Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο Κασιδιάρης, ο Στίγκας και ο Μητσοτάκης
Πολιτική

Ο Κασιδιάρης, ο Στίγκας και ο Μητσοτάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούλ 2023, 13:24

Στις 5 Ιούλη, ο Στίγκας έδωσε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και είπε και τα εξής φαιδρά: « «Δεν μπήκαμε στη Βουλή μόνο λόγω του Ηλία Κασιδιάρη. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει κάτι ο Κασιδιάρης, αν βγει από τη φυλακή. Εγώ μπήκα μπροστά με τους Σπαρτιάτες και μας ψήφισαν 250.000 άνθρωποι. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα λαϊκό κίνημα με συμμετοχή όλων των πολιτών. Εγώ είμαι αρχηγός, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν μπορεί να γίνει αρχηγός στο κόμμα. Τους Σπαρτιάτες τούς διοικώ εγώ».

Ο έγκλειστος Κασιδιάρης του έριξε την πρώτη προειδοποιητική σφαλιάρα: ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του μορφώματος είχε δηλώσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ότι θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως για την ψήφο των λεγόμενων αποδήμων, ο Κασιδιάρης έριξε γραμμή για «παρών». Και τότε, όλοι οι Κασιδιαραίοι (χωρίς να δώσουν λογαριασμό στον Στίγκα) έκαναν ομαδική κωλοτούμπα και στην Ολομέλεια της Βουλής ψήφισαν «παρών».

Ο εισηγητής τους Δημητριάδης είπε κάτι μπούρδες («υπάρχουν ορισμένες αβλεψίες», «δεν προβλέπεται κάποια μέθοδος απογραφής για να γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι είναι οι απόδημο», «δεν προβλέπεται πουθενά, ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εξωτερικού με την ταυτόχρονη εκκαθάριση τους», «δεν βλέπουμε πουθενά τον τρόπο που θα ψηφίσουν οι Ελληνες του εξωτερικού. Εμείς προτείνουμε την επιστολική ψήφο με εχέγγυα ασφαλείας της ψήφου») και κάλεσε την υπουργό Εσωτερικών να φέρει πληρέστερο νομοσχέδιο, ενσωματώνοντας τις προτάσεις των νεοναζιστών. Κάτι έπρεπε να πει για να δικαιολογήσει την κωλοτούμπα που ο Κασιδιάρης τούς διέταξε να κάνουν για να εκθέσει τον Στίγκα και να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός του μορφώματος.

Χθες, 27 Ιούλη, ο Στίγκας έφαγε δεύτερη σφαλιάρα, σβουριχτή και πιο δυνατή. Ο  βουλευτής των νεοναζιστών Κασιδιαραίων, Φλώρος, μιλώντας σε άσχετο νομοσχέδιο (του υπουργείου Υγείας για επικύρωση μιας ΠΝΠ), έβαλε στη Βουλή τον Κασιδιάρη από την πόρτα και όχι από το παράθυρο. Είπε:

«Τουλάχιστον το ευχάριστο γεγονός των ημερών κατά την προσωπική μου άποψη, πάντα, είναι η υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας. Πιστεύω ότι εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να ξαναγίνει η Αθήνα ελληνική, αλλά και να σταματήσει αυτή η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων με τους μεγάλους «περιγέλους», συγγνώμη περιπάτους, τα παγκάκια των 7.000 ευρώ και τις όποιες άλλες αλόγιστες σπατάλες και υπερκοστολογήσεις που έχουν γίνει. Θέλω λοιπόν εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη που είναι παρών, γιατί άκουσα ότι σχεδιάζετε νέες τροπολογίες εναντίον του κ. Κασιδιάρη. Τώρα πάτε για την 5η, 6η τροπολογία; Δεν θυμάμαι, έχουμε χάσει το μέτρημα. Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, αφήστε τους πολίτες να ψηφίσουν τον υποψήφιο που τους αρέσει. Σεβαστείτε τη δημοκρατία. Ξέρω ότι σας πιέζει ο κ. Μπακογιάννης, γιατί φοβάται. Είμαι βέβαιος εγώ βασικά, πως η υποψηφιότητα Κασιδιάρη θα λάβει πολύ υψηλά ποσοστά. Ομως το Σύνταγμα επιβάλλει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, χωρίς αποκλεισμούς, επιβάλλει το σεβασμό των πολιτικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που ασπάζονται τις εθνικιστικές και πατριωτικές ιδέες. Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι και εκφραστές των εθνικιστικών ιδεών θα στεκόμαστε πάντα ενάντια σε όλα τα υπόγεια κυβερνητικά σχέδια που στρέφονται ενάντια στο Σύνταγμα και τη δημοκρατία».

Ο Στίγκας, που ποιος ξέρει τι υποσχέσεις έχει δώσει στον Τασούλα, είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει αμέσως το λόγο και να καταδικάσει τον βουλευτή «του», λέγοντας: «Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, είναι αξιέπαινη αυτή η πράξη (σ.σ. για υιοθεσία από τη Βουλή του αγέννητου παιδιού ενός από τους πιλότους που σκοτώθηκαν) και την επικροτούμε όλοι. Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με αυτό που ανέφερε προηγουμένως ο Βουλευτής μου για τον Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Επομένως, οφείλω, και εφόσον κάποιος ενεργεί αυτοβούλως, να πάρω κάποια μέτρα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ».

Ποιος βουλευτής σου, ρε κακομοίρη; Βουλευτές του Κασιδιάρη είναι σχεδόν όλοι. Ακόμα βουίζουν τ’ αυτιά του από τη σφαλιάρα. Με μια μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση, οι εννιά από τους δώδεκα νεοναζιστές Κασιδιαραίους αποδοκίμασαν τον «πρόεδρό τους» και συντάχθηκαν με τον Φλώρο, γράφοντας και διανέμοντας την εξής δήλωση:

«Οι βουλευτές της ΚΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ καταδικάζουμε τις αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος στην Ολομέλεια της βουλής εις βάρους του συναδέλφου μας κ. Κωνσταντίνου Φλώρου. Ως Ελληνες βουλευτές διαθέτουμε πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής, γι’ αυτό άλλωστε εκλεγόμαστε στο όνομα του ελληνικού λαού. Η ομιλία του κ. Φλώρου σίγουρα ενόχλησε την κυβέρνηση, εκφράζει όμως απόλυτα τους 250 χιλιάδες Ελληνες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητήματα εσωτερικής λειτουργίας του κόμματος θα επιλυθούν με απόλυτα διαφανείς δημοκρατικές συνεδριακές διαδικασίες και με τη συμμετοχή της βάσης των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων μας.

Υπογράφουν:

Ιωάννης Δημητροκάλλης (γραμματέας ΚΟ)
Ιωάννης Κόντης
Γεώργιος Μανούσος
Διονύσιος Βαλτογιάννης
Αθανάσιος Χαλκιάς
Πέτρος Δημητηριάδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Ζερβέας
Κωνσταντίνος Φλώρος»

Δεν υπέγραψαν οι Ασπιώτης και Γαυγιωτάκης. Ο Ασπιώτης είναι του Κασιδιάρη (δεν ξέρουμε γιατί δεν υπέγραψε). Για τον Γαυγιωτάκη δεν είχαμε βρει στοιχεία που να τον συνδέουν με τον Κασιδιάρη, όμως στον αστικό Τύπο διέρρευσε ότι και αυτός κινείται στο ίδιο κλίμα με τους εννιά. Αν είναι έτσι, τότε ο Στίγκας είναι… έρημος και μόνος.

Εμάς δεν μας προκάλεσε καμιά εντύπωση αυτή η εξέλιξη. Είχαμε αποδείξει ότι δέκα στους δώδεκα βουλευτές του μορφώματος «Σπαρτιάτες» είναι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι. Και σημειώσαμε: Σε κάθε περίπτωση, ο Στίγκας είναι ένας απoμονωμένος αχυράνθρωπος. Κιχ δε θα μπορεί να βγάλει. Οι βουλευτές του θα παίρνουν εντολές και γραμμή από τον πραγματικό αρχηγό, τον Κασιδιάρη. Οι Κασιδιαραίοι έφτιαξαν τα ψηφοδέλτια και κανόνισαν να βγουν δικοί τους (δεύτερος υπήρχε μόνο στη Β’ Θεσσαλονίκης, κι αυτό έγινε για να βγει ο Δημητριάδης, καθώς ο Στίγκας υποχρεωτικά θα πάρει την έδρα στο Νότιο Τομέα της Αθήνας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβαλαν τους Κασιδιαραίους στη Βουλή και τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους

Μην παριστάνετε τους ανήξερους για το νεοναζιστικό μόρφωμα

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και ο Στίγκας έβαλε την ουρά στα σκέλια και κρύφτηκε σαν δαρμένο σκυλί. Ενώ στη Βουλή έλεγε πως «θα πάρει κάποια μέτρα», σήμερα ανακοίνωσε ότι θα συγκληθεί η ΚΟ… την επόμενη εβδομάδα. «Μετά τα χθεσινά δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, πράγματα που δεν άρεσαν σε κανέναν, αποφασίσαμε να γίνει σύγκληση της ΚΟ και να λυθούν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν», είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να τινάξουμε τα πάντα στον αέρα, θα κάνουμε ότι μπορούμε, να σταθούμε ενωμένοι ως γροθιά μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έρχονται»! Μιμούμενος κωμικούς ήρωες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου («βαστάτε με να μην τον λιώσω») «διέρρευσε» (κάνει και ο Στίγκας διαρροές!), ότι έχει ενημερώσει τον Τασούλα πως η επιστολή διαγραφής του Φλώρου βρίσκεται πάνω στο γραφείο του. Του Στίγκα, όχι του Τασούλα (τότε γιατί ενημέρωσε τον Τασούλα, έχει κάνει κάποιο «ντιλ» μαζί του;).

Το πιο κωμικό ήταν όταν ο Στίγκας απέδωσε τη στάση «κάποιων βουλευτών» σε… απειρία και στο ότι… ενδεχομένως να διατηρούν… συναισθηματικούς δεσμούς με τον Κασιδιάρη. Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι. Ποια κοινοβουλευτική ομάδα να συγκαλέσει ο Στίγκας; Οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι θα την συγκαλέσουν και θα σπάνε πλάκα μαζί του, πετώντας του χάρτινες σαΐτες. Κι αυτός θα σκύψει το κεφάλι και θα υποσχεθεί πως από τώρα και μετά θα ρωτάει προτού κάνει την παραμικρή κίνηση. Αλλιώς, θα βρεθεί απλός ανεξάρτητος βουλευτής και οι νεοναζιστές Κασιδιαραίοι θα διεκδικήσουν το δικαίωμα να συγκροτήσουν ΚΟ, βάζοντας πρόεδρο μάλλον τον Κατσιβαρδά.

Και η κίνηση Κασιδιάρη να κατέβει υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας αναμενόμενη ήταν. Είναι ο μόνος τρόπος για να κρατηθεί στην επικαιρότητα. Και βέβαια, την πρόθεσή του ανακοίνωσε η προσωπική του πορτ παρόλ, η δικηγόρος του Πανταζή, «Υπό την ιδιότητά μου ως συνήγορος υπερασπίσεως του κου Ηλία Κασιδιάρη, σας αποστέλλω το παρόν, στα πλαίσια της εντολής που έχω λάβει, προκειμένου να σας γνωστοποιήσω τα κάτωθι, που αποτελούν προσωπική ανακοίνωση του εντολέα μου», έγραψε. Πόσο πρωτότυπο! Πολιτικές κινήσεις να ανακοινώνονται από συνηγόρους υπεράσπισης σε κακουργιοδικεία…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκαθάρισε ότι δε θα φέρει κάποια νομοθετική ρύθμιση για να απαγορευτεί η υποψηφιότητα του νεοναζιστή εγκληματία, αλλά θα τον αφήσει να εκλεγεί και να εκπέσει μετά, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Ιδού η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου σε σχετική ερώτηση κατά το χθεσινό μπρίφινγκ:

«Εδώ, κατ’ αρχάς χρειάζεται να ξεχωρίσουμε τα δύο διαφορετικά νομικά πλαίσια, που ισχύουν στις βουλευτικές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τις βουλευτικές εκλογές, η Κυβέρνηση στην προηγούμενη τετραετία κατέθεσε μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, τροπολογίες, όπου ο στόχος ήταν να μην μπορεί στην πραγματικότητα ένα κόμμα να ταυτίζεται με μια εγκληματική οργάνωση. Στην πραγματικότητα να μην δίνεται η δυνατότητα μετά από απόφαση της Δικαιοσύνης – και μάλιστα με βάση τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου χρησιμοποιήθηκε το σκεπτικό των νομοθετικών αυτών παρεμβάσεων – να μην μπορεί, λοιπόν, κάποιος ο οποίος έχει καταδικαστεί για κάποια κακουργήματα –μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο, της εγκληματικής οργάνωσης – να είναι ο τύποις ή ο εν τοις πράγμασι αρχηγός ενός κόμματος. Αυτό είχε να κάνει με την προστασία, ουσιαστικά, του Κοινοβουλίου με βάση τα όσα ορίζει το Σύνταγμα και με βάση, βέβαια, τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνει ο Aρειος Πάγος στην περίπτωση των βουλευτικών εκλογών. Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο είναι ο ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α΄, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα.  Υπάρχει αυτός ο νόμος, ισχύει δηλαδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς, θα εφαρμοστεί. Εμείς αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι – και είναι και συνεπές σε σχέση μ’ αυτό το οποίο κάναμε και για τις βουλευτικές εκλογές – ότι όσο και απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και αν είμαστε στην πράξη σ’ αυτές και όσο και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, εδώ πέρα όλες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και αυτή που σας ανέφερα και ισχύει, που ο σκοπός είναι να αποκλείονται αυτοί οι οποίοι έχουν διαπράξει  βαρύτατα και σοβαρότατα αδικήματα. Και, προφανώς, αυτό ισχύει και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και όπως λέγαμε και στην περίπτωση των νομοθετικών παρεμβάσεων για τις βουλευτικές εκλογές, τότε αν θυμάστε είχαμε πει ότι δεν αποκλειόταν κάποιος για να κατέβει ο ίδιος μεμονωμένα υποψήφιος, αλλά θέλαμε να θωρακίσουμε το θεσμικό πλαίσιο και νομίζω ότι επετεύχθη αυτό,  με βάση και τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, ούτως ώστε να μην μπορεί, όπως είπα στην αρχή της τοποθέτησής μου, ένα κόμμα να ταυτίζεται ουσιαστικά με μια εγκληματική οργάνωση. Να μην μπορούν, δηλαδή, μαχαιροβγάλτες, εν προκειμένω, να μπαίνουν στη Βουλή».

Ο Μητσοτάκης άφησε τον Κασιδιάρη να κατέβει με το μόρφωμα-δούρειο ίππο στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη, υπολογίζοντας πως θα κόψει ψήφους από τη «Νίκη» και θα μείνουν και τα δύο μορφώματα εκτός Βουλής. Τελικά, μπήκαν και τα δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο Μητσοτάκης έβαλε τους νεοναζιστές στη Βουλή

Εκείνο που επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά είναι πως τα αστικά κόμματα εξουσίας δεν ενδιαφέρονται να προωθήσουν αντιναζιστική νομοθεσία. Κάνουν μόνο εκλογικίστικα παιχνίδια (αυτό δεν αφορά μόνο τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ), επιτρέποντας πλήρη ελευθερία δράσης στα εγκληματικά νεοναζιστικά μορφώματα.

Εκτύπωση 🖨
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠανδημία: Ανησυχητική αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία για τρίτη συνεχή εβδομάδα
Επόμενο άρθρο Τετραετία ισοπέδωσης της δημόσιας εκπαίδευσης

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

Διεθνή 30 Απρ 2026, 21:08

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

Πολιτική 30 Απρ 2026, 20:12

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

Πολιτική 29 Απρ 2026, 21:51

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

Πολιτική 28 Απρ 2026, 20:56

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Πολιτική 27 Απρ 2026, 19:45

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

Πολιτική 23 Απρ 2026, 14:28
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo