Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
  • Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;
  • Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!
  • Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ
  • Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο
  • Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μάι 2025, 22:35

Η Χαμάς θα απελευθερώσει τον στρατιώτη Ιντάν Αλεξάντερ, ο οποίος θα ταξιδέψει για μια εορταστική συνάντηση με τον εμίρη του Κατάρ και τον αμερικανό πρόεδρο, ενώ η ισραηλινή ηγεσία δεν μπορεί να πει λέξη μπροστά στις κάμερες.

Γιανόν Σαλομό, στρατιωτικός αναλυτής του σιωνιστικού καναλιού i24NEWS

Μήπως έκανα λάθος; Παραιτήθηκα από το αμερικανικό μου διαβατήριο πριν από μερικά χρόνια. Τι ανοησία! Είναι αλήθεια πως δεν είχα άλλη επιλογή, γιατί τα μέλη της Κνεσέτ πρέπει να παραιτηθούν από την ξένη υπηκοότητα, αλλά τι θα γινόταν αν αιχμαλωτιζόμουν τώρα; Θα περίμενα τον Τραμπ να με απελευθερώσει; Καλωσόρισες πίσω, Ιντάν. Είμαστε χαρούμενοι που είσαι εδώ. Ντρεπόμαστε που δεν σε φέραμε εμείς εδώ. Νετανιάχου, μάθε!

Μοσέ Τουρ Μπαζ, βουλευτής από το κόμμα «Γεσ Ατίντ»

Παρέλαση μαχητών και γιορτή δεν μπορούσε να γίνει, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται, απευθείας τηλεοπτική μετάδοση φαίνεται πως συμφωνήθηκε να μην υπάρξει, όμως μια αναμνηστική φωτογραφία βγήκε. Ο ισραηλινο-αμερικανός αιχμάλωτος στρατιώτης και η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού ποζάρουν ανάμεσα σε τρεις μαχητές (της Μονάδας Σκιών και των ελίτ δυνάμεων των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ), οι οποίοι φέρουν αυτόματα όπλα των ειδικών δυνάμεων του σιωναζιστικού στρατού, λάφυρα του πολέμου «Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα».

Οι Παλαιστίνιοι στα σόσιαλ μίντια φρόντισαν να κολλήσουν σ’ αυτή τη φωτογραφία και μια φωτογραφία από τη σύλληψη του Ιντάν Αλεξάντερ στις 7 Οκτώβρη του 2023. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Την παράδοση του Ιντάν Αλεξάντερ ανακοίνωσε στις 10 το πρωί ο Αμπού Ομπάιντα με μια λιτή ανάρτηση: Οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Ιζεντίν Αλ-Κασάμ αποφάσισαν να απελευθερώσουν τον σιωνιστή στρατιώτη με αμερικανική υπηκοότητα, τον κρατούμενο Ιντάν Αλεξάντερ, σήμερα, Δευτέρα 12-05-2025.

Η παράδοση στον Ερυθρό Σταυρό έγινε στις 6:30 το απόγευμα στη βόρεια Χαν Γιούνις. Τον πρώην αιχμάλωτο περίμεναν ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιν Γουίτκοφ, και ο υπεύθυνος για θέματα κρατούμενων και αγνοούμενων, Ανταμ Μπόλερ, ο άνθρωπος που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς. Ηταν ένας συμβολισμός-καρφί στο μάτι του Νετανιάχου. Οι Αμερικάνοι από τη μια έδειξαν ότι οι αιχμάλωτοι που έχουν και αμερικάνικη υπηκοότητα είναι ανώτεροι από όσους έχουν μόνο ισραηλινοί και από την άλλη άδειασαν μεγαλοπρεπέστατα τη σιωναζιστική κυβέρνηση, δείχνοντάς το δρόμο των διαπραγματεύσεων με τη Χαμάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιντάν Αλεξάντερ, μόλις βρέθηκε στο σιωνιστικό ελικόπτερο, φωτογραφίστηκε με πινακίδα στην οποία έγραψε «Σ’ ευχαριστώ πρόεδρε ΤΡΑΜΠ!!!». Κι όχι μόνον αυτό αλλά, όπως μετέδωσε η σιωνιστική κρατική τηλεόραση (ΚΑΝ), ο Αλεξάντερ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Νετανιάχου. Κυκλοφόρησαν και φήμες ότι ζητήθηκε να διατεθεί ελικόπτερο, ώστε ο Αλεξάντερ να μεταφερθεί στα ΗΑΕ προκειμένου να συναντηθεί με τον Τραμπ (η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί).

Ο Τραμπ καλωσόρισε με το δικό του τρόπο τον πρώην αιχμάλωτο: «Ο Ιντάν Αλεξάντερ, ο τελευταίος ζωντανός Αμερικανός από τους ομήρους, απελευθερώθηκε. Συγχαρητήρια στους υπέροχους γονείς του, στην οικογένεια και στους φίλους του». Νετανιάχου, σιωναζιστικός στρατός, ούτε λέξη.

Στο Τελ Αβίβ μαζεύτηκαν από νωρίς σ’ αυτή που έχουν ονομάσει «Πλατεία των Ομήρων» για να παρακολουθήσουν την παράδοση του Αλεξάντερ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/TelAviv_1.mp4

Kι έβλεπαν Αλ-Τζαζίρα και Αλ-Κασάμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/TelAviv_2.mp4

Το Αλ-Τζαζίρα είχε πλάνα μόνο από τη διέλευση των αυτοκινήτων του Ερυθρού Σταυρού από διάφορα σημεία (παρακάτω η άφιξη στο πέρασμα Κισουφίμ), αλλά έδειχνε και τη φωτογραφία με τους παλαιστίνιους μαχητές και τον αιχμάλωτο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/redcross_IdanAlexander.mp4

Πανηγυρτζήδες μαζεύτηκαν και στο Νιου Τζέρσι, γενέτειρα του Αλεξάντερ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/New_Jersey_IdanAlexander.mp4

Ο Νετανιάχου άρχισε τις σιωναζιστικές «μαγκιές». Με ωμότητα που θα τη ζήλευε και ο Χίτλερ δήλωσε: «Καταστρέφουμε τα σπίτια τους για να μην επιστρέψουν». Και διέταξε νέους βομβαρδισμούς στη Γάζα.  «Θα καταλάβουμε τη Γάζα και η ασφάλεια θα παραμείνει για πάντα υπό τον έλεγχό μας. Σε λίγες μέρες, θα γίνουν πράγματα στη Γάζα που δεν έχετε ξαναδεί». 

Κι αφού τα είπε αυτά, ανακοίνωσε ότι στέλνει τη διαπραγματευτική αντιπροσωπεία στη Ντόχα για να ξαναρχίσει διαπραγματεύσεις.

«Μετά την απελευθέρωση του Αλέξαντερ, θα αρχίσουμε άμεσες διαπραγματεύσεις για συμφωνία», δήλωσε αμερικανική πηγή στο CNN.

Η Yedioth Ahronoth, επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους, έγραψε: Το μήνυμα του Γουίτκοφ είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα δείξουν επιείκεια απέναντι στον Νετανιάχου και είναι αποφασισμένες να σταματήσουν τον πόλεμο. Οι σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου πιστεύουν ότι ο Νετανιάχου δεν μπορεί να αντέξει μια δημόσια σύγκρουση με τον Τραμπ.

Το κρατικό σιωνιστικό κανάλι (ΚΑΝ), επικαλούμενο πηγές: Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν το Ισραήλ να ξεκινήσει συνομιλίες με τη Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθεί να μεταφέρει ο Γουίτκοφ κατά τις συναντήσεις του στο Ισραήλ.

Το Κανάλι 13, επικαλούμενο ισραηλινό αξιωματούχο: Η πιθανότητα κλιμάκωσης της στρατιωτικής επιχείρησης στη Γάζα έχει μειωθεί μετά από πιέσεις από την Ουάσιγκτον να επιστρέψει το Ισραήλ στις διαπραγματεύσεις.

Η Haaretz: Ο Τραμπ επιθυμεί να ανακοινώσει από τη Ντόχα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου και τα παιχνίδια καθυστέρησης του Νετανιάχου δεν θα αποδώσουν. Ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός προσπάθησε να προβάλει νέες απαιτήσεις και να κατηγορήσει τη Χαμάς για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, η απελευθέρωση του στρατιώτη Ιντάν Αλεξάντερ αποτελεί ένδειξη ότι οι ΗΠΑ και το Κατάρ συντονίζονται.

Η Ιsrael Hayom, επικαλούμενη αμερικανό αξιωματούχο: Ο Τραμπ ίσως εξετάσει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Ισραήλ πριν από το Ριάντ, αν επιτευχθεί συμφωνία μακροχρόνιας εκεχειρίας.

Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικών επιχειρήσεων του Ισραήλ, Ισραέλ Ζιβ: Ο Νετανιάχου έστειλε αποστολή στο Κατάρ μετά την συνειδητοποίηση του ότι ο Τραμπ προσπαθεί να τερματίσει τον πόλεμο. Είναι ντροπή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να μην ενδιαφέρονται για τους αιχμαλώτους εξαιτίας των δικών τους λαθών.

Χαμάς: Σταθερή γραμμή

Η Χαμάς ανακοίνωσε:

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ απελευθέρωσαν τον Αλεξάντερ μετά από επαφές με την Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των προσπαθειών των μεσολαβητών για την εκεχειρία και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Η απελευθέρωση του Αλεξάντερ έρχεται μετά από σημαντικές επαφές στις οποίες το Κίνημα επέδειξε υψηλή ευελιξία και θετική στάση. Οι σοβαρές και υπεύθυνες διαπραγματεύσεις επιτυγχάνουν αποτελέσματα στην απελευθέρωση των αιχμαλώτων, ενώ η συνέχιση των επιθέσεων παρατείνει την ταλαιπωρία τους και μπορεί να τους σκοτώσει.

Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητα του Κινήματος να ξεκινήσει άμεσα διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας για μόνιμη εκεχειρία. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, το τέλος του αποκλεισμού, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την ανοικοδόμηση.

Παροτρύνουμε τη διοίκηση Τραμπ να συνεχίσει τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος που διεξάγει ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου κατά παιδιών, γυναικών και πολιτών.

ΥΓ. Σχόλιο από τον σιωνιστή δημοσιογράφο Γιαρόν Αβραάμ: Ο Ιντάν λέει στην οικογένειά του: Στις 7 Οκτώβρη ήμουν μόνος απέναντι σε 30 τρομοκράτες. Μάλλον δεν ξέρει ακόμα ότι υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό. Καλό!

Να ένα τμήμα από το υλικό που υπάρχει από τη στιγμή που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του παραδόθηκαν σαν κοτούλες στους παλαιστίνιους μαχητές. Ούτε σφαίρα δεν έριξαν οι παλικαράδες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/05/sillipsi_Edan_Alexander_7-10-25.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒομβάρδισαν το Νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο!
Επόμενο άρθρο Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Σχετικά Αρθρα

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

Διεθνή 6 Αυγ 2026, 18:18

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

Διεθνή 6 Αυγ 2026, 08:50

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 20:22

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 19:42

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 18:59

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

Διεθνή 5 Αυγ 2026, 08:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo