Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη
  • Κοινής κουλτούρας μετέχοντες
  • Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη
  • Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών
  • Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος
  • Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Μπουρλότο στα θεμέλια του δημόσιου πανεπιστήμιου
Παιδεία

Συνταγματική αναθεώρηση

Μπουρλότο στα θεμέλια του δημόσιου πανεπιστήμιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Απρ 2006, 00:00

Τις τελευταίες ημέρες, και προκειμένου ν’ αντικρούσει και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών, πύκνωσε η προπαγάνδα των υπέρμαχων (φανερών και κρυφών) των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η οποία λέει ότι η υπόθεση των ιδιωτικών ΑΕΙ είναι ένα «ψευτοθέμα» (Βερέμης) και ότι το δίλημμα δημόσια ή ιδιωτικά ΑΕΙ είναι στην ουσία ένα «αστείο δίλημμα» (Γιωργάκης Παπανδρέου).

Προκειμένου να κάνουν πιστευτή αυτή τους την άποψη, επιστρατεύουν το επιχείρημα ότι η «πίτα» φτάνει για όλους και ότι τα πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν από ιδιώτες, επιχειρηματικούς ομίλους ή φορείς όπως Δήμοι, Εκκλησία, ΓΣΕΕ κ.λπ. δεν θα είναι στην ουσία πανεπιστήμια με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε, αφού η επένδυση απαιτεί δισεκατομμύρια ευρώ. Αλλά θα είναι κάποιες επιμέρους σχολές, περιορισμένου γνωστικού αντικειμένου, κυρίως οικονομικού περιεχομένου. Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, θα απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο, περιορισμένο κοινό, που έχει τις οικονομικές δυνατότητες να αντεπεξέλθει σ’ αυτές τις σπουδές και που και σήμερα ακόμη έχει πρόσβαση στον προθάλαμο, ας πούμε, αυτών των υπό ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων (π.χ. στελεχικό δυναμικό των επιχειρηματικών ομίλων που επιζητά κάποια εξειδίκευση μέσω μεταπτυχιακών, συνδικαλιστές όταν πρόκειται για τη ΓΣΕΕ, μαθητές ακριβών ιδιωτικών σχολείων πίσω από τα οποία υπάρχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, η ελληνοαμερικανική ένωση κ.λπ., που προτίθενται -κατά δήλωσή τους- να επεκταθούν και στην ίδρυση πανεπιστήμιου).

Αρα το δημόσιο πανεπιστήμιο, λένε, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Και αν ενισχυθεί και οικονομικά και δεν παραγκωνισθεί τότε ποιος το πιάνει! (Μπαμπινιώτης).

Η υπόθεση ότι τα ιδιωτικά ΑΕΙ, που θα ιδρυθούν από επιχειρηματίες, λόμπι, Δήμους, Εκκλησία κ.λπ., θα έχουν τη μορφή που παραπάνω περιγράψαμε, είναι αληθινή.

Ομως εξίσου αληθινή και προβλέψιμη είναι και η συνέχεια.

Η κυβέρνηση -ως κυβέρνηση του κεφαλαίου- έχει κάθε λόγο να διευκολύνει τις επιχειρήσεις στις μορφωτικές τους μπίζνες, ώστε να παράγουν τα στελέχη-πραιτοριανούς τους.

Τα δημόσια πανεπιστήμια, από την άλλη, θα αφεθούν στη μοίρα τους, ενώ η θέση τους θα καθίσταται διαρκώς δυσμενέστερη λόγω και των συνεπειών από την εφαρμογή των κατευθύνσεων της Μπολόνια (κύκλοι σπουδών, με τον πρώτο τριετή, ο οποίος θα θεωρείται στην ευρωπαϊκή αγορά ικανό προσόν που θα οδηγεί σε επαγγελματικά δικαιώματα, διδακτικές μονάδες που οδηγούν σε ατομικά πτυχία και κατάργηση του ενιαίου πτυχίου, φοιτητές-πελάτες, αξιολόγηση κ.λπ.).

Η παράλληλη λειτουργία ιδιωτικών και δημόσιων ΑΕΙ, με διαφορετικά δομικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά, στόχους και σκοπιμότητες, θα αλλοιώσει την εικόνα που έχει για το πανεπιστήμιο η εργαζόμενη κοινωνία και κατά συνέπεια θα αδυνατίσει τη στόχευση της πάλης που πρέπει αυτή να διεξάγει για το αγαθό της μόρφωσης.

Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, οδηγούμαστε σε μια υποβάθμιση των πανεπιστημιακών σπουδών, ο δε ταξικός διαχωρισμός στην κοινωνία (όσον αφορά και στη μόρφωση) καθίσταται κάθετος και απόλυτα ορατός.

Ομως υπάρχει και άλλη μια πλευρά, πάρα πολύ σοβαρή, που αφορά στη μεγάλη μάζα της νεολαίας (και γι’ αυτό είναι πολύ σοβαρή).

Την πλευρά αυτή φωτογραφίζει, αν και προσπαθεί να αποκρύψει, η χιλιοειπωμένη «ατάκα» της Μ. Γιαννάκου.

Εμείς δεν ξέρουμε ποια ξένα πανεπιστήμια θα έρθουν εδώ, ούτε ποιοι ιδιώτες θα θελήσουν να ιδρύσουν τέτοια. Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει και έχει μεγάλη σημασία τώρα είναι να αρθεί η συνταγματική απαγόρευση, δηλώνει η υπουργός Παιδείας.

Γιατί παρακαλώ; Γιατί έτσι θα αναβαθμιστούν σε πανεπιστήμια τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, που έχουν συνάψει συμφωνίες δικαιόχρησης με ξένα πανεπιστήμια (κυρίως της Αγγλίας). Και αν σήμερα οι έμποροι αυτοί της γνώσης, με την παραπλανητική τους προπαγάνδα, έχουν καταφέρει να προσελκύσουν περίπου 25.000 παιδιά, αύριο με τη «νομιμοποίηση» και πανεπιστημιακή αναβάθμιση στο χέρι, θα εκμεταλλεύονται τα όνειρα διπλάσιων και τριπλάσιων σπουδαστών.

Η κατάσταση αυτή θα λειτουργήσει ως Κερκόπορτα για τα δημόσια πανεπιστήμια. Η δημιουργία τετελεσμένων θα ωθήσει τις πανεπιστημιακές σπουδές στη χώρα μας (σήμερα τουλάχιστον τετραετείς) προς τα κάτω, στο όριο των τριών ετών, αφού αυτή είναι η πρακτική των ΚΕΣ και των ξένων ιδρυμάτων (τύπου ΤΕΙ) με τα οποία αυτά συνεργάζονται, όταν μάλιστα σ’ αυτά φοιτούν χιλιάδες νέοι των οποίων τα πτυχία θα θεωρούνται εξομοιωμένα με αυτά των ελληνικών ΑΕΙ. Επίσης θα θεωρείται πια θεμιτή και νόμιμη η καταβολή διδάκτρων και για τις προπτυχιακές σπουδές.

Την παράμετρο αυτή, την υπογραμμίζει ιδιαίτερα και η πρεμούρα της ΝΔ να προωθήσει μέσω του ευρωβουλευτή της Χατζηδάκη τη γνωστή τροπολογία για τα ΚΕΣ στο ευρωκοινοβούλιο.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συνταγματική αναθεώρηση

Διότι δεν συνεμορφώθη…
Επόμενο άρθρο

Συνταγματική αναθεώρηση

Μαγική εικόνα η αύξηση της επιχορήγησης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Σχετικά Αρθρα

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

Παιδεία 10 Σεπ 2026, 13:41

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

Παιδεία 10 Σεπ 2026, 12:22

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

Παιδεία 9 Σεπ 2026, 20:03

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

Παιδεία 9 Σεπ 2026, 19:20

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

Παιδεία 8 Σεπ 2026, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

1926: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του ιταλού φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, τραυματίες οκτώ περαστικοί.

1929: Συγκρούσεις καπνεργατών – χωροφυλακής στο Αγρίνιο.

1944: Η Μαρίκα Μπότση-Τσαπαλίρα γίνεται η πρώτη ελληνίδα δήμαρχος (Αμαλιάδα).

1967: Επτά διαδηλωτές καταδικάζονται από το στρατοδικείο Χανίων.

1972: Ανατινάζεται πυλώνας της ΔΕΗ στην Κηφισιά («Ομάδα Αρης»)

1973: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε στη διάρκεια αμερικανοκίνητου στρατιωτικού πραξικοπήματος υπό τον στρατηγό Πινοσέτ.

1976: Βόμβα στα γραφεία του Σκαλιστήρη (ΕΛΑ).

1986: Πεθαίνει ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

2001: Χτύπημα των δίδυμων πύργων (Νέα Υόρκη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    17Ν
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο 17Ν
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συνταγματική αναθεώρηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Ποιοι είμαστε
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Επικοινωνία
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Όροι χρήσης
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Ποιοι είμαστε
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Επικοινωνία
  • Συνταγματική αναθεώρηση

    Συνταγματική αναθεώρηση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo