Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ναρκισσιστική διαταραχή
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
  • Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ
  • Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος
  • ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Θαύμα, θαύμα! Μητσοτάκης και Κεραμέως πέτυχαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα
Καταστολή Παιδεία

Θαύμα, θαύμα! Μητσοτάκης και Κεραμέως πέτυχαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2021, 22:11

Ο Μητσοτάκης και η εντολοδόχος του, πρεσβυτέρα Κεραμέως, ας δεχθούν τα συγχαρητήριά μας. Κατόρθωσαν να αφυπνίσουν το φοιτητικό κίνημα, σε μια περίοδο που τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά για πάνω από ένα χρόνο τώρα και ο κόσμος είναι μουδιασμένος εξαιτίας απανωτών κυμάτων της πανδημίας που δεν τιθασεύεται λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ψήφισαν έναν νόμο έκτρωμα και έβαλαν τον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής Χρυσοχοΐδη να καθήσει με το ένα πόδι στην καρέκλα του υπουργείου Παιδείας. Επιδίδονται σε ένα κρεσέντο κατασταλτικής βίας, αρχής γενομένης από την κατάργηση του ασύλου και τις εισβολές των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ. Εκτοξεύουν απειλές, επιχειρούν δύο φορές να ανακαταλάβουν την κατειλημμένη Πρυτανεία του ΑΠΘ (η πρώτη απόπειρα συνοδεύτηκε από τον άγριο ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις των φοιτητών, η δεύτερη κατέληξε σε φιάσκο και ματαιώθηκε εν τη γενέσει της λόγω της μεγάλης κινητοποίησης συμπαράστασης από φοιτητές, καθηγητές και δημοκρατικούς πολίτες). Ασκούν πιέσεις ακόμη και σε Πρυτάνεις (Πρύτανης Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Πρύτανης Δημοκρίτειου) να καλέσουν τις δυνάμεις καταστολής προκειμένου να λήξουν οι καταλήψεις στα Ιδρύματα. Μακελεύουν διαδηλώσεις που οι ίδιοι τις προκαλούν με όσα αντιεκπαιδευτικά, εκτρωματικά νομοσχέδια ψηφίζουν και διαμηνύουν, μέσω του στόματος του «στρατηλάτη» Χρυσοχοΐδη, ότι οι μπάτσοι της πανεπιστημιακής αστυνομίας θα εγκατασταθούν στα ΑΕΙ από τον Απρίλιο.

Γενικά, έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο σύνολο της εκπαίδευσης, με ένταση των ταξικών φραγμών σε Γυμνάσιο-Λύκειο, επέκταση και νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας, παράδοση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις, πετσόκομμα μεγάλου αριθμού εισακτέων με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αξιολόγηση, υποχρεωτικές απουσίες τηλεκπαιδευόμενων (λέμε τώρα) μαθητών, κ.λπ., που δεν έχει τέλος, καθώς αναμένονται νέα νομοσχέδια.

Η επίθεση με τη μορφή νόμων και η καταστολή κάθε διαμαρτυρίας και εναντίωσης σε αυτήν την πολιτική δένει σαν το νύχι με το κρέας με τη γενικευμένη καταστολή σε όλα τα επίπεδα. Το αίσθημα της αδικίας, της οργής κατακλύζει τη νεολαία. Η μια εικόνα -τα τεκταινόμενα στα Πανεπιστήμια και γενικά την εκπαίδευση- συμπληρώνει και αλληλοτροφοδοτείται από την άλλη -την καταπάτηση των δικαιωμάτων, την αστυνομική βία ενάντια στους πολίτες, την τρομοκρατία, το τσάκισμα των διαδηλώσεων, την ανάλγητη φασιστική συμπεριφορά απέναντι στον απεργό πείνας Κουφοντίνα, που τον οδηγούν στο θάνατο, αρνούμενοι να ικανοποιήσουν το δίκαιο αίτημά του.

Συγχαρητήρια ανήκουν και στον «πρύτανη των MAT» του ΑΠΘ, που πέτυχε να θεωρείται persona non grata και το αίτημα της παραίτησής του έχει μπει πλέον στα πανό των φοιτητικών συλλόγων που διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα.

Προχθές, την επαύριο της αποτυχίας του «στρατηλάτη» Χρυσοχοΐδη να ανακαταλάβει την Πρυτανεία του ΑΠΘ, είχαμε διαδήλωση χιλιάδων φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, σήμερα 10 του Μάρτη, είχαμε μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων φοιτητών σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λαμία, Χαλκίδα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Τρίκαλα, Λάρισα, Βόλος, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Καβάλα, Ικαρία, Ρόδος, Μυτιλήνη, Κατερίνη, Αλεξανδρούπολη πλημμύρισαν από φοιτητές. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.

Παρά την τρομοκρατία, τα ψεύδη που διακινούν τα πρόθυμα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης και τις «ασκήσεις επί χάρτου» του «στρατηλάτη», οι φοιτητές αποδεικνύεται ότι είναι σκληρά καρύδια.

Η κοινή ανακοίνωση των καταλήψεων Πρυτανείας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Δημοκρίτειου, ΑΠΘ, Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

«Καθώς γινόμαστε μάρτυρες ενός μοντέλου σύγχρονου ολοκληρωτισμού στη χώρα μας, ενώνουμε τις φωνές μας και απευθυνόμαστε στις αλληλέγγυες καταλήψεις και φοιτητικούς συλλόγους, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία και την κατασταλτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος στα οποία επιτίθεται η νέα Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση. Το όριο φοίτησης, οι διαγραφές, τα πειθαρχικά συμβούλια και η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κάρτα εισόδου και το κύκλωμα παρακολούθησης στα πανεπιστήμια θεσμοθετούνται με το Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Την εφαρμογή αυτού του νόμου την είδαμε ήδη με τα γεγονότα της αστυνομικής εισβολής, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών/τριών στις 22/2 στο ΑΠΘ. Η αντίδραση των κατά τόπους φοιτητικών συλλόγων, τμημάτων και καθηγητών στο όργιο καταστολής, όπως και η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών των Ιωαννίνων καταδεικνύουν την βιαιότητα του κατασταλτικού σχεδίου του Κράτους.

Δεν είναι τυχαίο, ότι το κράτος επέλεξε να ψηφίσει μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία της πανδημίας και του lock down το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και να το εφαρμόσει με τα πανεπιστήμια κλειστά. Βλέπουμε επί ένα χρόνο την κυβέρνηση να προβλέπει μεθοδικά τρόπους επαναλειτουργίας των εκκλησιών, των επιχειρήσεων και των χώρων εστίασης, ενώ ταυτόχρονα αρνείται κατηγορηματικά να θέσει όρους για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Η αυταρχικότητα και μεροληπτική της στάση κορυφώνεται, δολοφονώντας σταδιακά τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει παιδεραστές φιλικούς προς αυτήν (Δ. Λιγνάδης).

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ν. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΕΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝοσοκομεία: Το χάος φέρνει νέες εκατόμβες νεκρών
Επόμενο άρθρο Πέμπτη, Σύνταγμα, 6μμ: Ενάντια στη μπατσοκρατία – Για τη δικαίωση του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

Παιδεία 8 Σεπ 2026, 10:46

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

Παιδεία 4 Σεπ 2026, 07:41

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

Παιδεία 3 Σεπ 2026, 21:29

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo