Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης
  • Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα
  • Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Καλλιεργούν κλίμα περί «ανομίας στα πανεπιστήμια»
Παιδεία

Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

Καλλιεργούν κλίμα περί «ανομίας στα πανεπιστήμια»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2018, 00:00

Μπαράζ διώξεων ενάντια σε διοικητικούς υπάλληλους του ΕΚΠΑ και φοιτητές έχουμε μέσα στον Μάρτη για τα γεγονότα της περιόδου Φορτσάκη. Οι διώξεις ανακινούνται μέσα σε ένα σκόπιμα καλλιεργούμενο κλίμα από ΜΜΕ, καθηγητάδες και βουλευτές για την «ανομία στα πανεπιστήμια». Ολοι αυτοί επαναφέρουν επιθετικά το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου, ταυτίζοντας τις ναρκομαφίες με στέκια πολιτικών συλλογικοτήτων και παρατάξεων.
 
Ενορχηστρωτής του κλίματος ανέλαβε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης με εσκεμμένες επισκέψεις στο Πανεπιστήμιο Αθήνας και το πεζοδρόμιο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου και ανάλογες δηλώσεις, ότι «ένας από τους πρώτους νόμους της ΝΔ θα είναι η άμεση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το άσυλο, ώστε να μην υπάρχει καμία γκρίζα ζώνη σχετικά με την αυτεπάγγελτη επέμβαση της Αστυνομίας σε περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων».
 
Παίζοντας το ρόλο του συστήματος, ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και υπουργείο Παιδείας συγκρότησαν 12μελή επιτροπή υπό τον καθηγητή και βουλευτή Νίκο Παρασκευόπουλο, «η οποία σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα εξετάσει και θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην ειρήνη και στην παραβατικότητα στους χώρους των ΑΕΙ».
 
Αναμένονται, λοιπόν, νέες τροποποιήσεις της ψευδεπίγραφης σχετικής διάταξης για το άσυλο, που θέσπισαν οι συριζαίοι, προφανώς σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση, ενώ σαν έτοιμα από καιρό τα αστικά ΜΜΕ, με πηχιαίους τρομοκρατικούς τίτλους, ανέλαβαν να σπρώξουν ακόμη πιο δεξιά την επιτροπή Παρασκευόπουλου.
 
Στις 13 Μαρτίου 2018, λοιπόν, δικάζονται στο Ζ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι Αθηνά Αλεξανδρή και Βανέσσα Πεντογάλου εργαζόμενες στο ΕΚΠΑ και ο Παναγιώτης Σωτήρης, διδάσκων στο ΕΑΠ, πρώην μέλος της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ. Κατηγορούνται ότι δήθεν «υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου της 30/10/2014 καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης».
 
Για τα γεγονότα της ίδιας περιόδου δικάζεται και ο τότε φοιτητής του ΕΚΠΑ Χρήστος Ξαγοράρης, στις 29/3/2018 στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.  Διώκεται αυτεπαγγέλτως για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα αυταρχικά lock out σχολών, τον ξυλοδαρμό φοιτητών από δυνάμεις των ΜΑΤ και το εντεινόμενο πρόβλημα καθαριότητας εντός των σχολών εξαιτίας της εργολαβικής διαχείρισης του καθαρισμού και της ανυπαρξίας μόνιμου προσωπικού στον τομέα αυτό, ζήτημα που δεν έχει λυθεί μέχρι σήμερα.
 
Προηγείται στις 7/3/2018 η εκδίκαση της μήνυσης που κατέθεσαν οι δύο φοιτητές Κ.Μ, Γ.Ν. εναντίον ΜΑΤατζήδων που τους χτύπησαν βίαια κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Νομική, στις 13/11/2014.
 
Οπως σημειώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους-φοιτητές του ΕΚΠΑ «η δίωξη και η ποινικοποίηση των αγώνων, των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κάθε φωνής αντίστασης μέσα στο πανεπιστήμιο, αποτελούσε και αποτελεί πάγια τακτική του κράτους και των πρυτανικών αρχών. Στόχος τους είναι ένα πανεπιστήμιο πλήρως αποστειρωμένο, με πειθήνιους εργαζόμενους και φοιτητές, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους».
 

Φορτσάρει ο Φορτσάκης: «νόμος και τάξη»

 
Τα νέα ήθη στο πανεπιστήμιο, που έφερναν οι νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, προσπαθούσε να επιβάλλει ο τότε πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης, αποδεικνύοντας ότι η επιλογή του ως πρύτανη ήταν απόλυτα ταιριαστή με το νέο αυταρχικό και αντιεκπαιδευτικό νομοθετικό πλαίσιο (θυμίζουμε ότι η εκλογή του πρύτανη γινόταν με «σικέ» διαδικασίες, αφού τα κακόφημα Συμβούλια διοίκησης ενέκριναν και υποδείκνυαν τους τρεις υποψήφιους, από τους οποίους εκλεγόταν ο πρύτανης, ενώ προβλεπόταν και ηλεκτρονική ψηφοφορία).
 
Αναμενόμενο ήταν να ξεσηκωθούν φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι ενάντια στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, στην επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, στις αναμενόμενες διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών», στην κατάρτιση των νέων οργανισμών, στην εγκατάσταση σεκιουριτάδων στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
 
Στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο ήρθαν αντιμέτωποι με τη φασιστική συμπεριφορά του Φορτσάκη, ο οποίος κατ' εξακολούθηση προσπαθούσε να διώξει τους φοιτητές από τις διαδικασίες των οργάνων του πανεπιστημίου και να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» με συνεχή lock out, κλείδωμα του κεντρικού κτηρίου της Πρυτανείας, με κάλεσμα των μαντρόσκυλων των ΜΑΤ να «περιφρουρήσουν» το πανεπιστήμιο και να αποτρέψουν την προσέγγιση των φοιτητών.
 

Τα γεγονότα

 
Τα γεγονότα που οδήγησαν στη δίωξη των δυο διοικητικών υπάλληλων του ΕΚΠΑ και του πρώην μέλους της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ είναι τα εξής:
 
Αντιγράφουμε από την Κόντρα, αρ. φύλ. 797/8 Νοέμβρη 2014:
 
Την Πέμπτη 30/10, φοιτητές παρεμβαίνουν στην προγραμματισμένη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, μετά από αποφάσεις των συλλόγων τους, και ζητούν να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση και διάλογος για όλα τα σοβαρά θέματα που έχουν επιπτώσεις στο μέλλον τους και το μέλλον του δημόσιου πανεπιστήμιου ως ακαδημαϊκού ιδρύματος και όχι εταιρίας ΑΕ που επιβάλλει την εντατικοποίηση, τον αυταρχισμό, τη σιγή νεκροταφείου, το face control στην είσοδο στο πανεπιστήμιο, την ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του, όπως η διαγραφή των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών», η φύλαξη του Ιδρύματος από σεκιούριτι ιδιωτικών εταιριών, κ.λπ. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι από την εκλογή Φορτσάκη και δώθε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά Σύγκλητος με τη δική τους συμμετοχή.
 
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Φορτσάκης απαιτεί την άμεση αποχώρησή τους και με ύφος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» κραυγάζει: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα». Ως νομικός που γνωρίζει καλά τα νομικίστικα τερτίπια, που θα δώσουν λαβή στη συνέχεια στις δικαστικές αρχές να ασκήσουν διώξεις, φωνάζει δυνατά, ώστε να ακουστεί καθαρά απ’ όλα τα «ευήκοα ώτα»: «Αισθάνομαι ότι απειλούμαι». Στη συνέχεια διακόπτει τη Σύγκλητο και αποχωρεί, κάτω από τις αποδοκιμασίες των φοιτητών ότι αρνείται το διάλογο και ότι αυτή δεν είναι στάση πανεπιστημιακού ηγέτη, ενώ φροντίζει να δώσει τη σχετική «πάσα» στους «αρμόδιους» με τις δηλώσεις του: «Οποιος διαπράττει ένα αδίκημα πρέπει στην συνέχεια να λογοδοτήσει γι’ αυτό». «Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της παραβίασης ασύλου και παράνομης παρακράτησης ατόμων» (προφανώς, για τον Φορτσάκη θέμα παραβίασης ασύλου δεν τίθεται για τις δυνάμεις καταστολής, τις οποίες καλεί αναφανδόν στο πανεπιστήμιο, για να επιβάλλουν την «τάξη»).
 
Το Σάββατο, 1/11, η συνεδρίαση της Συγκλήτου επαναλαμβάνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ καραδοκούν στον «περιβάλλοντα χώρο» του πανεπιστήμιου. Η είσοδος στο Ιδρυμα επιτρέπεται μόνο σε αυτούς που τα ονόματά τους αναγράφονται σε συγκεκριμένη «λίστα». Οι φοιτητές, που συγκεντρώνονται έξω από το κτήριο της πρυτανείας αποκλείονται με τη «διακριτική παρουσία» των μπάτσων.
 
Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι -τρομάρα τους- αποφασίζουν να συνεδριάσουν υπό καθεστώς που θυμίζει έντονα μέρες χούντας. Σβήνουν απ’ το μυαλό τους τα δεινά που υφίστανται οι λαϊκές οικογένειες, την αγωνία αυτών και των παιδιών τους που σπουδάζουν, σβήνουν τη λεηλασία που υφίσταται το δημόσιο Πανεπιστήμιο από τρόικα και κυβέρνηση και συνασπίζονται σε κατασταλτικές και αυταρχικές πρακτικές, που συν τοις άλλοις δίνουν σάρκα και οστά στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα των Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου, που βάζει την ταφόπλακα στα δημόσια πανεπιστημιακά ιδρύματα. Θυμίζουν τα υποταγμένα, πειθήνια ανθρωπάρια, που άκουγαν σκυφτά και αμίλητα μέσα στο αμφιθέατρο το παραλήρημα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
 
Οι πρυτανικές αρχές, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούν για τη διοίκηση Ιδρυμάτων ΑΕ οι παραπάνω νόμοι (γι’ αυτό, άλλωστε, και εξελέγησαν), μετά τη συνεδρίαση εκδίδουν ανακοίνωση με τον επαίσχυντο τίτλο: «Η δημοκρατική νομιμότητα επιβλήθηκε» (!), στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:
 
«Συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα στο κεντρικό κτήριο του Ε.Κ.Π.Α. η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, η οποία είχε βίαια διακοπεί με την εισβολή ομάδας φοιτητών την Πέμπτη 30/10. Αυτή την φορά θεωρήθηκε σκόπιμη η διακριτική αστυνομική επιτήρηση του περιβάλλοντος χώρου του Πανεπιστημίου… Γενική ήταν μεταξύ των συμμετασχόντων συγκλητικών η αίσθηση ότι το Ιδρυμα ανακτά τον ρυθμό του και επαναλαμβάνει την πορεία του προς τα εμπρός, παρά τις αντιδράσεις των όσων εραστών του τέλματος ή της οπισθοδρόμησης, αλλά σε απόλυτη συμφωνία με το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών αυτής της χώρας και των φοιτητών μας».
 
Ωραία, λοιπόν, τα «λυκάκια» του συστήματος έπραξαν το «δέον γενέσθαι», ώστε να πατάξουν τους «παράνομους» φοιτητές. Καιρός ήταν να πάρουν τη σκυτάλη οι «λύκοι» της αγέλης για να γενικευθεί και να εμπεδωθεί η επίθεση, να βασιλεύσει ο φόβος και ο τρόμος μέσα στη φοιτητική νεολαία (και γενικότερα μέσα στην εργαζόμενη κοινωνία), η πεποίθηση ότι το παιχνίδι είναι χαμένο αφού απέναντί της έχει συνασπιστεί σύμπαν το σύστημα:
 
«Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ομαλή συνεδρίαση της Συγκλήτου, αλλά και για να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επαναφορά στη νομιμότητα»: Η παραπάνω είδηση επαναλαμβάνεται «καρμπόν» σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης.
 
«Η κοινωνία θέλει ένα Πανεπιστήμιο που να λειτουργεί. Και χαιρετίζω αυτό που έγινε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρέπει να γίνει σε κάθε Πανεπιστήμιο. Και συγχαίρω κι εγώ το συνάδελφό μου στο Δημόσιο Δίκαιο, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον Καθηγητή Φορτσάκη, γιατί δε πρέπει το Πανεπιστήμιο να είναι χώρος βίας και ανομίας»: Ευάγγελος Βενιζέλος.
 
«To πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργεί εύρυθμα. Πρέπει να χαιρετίσουμε την πρακτική, την τακτική και την στρατηγική του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατοχύρωσε για πρώτη φορά μετά από χρόνια το γεγονός ότι ο δημόσιος χώρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Προστάτευσε το αυτοδιοίκητο κατά το Σύνταγμα του Πανεπιστημίου, όχι από το κράτος, το οποίο δεν παρεμβαίνει, αλλά από τους τρίτους, τους τραμπούκους, αυτούς που πιστεύουν ότι δήθεν μεταφέρουν λαϊκά μηνύματα. Και μιλώ για απλές, μικρές πτυχές θεμάτων της πολιτικής»: Ανδρέας Λοβέρδος, υπουργός Παιδείας.
 
Συμπέρασμα: Κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας, με τις ευλογίες των αφεντικών και τη βοήθεια της σε διατεταγμένη υπηρεσία πανεπιστημιακής κάστας, είναι αποφασισμένοι να ξεθεμελιώσουν ό,τι έχει απομείνει απ’ το δημόσιο πανεπιστήμιο και να επιβάλλουν με την τρομοκρατία (μια μορφή της είναι και η διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών», η δεξαμενή των οποίων συνεχώς θα πλαταίνει και θα γεμίζει με τις αλλαγές στους οργανισμούς και τους εσωτερικούς κανονισμούς των πανεπιστημίων) την υποταγή της φοιτητικής νεολαίας.
 
Γι’ αυτό δεν αρκούν οι διαμαρτυρίες από κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες εύψυχων φοιτητών. Απαιτείται μαζικό, δυναμικό, ανατρεπτικό φοιτητικό κίνημα. Οι καιροί δεν περιμένουν!
 

Τα ΜΑΤ εν δράσει

 
Ιδού πως περιγράφουν τα γεγονότα της 13ης Νοέμβρη, οι δύο φοιτητές του ΕΚΠΑ, που χτυπήθηκαν βίαια από άνδρες των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Νομική στις 13/11/2014. Οι δύο φοιτητές του ΦΣ Οικονομικού κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους, η εκδίκαση της οποίας μετά από συνεχόμενες αναβολές τα προηγούμενα έτη, εκδικάζεται στις 7/3/2018:
 
«Την Πέμπτη 13/11/14 οποιοσδήποτε βρισκόταν γύρω από τη Νομική θα αντίκρυζε δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες γύρω από το κτήριο της Νομικής. Από το πρωί εκείνης της ημέρας, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την είσοδο της σχολής απαγορεύοντας σε φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό να εισέλθουν στο κτήριο. Η στάση των αστυνομικών δυνάμεων -σημειώνουμε ώρα 9 το πρωί- ήταν άκρως επιθετική απέναντι στους φοιτητές οι οποίοι εντωμεταξύ είχαν αρχίσει να μαζεύονται και να προβληματίζονται για την κατάσταση. Ενδεικτικά, οι αστυνομικοί απώθησαν με τη βία δεκάδες φοιτητές που βρίσκονταν έξω από τον είσοδο της σχολής, εντελώς αναίτια.
 
Η αποκορύφωση του αυταρχισμού που γνώρισε το φοιτητικό κίνημα εκείνη την ημέρα ήταν ο τραυματισμός δύο φοιτητών από το ΦΣ Οικονομικού λίγο αργότερα, όταν στον πεζόδρομο της Μασσαλίας αστυνομικοί των ΜΑΤ χτύπησαν κα πάλι αναίτια, αλλά αυτή τη φορά συντεταγμένα, τους 2 φοιτητές που -όπως και τόσος άλλος κόσμος εκείνη την ημέρα- στέκονταν στο σημείο μαζί με άλλους συμφοιτητές τους. Αποτέλεσμα ήταν οι φοιτητές του Οικονομικού, Γ.Ν. και Κ.Μ να καταλήξουν στο νοσοκομείο.
 
Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις εφάρμοζαν τις εντολές που έλαβαν από τον τέως πρύτανη και νυν βουλευτή της ΝΔ, Θεόδωρο Φορτσάκη για lock out των σχολών του κτηρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα που πραγματοποιήθηκε το lock out υπήρχαν γενικές συνελεύσεις στο Οικονομικό και το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής».
 
Για τα γεγονότα αυτά, όλη την εβδομάδα που μας πέρασε, οργανώθηκαν δράσεις από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους εργαζόμενους-φοιτητές του ΕΚΠΑ, με στόχο την έκφραση της αλληλεγγύης, την καταγγελία της επέμβασης των διωκτικών αρχών στη συνδικαλιστική-αγωνιστική δράση και τη διατράνωση της αποφασιστικότητας να μη σταματήσει ο αγώνας ενάντια στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, γιατί αυτός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντίστασης στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχεται η εργαζόμενη κοινωνία και η νεολαία.
 
Κορύφωση των εκδηλώσεων αλληλεγγύης αποτελεί η μαζική παρουσία όλων στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων:
 
– Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018, 09.00 π.μ. (Α΄ Αυτόφωρο, Κτήριο 2, Αιθ. 3).
 
– Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στις 09.00 π.μ. (Ζ΄ Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο 5, Αιθ. 4).
 
– Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, στις 09.00 π.μ. (Θ΄Μονομελές Πλημ/κείο Αθηνών, Κτήριο ΠΡΟΚΑΤ, Αιθ. 2).
 

Πρόκληση
 

Επιχειρώντας να φιλοτεχνήσει ένα δημοκρατικό προφίλ, αφού προηγουμένως είχε φροντίσει να «σταυρώσει» τους διοικητικούς υπάλληλους και τους φοιτητές, ζητώντας την ποινική τους δίωξη, ο Φορτσάκης, εν αναμονή των επικείμενων δικών, εξέδωσε ανακοίνωση στις 5 Μάρτη, δηλώνοντας: «Δεν επιθυμώ την ποινική δίωξη ούτε την ποινική καταδίκη των προσώπων, διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, που κατηγορούνται για τη συμπεριφορά τους κατά την περίοδο εκείνη».
 
Την ίδια στιγμή, όμως, με όσα επαναλαμβάνει («τα γεγονότα εκείνα ήταν εντελώς ανάρμοστα για ακαδημαϊκό χώρο και απολύτως αποδοκιμαστέα», «τα τότε συμβάντα αποτέλεσαν δυσάρεστο προάγγελο της βίας και ανομίας που κατέκλυσε τα πανεπιστήμιά μας έκτοτε και ενδημεί πλέον σε αυτά») και περιγράφει με ψεύδη («πρακτικές όπως ο εξαναγκαστικός εγκλεισμός του Πρύτανη και της Συγκλήτου στην αίθουσα συνεδριάσεων με αυθαίρετη παράσταση φοιτητών, διοικητικών υπαλλήλων και ατόμων αγνώστων στοιχείων από άλλα πανεπιστήμια ή και τελείως εξωπανεπιστημιακών δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο, και μάλιστα όταν συνοδεύονται από ύβρεις και απειλητικές συμπεριφορές»), αποδεικνύει ότι ουδέποτε μετακινήθηκε από όσα θεωρεί ότι πρέπει να βρουν εφαρμογή στο δημόσιο πανεπιστήμιο, που να εμπεδώνουν τη σιγή νεκροταφείου, προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή του πανεπιστήμιου-ΑΕ. Εξ ου και η αποστροφή της ανακοίνωσης: «Αυτός ήταν ο λόγος που επέμεινα στην τήρηση της τάξης στο Πανεπιστήμιο, όπως επιβάλει ο νόμος και η ακαδημαϊκή δεοντολογία και δικαιολογεί πλήρως τις τότε ενέργειές μου».
 
Γιούλα Γκεσούλη
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

Αίσιο τέλος για τη Μέρκελ
Επόμενο άρθρο

Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

Οι μπάτσοι αποκαλύφτηκαν

Σχετικά Αρθρα

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:11

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:04

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

Παιδεία 29 Ιούλ 2026, 13:40

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

Παιδεία 28 Ιούλ 2026, 08:38

Και άλλα εφτά ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πήραν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας 

Παιδεία 27 Ιούλ 2026, 20:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    17Ν
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    ΕΛΑ
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Επικοινωνία
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Όροι χρήσης
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Επικοινωνία
  • Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Ανακίνηση των διώξεων αγωνιστών στο ΕΚΠΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo