Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι Βίκινγκ στην Αθήνα
  • Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία
  • Τι είναι το σουμούντ;
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη
  • «Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Ορια ηλικίας: Εσείς πιστεύετε τη Δόμνα;
Κόντρες

Ορια ηλικίας: Εσείς πιστεύετε τη Δόμνα;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούν 2024, 13:08

Ξέρουμε πολύ καλά και το έχουμε διαπιστώσει και από την τεράστια αναγνωσιμότητα που έχει κάθε σχετικό άρθρο στην εφημερίδα μας, ότι οι εργαζόμενοι ανησυχούν και οργίζονται από τη φιλολογία για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία συντηρεί ο στυγνός σημιτικός τεχνοκράτης και μόνιμος υφυπουργός Εργασίας του Μητσοτάκη, Πάνος Τσακλόγλου, ακολουθούμενος από την πανάσχετη περί τα ασφαλιστικά και ικανότατη στις lifestyle εμφανίσεις υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Επειδή «μέτρησαν» ότι αυτή η φιλολογία θα τους κοστίζει στις ευρωκάλπες, έβαλαν τη Δόμνα να κάνει… διάψευση. Δείτε την εμφανώς στημένη ερώτηση και απάντηση, στο πλαίσιο συνέντευξής της που δημοσιεύει σήμερα η Political.

Δεν νομίζουμε πως θα βρεθεί εργαζόμενος/η να την πιστέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Δεδομένη η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Condradictio in terminis

H ιταλική πρεσβεία διοργάνωσε προχτές στο Ζάππειο φιέστα για την Ημέρα της Ιταλικής Δημοκρατίας. Ειρωνεία: στην πρωθυπουργία της Ιταλίας βρίσκεται μια δεδηλωμένη οπαδός του φασίστα δικτάτορα Μουσολίνι, η πτώση και εκτέλεση του οποίου σηματοδότησε την πορεία για την ίδρυση της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ολοκληρώθηκε ένα χρόνο αργότερα με το δημοψήφισμα για την εκδίωξη της μοναρχίας στις 2 Ιούνη του 1946.

Ο φτωχούλης των Χανίων

«Αριστα ενημερωμένα κυβερνητικά στελέχη» (έτσι ονομάζονται στη γλώσσα της «πολιτικής ορθότητας» οι σφουγγοκωλάριοι του αυτοκρατορίσκου του μεγάρου Μαξίμου), το σπίτι (δεν το λέμε βιλάρα) στα Χανιά ανήκει στον Κωνσταντίνο, γιο του Κούλη, γιατί σ’ αυτόν το κληροδότησε ο παππούς του, γνωστός -πέραν των άλλων- και ως «ο καμπινεδάρχης των Χανίων» (έτσι τον αποκαλούσε ο μακαρίτης Κώστας Παπαϊωάννου που εξέδιδε το «Ποντίκι» στις καλές του εποχές, εξαιτίας των πολλών τουαλετών που διαθέτει η βίλα στο Ακρωτήρι). «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα σπίτι στο όνομά του! Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας!», λένε τα «άριστα ενημερωμένα στελέχη»! Τι, θέλετε και σχόλιο; Υπάρχουν νόμοι που… μας δένουν τα χέρια μακριά από το πληκτρολόγιο.

Πενία τέχνας κατεργάζεται

Το πιο πρωτότυπο «επιχείρημα» κατά της αποχής από τις ευρωκάλπες το ακούσαμε από τον Κουτσούμπα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του. Το κυβερνητικό κόμμα, είπε, δε θα διστάσει να αναγορεύσει την αποχή σε σιωπηλή στήριξη της πολιτικής του! Τόσα και τόσα έχουμε ακούσει ενάντια στην αποχή, αυτό ποτέ. Κανένα αστικό κόμμα δεν προσπάθησε ποτέ να οικειοποιηθεί την αποχή, βαφτίζοντάς την σιωπηρή αποδοχή της πολιτικής του. Την έχουν λοιδορήσει, την έχουν συκοφαντήσει σαν στάση αδιαφορίας, αλλά σιωπηρή ψήφο επιδοκιμασίας ουδέποτε την είπαν, γιατί ξέρουν ότι θα γίνονταν καταγέλαστοι. Οταν, όμως, έχει εξαντληθεί το ρεπερτόριο κατά της αποχής, αναγκαστικά γίνεσαι φιδέμπορας. Πενία τέχνας κατεργάζεται.

Μια λαμπρή καριέρα…

Κοίτα τι μαθαίνεις κανείς. Ο Νότης Μαριάς, που ετοιμάζεται να επανέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, με το ΚΚΕ αυτή τη φορά, στα φοιτητικά του χρόνια ήταν ενταγμένος στην ΠΠΣΠ (παράταξη του ΚΚΕ μ-λ). Ηταν μάλιστα καθοδηγητικό στέλεχος στη Νομική Αθήνας. Τέλειωσε τις σπουδές του, πήγε στο στρατό και εκεί πρέπει να έγινε κάποιο θαύμα σαν αυτό που μετέτρεψε τον διώκτη των χριστιανών Σαούλ σε απόστολο των εθνών Παύλο, με αποτέλεσμα ο επαναπολιτισθείς Νότης να περάσει στο ΠΑΣΟΚ. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Από το ΠΑΣΟΚ στην «άνω αντιμνημονιακή πλατεία», από εκεί στη Βουλή με το μόρφωμα του Καμμένου, μετά στην Ευρωβουλή, πάλι με το μόρφωμα του Καμμένου, όπου αναδείχτηκε και σε αντιπρόεδρο της ακροδεξιάς ευρωομάδας των «Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών», μετά «ανεξάρτητος αντιμνημονιακός» και τώρα υποστηρικτής του ΚΚΕ. Μια λαμπρή καριέρα.

ΥΓ. Στο βιογραφικό του, ο Μαριάς αναφέρει ότι ήταν «μέλος του Προεδρείου της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ΕCR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του ECR από τον Ιούνιο του 2014 έως και το Δεκέμβριο του 2016». Γιατί αλλάζει το όνομα της ευρωομάδες σε «Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές – ECR», ενώ είναι «Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές» (Εuropean Conservatives and Reformists); Αλλάζοντας το όνομα στην ελληνική μετάφραση δεν αλλάζεις την ουσία. Ούτε διαγράφεις το γεγονός ότι μέλος αυτής της ευρωομάδες ήταν ακόμα και η γερμανική AfD, μόρφωμα που ο επικεφαλής του μας είπε πρόσφατα ότι δεν ήταν όλοι οι SS κακοί (αντίστοιχες φιλοναζιστικές τοποθετήσεις έχουν κάνει και άλλα ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς, ρατσιστικής, εθνικιστικής αντι-ισλαμικής AfD, με την οποία συνυπήρχε ο Μαριάς στην ευρωομάδα ECR)! 

Τον φασίστα κι αν τον πλένεις…

«Το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στην περιουσία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία δεν είναι αυτονόητα για τους ομογενείς της Αλβανίας», είπε ο Φρέντι Μπελέρι σε συνέντευξη που έδωσε τηλεφωνικά μέσα από τις φυλακές του Φίερι στον Σκάι. Δε θα ασχοληθούμε με το γεγονός ότι ο Μπελέρι και οι υπόλοιποι ελληνόφωνοι της Χιμάρας δεν ανήκουν στην αναγνωρισμένη ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Βαρεθήκαμε να το γράφουμε. Θα του χαρίσουμε το «δικαίωμα στην περιουσία» (αν και πριν από μερικές μέρες ο Ράμα πήγε στη Χιμάρα και σε φιέστα μοίρασε μερικές εκατοντάδες τίτλους ιδιοκτησίας, τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια του Μπελέρι και του Μητσοτάκη). Θα του χαρίσουμε και το «κράτος δικαίου» (κι ας μην είναι διαφορετικό για τους Ελληνες σε σχέση με τους Αλβανούς), κάνοντας πως ξεχάσαμε ότι ο ίδιος έχει καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο για εξαγορά ψήφων και πως για παρόμοια αδικήματα διαφθοράς έχουν καταδικαστεί και στελέχη του κόμματος του Ράμα (μακριά από εμάς κάθε υπεράσπιση της αλβανικής αστικής Δικαιοσύνης).

Ομως «το δικαίωμα στον πολιτισμό και τη θρησκεία» τι το ‘θελε; Ειδικά στη θρησκεία. Στο κέντρο των Τιράνων, σε οικόπεδο παρακείμενο της κεντρικής Πλατείας Σκεντέρμπεη, δίπλα από το υπουργείο Αμυνας και απέναντι από το κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας Αλβανίας, χτίστηκε ένας τεράστιος ορθόδοξος ναός (που συνοδεύεται από γραφεία, αίθουσες, συνεδριακό κέντρο). Στα εγκαίνιά του πήγαν ο Βαρθολομαίος και άλλοι πατριάρχες και «πρώτο τραπέζι πίστα» κάθονταν όλη η αλβανική πολιτική ηγεσία: ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο τότε πρόεδρος της Βουλής και ο τότε και τώρα πρωθυπουργός Εντι Ράμα. Αλλά πώς να βγάλεις από τη ρητορική ενός φασιστοεθνικιστή αυτά που είχε μάθει να λέει παλιά; Την ίδια κασέτα θα παίζει πάντοτε, απευθυνόμενος στα ακροδεξιά, φασιστοεθνικιστικά χάπατα.

Γιατί έλειπε η Φρόξι;

Δεν είναι βλάκας ο Τσίπρας για να μην πάει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα. Θέλει ν’ αποφύγει εκ των προτέρων κάθε κατηγορία ότι υπονόμευσε ή δε βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Φυσικά, κατά την άφιξή του έγινε ένας χαμούλης. Αναμενόμενο. Αυτοί που πάνε σε τέτοιες προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι γεμάτοι από ονειροφαντασίες.

Δεν είναι βλάκας ο Τσίπρας για ν’ ανέβει στην εξέδρα στο τέλος και να χαιρετάει μαζί με τον Κασσελάκη. Αυτά μόνο με τον Καμμένο τα έκανε. Αλλωστε, δεν υπήρχε χώρος γι’ αυτόν στην εξέδρα. Δεν υπήρχε ούτε για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις τελείωσε το one man show, με την κυριαρχία του πρώτου ενικού προσώπου σε όλα τα ρήματα που έγραψαν οι λογογράφοι, χώρος υπήρχε μόνο για ένα πρόσωπο ακόμα: τον Τάιλερ που είχε ράψει και κόκκινο κοστούμι για την περίσταση. Παραφράζοντας τους τραγουδοποιούς, θα λέγαμε πως αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στο Αμέρικα. Η Φρόξι, όμως, γιατί έλειπε από το κάδρο; Ηταν τυχαίο ή έχουμε κανένα… οικογενειακό δράμα;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑγιαξ είναι μόνο ένας
Επόμενο άρθρο Επαινος στην τηλεοπτική απάτη

Σχετικά Αρθρα

Κουλοτούμπα

Κόντρες 18 Σεπ 2026, 14:04

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

Κόντρες 16 Σεπ 2026, 20:17

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

Κόντρες 11 Σεπ 2026, 14:40

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

Κόντρες 10 Σεπ 2026, 20:53

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

Κόντρες 9 Σεπ 2026, 14:54

Ναρκισσιστική διαταραχή

Κόντρες 8 Σεπ 2026, 19:21
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
Αγροτικά

Γεφύρι της Αρτας η δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου, με γαϊτανάκι αναβολών και διακοπών που ζητούν συνήγοροί τους

Nέα διακοπή σήμερα, μετά από τρεις αναβολές και μια διακοπή!

18 Σεπ 2026, 19:24
Κόντρες

Κουλοτούμπα

18 Σεπ 2026, 14:04
Πολιτισμός

Η πρόκληση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Macklemore: Η αλληλεγγύη προς την Παλαιστίνη επιβάλλει δημόσια λογοδοσία

18 Σεπ 2026, 10:18
Πολιτική

Δασκαλεμένοι σιωνιστές τουρίστες προσπαθούν να εξαφανίσουν τα αντι-σιωνιστικά εμβλήματα στην Ελλάδα

18 Σεπ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι αμερικανοί νοσηλευτές απαιτούν από τα νοσοκομεία να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Palantir

Λόγω του ρόλου της στη γενοκτονία στη Γάζα και στoν ICE

17 Σεπ 2026, 19:30
Διεθνή

Reuters: ΗΠΑ και Ανσαραλά πραγματοποίησαν μυστικές συνομιλίες στο Ομάν το Σαββατοκύριακο

17 Σεπ 2026, 19:21
Καταστολή

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

17 Σεπ 2026, 18:10
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: ένα ισπανικό διαβατήριο δεν κλείνει πενήντα χρόνια κατοχής και ανολοκλήρωτης αποαποικιοποίησης

17 Σεπ 2026, 12:48
Καταστολή

Γιάννης Μάγγος: Ας μη γελιόμαστε! Ο ξυλοδαρμός και βασανισμός του Βασίλειου Μάγγου είναι μία και μοναδική υπόθεση

17 Σεπ 2026, 11:23
Πολιτισμός

Ρότζερ Γουότερς προς Εντ Σίραν: Ανήκεις στην κατηγορία των μικρών καριόληδων

17 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
Πολιτισμός

Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα

16 Σεπ 2026, 18:35
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

Ημέρα πειρατικής ομιλίας.

Χιλή: Ημέρα στρατού (1810).

Μπουτάν: Ημέρα βροχής.

1948: Μαχητές του ΔΣΕ καταστρέφουν με εκρηκτικά τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αργους.

1968: Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της πόλης του Μεξικό για τερματισμό φοιτητικών ταραχών, δεκαοκτώ φοιτητές νεκροί, εκατοντάδες συλλήψεις.

1970: Κραυγάζοντας “Ζήτω η ελεύθερη Ελλάδα” ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης αυτοπυρπολείται στη Γένοβα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα.

1974 : Καθαιρούνται όλοι οι χουντικοί δήμαρχοι.

1979: Σε κάθειρξη έντεκα ετών καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Αρ. Καλέντζης.

1987: Δύο βόμβες στα PX της Συγγρού, εξερράγη η μία (ΕΛΑ).

1994: Οι ΕΛΑ-1η Μάη ανατινάζουν με τηλεχειριζόμενη βόμβα υπηρεσιακό λεωφορείο της ΕΛΑΣ στον Περισσό, νεκρός ο 42χρονος αξιωματικός Απόστολος Βέλιος, εννιά τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo