Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος
  • Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»
  • Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;
  • Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου
  • O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος
  • Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Θαύμα, θαύμα! Μητσοτάκης και Κεραμέως πέτυχαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα
Καταστολή Παιδεία

Θαύμα, θαύμα! Μητσοτάκης και Κεραμέως πέτυχαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2021, 22:11

Ο Μητσοτάκης και η εντολοδόχος του, πρεσβυτέρα Κεραμέως, ας δεχθούν τα συγχαρητήριά μας. Κατόρθωσαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα, σε μια περίοδο που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για πάνω από ένα χρόνο τώρα και ο κόσμος είναι μουδιασμένος εξαιτίας απανωτών κυμάτων της πανδημίας που δεν τιθασεύεται λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ψήφισαν έναν νόμο έκτρωμα και έβαλαν τον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής Χρυσοχοΐδη να καθήσει με το ένα πόδι στην καρέκλα του υπουργείου Παιδείας. Επιδίδονται σε ένα κρεσέντο κατασταλτικής βίας, αρχής γενομένης από την κατάργηση του ασύλου και τις εισβολές των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ. Εκτοξεύουν απειλές, επιχειρούν δύο φορές να ανακαταλάβουν την κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ (η πρώτη απόπειρα συνοδεύτηκε από τον άγριο ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις των φοιτητών, η δεύτερη κατέληξε σε φιάσκο και ματαιώθηκε εν τη γενέσει της λόγω της μεγάλης κινητοποίησης συμπαράστασης από φοιτητές, καθηγητές και δημοκρατικούς πολίτες). Ασκούν πιέσεις ακόμη και σε Πρυτάνεις (Πρύτανης Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Πρύτανης Δημοκρίτειου) να καλέσουν τις δυνάμεις καταστολής προκειμένου να λήξουν οι καταλήψεις στα Ιδρύματα. Μακελεύουν διαδηλώσεις που οι ίδιοι τις προκαλούν με όσα αντιεκπαιδευτικά, εκτρωματικά νομοσχέδια ψηφίζουν και διαμηνύουν, μέσω του στόματος του «στρατηλάτη» Χρυσοχοΐδη, ότι οι μπάτσοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα εγκατασταθούν στα ΑΕΙ από τον Απρίλιο.

Γενικά, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο της εκπαίδευσης, με ένταση των ταξικών φραγμών σε Γυμνάσιο-Λύκειο, επέκταση και νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας, παράδοση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, πετσόκομμα μεγάλου αριθμού εισακτέων με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αξιολόγηση, υποχρεωτικές απουσίες τηλεκπαιδευόμενων (λέμε τώρα) μαθητών, κ.λπ., που δεν έχει τέλος, καθώς αναμένονται νέα νομοσχέδια.

Η επίθεση με τη μορφή νόμων και η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική δένει σαν το νύχι με το κρέας με τη γενικευμένη καταστολή σε όλα τα επίπεδα. Το αίσθημα της αδικίας, της οργής κατακλύζει τη νεολαία. Η μια εικόνα -τα τεκταινόμενα στα Πανεπιστήμια και γενικά την εκπαίδευση- συμπληρώνει και αλληλοτροφοδοτείται από την άλλη -την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την αστυνομική βία ενάντια στους πολίτες, την τρομοκρατία, το τσάκισμα των διαδηλώσεων, την ανάλγητη φασιστική συμπεριφορά απέναντι στον απεργό πείνας Κουφοντίνα, που τον οδηγούν στο θάνατο, αρνούμενοι να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά του.

Συγχαρητήρια ανήκουν και στον «πρύτανη των MAT» του ΑΠΘ, που πέτυχε να θεωρείται persona non grata και το αίτημα της παραίτησής του έχει μπει πλέον στα πανό των φοιτητικών συλλόγων που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα.

Προχθές, την επαύριο της αποτυχίας του «στρατηλάτη» Χρυσοχοΐδη να ανακαταλάβει την Πρυτανεία του ΑΠΘ, είχαμε διαδήλωση χιλιάδων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, σήμερα 10 του Μάρτη, είχαμε μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων φοιτητών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λαμία, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Καβάλα, Ικαρία, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη πλημμύρισαν από φοιτητές. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Παρά την τρομοκρατία, τα ψεύδη που διακινούν τα πρόθυμα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης και τις «ασκήσεις επί χάρτου» του «στρατηλάτη», οι φοιτητές αποδεικνύεται ότι είναι σκληρά καρύδια.

Η κοινή ανακοίνωση των καταλήψεων Πρυτανείας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Δημοκρίτειου, ΑΠΘ, Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

«Καθώς γινόμαστε μάρτυρες ενός μοντέλου σύγχρονου ολοκληρωτισμού στη χώρα μας, ενώνουμε τις φωνές μας και απευθυνόμαστε στις αλληλέγγυες καταλήψεις και φοιτητικούς συλλόγους, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία και την κατασταλτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος στα οποία επιτίθεται η νέα Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση. Το όριο φοίτησης, οι διαγραφές, τα πειθαρχικά συμβούλια και η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κάρτα εισόδου και το κύκλωμα παρακολούθησης στα πανεπιστήμια θεσμοθετούνται με το Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Την εφαρμογή αυτού του νόμου την είδαμε ήδη με τα γεγονότα της αστυνομικής εισβολής, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών/τριών στις 22/2 στο ΑΠΘ. Η αντίδραση των κατά τόπους φοιτητικών συλλόγων, τμημάτων και καθηγητών στο όργιο καταστολής, όπως και η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών των Ιωαννίνων καταδεικνύουν την βιαιότητα του κατασταλτικού σχεδίου του Κράτους.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το κράτος επέλεξε να ψηφίσει μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία της πανδημίας και του lock down το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και να το εφαρμόσει με τα πανεπιστήμια κλειστά. Βλέπουμε επί ένα χρόνο την κυβέρνηση να προβλέπει μεθοδικά τρόπους επαναλειτουργίας των εκκλησιών, των επιχειρήσεων και των χώρων εστίασης, ενώ ταυτόχρονα αρνείται κατηγορηματικά να θέσει όρους για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Η αυταρχικότητα και μεροληπτική της στάση κορυφώνεται, δολοφονώντας σταδιακά τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει παιδεραστές φιλικούς προς αυτήν (Δ. Λιγνάδης).

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ν. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝοσοκομεία: Το χάος φέρνει νέες εκατόμβες νεκρών
Επόμενο άρθρο Πέμπτη, Σύνταγμα, 6μμ: Ενάντια στη μπατσοκρατία – Για τη δικαίωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 13:35

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

Καταστολή 25 Σεπ 2026, 18:19

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

Παιδεία 23 Σεπ 2026, 22:32
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Η στήριξή μας στη Γάζα απέναντι στον σιωνιστικό πόλεμο εξόντωσης είναι μια τιμημένη ιστορική στάση

Θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για όλες τις γενιές

27 Σεπ 2026, 18:38
Διεθνή

Προς αναβολή οι παλαιστινιακές εκλογές

27 Σεπ 2026, 09:54
Αγροτικά

Ο αφθώδης πυρετός συνεχίζει να κάνει θραύση στο ζωικό κεφάλαιο της Λέσβου

27 Σεπ 2026, 09:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Σεπτέμβρη

27 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

26 Σεπ 2026, 19:06
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

25 Σεπ 2026, 21:06
Πολιτική

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

25 Σεπ 2026, 20:41
Περιβάλλον

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

25 Σεπ 2026, 20:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της λύσσας.

Ημέρα Ινδιάνων Αμερικής.

1864: Ιδρύεται η Πρώτη Διεθνής.

1941: Εξέγερση ελλήνων κομμουνιστών κατά βουλγάρων φασιστών στην περιοχή Δράμας, νεκροί τέσσερις βούλγαροι χωροφύλακες.

1941: Συγκροτείται το ΕΑΜ.

1970: Η Αλβανία αποχωρεί από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

1974: Καθιερώνεται με νόμο η δημοτική γλώσσα στα δημοτικά σχολεία.

1989: Παραπέμπονται σε Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι πρώην υπουργοί Κουτσόγιωργας, Τσοβόλας, Ρουμελιώτης και Πέτσος.

2000: Κατά της ένταξης στη ζώνη του ευρώ τάσσεται το 63,4% των Δανών.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo