Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
  • Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο
  • 8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης
  • Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων
  • Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Προκλητική Κεραμέως
Παιδεία

Προκλητική Κεραμέως

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Οκτ 2020, 14:47

Αποτυχία σημειώνει αυτήν τη στιγμή το σχέδιο της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους μαθητές που αγωνίζονται για αιτήματα που η εργαζόμενη κοινωνία θεωρεί δίκαια. Ακόμα και αστοί πολιτικοί δεν μπορούν να αντικρούσουν την αναγκαιότητα -εν μέσω δεύτερου, πολύ επιθετικού κύματος της πανδημίας- της μείωσης των μαθητών ανά τμήμα (15 μαθητές), των άμεσων μαζικών προσλήψεων εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, της εφαρμογής των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Αντιμέτωπη με μια τέτοια περιρρέουσα ατμόσφαιρα (που υπερίσχυσε τελικά της αρχικής βρόμικης προπαγάνδας που ήθελε τους μαθητές αρνητές της μάσκας και οπαδούς συνωμοσιολογικών θεωριών των «ψεκασμένων»), η Κεραμέως προέβη σε μια «απολογητική» δήλωση, που όμως είναι εξίσου ψευδής και προκλητική.

Είπε η υπουργός Παιδείας: «Αν υπήρχε ένας μαγικός τρόπος όχι μόνο να λύσουμε το πρόβλημα δεκαετιών αναφορικά με τη σχολική στέγη αλλά επιπλέον να διπλασιάσουμε σε μερικούς μήνες τις σχολικές αίθουσες της χώρας, ασφαλώς και θα το κάναμε. Οφείλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές και να πορευόμαστε με πραγματικά δεδομένα. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να στεγάσει μία μόλις τάξη νηπιαγωγείου (για παιδιά 4-5 ετών) για να εφαρμόσει, υπό κανονικές συνθήκες και μέσα σε έναν χρόνο, τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση που η ίδια θεσμοθέτησε. Σκεφθείτε τη δυσκολία όταν πρόκειται όχι για μία αλλά για 14 σχολικές τάξεις (4-18 ετών) μέσα σε λίγους μήνες, εν μέσω πανδημίας» (συνέντευξη στο «Παρασκήνιο», 5.10.2020).

Η Κεραμέως «δε δικαιούται να ομιλεί». Γιατί δεν έπραξε απολύτως τίποτε από τις 4 Μάη που άρχισε η σταδιακή άρση του lockdown με τη χαλάρωση των μέτρων της καραντίνας. Δεν έκανε απολύτως καμιά ενέργεια ώστε να εξευρεθούν νέες σχολικές αίθουσες ή να κατασκευαστούν καινούργιες. Κι αυτό, ενώ ήταν αναμενόμενη μια νέα αναζωπύρωση της πανδημίας (έστω και κάπως αργότερα, όπως διατυμπάνιζαν οι «ειδικοί», που έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να αρχίσει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» του τουρισμού).

Ο ισχυρισμός της ότι δεν μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα δεκαετιών της σχολικής στέγης σε λίγους μήνες θα είχε κάποια βάση, αν γινόταν από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου κάποιες προσπάθειες. Αυτοί, όμως, δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δακτυλάκι, γιατί πάνω απ’ όλα κάθε σχεδιασμός τους κινείται με βάση την προάσπιση της καπιταλιστικής οικονομίας. Η έγνοια αυτή επιβάλλει την αποτροπή δαπανών για σχολική στέγη, τα τμήματα των 25 και 28 μαθητών, ώστε οι γονείς να μην δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού (και το αστικό κράτος να υποχρεούται στην καταβολή των μισθών και οι καπιταλιστές να υφίστανται μείωση κερδών), την άρνηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας.

Από τις εγκληματικές ευθύνες έναντι της δημόσιας Παιδείας -και Υγείας- δεν τους απαλλάσσει ούτε ο ισχυρισμός ότι και οι συριζαίοι δεν μπόρεσαν να λύσουν την έλλειψη σχολικής στέγης για την προσχολική αγωγή, την υποχρεωτικότητα της οποίας οι ίδιοι θεσμοθέτησαν. Γιατί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα ψευδο-ιλουστρασιόν περιτυλίγματα περί «αριστεράς», έφερε εις πέρας με αφοσίωση τη σκυταλοδρομία (ανάμεσα σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις) εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Οσον αφορά δε τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικότητας του δίχρονου Νηπιαγωγείου, από την αρχή έγινε καθαρό ότι πρόκειται για μια «κολοβή» και «γιαλαντζί» ρύθμιση, που παρέπεμπε την υλοποίησή της στο… μέλλον και έμπασε στο παιχνίδι τους δήμους με ό,τι αυτό συνεπάγεται (περισσότερα στο Προσχολική Εκπαίδευση: Καθολική, δημόσια, δίχρονη).

ΥΓ. Βορίδης «δαγκώνει» Μητσοτάκη. Την υπεράσπιση της Κεραμέως ανέλαβε ο Βορίδης, της πτέρυγας Σαμαρά (όπως και η υπουργός Παιδείας), «δαγκώνοντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τοποθετώντας τον στο «κάδρο» της συλλογικής εκδικητικής και κατασταλτικής απόφασης να γίνει υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, που να αφορά μόνο στους μαθητές που δεν συμμετέχουν σε αυτήν, με ταυτόχρονη καταγραφή των απουσιών και «μαύρισμα» της διαγωγής αυτών που αγωνίζονται.

Σε τηλεοπτική εκπομπή (Κονωνία Ωρα MEGA, 6.10.2020) ανέφερε ότι η Κεραμέως έφερε το θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, πριν εξαγγείλει το εν λόγω κατασταλτικό μέτρο, ενώ ήταν σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη: «Oπως άκουσα, το σχέδιο που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Κεραμέως, η οποία ήταν και σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, νομίζω ότι μέσα και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε εκτόνωση των καταλήψεων, εάν αυτές συνδεθούνε με κάποιου είδους κυρώσεις, που οι κυρώσεις είναι οι απουσίες και βεβαίως εάν συνδεθούνε και με την αναπλήρωση των μαθημάτων, που αυτό δεν είναι κύρωση».

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαλλαϊκή απαίτηση: στη φυλακή ΟΛΟΙ οι ναζιστές εγκληματίες!
Επόμενο άρθρο Η παπάρα

Σχετικά Αρθρα

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

Παιδεία 6 Μαρ 2026, 12:28

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

Ευρωπαϊκή ημέρα λογοθεραπείας.
Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των δικαίων.
Γκάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).
Γκουάμ: Ημέρα ανακάλυψης (1521).
1906: Η Φινλανδία γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.
1910: Εξέγερση αγροτών στο Κιλελέρ. Με προτροπή μεγαλοτσιφλικάδων ο στρατός σκοτώνει δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Αλλοι δυο νεκροί στο χωριό Τσουλάρ μετατρέπουν σε φονική μάχη το συλλαλητήριο που οργανωνόταν την ίδια μέρα στη Λάρισα. Από τη βίαιη επέμβαση του στρατού υπήρξαν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.
1910: Η γερμανική αστυνομία δολοφονεί επιτόπου σοσιαλιστές που πήραν μέρος σε διαδήλωση υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών για ψήφο.
1964: Πεθαίνει ο βασιλιάς Παύλος.
1976: Βόμβες σε έξι λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ στο Μπραχάμι (ΕΛΑ).
1994: Πεθαίνει η Μελίνα Μερκούρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo