13.000.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη επιχορήγηση του Ιδρύματος για το έτος 2015 ανέρχεται σε 2.156.446 ευρώ για το σύνολο των λειτουργιών του ΙΚΥ».








