Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες
  • Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!
  • Εκλογική στρατηγική fabriqué en France
  • Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ
  • Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές
  • Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Νηπιαγωγεία σε κοντέινερ!
Παιδεία

Νηπιαγωγεία σε κοντέινερ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Σεπ 2021, 08:25

Η Κεραμέως πανηγυρίζει ότι μία από τις σπουδαίες αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση και η αφεντιά της είναι ότι από φέτος το Νηπιαγωγείο γίνεται επιτέλους υποχρεωτικά διετές και ότι όλα τα προνήπια θα βρουν μια θέση στο δημόσιο σχολείο.

Η ανακοίνωση γίνεται μετά από συνεννόηση με τους δημάρχους των μεγάλων αστικών κέντρων που ως τώρα οι δήμοι τους δεν είχαν ενταχθεί στη διετή (και για τα προνήπια) υποχρεωτικότητα.

Στο δήμο Αθηναίων, η διετής υποχρεωτικότητα γίνεται πράξη με τη στέγαση των Νηπιαγωγείων και σε κοντέινερ (φανταζόμαστε ότι ο δήμος δεν αποτελεί εξαίρεση), ενώ έχουν επιστρατευθεί και αδόμητοι χώροι, από τους ελάχιστους που διαθέτει η Αθήνα που ασφυκτιά και έχει ανάγκη από μια ανάσα πρασίνου. Δυο χρόνια τώρα ο πρωθυπουργικός ανιψιός Μπακογιάννης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να εξασφαλίσει επαρκή και κατάλληλη σχολική στέγη για να στεγαστούν όλα τα παιδιά, νήπια-προνήπια, αντίθετα «φύτευε» σε ζαρντινιέρες φοίνικες στο κέντρο της Αθήνας!

Τώρα έδωσε το πράσινο φως για να κάνει την δημαγωγική προπαγάνδα της η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, σε βάρος βέβαια των μικρών παιδιών, που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στο σχολείο υπό απαράδεκτες συνθήκες.

Η ιστορία ξεκίνησε από τους συριζαίους, που με μια «κολοβή» ρύθμιση για την επέκταση της διετούς υποχρεωτικότητας στο Νηπιαγωγείο, είχαν κάνει συμμέτοχους τους δημαρχαίους στη χάραξη της εκπαιδευτικής πολιτικής (άρθρο 33, παράγ. 3γ του νόμου 4521 «Ιδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής»). Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από την πίεση των πολύχρονων αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος, στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων του οποίου το σχετικό αίτημα του διετούς Νηπιαγωγείου κατείχε πάντα σπουδαία θέση, νομοθέτησε τα εξής:

Πρώτον, η υποχρεωτικότητα και για τα προνήπια να εφαρμοστεί σταδιακά κατά δήμους και σε βάθος τριετίας, ενώ το τοπίο ήταν και είναι ρευστό, καθώς η ικανοποίηση των «δημοσιονομικών στόχων» είναι το πρωτεύον. Δεύτερον, οι δήμοι αναγορεύτηκαν σε συνδιαμορφωτές της εκπαιδευτικής πολιτικής, γεγονός που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για το μέλλον του Νηπιαγωγείου και γενικά της εκπαίδευσης, δεδομένων των νόμων της αποκέντρωσης. Τρίτον, γιατί με την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ, η «γνώμη» για την εφαρμογή της υποχρεωτικότητας, που εκφράζουν οι τριμελείς επιτροπές, έγινε «ομόφωνη γνώμη» και μάλιστα απέκτησε και αποφασιστικό χαρακτήρα στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας.

Την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους, η ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Πατούλη, ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας την αναστολή του νόμου για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους (τους υπόλοιπους 27 μεταξύ των οποίων η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, κ.λπ. για το σχολικό έτος 2020-2021), επικαλούμενη την ανυπαρξία κατάλληλων κτιριακών υποδομών που «θα μπορούν να φιλοξενηθούν με ασφάλεια  τα νήπια».

Τώρα, με την κυβέρνηση της ΝΔ, ο Πατούλης «ξέχασε» την ασφάλεια των παιδιών, για την οποία κοπτόταν.

Για την κατάσταση στο δήμο Αθήνας, η Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων, οργάνωσε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά.

Εξέδωσε δε την ακόλουθη ανακοίνωση-κάλεσμα:

Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων

Κανένα παιδί σε κοντέινερ
Αξιοπρεπής στέγαση της προσχολικής αγωγής τώρα
 Ανοιχτοί πράσινοι χώροι για μας και τα παιδιά μας

Παρά τις επίμονες αντιδράσεις των συλλόγων γονέων, συλλόγων εκπαιδευτικών, επιτροπές κατοίκων και γονέων τα τελευταία χρόνια, που κλιμακώθηκαν τους τελευταίους μήνες απέναντι στο «οργανωμένο» σχέδιο της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, που αποδεικνύει ότι τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους αντιμετωπίζονται ως κόστος, επιλέγει τη χειρότερη δυνατή λύση στεγάζοντάς τα σε κονσερβοκούτια.

Προσωρινές, ενεργοβόρες και απολύτως ακατάλληλες εγκαταστάσεις, με καθαρή επιφάνεια αίθουσας 34τ.μ., που αντιστοιχεί στο απαράδεκτο 1,4 τ.μ./παιδί (!), ούτε καν το μισό των διεθνών προδιαγραφών, με ελάχιστες θερμομονώσεις, που θέτουν σε κίνδυνο την ψυχική και σωματική υγεία και ανάπτυξη των παιδιών.

Σχεδόν όλα τα νηπιαγωγεία κονσερβοκούτια της Αθήνας είναι έτοιμα. Πως;;;;;; Τοποθετώντας τα σε ανοιχτούς χώρους πρασίνου και κόβοντας δέντρα πχ. Πάρκο Μηναΐδη – Φωτιάδη (Ιακωβάτων) και Κρίσσης & Φαέθοντος (Κυψέλη), είτε σε οικόπεδα της ΚΤΥΠ χαρακτηρισμένα για ανέγερση σχολείων όπου θα μπορούσαν να χτιστούν κανονικά σχολεία πχ Ζερβουδάκη & Δαγκλή, Οικόπεδο Λάμψα για την Ανέγερση του ΕΕΕΕΚ και το οικόπεδο στο Πολύγωνο για την ανέγερση του 24ου Λυκείου Αθηνών, είτε τέλος σε προαύλια σχολείων στερώντας από άλλα παιδιά τα προαύλια τους και προαυλίζοντας μεγαλύτερα παιδιά με 4χρονα και 5χρονα πχ 8ο Γελ- Λύκειο, 33ο Δημοτικό Σχολείων Αθηνών, 28ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, 63ο Γυμνάσιο Αθηνών και πολλά ακόμα.

Και αφού είναι έτοιμα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τη χρονιά 2021-2022 ας απαιτήσουμε τα παρακάτω!!!

Ζητάμε να γίνουμε μέρος της διαδικασίας ανεύρεσης λύσεων, να εισακουστούν οι προτάσεις μας και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες μας μέσω διαδικασιών συμμετοχικού σχεδιασμού μαζί με τη Δημοτική Αρχή για την ανέγερση μόνιμων σύγχρονων εγκαταστάσεων με όλες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν με σύγχρονους όρους τις αναγκαίες υποδομές για την εκπαιδευτική διαδικασία των νηπίων όπως χώρος δραστηριοτήτων, χώρος ξεκούρασης, τραπεζαρία κλπ (κι όχι ελαφρού τύπου κοντέινερ) προς όφελος των νηπίων, των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών τους αναγκών.

  • 15 μελή τμήματα (βάση τετραγωνικών 34,11τμ / κοντέινερ
  • προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών
  • πρόσληψη επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
  • πρόσληψη τραπεζοκόμων
  • πρόσληψη απαραίτητου υγειονομικού – ιατρικού προσωπικού για κάθε εκπαιδευτική δομή

Ζητάμε επίσης μέχρι την επόμενη χρονιά την αποδέσμευση και επαναφορά των χώρων που έχουν τοποθετηθεί καταχρηστικά – (πάρκο Μηναΐδη – Φωτιάδη, Φαέθοντος & Κρίσσης, προαύλια σχολείων)
και την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε να βρουν τη θέση τους σε κανονικά σχολεία όλα τα παιδιά της δίχρονης προσχολικής αγωγής που τώρα προορίζονται να μπουν σε κοντέινερ ή σε αίθουσες δημοτικών ή που υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε άλλα νηπιαγωγεία.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Επιτροπή γονέων & Κατοίκων Πλατείας Θυμαρακίων – Σεπολίων – Αγίου Νικολάου) //
Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων // Συνέλευση Μιχαήλ Νομικού //
Επιτροπή Κατοίκων Πάρκου Φαέθωντος & Κρίσσης

Εκτύπωση 🖨
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Νενίκηκά σε, άρχοντα Κουροπαλάτη

Σχετικά Αρθρα

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

Παιδεία 18 Φεβ 2026, 14:34

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 13:46

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

Παιδεία 16 Φεβ 2026, 07:46

Ακόμα τρεις απεργοί εκπαιδευτικοί παραπέμπονται στο Πειθαρχικό της Πελοποννήσου

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 05:31

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Παιδεία 12 Φεβ 2026, 09:57

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
Καταστολή

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

17 Φεβ 2026, 12:56
Εργατικά

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

17 Φεβ 2026, 12:05
Ιστορία

Κ’ είναι χιλιάδες στην Ελλάδα όμοιοι Πανάγιοι Τάφοι (Κώστας Βάρναλης)

17 Φεβ 2026, 10:11
Διεθνή

Καλκίλια: Ορκος αντίστασης στην κηδεία του 18χρονου μάρτυρα

17 Φεβ 2026, 09:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Φλεβάρη

17 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν αυτή που διαβεβαίωνε ότι η «Βιολάντα» ήταν ένα σύγχρονο και ασφαλές εργοστάσιο;

16 Φεβ 2026, 19:35
Εργατικά

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

16 Φεβ 2026, 13:46
Κόντρες

Ο σεβαλιέ Γεώργιος Πιτσιλής

16 Φεβ 2026, 13:39
Διεθνή

Σιωναζιστικές φυλακές: Βασανισμός παλαιστίνιων κρατούμενων σε ζωντανή μετάδοση

Κίνδυνος για τη ζωή του Αμπντουλάχ Αλ-Μπαργούτι

16 Φεβ 2026, 10:12
Πολιτισμός

«Δεν πειράζει… όλα για την Παλαιστίνη»: Η ψυχή της Γάζας σ’ ένα τραγούδι

16 Φεβ 2026, 08:30
Παιδεία

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

16 Φεβ 2026, 07:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

Γκάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Ισραήλ: Ημέρα μητέρας.

1884: Η αστυνομία καταστρέφει στη Μόσχα όλα τα αντίτυπα του βιβλίου “Αυτά που πιστεύω” του Λέοντος Τολστόι.

1961: Συλλαμβάνεται σε αντιπυρηνική διαδήλωση στο Λονδίνο ο 89χρονος Μπέρτραντ Ράσελ ως ταραχοποιός και φυλακίζεται για μία εβδομάδα.

1991: Βόμβα του IRA σε σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου, ένας νεκρός και σαράντα τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo