Σε παροξυσμό βρίσκονται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, καθώς συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπάλληλων των Πανεπιστημίων, παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε από την σε διατεταγμένη υπηρεσία δικαιοσύνη παράνομη, έπειτα από προσφυγή του ίδιου του Αρβανιτόπουλου.
Ολημερίς και ολονυχτίς τα παπαγαλάκια του συστήματος εξαπολύουν από τα τηλεπαράθυρα τόνους λάσπης, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και να νομιμοποιήσουν στα μάτια της εργαζόμενης κοινωνίας την ένταση της καταστολής εναντίον ενός κομματιού εργαζόμενων, που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δίνει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια, ένταση και αποφασιστικότητα απεργία, που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα.
Η απεργία αυτή, όπως εξελίσσεται ως τώρα, είναι σε πλήρη διάσταση με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκαν όλα τα απεργιακά σκιρτήματα των εργαζόμενων από την εποχή τουλάχιστον που μπήκε η θηλιά των Μνημονίων, ενώ αποτελεί φωτεινή εξαίρεση και στο κλίμα γενικευμένης ηττοπάθειας που επικρατεί στην εργαζόμενη κοινωνία.
Τούτη τη φορά την εντολή για την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπάλληλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, η οποία ζήτησε από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, να διενεργήσει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες κηρύχθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπάλληλων.
Την απεργία των διοικητικών, πλαισιώνουν με τις καταλήψεις των πανεπιστημιακών σχολών και οι φοιτητές, ενόψει του γιορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ επιρρίπτει μεν την ευθύνη στο υπουργείο Παιδείας για «το αυθαίρετο μέτρο της διαθεσιμότητας» και τη «συνεχιζόμενη αδιαλλαξία», καλεί δε «το Διοικητικό Προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18-11-2013, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας».
Την απάντηση σε όσους δήθεν κλαίνε και εξεγείρονται για τον κίνδυνο απώλειας του ακαδημαϊκού εξάμηνου τη δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διοικητικοί υπάλληλοι. Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων του ΕΚΠΑ τονίζεται: «Να του πούμε επίσης (σ.σ. του υπουργού Παιδείας) ότι ‘’ανεπανόρθωτη βλάβη στην πανεπιστημιακή κοινότητα, στους φοιτητές και στις οικογένειες αυτών, το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και εν τέλει το δημόσιο συμφέρον’’ θα προκληθεί εάν το ΕΚΠΑ οδηγηθεί σε αδυναμία λειτουργίας με την απόλυση 498 εκ των 1337 εργαζόμενών του. Αυτήν ακριβώς την ανεπανόρθωτη βλάβη προσπαθούν να αποτρέψουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.
Να του πούμε ακόμα ότι ‘’σοβαρό κοινωνικοοικονομικό κλονισμό στις οικογένειες’’ των παιδιών προκαλεί η πολιτική που τις οδηγεί στο δρόμο χωρίς στοιχειώδη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.
Εμείς είμαστε από αυτές τις οικογένειες. Μπορεί να ισχυριστεί ο κ. Αρβανιτόπουλος το ίδιο;
Δεν αγαπάει περισσότερο τα παιδιά, ένας υπουργός απ’ ό,τι εμείς, οι εργαζόμενοι που καθημερινά ζούμε μαζί τους».