Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούνη
  • Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο
  • Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα
  • Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;
  • Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο
  • Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πόρισμα ΣΠΔΕ για την Παιδεία: Ανακάτεμα της σούπας, ένταση των ταξικών φραγμών, με μπόλικα φτιασιδώματα
Παιδεία

Πόρισμα ΣΠΔΕ για την Παιδεία: Ανακάτεμα της σούπας, ένταση των ταξικών φραγμών, με μπόλικα φτιασιδώματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Νοέ 2009, 00:00

Παραδόθηκαν  τελικά στην υπουργό Παιδείας τα πορίσματα του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ), που προέκυψαν από τον πολυδιαφημισμένο διάλογο για την «αναμόρφωση» του Λυκείου και την αλλαγή του εξεταστικού συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Διαμαντοπούλου τα παρέλαβε κάνοντας σαφές ότι «αποτελούν πλαίσιο πολιτικής, δηλαδή συμφωνία σε βασικές αρχές» και δεν αφο-  ρούν «συγκεκριμένα προγράμματα ούτε σαφείς και συγκεκριμένες λύσεις», για να δηλώσει αμέσως μετά ότι «εμείς έχουμε τις βασικές αρχές μας» και ότι «θα χρησιμοποιήσουμε τις σημαντικότερες προτάσεις -στις οποίες θα υπάρξει συναίνεση». Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί νέο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με καινούρια δομή και προσωπικότητες. Κοντολογίς, η φάρσα του διαλόγου θα διαιωνιστεί για να αποτελέσει προπέτασμα καπνού για την εφαρμογή μιας πολιτικής την οποία έχει προαποφασίσει η κυβέρνηση (όπως και κάθε κυβέρνηση).

Η παράδοση των πορισμάτων του ΣΠΔΕ δεν έγινε με πολλά ταρατατζούμ (παρότι στο «διάλογο» συμμετείχε ανελλιπώς το ΠΑΣΟΚ ως την προκήρυξη των εκλογών, συντηρώντας το μύθο τούτης της φάρσας), όχι μόνο γιατί η νέα κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει τη δική της πολιτική στην Παιδεία, διανθισμένη ίσως με κάποιες καρικατούρες των πορισμάτων, αφού άλλωστε δεν υπάρχουν διαφορές στην ουσία, αλλά και γιατί το πόρισμα περιέχει στοιχεία-φωτιά, που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν το μαθητικό κίνημα, πράγμα που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι σε μια περίοδο που έχει ανοικτά τα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής και του ασφαλιστικού. Τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης έπαιξαν την είδηση στο βαθμό που επιθυμούσε η κυβέρνηση και το θέμα «σηκώθηκε» μόνο στα κανάλια με τα οποία έχει παρτίδες παραδοσιακά ο Μπαμπινιώτης.

Τα πορίσματα του ΣΠΔΕ ξανασερβίρουν μια ξινισμένη σούπα, που έρχεται από τα παλιά, επιχειρώντας να της δώσουν ευχάριστη γεύση με πολλά καρυκεύματα. Ξεκι- νούν με τα παραδοσιακά ευχολόγια για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία, ρίχνουν μπόλικη σάλτσα για το πιο «ανθρώπινο σχολείο» και τα νέα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία, που τα πόδια τους είναι τόσο κοντά ώστε να χωρούν στα στενά παπούτσια του στόχου της «διαμόρφωσης ελεύθερων και δημοκρατικών πολιτών, των συνειδητοποιημένων πολιτών της Ευρώπης», δηλαδή ανθρώπων που να αποδέχονται τον αστικό κοινοβουλευτικό κρετινισμό και τις πολιτικές διαχείρισης του συστήματος που επιβάλλει το κεφάλαιο σε επίπεδο ΕΕ.

Το «αναμορφωμένο» σχολείο, που φροντίζει δήθεν για την πλατύτερη και ουσιαστικότερη γνώση και «συνδυάζει γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες», είναι τόσο κοντά στις ανάγκες της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας που απορρίπτει την επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στο Λύκειο, αίτημα υπερώριμο στους καιρούς μας, και περιορίζεται στην υπάρχουσα 9χρονη υποχρεωτική, προσθέτοντας για εντυπωσιασμό και δυο χρόνια στο Νηπιαγωγείο. Αναγνωρίζει με τον τρόπο αυτό, ότι το Λύκειο θα αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή βαθμίδα, στην οποία η γνώση θα μερικοποιείται όλο και πιο πολύ και στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνον όσοι προσβλέπουν να δοκιμάσουν τις αντοχές τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προβλέπεται να είναι πολύ σκληρή, με ένταση όλων των ταξικών φραγμών.

Τη βεβαιότητα αυτή δίνουν όλα τα σενάρια πρόσβασης στα Πανεπιστήμια που κατατέθηκαν από το ΣΠΔΕ, τα οποία συνδέονται απαρέγκλιτα με τη δομή του Λυκείου και την «απόδοση» των μαθητών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Μαθήματα υποχρεωτικά και επιλογής, κατάργηση δήθεν των γνωστικών πεδίων, αλλά και επαναφορά τους με νέα συσκευασία (δυο κύκλοι σπουδών στη Β΄ Λυκείου και τρεις στη Γ΄ Λυκείου) και εξετάσεις, ατέλειωτες εξετάσεις και αξιολογικές κρίσεις σε όλη τη διάρκεια του Λυκείου.

Ολοι οι συντελεστές της φάρσας του διαλόγου ξεμπέρδεψαν με την περίφημη ελεύθερη πρόσβαση, με την οποία επεξεργάζονταν την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία στην αρχή, με ένα «δυστυχώς» και μας προσγείωσαν απότομα σε πιο «ρεαλιστικές» λύσεις. Ολες οι προτάσεις που κατατέθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για το Εθνικό Απολυτήριο, περιλαμβάνουν το κομβικό σημείο του εξεταστικού μαραθώνιου, για να μπορέσουν να καταφέρουν (τουλάχιστον το ελπίζουν) ισχυρό πλήγμα στην τάση της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση. Βέβαια, το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό του Εθνικού Απολυτήριου, που προβλέπει εξετάσεις σε κεντρικό επίπεδο με διαδικασίες αντίστοιχες των σημερινών (πανελλαδικές) σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, με θέματα από σχετική τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας, άμεση εμπλοκή των Πανεπιστημίων που θα καθορίζουν τα μαθήματα και τους συντελεστές βαρύτητας ώστε να εισαχθεί ο υποψήφιος σε αυτά και εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο-ΤΕΙ  και όχι σε Τμήμα.

Ομως και το σενάριο Μπαμπινιώτη προβλέπει εξετάσεις υπό την ευθύνη ειδικού κρατικού φορέα, ο οποίος θα έχει τράπεζα θεμάτων, ενώ θα διεξάγει πολλές φορές τις εξετάσεις, ανάληψη καθοριστικού ρόλου από τα ΑΕΙ, με συμπροσδιορισμό ύλης και συντελεστών βαρύτητας στα μαθήματα, συνυπολογισμό των επιδόσεων και στις τρεις τάξεις του Λυκείου, δυνατότητα περισσότερων ευκαιριών εξέτασης μέσα στον ίδιο χρόνο, κατοχύρωση βαθμολογίας, κ.λπ.
Το πόρισμα θεωρεί απαραίτητη την «αναβάθμιση» της δευτεροβάθμιας τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης, ώστε να διαιωνίζεται ο σκληρός ταξικός διαχωρισμός των μαθητών και να συντηρείται η ψευδαίσθηση του ονείρου στα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ η πρόταση για επέκταση του ολοήμερου πάρκινγκ νεανικών ψυχών και στο Λύκειο, με ένταξη ζωνών πολιτισμού είναι απλά ένα πυροτέχνημα και επιβάλλει νέα ασφυκτικά πλαίσια στις κινήσεις και τη συμπεριφορά των νέων.

Φυσικά σ’ ένα τέτοιο σχολείο, απαραίτητο συστατικό στοιχείο είναι ο φοβισμένος, υποταγμένος εκπαιδευτικός. Το κλειδί γι’ αυτό είναι η αξιολόγησή του, που υποστηρίζεται με θέρμη με τη διαμόρφωση νέου νομικού πλαισίου.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ ΓΣΕΕ βάζει πλάτη στις αντιδραστικές πολιτικές για την Παιδεία
Επόμενο άρθρο Κνίτικη γυμναστική, μακριά από τους αγώνες

Σχετικά Αρθρα

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

Εργατικά 20 Ιούν 2026, 18:59

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 21:00

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 20:17

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

Παιδεία 17 Ιούν 2026, 08:22

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Παιδεία 16 Ιούν 2026, 17:46

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

Ημέρα χηρών.

Ολυμπιακή ημέρα.

1944: Εκτελέσεις Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

1950: Το ελβετικό κοινοβούλιο αρνείται να χορηγήσει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1971: Δυο καταδίκες μελών της Οργάνωσης Μαρξιστών – Λενινιστών στη Θεσσαλονίκη.

1978: 29 καταδίκες και δεκαέξι αθωώσεις στη δίκη των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

1981: Το ΚΚ Γαλλίας συμμετέχει στην κυβέρνηση της Γαλλίας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια.

1996: Δολοφονία Χριστόφορου Μαρίνου στο πλοίο «Πήγασος».

1996: Πεθαίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo