Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Σήμερα ψηφίζεται από τον κυβερνητικό λόχο το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη – Θα μείνει στα χαρτιά

0

«Κουρτίνα» ευελπιστεί η κυβέρνηση να πέσει ιδιαίτερα στην αντίσταση των φοιτητών, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ψήφιση σήμερα από τον κυβερνητικό λόχο του νομοσχέδιου-έκτρωμα των Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Πλανάται πλάνην οικτράν θα τολμήσουμε με βεβαιότητα να πούμε εμείς. Η ζωή έχει δείξει ότι τα άκρως αντιδραστικά νομοσχέδια, τα εχθρικά προς τα νιάτα που στραγγαλίζουν ελευθερίες και όνειρα, γρήγορα πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων από το κίνημα που βρίσκει τη δύναμη να εγερθεί ξανά ακόμη κι αν τα νομοσχέδια αυτά έχουν γίνει νόμοι του κράτους.

Kαλή ώρα, το εν λόγω νομοσχέδιο που θα σφραγίσει την είσοδο των ΑΕΙ σε δεκάδες χιλιάδες υποψήφιους, θα φτιάξει πανεπιστήμια-νεκροταφεία μέσω μιας ασφυκτικής πίεσης και τρομοκρατίας με διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών», με ανασύσταση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια, ηλεκτρονική επιτήρηση με κάμερες και τροποποίηση του ποινικού κώδικα με φυλάκιση έως 3 έτη για όποιον εισέρχεται «παράνομα».

Τώρα είναι η ώρα το φοιτητικό κίνημα να δημιουργήσει τους όρους για ένα κίνημα ανατροπής και όχι απλά διαμαρτυρίας, συσπειρώνοντας την πλειοψηφία των φοιτητών, να κερδίσει την εργαζόμενη κοινωνία, ώστε όταν το επιτρέψουν ξανά οι συνθήκες, με το πέρας της πανδημίας, να πλημμυρίσει τα αμφιθέατρα, να ξεχυθεί στους δρόμους και να ανατρέψει το νόμο.

Τα πρώτα μηνύματα είναι ήδη ηχηρά. Οι φοιτητές δεν πτοούνται και αντιστέκονται, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με συνεχή μαζικά συλλαλητήρια στο κρεσέντο τρομοκρατίας και καταστολής.

Η γελοία και προκλητική «επιχειρηματολογία» Κεραμέως στη Βουλή περί νομοσχέδιου «κοινής λογικής», η απόρριψη κάθε αιτήματος της αντιπολίτευσης, η υπεράσπιση με νύχια και δόντια του κατασταλτικού αυτού νομοσχέδιου δεν δείχνει δύναμη και υπεροχή, αλλά πανικό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντικρύζουν με τρόμο αυτά που έρχονται, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι αυτοί.

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα το καλοκαίρι στον τουρισμό, προκειμένου να καλύψει τα συμφέροντα του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιριών, προκαλώντας ένα δεύτερο επιθετικό κύμα της πανδημίας, ενώ υπονόμευσε σκόπιμα την ιχνηλάτηση και το τέστινγκ, απαραίτητους όρους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού. Είναι αυτή που δεν στήριξε και δεν στηρίζει ακόμη και τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σαμποτάροντας ακόμη και αυτά που η ίδια για δημαγωγικούς σκοπούς εξήγγειλε αρχικά, που διατηρεί με ένα λοκντάουν-μαϊμού τα μεγάλα εκκολαπτήρια του κοροναϊού σε λειτουργία (καπιταλιστικές επιχειρήσεις σε βιομηχανία, εμπόριο, αποθήκες), που κλείνει τα μάτια στους «παστωμένους» εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη που άνοιξε τα σχολεία, με τις «πλάτες» των «ενσωματωμένων» επιστημόνων, παρά τις δεκάδες σοβαρές επιστημονικές μελέτες ότι τα παιδιά και νοσούν (αν και μπορεί να είναι ασυμπτωματικά ή να νοσούν ηπιότερα) και μεταδίδουν τον ιό (μάλιστα εν μέσω πανδημίας ψήφισε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα!). Είναι αυτή που, εν μέσω πανδημίας και χρησιμοποιώντας την ως όπλο ανάσχεσης των διαμαρτυριών και αντιστάσεων της εργαζόμενης κοινωνίας, ψήφισε και ψηφίζει αντεργατικούς νόμους σαρώνοντας εργατικά κεκτημένα δεκαετιών.

Αντικρύζει, λοιπόν, με τρόμο αυτά που έρχονται γι’αυτό και ενεργεί σπασμωδικά, με ένταση της καταστολής, απευθυνόμενη κυρίως στο σκληρό συντηρητικό ακροατήριο των ψηφοφόρων της.

Κοινοποίηση: