Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία
  • Σφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο
  • Γαντζωμένοι στη γη τους σαν αιωνόβια δέντρα
  • Νοσοκομεία επικίνδυνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς
  • Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα
  • Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία
Πολιτική

O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία

Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Φεβ 2026, 21:59

Επειδή η Βουλή είναι το πεδίο για κάθε διαδικασία αναθεώρησης του αστικού Συντάγματος, αν ο Μητσοτάκης ήθελε -όπως ισχυρίζεται- να πετύχει συναινέσεις με τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα, θα ζητούσε μια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, στην οποία θα παρουσίαζε την πρότασή του, με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων να μπορούν να του απαντήσουν άμεσα, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις.

Αυτός, όμως, το έκανε αιφνιδιαστικά, με ένα τηλεοπτικό διάγγελμα τριάμισι λεπτών και μια επιστολή 650 λέξεων προς την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αποδεικνύοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ν’ αλλάξει την ατζέντα, δημιουργώντας αντιπαράθεση επί του συνταγματικού πεδίου, που είναι πάντοτε ανώδυνη σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας.

Το ίδιο βράδυ είχε κανονίσει να βγει και συνέντευξή του στον Παπαχελά (πω, πω, τον… τσάκισε με τις ερωτήσεις του ο οσφυοκάμπτης του Συγκροτήματος Αλαφούζου), ώστε όλη η μέρα να είναι δική του. Το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε μαζικό σπάσιμο τηλεοράσεων είναι ενδεικτικό της χαμηλής τηλεθέασης της κρατικής τηλεόρασης, στην οποία τα παπαγαλάκια που παίρνουν γραμμή απευθείας από το Μαξίμου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο σε ύμνους και γλείψιμο προς τον ηγεμόνα.

Το Σύνταγμα δεν είναι ένας κοινός νόμος. Είναι το πλαίσιο πάνω στο οποίο πατάνε οι κοινοί νόμοι. Ενα πλαίσιο που -σε αντίθεση με τους κοινούς νόμους- έρχεται να κατοχυρώσει αυτό που έχει ήδη συντελεστεί στη ζωή. Γι’ αυτό και οι συνταγματικές αναθεωρήσεις απαιτούν ψηφοφορίες σε δύο διαδοχικές Βουλές, μία με απόλυτη πλειοψηφία (151 βουλευτές) και μία με ενισχυμένη πλειοψηφία (180 βουλευτές). Αυτό σημαίνει πως απαιτείται ευρύτερη συναίνεση, πέρα από την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί το ότι οι συσχετισμοί αλλάζουν στη δεύτερη, την αναθεωρητική Βουλή, που αποφασίζει το περιεχόμενο των προς αναθεώρηση άρθρων, συχνά δεν αρκούν δύο κόμματα για να επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία.

Αρκεί και μόνο αυτό για να αντιληφτούμε ότι ο Μητσοτάκης δεν αποσκοπεί στη διαμόρφωση μιας ισχυρής συναινετικής πλειοψηφίας, αλλά εργαλειοποιεί την ίδια τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, για να τη χρησιμοποιήσει σήμερα για αλλαγή της βαριάς γι’ αυτόν ατζέντας και αύριο για τη συγκράτηση της πτώσης των εκλογικών του ποσοστών. Το επιτελείο που χαράζει την πολιτική στρατηγική καταφεύγει στην καλλιέργεια του ψευτοδιλήμματος «Μητσοτάκης ο προοδευτικός μεταρρυθμιστής VS Οπισθοδρομική αντιπολίτευση»!

Με το γνωστό ύφος του… σεμνού αυτοκρατορίσκου, είπε ο Μητσοτάκης στον Παπαχελά: «Και θα έλεγα ότι φιλοδοξία μου και μέσα από τη αναθεώρηση, αλλά όχι μόνο, είναι πια το 2030 να έχουμε κλείσει όλες τις εκκρεμότητές μας με το πελατειακό κράτος, του οποίου η ληξιαρχική πράξη γέννησης γράφτηκε πριν από δύο αιώνες. Εδώ παλεύουμε με παθογένειες οι οποίες δεν είναι τωρινές».

Ποιος μιλάει για πελατειακό κράτος; Ο κουμπάρος του Φραπέ! Ο πρωθυπουργός που έστησε την εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με πυραμιδική δομή και βασικό στόχο να βάψει την Κρήτη «γαλάζια» και να πάρει την αυτοδυναμία στις εκλογές του 2023. Κάτω από τα ραντάρ της αντιπολίτευσης, με προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ να καρατομούνται και έντιμους υπάλληλους να απειλούνται με μαφιόζικο τρόπο και να υφίστανται ανελέητο εργασιακό μπούλινγκ, η εγκληματική οργάνωση «τα γαμούσε όλα» (όπως λέει ο Φραπές στον Μπαμπασίδη σε μια από τις καταγραφές τηλεφωνικών επικοινωνιών). Τόσο σίγουροι για την ισχύ τους ήταν που μιλούσαν φόρα παρτίδα από τα τηλέφωνα, χωρίς να χρησιμοποιούν κωδικούς, όπως κάνουν οι μαφιόζοι.

Ο επικεφαλής αυτού του τεράστιου σκανδάλου εκμαυλισμού συνειδήσεων, χρηματοδότησης του ψηφοθηρικού μηχανισμού και θησαυρισμού των καπορέτζιμε της συμμορίας, έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι, μέσω μιας συνταγματικής αναθεώρησης, θα εξαλείψει το «πελατειακό κράτος» που όπως λέει- λειτουργεί από το 1930 που ιδρύθηκε το «ανεξάρτητο» ελληνικό κράτος!

Και το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μητσοτάκη και η επιστολή του στους βουλευτές της ΝΔ είναι δυο κείμενα εντελώς αοριστόλογα (τα παραθέτουμε στο τέλος). Αφθονη παπαρολογία για να φιλοτεχνηθεί η εικόνα του… μεγάλου μεταρρυθμιστή, που όμως, αν ξύσεις λίγο την επιφάνειά της, θα δεις από τη μια τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και από την άλλη την πρόκληση.

Προτείνει, λέει, τροποποίηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, που αναθέτει στη Βουλή την άσκηση διώξεων κατά υπουργών. Ποιος; Αυτός που φρόντισε να στείλει τον Τριαντόπουλο και τον Καραμανλή τον κούτσικο κατευθείαν στο δικαστικό συμβούλιο, χωρίς να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες προανακριτικές επιτροπές. Κι όχι μόνο να τους στείλει απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο, αλλά να περιχαρακώσει τις κατηγορίες για το έγκλημα των Τεμπών και τη συγκάλυψή του, στο επίπεδο ενός ασήμαντου πλημμελήματος (παράβαση καθήκοντος), από το οποίο απουσιάζει κάθε δόλος και προδιαγράφεται η απαλλαγή τους, το πιθανότερο χωρίς καν παραπομπή σε δίκη.

«Πιστεύω βαθιά στην αποφασιστικότερη συμμετοχή τακτικών δικαστών σε υποθέσεις τυχόν ποινικής ευθύνης υπουργών ενώ αυτοί ασκούν τα καθήκοντά τους», είπε στο διάγγελμα. «Πώς θα αλλάξουμε το άρθρο 86 -για το οποίο εγώ έχω αγωνιστεί από το 2006 να το αλλάξουμε- με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μην κάνει η Βουλή τον δικαστή, αλλά να επιστρέψει το έργο της άσκησης της δίωξης εκεί όπου θα έπρεπε να είναι εξαρχής, δηλαδή στη Δικαιοσύνη», είπε στον Παπαχελά. Ποιος; Αυτός που τους Βορίδη και Αυγενάκη δεν τους παρέπεμψε καν σε μια προσχηματική προανακριτική επιτροπή και από εκεί στο δικαστικό συμβούλιο, έστω χωρίς προανακριτική έρευνα, αλλά τους αθώωσε ο ίδιος, επειδή προφανώς «ξέρουν πολλά» και τον απείλησαν ότι «θα τον πάρουν μαζί τους»!

«Το ίδιο σαφής είναι και η προσήλωσή μου στη μάχη με το «βαθύ κράτος». Γιατί μία δημόσια διοίκηση φιλική και αποτελεσματική πρέπει, πλέον, να έχει ως κινητήρια δύναμη τη διαρκή αξιολόγηση και να θέσει την έννοια της μονιμότητας σε μία εντελώς νέα βάση», είπε στο διάγγελμα. «Θα συνδέσουμε τη μονιμότητα με την αξιολόγηση; Κρίσιμο ζήτημα», είπε στον Παπαχελά.

«Βαθύ κράτος» είναι οι εκπαιδευτικοί, οι υγειονομικοί και οι εργάτες καθαριότητας. Αυτοί αποτελούν πάνω από το 70% των δημόσιων υπάλληλων. Δεν είναι ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός, ούτε ο στρατοκρατικός μηχανισμός, ούτε το… ευαγές ίδρυμα της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Τολμά να προχωρήσει σε τέτοια πρόκληση ο άνθρωπος που έβαλε την ΕΥΠ/ΚΥΠ να παρακολουθεί -πέρα από τους «εχθρούς του έθνους», δηλαδή όλους εμάς τους αντικαπιταλιστές επαναστάτες, που ακόμα μας παρακολουθούν, βέβαια- τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους του αστικού Τύπου, όλη την ηγεσία του στρατεύματος (μη τυχόν και υπογράψουν καμιά σύμβαση χωρίς να καταβάλουν τη «νόμιμη μοίρα»), και το υπουργικό συμβούλιό του, για τον ίδιο λόγο!

Αυτό που οραματίζεται ο Μητσοτάκης είναι η επιστροφή της Πλατείας Κλαυθμώνος. Που ονομάστηκε έτσι επειδή μετά από κάθε κυβερνητική αλλαγή μαζεύονταν και έκλαιγαν με μαύρο δάκρυ οι δημόσιοι υπάλληλοι, που τους είχε απολύσει η νέα κυβέρνηση για να βάλει τους δικούς της. Γι’ αυτό το λόγο θεσπίστηκε κάποια στιγμή η μονιμότητα. Αυτό που ονειρεύεται ο Μητσοτάκης είναι οι εργασιακοί χώροι στο δημόσιο να μετατραπούν σε νεκροταφεία και οι εργαζόμενοι σε στρατιωτάκια αμίλητα ακούνητα. Χωρίς γνώμη, χωρίς αντιρρήσεις στις παράνομες εντολές, χωρίς συνδικαλισμό και διεκδικητικούς αγώνες.

Ο Μητσοτάκης ζητά, φυσικά, την κατάργηση του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ιδιωτικά «πανεπιστήμια» της συμφοράς έχουν ήδη δημιουργηθεί, με αντισυνταγματικό νομικό πλαίσιο, αλλά ο Μητσοτάκης θέλει κατάργηση της συνταγματικής διάταξης, για να αφαιρέσει τη δυνατότητα από μια μελλοντική κυβερνητική πλειοψηφία να καταργήσει το αντισυνταγματικό νομικό πλαίσιο, πιεζόμενη από ένα μαχητικό κοινωνικό κίνημα.

Για την κατάργηση της προστασίας των δασών (άρθρο 24 του Συντάγματος) δεν είπε τίποτα το συγκεκριμένο, όμως θα το ξεφουρνίσει στην πορεία, καθώς αυτός είναι διαχρονικός στόχος της οικογένειας Μητσοτάκη (από την εποχή του πατέρα του που ισχυριζόταν ότι η Ελλάδα έχει… πάρα πολλά δάση και δεν τα χρειάζεται!).

Μίλησε, όμως, για συνταγματική κατοχύρωση του μόνιμου δημοσιονομικού κορσέ. «Επαναλαμβάνω ότι πρόθεσή μας είναι μία γενναία, μία τολμηρή Συνταγματική Αναθεώρηση, που θα απαντά στις ανάγκες των εξελίξεων. Γι’ αυτό θα πρέπει, οπωσδήποτε, να προβλέπει και δικλίδες οι οποίες θα εγγυώνται τη μόνιμη δημοσιονομική ισορροπία, τη συνεπή κυβερνητική δράση αλλά και την ορθότητα των κομματικών υποσχέσεων, ώστε η χώρα να μην διολισθήσει ποτέ ξανά στα επικίνδυνα μονοπάτια του λαϊκισμού», είπε στο διάγγελμα. «Θα βάλουμε στο Σύνταγμα μία διάταξη και μία τέτοια διατύπωση που να διασφαλίζει τη δημοσιονομική σταθερότητα, ώστε να μην επιστρέψουμε ποτέ πια στην εποχή των ελλειμμάτων που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας;», αναρωτήθηκε ρητορικά στον Παπαχελά.

Εδώ υπάρχουν δύο ζητήματα. Ενα οικονομικής πολιτικής: το Σύνταγμα να επιβάλει τον δημοσιονομικό κορσέ της σκληρής λιτότητας. Και ένα πολιτειακό ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της κομματικής αντιπαράθεσης. Ο Μητσοτάκης θέλει το Σύνταγμα να ελέγχει «την ορθότητα των κομματικών υποσχέσεων ώστε η χώρα να μην διολισθήσει ποτέ ξανά στα επικίνδυνα μονοπάτια του λαϊκισμού»! Δηλαδή, ένα κρατικό όργανο (που πάντοτε θα ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση), θα αναλάβει να κρίνει τα προγράμματα των κομμάτων! Ενα κρατικό όργανο θα λειτουργεί ως «λόρδος δικτάτορας», που θα «προστατεύει» το λαό από το «λαϊκισμό», διότι ο λαός είναι αδαής, αμόρφωτος και ευκολόπιστος και δεν είναι σε θέση να κρίνει μόνος του τα προγράμματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων.

Αυτή είναι μια δόση φασισμού στη λειτουργία της αστικής δημοκρατίας. Αυτή η «κοστολόγηση» που επαναλαμβάνουν συνέχεια ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κάθε φορά που ένα κόμμα της αντιπολίτευσης κάνει εξαγγελίες, θα είναι πλέον συνταγματικά υποχρεωτικά και, φυσικά, θα ανατεθεί σε κάποιο κρατικό όργανο που θα βαφτιστεί «ανεξάρτητη Αρχή»!

Η «μια εξαετής θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας», αντί της πενταετούς θητείας με μία ανανέωση, που ισχύει, είναι μια γελοιότητα. Ούτε στα προεδρικά συστήματα υπάρχει, ούτε στα πρωθυπουργοκεντρικά συστήματα (π.χ. Γερμανία). Για ποια «προστασία του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας» τολμά και μιλάει ο Μητσοτάκης; Αυτός δε χρησιμοποίησε τη Σακελλαροπούλου σαν «γλάστρα», σε βαθμό που οι πάντες να προεξοφλούν ότι θα την προτείνει και για δεύτερη θητεία, και την τελευταία στιγμή την πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα, απαξιώνοντας να επικαλεστεί έναν ουσιαστικό λόγο; Το έκανε για να βάλει τον ακροδεξιό Τασούλα, για λόγους εσωκομματικών ισορροπιών και ανοίγματος στο ακραία δεξιό εκλογικό ακροατήριο. Επειδή, όμως, ο Τασούλας δεν του βγήκε όπως τον ήθελε, βγάζει το γινάτι του με την πρόταση που, αν γίνει δεκτή, θα κόψει μια δεύτερη θητεία από τον παλιό αβερωφικό και φίλο του Σαμαρά.

Οσο για τη «μεγαλύτερη, πιο ουσιαστική συμμετοχή των ίδιων των δικαστών στην επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων, μία πρόσθετη θωράκιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης», εκτός του ότι είναι μια φράση εντελώς αόριστη (και σήμερα εκφέρουν γνώμη οι ανώτατοι δικαστές, οπότε τι θ’ αλλάξει, αφού δε γίνεται λόγος για εκλογή της ηγεσίας από τους ίδιους τους δικαστές;), ισχύει και γι’ αυτήν το «για δες ποιος μιλάει». Αυτός που διορίζει στον Αρειο Πάγο όχι απλά δεξιούς, αλλά ανθρώπους πιστούς στον ίδιο, που λειτουργούν απροκάλυπτα σαν εργαλεία της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς να τηρούν ούτε κάποιες προσχηματικές αποστάσεις.

Θα καταφέρει ο Μητσοτάκης να αλλάξει την ατζέντα και να εγκλωβίσει τους πάντες στη συνταγματολογία; Εκτιμούμε πως όχι. Γιατί να του κάνουν το χατίρι; Κι όταν έρθει η ώρα των ψηφοφοριών, η αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση 180 ψήφων στις προς αναθεώρηση διατάξεις. Θα τις ψηφίσει μόνη της η ΝΔ (μαζί με καναδυό κασιδιαραίους «ανεξάρτητους»), οπότε στην επόμενη Βουλή θα απαιτούνται 180 ψήφοι για να καθοριστεί το περιεχόμενο κάθε αναθεωρητέας διάταξης.

Ο Βενιζέλος είχε καλέσει το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ να μην ψηφίσει τώρα, ακόμα και αν συμφωνεί ότι κάποιες διατάξεις πρέπει να αναθεωρηθούν, για να μην δώσει λευκή επιταγή στην επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία να ορίσει κατά το δοκούν το περιεχόμενο των αναθεωρητέων διατάξεων (θα της αρκούν 151 ψήφοι). Ο ίδιος υποδέχτηκε το διάγγελμα Μητσοτάκη με ένα βιτριολικό σχόλιο: «Πρώτον, ο σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του, αυτή είναι η αρχή που πρέπει να διαπερνά όλες μας τις αντιδράσεις σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης, χωρίς αυτό να έχει αποκατασταθεί μετά την οικονομική κρίση και τη λεγόμενη επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο Βενιζέλος συνέχισε με μια τοποθέτηση που σε ελεύθερη απόδοση λέει: «Με τον Μητσοτάκη; Αποκλείεται». Είπε: «Η αναθεώρηση του Συντάγματος καθίσταται συνεπώς ζήτημα τεχνικό και κοινωνικά αδιάφορο, αν δεν υπάρξει ένα πειστικό και ευρείας αποδοχής νέο αφήγημα εθνικής συνοχής και κοινωνικής συμπερίληψης. 

Δεύτερον, το Σύνταγμα απαιτεί προκειμένου να αναθεωρηθεί να διαμορφώνεται ειλικρινής και ουσιαστική αναθεωρητική συναίνεση και να συγκροτείται αυξημένη αναθεωρητική πλειοψηφία τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180/300), θεμελιωμένη στην εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Η παρούσα Βουλή που δεν μπορεί να επιλέξει τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών με την ειδική πλειοψηφία που απαιτεί το Σύνταγμα δύσκολα μπορεί να επιτύχει τις αναγκαίες αναθεωρητικές συναινέσεις, ενώ διεξάγεται η αποκαλυπτική δίκη των υποκλοπών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και ενώ λειτουργεί, όπως λειτουργεί, η εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το δε βασικό ερώτημα για την επόμενη Βουλή είναι αν μπορεί να αναδείξει κυβέρνηση πριν επιληφθεί της αναθεώρησης. Πρέπει η χώρα να καταστεί έστω τυπικά διακυβερνήσιμη πριν το Σύνταγμα καταστεί αναθεωρήσιμο. 

Τρίτον, προκειμένου να συζητήσουμε σοβαρά για την αναθεώρηση του Συντάγματος τώρα, πλέον πρέπει να έχουμε πλήρη αίσθηση των ορίων που θέτει η πολλαπλότητα των έννομων τάξεων (εθνική, διεθνής, ενωσιακή) και η ύπαρξη μηχανισμών διεθνούς δικαστικού ελέγχου ακόμη και του ίδιου του εθνικού Συντάγματος και των αλλαγών που επιφέρει η αναθεώρησή του.

Μόλις συνεννοηθούμε σε αυτά, μπορούμε να προχωρήσουμε με σοβαρότητα σε μια πραγματικά εθνική και συναινετική συζήτηση περί αναθεώρησης».

To τηλεοπτικό διάγγελμα Μητσοτάκη

Diaggelma_Mitsotaki_Syntagma

Η επιστολή Μητσοτάκη στους βουλευτές της ΝΔ

Epistoli_Mitsotaki_Syntagma
Εκτύπωση 🖨
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο

Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Σχετικά Αρθρα

Σφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο

Πολιτική 3 Φεβ 2026, 18:19

«Ισραηλινή φέτα» πουλάνε οι στρατηγικοί σύμμαχοι του Μητσοτάκη…

Αγροτικά 2 Φεβ 2026, 14:15

Δολοπλόκος ο Μακάριος Λαζαρίδης; Α, πα, πα…

Ανακοίνωση-κόλαφος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας

Πολιτική 2 Φεβ 2026, 09:52

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

Πολιτική 30 Ιαν 2026, 10:57

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

Πολιτική 29 Ιαν 2026, 21:17

Χοντροκομμένη κατασκευή αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Αγροτικά 28 Ιαν 2026, 23:05
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

O Mητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα με αντιδραστική συνταγματολογική φλυαρία

Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

3 Φεβ 2026, 21:59
Πολιτική

Σφραγίστηκε η καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ και στο Εφετείο

3 Φεβ 2026, 18:19
Διεθνή

Γαντζωμένοι στη γη τους σαν αιωνόβια δέντρα

3 Φεβ 2026, 13:52
Υγεία

Νοσοκομεία επικίνδυνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς

«Αριστερή μίρλα» χαρακτηρίζει τις αποκαλυπτικές καταγγελίες ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος υπουργός Υγείας

3 Φεβ 2026, 12:24
Αθλητισμός

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

3 Φεβ 2026, 10:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

3 Φεβ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

2 Φεβ 2026, 19:58
Κόντρες

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

2 Φεβ 2026, 19:16
Αγροτικά

«Ισραηλινή φέτα» πουλάνε οι στρατηγικοί σύμμαχοι του Μητσοτάκη…

2 Φεβ 2026, 14:15
Παιδεία

Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης: Κάτω τα χέρια από τους πέντε φοιτητές που απειλούνται με έξωση

2 Φεβ 2026, 13:55
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Το κράτος με εκδικείται για πολιτικούς λόγους μέσω της οικονομικής εξόντωσης

2 Φεβ 2026, 11:32
Ιστορία

Στάλινγκραντ: Η μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού πολέμου

2 Φεβ 2026, 10:27
Πολιτική

Δολοπλόκος ο Μακάριος Λαζαρίδης; Α, πα, πα…

Ανακοίνωση-κόλαφος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας

2 Φεβ 2026, 09:52
Εργατικά

Οι εξελίξεις για το Πειθαρχικό στην Τρίπολη και τα προσκόμματα που μας διασπούν

2 Φεβ 2026, 07:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Φλεβάρη

2 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

Πλήρης κάλυψη των ασύδοτων σχολαρχών από το υπουργείο Παιδείας

1 Φεβ 2026, 13:39
Αγροτικά

Ο Ιησούς πολλαπλασίασε τα ψωμιά και ο Μητσοτάκης πολλαπλασίασε τα γιδοπρόβατα της Κρήτης, για να τη βάψει «μπλε»!

Αποκαλυπτική σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον αριθμό των αιγοπροβάτων και σ' αυτά που ακόμα και σήμερα μοστράρει το ΥΠΑΑΤ

1 Φεβ 2026, 13:28
Διεθνή

Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε

Δυο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία της από τα σιωναζιστικά τέρατα

1 Φεβ 2026, 10:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Φλεβάρη

Μοζαμβίκη: Ημέρα ηρώων.

1830: Πρωτόκολλο του Λονδίνου, δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

1930: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα Βιετνάμ.

1969: Αντιδικτατορικές εκδηλώσεις φοιτητών στη Νομική στο τελευταίο μάθημα του Γ.Α. Μαγκάκη, επεισόδια, μία σύλληψη.

1973: Εξι νεκροί και δεκαεπτά τραυματίες σε συμπλοκή μελών του IRA με αστυνομικούς.

1990: Απαλλοτρίωση δύο μπαζούκας από το πολεμικό μουσείο Αθηνών (17Ν).

1994: Βόμβα στο ινστιτούτο «Goethe» (ΕΛΑ-1η Μάη).

1998: Βόμβες σε δύο «McDonald’s» σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Εφετείο 17Ν

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • ΕΛΑ

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Επικοινωνία

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Όροι χρήσης

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Ποιοι είμαστε

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Επικοινωνία

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

  • Όροι χρήσης

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

    Ο Βενιζέλος δίνει τον τόνο με μια σκληρή απαξιωτική επίθεση στον Μητσοτάκη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo