Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Μάη
  • H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει
  • Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού
  • Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά
  • Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Μιχαλολιάκος, που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, γράφει… ποιήματα αναλύοντας την επικαιρότητα!
Πολιτική

Ο Μιχαλολιάκος, που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, γράφει… ποιήματα αναλύοντας την επικαιρότητα!

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιούλ 2022, 19:43

Στις 6 Ιούλη, στη δεύτερη συνεδρίαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η πρόεδρος ανέγνωσε τη γνωμάτευση του θεράποντα γιατρού του φιρερίσκου Μιχαλολιάκου, που νοσηλεύεται στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης. Κατά την ανάγνωση είχαμε καταγράψει ότι δυο φορές ο θεράπων γιατρός επισημαίνει πως ο Μιχαλολιάκος έχει καλό επίπεδο συνείδησης.

Εχοντας πλέον τη βεβαίωση, παραθέτουμε αυτολεξεί τις δύο επισημάνσεις του γιατρού: «Κατά την εισαγωγή του στην κλινική μας (σ.σ. στις 6 Ιούνη του 2022, όπως αναφέρεται) παρουσίαζε καλό επίπεδο συνείδησης». «Κατά την παρούσα κατάσταση (σ.σ. στις 29 Ιούνη), παρουσιάζει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας».

Από την ιατρική γνωμάτευση διαπιστώνουμε ότι ο… θεόπεμπτος και θεόπνευστος Αρχηγός Μιχαλολιάκος κατόρθωσε μέσα σε 23 ημέρες να αποκτήσει και καλό επίπεδο επικοινωνίας. Τόσο καλό ώστε να μπορεί να σχολιάζει την επικαιρότητα… ποιητικώ τω τρόπω.

Το μεσημέρι στις 14 Ιούλη αποφυλακίστηκε ο καταδικασθείς για δύο βιασμούς ανηλίκων Λιγνάδης. Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός ο φιρερίσκος, ξύπνησε μέσα του ο… Πίνδαρος. Πήρε χαρτί και μολύβι και άφησε τον ποιητικό του οίστρο να απλωθεί στο χαρτί υπό τη μορφή δηκτικών στίχων, που δημοσιεύτηκαν στο προσωπικό του μπλογκ στις 16 Ιούλη.

Στο τέλος παραθέτουμε το (μετά συγχωρήσεως) στιχούργημα του φορερίσκου, όχι επειδή θέλουμε να δοκιμάσουμε τα νεύρα σας, αλλά για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι το φιρερίσκος «μια χαρά καταλαβαίνει», κατά το κοινώς λεγόμενο. Στο μπλογκ του υπάρχει και άλλο πρόσφατο «ποίημα», με ημερομηνία 7 Ιούλη.

Βέβαια, ο δικηγόρος του Παπαδέλης, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως άγγελος, δήλωσε ότι ο Μιχαλολιάκος δεν επικοινωνεί, σε βαθμό που δεν τον αναγνώρισε (τον Παπαδέλη). Αυτός που δήθεν δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε το δικηγόρο του, τον οποίο μάλιστα είχε διορίσει και ως «επιστημονικό συνεργάτη» στη Βουλή, όταν το εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, μπορεί και κάνει σκέψεις για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη και γράφει και στιχάκια! Αν μη τι άλλο, κατέστη προφανές ότι ο Μιχαλολιάκος επιδιώκει την αναβολή της δίκης, ενώ έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας και θα έπρεπε εξαρχής να εξουσιοδοτήσει τους δικηγόρους του να τον εκπροσωπήσουν.

Γιατί, όμως, έκανε αυτή την κίνηση ο φιρερίσκος; Φοβήθηκε πως μετά τη δήλωση του Παπαδέλη στο δικαστήριο ότι δεν μπορεί ν’ αναγνωρίσει ούτε τους πολύ γνωστούς του, θα εκτεθεί στα μάτια των νεοναζιστών οπαδών του σαν ένα «ανήμπορο γεροντάκι». Προκειμένου να αποκαταστήσει τη φήμη του στον νεοναζιστικό όχλο που τρέφει ακόμη πίστη στη δύναμή του, ο Μιχαλολιάκος δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα ο άγγελος Παπαδέλης και ο αδερφός του και ιθύνων νους της υπεράσπισής του Π. Μιχαλόλιας.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο φιρερίσκος ενεργεί έτσι, είτε για να σώσει το τομάρι του είτε για να αποκαταστήσει το κύρος του στους νεοναζιστές οπαδούς του. Δεν θα κουράσουμε με πολλά στοιχεία από αυτού του τύπου τη δράση του Μιχαλολιάκου. Θα περιοριστούμε μόνο στη δήλωση που είχε κάνει στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, σε τηλεφωνική συνέντευξη στον Χατζηνικολάου, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Θυμίζουμε ότι αυτή τη δήλωση την είχε κάνει στο τέλος της συνέντευξης και χωρίς να ερωτηθεί από τον Χατζηνικολάου. Προφανώς τη φύλαγε για το τέλος, ξέροντας ότι θα συζητηθεί, γιατί ο σκληρός πυρήνας των νεοναζιστών είχε δυσαρεστηθεί από τις δηλώσεις με τις οποίες άφηνε ακάλυπτους τους χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου της Νίκαιας, που διεκπεραίωσαν -κατ’ εντολή της ηγεσίας- τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε άρθρο μας με τίτλο: Αμετανόητος ναζί, γλείφει το δικαστήριο ο φίρερ της ΧΑ, που δημοσιεύτηκε στις 2 Σεπτέμβρη του 2017, γράφαμε μεταξύ των άλλων:

«Οπως είναι γνωστό, ο φίρερ της ΧΑ και η ηγεσία της, οι βουλευτές, τα στελέχη και όλα τα μέλη της αρνήθηκαν τόσο στην ανάκριση όσο και στην ακροαματική διαδικασία τη φασιστική και δολοφονική δράση τους, προκειμένου να χτίσουν το ελαφρυντικό τους και να πέσουν στα μαλακά. Ηδη, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν αποστασιοποιηθεί από τους δολοφόνους της ΧΑ, λέγοντας διάφορα, όπως π.χ. ότι ο Ρουπακιάς δεν είναι καν μέλος της ΧΑ. Αυτή η στάση φαίνεται ότι προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις γραμμές του φασιστικού μορφώματος. Ετσι ο φίρερ, προκειμένου να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις και να ενεργοποιήσει τα στελέχη της ΧΑ, έκανε στην εν λόγω συνέντευξη τη δήλωση για ανάληψη πολιτικής ευθύνης στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τη δήλωση αυτή την έκανε στο τέλος της συνέντευξης, χωρίς να ερωτηθεί από τον Ν.Χ. Προφανώς την είχε σχεδιάσει και γι’ αυτό έκλεισε με αυτή.

Πρόκειται για δήλωση αποδοχής της στυγερής αυτής δολοφονίας και ως τέτοια πρέπει να εκληφθεί από το δικαστήριο που εκδικάζει τα εγκλήματα των νεοναζιστών της ΧΑ. Οχι για να προσθέσει το δικαστήριο την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας (αυτό δεν προβλέπεται), αλλά για να εκδώσει μαζί με την καταδικαστική του απόφαση και παρεμπίπτουσα απόφαση για παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία Εφετών για περαιτέρω δικαστική διερεύνηση σε βάρος του Ν. Μιχαλολιάκου (και όχι μόνο)».

Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει μόνο πολύ καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας, γενικά. Θέλει να έχει -και έχει- πλήρη έλεγχο στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμά του, όπως συμβαίνει από τότε που το δημιούργησε. Οι νεοναζιστές που του έχουν απομείνει πιστοί πρέπει να εξακολουθούν να τον εμπιστεύονται και να τον υπακούουν τυφλά, θεωρώντας τον σαν θεόπνευστη προσωπικότητα. Φοβήθηκε ότι με την ψεύτικη δήλωση του δικηγόρου του πως δεν τον αναγνώρισε, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα στους οπαδούς του ως παντελώς ανήμπορος να διοικεί το μόρφωμα και γι’ αυτό έσπευσε να δημοσιεύσει το «ποίημα» για την αποφυλάκιση του Λιγνάδη και τη δική του άδικη φυλάκιση.

Ο Παπαδέλης, αντί να εμφανίζεται ως άγγελος, όπως και ο Π. Μιχαλόλιας που κάνει το κουμάντο, έπρεπε από την πρώτη στιγμή έπρεπε να προσκομίσουν τις εξουσιοδοτήσεις τους για να «ρολάρει» η ακροαματική διαδικασία στην κατ’ έφεση δίκη.

Κατά τη γνώμη μας, το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας πρέπει να απορρίψει ομόφωνα το αίτημα του φιρερίσκου για αναβολή της δίκης και να ζητήσει από τον άγγελο Παπαδέλη να προσκομίσει τις εξουσιοδοτήσεις για τον εαυτό του για τον Π. Μιχαλόλια και για όποιον ακόμη συνήγορο θα συμμετάσχει στην υπερασπιστική ομάδα του φιρερίσκου.

Ο ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου ότι θέλει να παραστεί ο ίδιος στη δίκη είναι καθαρά προσχηματικός. Με το αίτημα της αναβολής επιδιώκει την εκδίκαση της υπόθεσης από νέα σύνθεση, γιατί θεωρεί τα μέλη της παρούσας σύνθεσης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκατειλημμένα σε βάρος του και σε βάρος όλων των στελεχών και μελών της εγκληματικής οργάνωσής του.

Το τελευταίο πόνημα του φιρερίσκου

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Η “ελευθερία” τους

Ελεύθερος να κυκλοφορεί 

ανάμεσά μας

μέσα στην πολιτεία 

αποφάσισαν με μιας

οι “σοφοί” δικαστές μας.

 

Τι κακό άραγε να φέρει

στα “χρηστά” ήθη

αυτής της σάπιας πολιτείας

ένας βιαστής ανηλίκων;

 

Και τα σκέφτομαι όλα αυτά

με χειροπέδες στα χέρια

γιατί τόλμησα με θάρρος 

αυτή την πολιτεία την σαπισμένη

για πάντα να γκρεμίσω

να ξανακάνω την Ελλάδα, Ελλάδα! 

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ 

ΙΔΡΥΤΗΣ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εκτύπωση 🖨
ΕΦΕΤΕΙΟ ΧΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEKΠΑ: Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε, μαύρη σαν καλιακούδα

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Επόμενο άρθρο Mεταβατική διάταξη για παιδαγωγική επάρκεια: Το τυράκι στη φάκα

Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Σχετικά Αρθρα

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

Πολιτική 21 Μάι 2026, 12:04

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

Πολιτική 20 Μάι 2026, 22:07

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

Πολιτική 20 Μάι 2026, 20:05

Το Συγκρότημα Μαρινάκη επιτίθεται στον «ανιψιό» για να «πονέσει» ο θείος

Πολιτική 19 Μάι 2026, 14:57

168 σχολικές τσάντες στην περίφραξη της αμερικανικής βάσης στη Σούδα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 18:49

Ενας αρχιμανδρίτης μετράει τ’ άστρα

Πολιτική 18 Μάι 2026, 14:19
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
Πολιτισμός

Πεπρωμένο μας η πατρίδα μας, η Παλαιστίνη…

Roger Waters - Mοna Miari, COMFORTABLY NUMB RE-IMAGINED

20 Μάι 2026, 10:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάη

20 Μάι 2026, 00:01
Η παπάρα

Παπαγαλάκια-γκεμπελίσκοι ντεφορμέ

19 Μάι 2026, 21:45
Παιδεία

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

19 Μάι 2026, 21:06
Καταστολή

Απεργία πείνας για αξιοπρέπεια πίσω από τα συρματοπλέγματα: η Σιντική ως στρατόπεδο εξουθένωσης και παραδειγματισμού

19 Μάι 2026, 20:04
Καταστολή

Διώκονται μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ επειδή τόλμησαν να στηρίξουν τον αγώνα και τα αιτήματα των εστιακών φοιτητών

19 Μάι 2026, 19:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

Ημέρα βιοποικιλότητας.

Σρι Λάνκα: Ημέρα δημοκρατίας (1972).

1943: Απεργία 40.000 εργατών εργοστασίων ελαστικών στο Οχάιο (ΗΠΑ).

1963: Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

1967: Σε παραλία της Ρόδου ανακαλύπτεται το πτώμα του καταζητούμενου από τη χούντα δικηγόρου Νικηφόρου Μανδηλαρά.

1969: Βόμβα (ΔΑ) στο χολ του 8ου ορόφου του «Χίλτον».

1969: Πέντε καταδίκες μελών της ΔΑ στην Αθήνα.

1973: Συλλαμβάνεται και βασανίζεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην Αχαρνών (17Ν).

2005: Πεθαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο 17Ν

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • ΕΛΑ

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Ποιοι είμαστε

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Επικοινωνία

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

  • Όροι χρήσης

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

    Αποκαλύπτεται η πρόθεση του φιρερίσκου να αναβάλει τη δίκη, αναζητώντας «καλύτερη» σύνθεση

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo