Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας
  • Σαν σήμερα 1 Μάη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla
  • Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές
  • Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα
  • Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Μπουρλότο στα θεμέλια του δημόσιου πανεπιστήμιου
Παιδεία

Συνταγματική αναθεώρηση

Μπουρλότο στα θεμέλια του δημόσιου πανεπιστήμιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Απρ 2006, 00:00

Τις τελευταίες ημέρες, και προκειμένου ν’ αντικρούσει και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών, πύκνωσε η προπαγάνδα των υπέρμαχων (φανερών και κρυφών) των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η οποία λέει ότι η υπόθεση των ιδιωτικών ΑΕΙ είναι ένα «ψευτοθέμα» (Βερέμης) και ότι το δίλημμα δημόσια ή ιδιωτικά ΑΕΙ είναι στην ουσία ένα «αστείο δίλημμα» (Γιωργάκης Παπανδρέου).

Προκειμένου να κάνουν πιστευτή αυτή τους την άποψη, επιστρατεύουν το επιχείρημα ότι η «πίτα» φτάνει για όλους και ότι τα πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν από ιδιώτες, επιχειρηματικούς ομίλους ή φορείς όπως Δήμοι, Εκκλησία, ΓΣΕΕ κ.λπ. δεν θα είναι στην ουσία πανεπιστήμια με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε, αφού η επένδυση απαιτεί δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά θα είναι κάποιες επιμέρους σχολές, περιορισμένου γνωστικού αντικειμένου, κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, θα απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο κοινό, που έχει τις οικονομικές δυνατότητες να αντεπεξέλθει σ’ αυτές τις σπουδές και που και σήμερα ακόμη έχει πρόσβαση στον προθάλαμο, ας πούμε, αυτών των υπό ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. στελεχικό δυναμικό των επιχειρηματικών ομίλων που επιζητά κάποια εξειδίκευση μέσω μεταπτυχιακών, συνδικαλιστές όταν πρόκειται για τη ΓΣΕΕ, μαθητές ακριβών ιδιωτικών σχολείων πίσω από τα οποία υπάρχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, η ελληνοαμερικανική ένωση κ.λπ., που προτίθενται -κατά δήλωσή τους- να επεκταθούν και στην ίδρυση πανεπιστήμιου).

Αρα το δημόσιο πανεπιστήμιο, λένε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Και αν ενισχυθεί και οικονομικά και δεν παραγκωνισθεί τότε ποιος το πιάνει! (Μπαμπινιώτης).

Η υπόθεση ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, που θα ιδρυθούν από επιχειρηματίες, λόμπι, Δήμους, Εκκλησία κ.λπ., θα έχουν τη μορφή που παραπάνω περιγράψαμε, είναι αληθινή.

Ομως εξίσου αληθινή και προβλέψιμη είναι και η συνέχεια.

Η κυβέρνηση -ως κυβέρνηση του κεφαλαίου- έχει κάθε λόγο να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στις μορφωτικές τους μπίζνες, ώστε να παράγουν τα στελέχη-πραιτοριανούς τους.

Τα δημόσια πανεπιστήμια, από την άλλη, θα αφεθούν στη μοίρα τους, ενώ η θέση τους θα καθίσταται διαρκώς δυσμενέστερη λόγω και των συνεπειών από την εφαρμογή των κατευθύνσεων της Μπολόνια (κύκλοι σπουδών, με τον πρώτο τριετή, ο οποίος θα θεωρείται στην ευρωπαϊκή αγορά ικανό προσόν που θα οδηγεί σε επαγγελματικά δικαιώματα, διδακτικές μονάδες που οδηγούν σε ατομικά πτυχία και κατάργηση του ενιαίου πτυχίου, φοιτητές-πελάτες, αξιολόγηση κ.λπ.).

Η παράλληλη λειτουργία ιδιωτικών και δημόσιων ΑΕΙ, με διαφορετικά δομικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, στόχους και σκοπιμότητες, θα αλλοιώσει την εικόνα που έχει για το πανεπιστήμιο η εργαζόμενη κοινωνία και κατά συνέπεια θα αδυνατίσει τη στόχευση της πάλης που πρέπει αυτή να διεξάγει για το αγαθό της μόρφωσης.

Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, οδηγούμαστε σε μια υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών, ο δε ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία (όσον αφορά και στη μόρφωση) καθίσταται κάθετος και απόλυτα ορατός.

Ομως υπάρχει και άλλη μια πλευρά, πάρα πολύ σοβαρή, που αφορά στη μεγάλη μάζα της νεολαίας (και γι’ αυτό είναι πολύ σοβαρή).

Την πλευρά αυτή φωτογραφίζει, αν και προσπαθεί να αποκρύψει, η χιλιοειπωμένη «ατάκα» της Μ. Γιαννάκου.

Εμείς δεν ξέρουμε ποια ξένα πανεπιστήμια θα έρθουν εδώ, ούτε ποιοι ιδιώτες θα θελήσουν να ιδρύσουν τέτοια. Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει και έχει μεγάλη σημασία τώρα είναι να αρθεί η συνταγματική απαγόρευση, δηλώνει η υπουργός Παιδείας.

Γιατί παρακαλώ; Γιατί έτσι θα αναβαθμιστούν σε πανεπιστήμια τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, που έχουν συνάψει συμφωνίες δικαιόχρησης με ξένα πανεπιστήμια (κυρίως της Αγγλίας). Και αν σήμερα οι έμποροι αυτοί της γνώσης, με την παραπλανητική τους προπαγάνδα, έχουν καταφέρει να προσελκύσουν περίπου 25.000 παιδιά, αύριο με τη «νομιμοποίηση» και πανεπιστημιακή αναβάθμιση στο χέρι, θα εκμεταλλεύονται τα όνειρα διπλάσιων και τριπλάσιων σπουδαστών.

Η κατάσταση αυτή θα λειτουργήσει ως Κερκόπορτα για τα δημόσια πανεπιστήμια. Η δημιουργία τετελεσμένων θα ωθήσει τις πανεπιστημιακές σπουδές στη χώρα μας (σήμερα τουλάχιστον τετραετείς) προς τα κάτω, στο όριο των τριών ετών, αφού αυτή είναι η πρακτική των ΚΕΣ και των ξένων ιδρυμάτων (τύπου ΤΕΙ) με τα οποία αυτά συνεργάζονται, όταν μάλιστα σ’ αυτά φοιτούν χιλιάδες νέοι των οποίων τα πτυχία θα θεωρούνται εξομοιωμένα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ. Επίσης θα θεωρείται πια θεμιτή και νόμιμη η καταβολή διδάκτρων και για τις προπτυχιακές σπουδές.

Την παράμετρο αυτή, την υπογραμμίζει ιδιαίτερα και η πρεμούρα της ΝΔ να προωθήσει μέσω του ευρωβουλευτή της Χατζηδάκη τη γνωστή τροπολογία για τα ΚΕΣ στο ευρωκοινοβούλιο.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συνταγματική αναθεώρηση

Διότι δεν συνεμορφώθη…
Επόμενο άρθρο

Συνταγματική αναθεώρηση

Μαγική εικόνα η αύξηση της επιχορήγησης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχετικά Αρθρα

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

Εργατικά 1 Μάι 2026, 08:18

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

Παιδεία 30 Απρ 2026, 20:20

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

Εργατικά 28 Απρ 2026, 14:14

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

Εργατικά 28 Απρ 2026, 13:14

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

Παιδεία 27 Απρ 2026, 17:53

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Παιδεία 26 Απρ 2026, 06:16
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

Ημέρα των εργατών.

1886: Γενική απεργία στο Σικάγο με αίτημα την επιβολή του οκταώρου στο ωράριο εργασίας.

1889: Καθιερώνεται επίσημα ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

1894: Πρώτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα (Παναθηναϊκό Στάδιο).

1906: 6.000 εργάτες απολύονται για την απεργία της Πρωτομαγιάς (Γερμανία), στρατιωτικές δυνάμεις συλλαμβάνουν χίλια άτομα που συμμετέχουν σε πρωτομαγιάτικη εκδήλωση (Γαλλία).

1906: Ο 17χρονος Λέβκα Μπιλένκιν ανατινάζει αστυνομικό τμήμα για να γιορτάσει την Εργατική Πρωτομαγιά (Ρωσία).

1924: Επεισόδια στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα (διοργάνωση από το ΚΚΕ), νεκρός ο εργάτης Σωτήρης Παρασκευαΐδης, τραυματισμός δεκαεπτά ατόμων.

1929: 31 νεκροί και 1.200 συλλήψεις σε επεισόδια για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Βερολίνο.

1930: Επεισόδια μεταξύ αρχειομαρξιστών και χωροφυλακής στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

1931: Ολοήμερες συγκρούσεις εργατών – αστυνομίας (Θεσσαλονίκη).

1944: Εκτελούνται διακόσιοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας στην Καισαριανή.

1948: Αντάρτες της ΟΠΛΑ εκτελούν τον υπουργό Δικαιοσύνης Χρήστο Λαδά.

1948: Ιδρύεται η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (Βόρεια Κορέα).

1968: Πρωτομαγιάτικο πανό του «Ρήγα Φεραίου» και ρίψη προκηρύξεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1976: Σκοτώνεται σε τροχαίο ο Αλέκος Παναγούλης.

1977: 29 νεκροί σε συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη.

1977: Επεισόδια μελών του ΕΚΚΕ και του “Μαχητή“, δεκατρείς αστυνομικοί τραυματίες, 23 συλλήψεις.

1979: Βόμβα στο Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΛΑ).

1986: Η μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής: Ενάμισι εκατομμύριο μαύροι απέχουν από την εργασία τους και χιλιάδες μαθητές από τα μαθήματα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    17Ν
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο 17Ν
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Ποιοι είμαστε
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Επικοινωνία
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Όροι χρήσης
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Ποιοι είμαστε
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Επικοινωνία
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo