Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση
  • «Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη
  • Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια
  • «Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»
  • Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!
  • Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Κούφιες διαβεβαιώσεις: Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν απροστάτευτα
Παιδεία Υγεία

Κούφιες διαβεβαιώσεις: Τα Ειδικά Σχολεία παραμένουν απροστάτευτα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Μαρ 2021, 21:14

Καμιά δέσμευση, μόνο κούφιες διαβεβαιώσεις, που επί του πρακτέου έχουν μηδενικό αντίκρυσμα στη συνεχιζόμενη εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στα Ειδικά Σχολεία, εισέπραξαν οι εκπρόσωποι των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής, από το υπουργείο Παιδείας.

Η συνάντηση με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχε κηρυχθεί για την Ειδική Αγωγή στις 18 Μαρτίου, με βασικό αίτημα να μπει λουκέτο και στα Ειδικά Σχολεία στις περιοχές που τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι κλειστά.

Σε αυτήν τη συνάντηση πραγματοποιήθηκε η συνήθης διαδικασία, που ακολουθείται στις κινητοποιήσεις-απεργίες που δεν ζορίζουν τα μάλα την κυβέρνηση, σε αυτές που οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπουργείων δεν αισθάνονται στο σβέρκο τους παρατεταμένα και επικίνδυνα την καυτή ανάσα των εργαζόμενων και επομένως έχουν το περιθώριο να παριστάνουν πως δεν γνωρίζουν τα προβλήματα, ενώ πετούν στο καλάθι των αχρήστων τα δίκαια αιτήματα μόλις οι συνδικαλιστές φύγουν από τη συνάντηση.

Δεν θέλουμε να απευθύνουμε καμιά μομφή στους εκπαιδευτικούς των Ειδικών Σχολείων, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι καμιά ουσιαστική λύση δεν θα υπάρξει χωρίς σκληρό αγώνα, την πρωτοκαθεδρία μάλιστα στον χειρισμό του οποίου έχουν οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές.

Η ξεδιάντροπη, λοιπόν, ηγεσία του υπουργείου Παιδείας παρίστανε πως άκουγε την τραγική κατάσταση στα Ειδικά Σχολεία (αλήθεια δεν την ξέρει;) χωρίς τελικά να δεσμευτεί για κανένα από τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών. Αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών παρά τις εκκλήσεις από την αρχή της σχολικής χρονιάς, τώρα, με το τρίτο κύμα της πανδημίας να καλπάζει, συνεχίζει την ίδια εγκληματική πολιτική, κρατώντας τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά και στην ουσία απροστάτευτα.

Ο τραγέλαφος συνεχίστηκε με τη «δέσμευση» της γενικής γραμματέα Γκίκα να μεταφέρει τα προβλήματα που ακούστηκαν στη συνάντηση στην ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων (!), στην επιτροπή δηλαδή των ενσωματωμένων ειδικών, που λειτουργεί σταθερά ως δεκανίκι της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΕΠΕΑ: 18/3/2021

Διαμαρτυρία – Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ- ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στο Υπουργείο Παιδείας για τα ανοιχτά Ειδικά σχολεία

Στις 18/3/2021 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας, όπου συμμετείχαν ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΠΟΣΕΕΠΕΑ, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καθώς και τοπικοί Σύλλογοι Εκπαιδευτικών για το φλέγον ζήτημα των ειδικών σχολείων τα οποία εξακολουθούν να είναι ανοιχτά ενώ δεν έχουν παρθεί μέτρα για μαθητές και εργαζόμενους  παρόλο που έχουν χαθεί ζωές μαθητή και γονέα.

Μετά από αίτημα του προέδρου της ΔΟΕ προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, να δεχθούν αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση παρουσία της υφυπουργού κα. Ζ. Μακρή, της γ. γραμματέας κα. Α. Γκίκα, του προϊστάμενου ΕΑΕ κ. Ζυμβρακάκη, με τον πρόεδρο και 3 μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ, την πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και τον πρόεδρο της Α΄ΕΛΜΕ Πειραιά.

Παρουσιάστηκαν και εκτέθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα των Ειδικών Σχολείων καθώς και οι προτάσεις, οι οποίες έχουν κατατεθεί από τις ομοσπονδίες. Δυστυχώς  παρόλα τα αιτήματα και τις εκκλήσεις μας από την αρχή του σχολικού έτους για επιπλέον μέτρα, το υψηλό ποσοστό των ειδικών σχολείων που βρίσκονται σε αναστολή  λόγω κρουσμάτων φανερώνει την επικινδυνότητα της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, τα οποία είναι εκτεθειμένα: μαθητές χωρίς μάσκες, συγχρωτισμός στα λεωφορεία και στις αίθουσες «κλουβιά», ακατάλληλα κτήρια, ελλιπή ή ανύπαρκτα τεστ ανά σχολική μονάδα, σοβαρές ελλείψεις σε μέσα προστασίας (γάντια, μάσκες κ.α.), υποστελέχωση λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, έλλειψη σχολικών νοσηλευτών και επιπλέον προσλήψεων  προσωπικού.

 Ο εμβολιασμός έχει καθυστερήσει και σε καμία περίπτωση δε θα υπάρχει προστασία μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά για το προσωπικό και τους μαθητές άνω των 16 ετών, καθώς η πλειονότητα των ραντεβού έχουν προγραμματιστεί μέσα στον Απρίλιο έως τον Ιούνιο 2021.  

Ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Πειραιά, που στην περιοχή του είχαμε την τραγική απώλεια του μαθητή από ΕΕΕΕΚ,  επισήμανε ότι αν ο μαθητής είχε εμβολιαστεί έγκαιρα, μπορεί να ζούσε.

Παρόλες τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου, τα ειδικά σχολεία παραμένουν απροστάτευτα. Οι εργαζόμενοι,  οι οποίοι στηρίζουν ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους, τους μαθητές των ειδικών σχολείων και τις οικογένειες τους, νιώθουν αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι.

 Από πλευράς υπουργείου τονίστηκε από την υφυπουργό και τη γενική γραμματέα ότι έγιναν εντατικές προσπάθειες ως προς την προτεραιοποίηση του προσωπικού και των μαθητών άνω των 16 ετών των ειδικών σχολείων για τον εμβολιασμό καθώς και τη διενέργεια μεμονωμένων  τεστ μέσα από την πλατφόρμα του υπουργείου και ότι περίμεναν μεγαλύτερη ανταπόκριση. Η υφυπουργός παρέμεινε στο επιχείρημα της παλινδρόμησης των μαθητών σε περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται η δια ζώσης εκπαίδευσή τους.

 Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ τόνισε ότι το ζήτημα της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και  ζωής  είναι η πρωτεύουσα ανάγκη στην παρούσα στιγμή καθώς και στις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες δεν θα μπορεί να υπάρχει προστασία προσωπικού και μαθητών στα ειδικά σχολεία. Τα κρούσματα στα ειδικά σχολεία και λόγω των μεταλλάξεων αντικατοπτρίζουν πλήρως την επιβαρυμμένη εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων και συνθηκών. Μαθητές των Ειδικών Σχολείων και ιδιαίτερα των ΕΝΕΕΓΥΛ μπορούν να εκπαιδευτούν μέσω τηλεκπαίδευσης και αυτό γίνεται στα εν λόγω ειδικά σχολεία, τα οποία κλείνουν λόγω κρουσμάτων.  Δεν απαντήθηκε το ερώτημά  μας γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει  μέριμνα για τους μαθητές των γενικών σχολείων με αντίστοιχες δυσκολίες των ειδικών σχολείων, που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί.  

Η ενημέρωση από το υπουργείο είναι ότι δεσμεύτηκαν 14.500 εμβόλια για το προσωπικό των ειδικών σχολείων και μαθητές άνω 16 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει περίπου οι μισοί εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ- ΕΒΠ  4.185 από τους 8.000 και πολύ μικρό ποσοστό από τους μαθητές.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζήτησε, όπως εγγράφως έχει καταθέσει, να μεριμνήσουν για να ενταχθούν στον αριθμό των εμβολίων που έχει εξασφαλιστεί, το προσωπικό των ΚΕΣΥ, στα οποία καθημερινά αξιολογούνται μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης των γενικών σχολείων, οι οποίοι υποστηρίζουν μαθητές. Η ΔΟΕ έκανε ειδική αναφορά στους εκπαιδευτικούς μεγαλύτερων ηλικιών, οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να έχουν εμβολιαστεί, αν ο στόχος του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία.  

Από πλευράς υπουργείου διευκρινίστηκε ότι ακόμα και τώρα μπορεί να δηλωθεί – απ’ όσους δεν το έπραξαν – η επιθυμία τους να εμβολιαστούν στους διευθυντές τους, προκειμένου να προωθηθούν εκ νέου λίστες στο Υπουργείο Υγείας κι ότι γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί και το προσωπικό των ΚΕΣΥ στο εμβολιασμό παρόλο που συναντούν προβλήματα.

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να μεταφερθούν όλα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν  στη συνάντηση και τα ζούμε καθημερινά και η κα. Γκίκα δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Ο προϊστάμενος Ε.Α.Ε. κ. Ζυμβρακάκης, ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχουν γίνει ως προς τα σχολικά δρομολόγια στις  Περιφέρειες και την εισήγηση του υπουργείου Παιδείας προς το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε η χρηματοδότηση των ειδικών σχολείων να γίνεται  με όρους ισοτιμίας και με βασικό κριτήριο τις ειδικότερες και αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών, προκειμένου να υπολογίζεται η χρηματοδότησή κάθε σχολικής μονάδας ΕΑΕ  όπως  μία σχολική μονάδα  γενικής Εκπαίδευσης δυναμικότητας με κατώτατο όριο 300 μαθητών/τριών. Το τελευταίο, ωστόσο δεν έχει τύχει ακόμα θεσμοθέτησης και εφαρμογής.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας προβλέπουν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της χώρας εκτός των ειδικών σχολείων, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων μαθητών, Εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ζητάμε από την  Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Να κλείσουν άμεσα τα  Ειδικά Σχολεία στις επιδημιολογικά επιβαρυμμένες περιοχές, όταν κλείνουν καθολικά όλα τα σχολεία της γενικής!

Ζητάμε ότι προβλέπεται για τη διασφάλιση της  δημόσιας υγείας να αφορά όλους τους μαθητές, γενικών και ειδικών σχολείων!

Εκτύπωση 🖨
ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΨέματα, ψέματα, ψέματα, ψέματα…
Επόμενο άρθρο Εφιάλτης στα νοσοκομεία: Δε φταίει η «κακή μοίρα μας», είναι έγκλημα!

Σχετικά Αρθρα

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 18:13

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

Παιδεία 14 Οκτ 2025, 10:56

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

Καταστολή 13 Οκτ 2025, 11:53

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

Παιδεία 10 Οκτ 2025, 07:58

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Πολιτισμός

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

14 Οκτ 2025, 10:49
Διεθνή

Γάζα: Οι προδότες ή παραδίνονται ή τσακίζονται

14 Οκτ 2025, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

14 Οκτ 2025, 00:01
Πολιτική

Ξανά κατηγορούμενοι οι Χλύκες (πατέρας και γιος) και ο Καλφούτζος

13 Οκτ 2025, 19:39
Διεθνή

Τραμπ: «Ο πόλεμος στη Γάζα τελείωσε»

Υποχρέωσε τον Νετανιάχου να επαναλάβει το ίδιο

13 Οκτ 2025, 13:26
Καταστολή

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

13 Οκτ 2025, 11:53
Διεθνή

Αρχισε η ανταλλαγή κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τους σιωναζιστές

13 Οκτ 2025, 11:37
Διεθνή

Η Αντίσταση ξεπαστρεύει τους δωσίλογους

Γενική αμνηστία σε όσους δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα, εφόσον παραδοθούν εντός μιας εβδομάδας

13 Οκτ 2025, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Τα σιωνιστικά μίντια περνάνε πριονοκορδέλα τον Νετανιάχου και θρηνούν για την «επάνοδο της Χαμάς»

12 Οκτ 2025, 22:25
Διεθνή

Δωσίλογοι απήγαγαν και δολοφόνησαν παλαιστίνιο δημοσιογράφο στην Πόλη της Γάζας

12 Οκτ 2025, 21:03
Αθλητισμός

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

12 Οκτ 2025, 20:40
Διεθνή

Πιο γρήγοροι από τους Κινέζους…

12 Οκτ 2025, 19:48
Διεθνή

Βασανίζουν τους παλαιστίνιους κρατούμενους οι σιωναζιστές

Και έφοδοι σε σπίτια κρατούμενων που θα απελευθερωθούν

12 Οκτ 2025, 13:06
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Ημέρα δωρεάς οργάνων σώματος και μεταμοσχεύσεων.

Ημέρα προτύπων (τυποποίησης).

1906: Επαναστάτες ληστεύουν 600.000 ρούβλια από υπερφρουρούμενη χρηματαποστολή στο κέντρο της Πετρούπολης.

1939: Το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι οι μαθητές θα χαιρετούν με τον ίδιο τρόπο που χαιρετούν οι φαλαγγίτες της ΕΟΝ.

1973: Συλλαλητήριο 12.000 κατοίκων των Μεγάρων κατά των σχεδίων για εγκατάσταση εργοστασίου αλουμίνας και διυλιστηρίου στην πόλη.

1976: Βόμβες σε καταστήματα και σε αποθήκη της «Siemens».

2000: Βόμβα που δεν εξερράγη στο γραφείο του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Σ. Σουμάκη στον Πειραιά (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo