Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
  • Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Μιχαλολιάκος, που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, γράφει… ποιήματα αναλύοντας την επικαιρότητα!
Πολιτική

Ο Μιχαλολιάκος, που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, γράφει… ποιήματα αναλύοντας την επικαιρότητα!

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2022, 19:43

Στις 6 Ιούλη, στη δεύτερη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η πρόεδρος ανέγνωσε τη γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού του φιρερίσκου Μιχαλολιάκου, που νοσηλεύεται στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Κατά την ανάγνωση είχαμε καταγράψει ότι δυο φορές ο θεράπων γιατρός επισημαίνει πως ο Μιχαλολιάκος έχει καλό επίπεδο συνείδησης.

Εχοντας πλέον τη βεβαίωση, παραθέτουμε αυτολεξεί τις δύο επισημάνσεις του γιατρού: «Κατά την εισαγωγή του στην κλινική μας (σ.σ. στις 6 Ιούνη του 2022, όπως αναφέρεται) παρουσίαζε καλό επίπεδο συνείδησης». «Κατά την παρούσα κατάσταση (σ.σ. στις 29 Ιούνη), παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας».

Από την ιατρική γνωμάτευση διαπιστώνουμε ότι ο… θεόπεμπτος και θεόπνευστος Αρχηγός Μιχαλολιάκος κατόρθωσε μέσα σε 23 ημέρες να αποκτήσει και καλό επίπεδο επικοινωνίας. Τόσο καλό ώστε να μπορεί να σχολιάζει την επικαιρότητα… ποιητικώ τω τρόπω.

Το μεσημέρι στις 14 Ιούλη αποφυλακίστηκε ο καταδικασθείς για δύο βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο φιρερίσκος, ξύπνησε μέσα του ο… Πίνδαρος. Πήρε χαρτί και μολύβι και άφησε τον ποιητικό του οίστρο να απλωθεί στο χαρτί υπό τη μορφή δηκτικών στίχων, που δημοσιεύτηκαν στο προσωπικό του μπλογκ στις 16 Ιούλη.

Στο τέλος παραθέτουμε το (μετά συγχωρήσεως) στιχούργημα του φορερίσκου, όχι επειδή θέλουμε να δοκιμάσουμε τα νεύρα σας, αλλά για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι το φιρερίσκος «μια χαρά καταλαβαίνει», κατά το κοινώς λεγόμενο. Στο μπλογκ του υπάρχει και άλλο πρόσφατο «ποίημα», με ημερομηνία 7 Ιούλη.

Βέβαια, ο δικηγόρος του Παπαδέλης, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως άγγελος, δήλωσε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν επικοινωνεί, σε βαθμό που δεν τον αναγνώρισε (τον Παπαδέλη). Αυτός που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, τον οποίο μάλιστα είχε διορίσει και ως «επιστημονικό συνεργάτη» στη Βουλή, όταν το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μπορεί και κάνει σκέψεις για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη και γράφει και στιχάκια! Αν μη τι άλλο, κατέστη προφανές ότι ο Μιχαλολιάκος επιδιώκει την αναβολή της δίκης, ενώ έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας και θα έπρεπε εξαρχής να εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν.

Γιατί, όμως, έκανε αυτή την κίνηση ο φιρερίσκος; Φοβήθηκε πως μετά τη δήλωση του Παπαδέλη στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε τους πολύ γνωστούς του, θα εκτεθεί στα μάτια των νεοναζιστών οπαδών του σαν ένα «ανήμπορο γεροντάκι». Προκειμένου να αποκαταστήσει τη φήμη του στον νεοναζιστικό όχλο που τρέφει ακόμη πίστη στη δύναμή του, ο Μιχαλολιάκος δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα ο άγγελος Παπαδέλης και ο αδερφός του και ιθύνων νους της υπεράσπισής του Π. Μιχαλόλιας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο φιρερίσκος ενεργεί έτσι, είτε για να σώσει το τομάρι του είτε για να αποκαταστήσει το κύρος του στους νεοναζιστές οπαδούς του. Δεν θα κουράσουμε με πολλά στοιχεία από αυτού του τύπου τη δράση του Μιχαλολιάκου. Θα περιοριστούμε μόνο στη δήλωση που είχε κάνει στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, σε τηλεφωνική συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Θυμίζουμε ότι αυτή τη δήλωση την είχε κάνει στο τέλος της συνέντευξης και χωρίς να ερωτηθεί από τον Χατζηνικολάου. Προφανώς τη φύλαγε για το τέλος, ξέροντας ότι θα συζητηθεί, γιατί ο σκληρός πυρήνας των νεοναζιστών είχε δυσαρεστηθεί από τις δηλώσεις με τις οποίες άφηνε ακάλυπτους τους χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που διεκπεραίωσαν -κατ’ εντολή της ηγεσίας- τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε άρθρο μας με τίτλο: Αμετανόητος ναζί, γλείφει το δικαστήριο ο φίρερ της ΧΑ, που δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτέμβρη του 2017, γράφαμε μεταξύ των άλλων:

«Οπως είναι γνωστό, ο φίρερ της ΧΑ και η ηγεσία της, οι βουλευτές, τα στελέχη και όλα τα μέλη της αρνήθηκαν τόσο στην ανάκριση όσο και στην ακροαματική διαδικασία τη φασιστική και δολοφονική δράση τους, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό τους και να πέσουν στα μαλακά. Ηδη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν αποστασιοποιηθεί από τους δολοφόνους της ΧΑ, λέγοντας διάφορα, όπως π.χ. ότι ο Ρουπακιάς δεν είναι καν μέλος της ΧΑ. Αυτή η στάση φαίνεται ότι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις γραμμές του φασιστικού μορφώματος. Ετσι ο φίρερ, προκειμένου να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις και να ενεργοποιήσει τα στελέχη της ΧΑ, έκανε στην εν λόγω συνέντευξη τη δήλωση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τη δήλωση αυτή την έκανε στο τέλος της συνέντευξης, χωρίς να ερωτηθεί από τον Ν.Χ. Προφανώς την είχε σχεδιάσει και γι’ αυτό έκλεισε με αυτή.

Πρόκειται για δήλωση αποδοχής της στυγερής αυτής δολοφονίας και ως τέτοια πρέπει να εκληφθεί από το δικαστήριο που εκδικάζει τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ. Οχι για να προσθέσει το δικαστήριο την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας (αυτό δεν προβλέπεται), αλλά για να εκδώσει μαζί με την καταδικαστική του απόφαση και παρεμπίπτουσα απόφαση για παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση σε βάρος του Ν. Μιχαλολιάκου (και όχι μόνο)».

Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει μόνο πολύ καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας, γενικά. Θέλει να έχει -και έχει- πλήρη έλεγχο στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμά του, όπως συμβαίνει από τότε που το δημιούργησε. Οι νεοναζιστές που του έχουν απομείνει πιστοί πρέπει να εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται και να τον υπακούουν τυφλά, θεωρώντας τον σαν θεόπνευστη προσωπικότητα. Φοβήθηκε ότι με την ψεύτικη δήλωση του δικηγόρου του πως δεν τον αναγνώρισε, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους οπαδούς του ως παντελώς ανήμπορος να διοικεί το μόρφωμα και γι’ αυτό έσπευσε να δημοσιεύσει το «ποίημα» για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη και τη δική του άδικη φυλάκιση.

Ο Παπαδέλης, αντί να εμφανίζεται ως άγγελος, όπως και ο Π. Μιχαλόλιας που κάνει το κουμάντο, έπρεπε από την πρώτη στιγμή έπρεπε να προσκομίσουν τις εξουσιοδοτήσεις τους για να «ρολάρει» η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη.

Κατά τη γνώμη μας, το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας πρέπει να απορρίψει ομόφωνα το αίτημα του φιρερίσκου για αναβολή της δίκης και να ζητήσει από τον άγγελο Παπαδέλη να προσκομίσει τις εξουσιοδοτήσεις για τον εαυτό του για τον Π. Μιχαλόλια και για όποιον ακόμη συνήγορο θα συμμετάσχει στην υπερασπιστική ομάδα του φιρερίσκου.

Ο ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου ότι θέλει να παραστεί ο ίδιος στη δίκη είναι καθαρά προσχηματικός. Με το αίτημα της αναβολής επιδιώκει την εκδίκαση της υπόθεσης από νέα σύνθεση, γιατί θεωρεί τα μέλη της παρούσας σύνθεσης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκατειλημμένα σε βάρος του και σε βάρος όλων των στελεχών και μελών της εγκληματικής οργάνωσής του.

Το τελευταίο πόνημα του φιρερίσκου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Η “ελευθερία” τους

Ελεύθερος να κυκλοφορεί 

ανάμεσά μας

μέσα στην πολιτεία 

αποφάσισαν με μιας

οι “σοφοί” δικαστές μας.

 

Τι κακό άραγε να φέρει

στα “χρηστά” ήθη

αυτής της σάπιας πολιτείας

ένας βιαστής ανηλίκων;

 

Και τα σκέφτομαι όλα αυτά

με χειροπέδες στα χέρια

γιατί τόλμησα με θάρρος 

αυτή την πολιτεία την σαπισμένη

για πάντα να γκρεμίσω

να ξανακάνω την Ελλάδα, Ελλάδα! 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEKΠΑ: Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Επόμενο άρθρο Mεταβατική διάταξη για παιδαγωγική επάρκεια: Το τυράκι στη φάκα

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Σχετικά Αρθρα

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 19:31

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

Πολιτική 9 Ιούλ 2026, 21:47

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1916: Βόμβα στο Σαν Φρανσίσκο στη διάρκεια παρέλασης, δέκα νεκροί και σαράντα τραυματίες (συλλαμβάνονται και καταδικάζονται οι αναρχικοί Τομ Μούνεϊ και Γουόρεν Μπίλινγκς αλλά μετά από είκοσι χρόνια αποκαθίστανται).

1938: Το Ράιχ εκδίδει νέες ταυτότητες για τους Εβραίους.

1943: Διαδήλωση 300.000 Αθηναίων με αίτημα να φύγουν οι βούλγαροι φασίστες από τη Θεσσαλονίκη, νεκρές η Παναγιώτα Σταθοπούλου (πολτοποιήθηκε από γερμανικό τανκ), Κούλα Λίλη και άλλοι 29 πολίτες, διακόσιοι τραυματίες, πεντακόσιοι φυλακίστηκαν.

1946: Βομβιστική επίθεση της σιωνιστικής οργάνωσης «Ιργκούν» κατά του ξενοδοχείου «King David» στην Ιερουσαλήμ, που αποτελούσε την έδρα της βρετανικής πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης, ενενήντα νεκροί.

1964: Βίαιες συγκρούσεις στο Λαύριο μεταξύ απεργών της κλωστοϋφαντουργίας «Καρέλα» και χωροφυλάκων με δεκάδες τραυματίες απεργούς.

1981: Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά καταδικάζεται σε ισόβια για την απόπειρα κατά του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’.

1996: Δολοφονείται ο Χριστόφορος Μαρίνος στο πλοίο «Πήγασος».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο 17Ν

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • ΕΛΑ

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo