Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση
  • Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη
  • Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ντράπηκαν και οι κροκόδειλοι…
Διεθνή

Ντράπηκαν και οι κροκόδειλοι…

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιαν 2024, 21:30

Το κτίριο που βλέπετε να κατεδαφίζεται, αφού υπονομεύτηκε με εκρηκτικά από το σιωναζιστικό στρατό, είναι το πανεπιστήμιο Al-Isra, στην κωμόπολη Αλ-Ζάχρα, στο κέντρο και δυτικά της Λωρίδας της Γάζας. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο σιωναζιστικός στρατός!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/anatinaksi_university_Al-Isra_18-1.mp4

Δικαιολοφία ότι ήταν «αρχηγείο της Χαμάς» δεν είχαν. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του πανεπιστήμιου, μετά τη σημερινή ανατίναξη και κατεδάφιση, ο σιωναζιστικός στρατός «είχε καταλάβει τα κτίρια του πανεπιστήμιου εδώ και 70 μέρες, μετατρέποντάς τα σε στρατιωτική βάση και σε κέντρο ελεύθερων σκοπευτών που στόχευαν μεμονωμένους πολίτες στις περιοχές της οδού Ρασίντ (σ.σ. η παραλιακή λεωφόρος της Γάζας), του Αλ-Μουγράκα και της Αλ-Ζάχρα, όπως επίσης και σε προσωρινό κέντρο κράτησης για την ανάκριση Παλαιστίνιων, προτού τα ανατινάξει».

Η διοίκηση του πανεπιστημίου κατήγγειλε «τη βάρβαρη επιθετικότητα που στόχευσε τις εγκαταστάσεις σπουδαστών της γνώσης, οι τελευταίες από τις οποίες ήταν η καταστροφή του κτιρίου μεταπτυχιακών σπουδών και του βασικού προπτυχιακού κολλέγιου στα νότια της πόλης της Γάζας».

Ανέφερε, επίσης, η διοίκηση πως η επίθεση δεν περιορίστηκε μόνο στο κυρίως κτίριο, αλλά επεκτάθηκε και στο Εθνικό Μουσείο, για τη δημιουργία του οποίου το πανεπιστήμιο Al-Isra ήταν περήφανο. Ενα εθνικό μουσείο αδειοδοτημένο από το υπουργείο Αρχαιοτήτων, το πρώτο στη χώρα, που περιλάμβανε πάνω από τρεις χιλιάδες σπάνια τεχνουργήματα, τα οποία οι αξιωματικοί και στρατιώτες των δυνάμεων κατοχής λεηλάτησαν, προτού ανατινάξουν το κτίριο του μουσείου για να καλύψουν τις συνέπειες του εγκλήματός τους (και σ’ αυτό μιμούνται τους ναζί που λεηλατούσαν τα μουσεία στις ευρωπαϊκές πόλεις που έθεταν υπό κατοχή).

Η καταστροφή αυτού του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι μέρος της συνεχιζόμενος πολιτικής του Ισραήλ που προσπαθεί να κρατήσει τους Παλαιστίνιους στην άγνοια και να τους αποκλείσει «από τη συνέχιση της πορείας της γνώσης και του πολιτισμού, σκοτώνοντας επιστήμονες και διώχνοντας διάνοιες και πυλώνες της κοινωνίας έξω από την Παλαιστίνη».

Η διοίκηση του πανεπιστήμιου Al-Isra δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «αυτή δεν ήταν καθόλου η κύρια απώλεια, αλλά ήταν η ομάδα των σπουδαστών, καθηγητών και εργαζόμενών του, που έπεσαν μάρτυρες στο μονοπάτι της απελευθέρωσης της πατρίδας και κατέκτησαν τα υψηλότερα επίπεδα τιμής με τους βαθμούς τους».

Το Κυβερνητικό Γραφείο Ενημέρωσης στη Γάζα δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των 100 ημερών του γενοκτονικού πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ έχει καταστρέψει ολοσχερώς 95 σχολεία και πανεπιστήμια και μερικώς 295 σχολεία και πανεπιστήμια.

Κατά διαβολική σύμπτωση, τη μέρα (σήμερα) που οι σιωναζιστές ανακοίνωναν πανηγυρικά την ανατίναξη και κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού πανεπιστήμιου, χωρίς να υπάρχει κανένας στρατιωτικός λόγος, παρά μόνο η καταστροφή και του εκπαιδευτικού συστήματος στη Λωρίδα της Γάζας, «φωνάζοντας» για πολλοστή φορά ότι είναι οι ναζί της εποχής μας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε (με 312 ψήφους υπέρ, 131 κατά και 72 αποχές) ένα ψήφισμα που παρουσιάστηκε σε Δελτίο Τύπου με τίτλο: Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: μόνιμη κατάπαυση πυρός υπό δύο προϋποθέσεις ζητά το ΕΚ.

Ποιοι είναι οι δύο όροι; «Το Κοινοβούλιο ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς»! Ούτε ο Νετανιάχου να το είχε γράψει…

Καταπώς το συνηθίζουν, οι ευρωβουλευτές φόρεσαν και το φερετζέ της υποκρισίας: «Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά καταδικάζουν τη δυσανάλογη στρατιωτική του αντίδραση στη Γάζα». Σε τι συνίσταται η δυσαναλογία; Στις πόσες χιλιάδες νεκρά παιδιά, νεκρές γυναίκες, νεκρούς γερόντους και γερόντισσες, νεκρούς άνδρες και γυναίκες, έχουμε «σωστή εφαρμογή του δικαιώματος στην αυτοάμυνα» και από ποιον αριθμό και μετά αρχίζει η «δυσαναλογία»; Στα πόσα ανατιναγμένα σχολεία και πανεπιστήμια έχουμε «νόμιμη άμυνα» και από ποιον αριθμό και μετά αρχίζει η «δυσαναλογία»;

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση Τύπου αναφέρει: «Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τα αθώα θύματα και από τις δύο πλευρές. Ζητούν μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και την έναρξη εκ νέου προσπαθειών για μια πολιτική λύση, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως και άνευ όρων και η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς θα εξαρθρωθεί. Καταδικάζοντας απερίφραστα την απεχθή τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς κατά του Ισραήλ, καταγγέλλουν επίσης τη δυσανάλογη ισραηλινή στρατιωτική αντίδραση, η οποία έχει προκαλέσει πρωτοφανή αριθμό νεκρών αμάχων.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του εντός των ορίων του διεθνούς δικαίου, τονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα μέρη σε μια σύγκρουση πρέπει να διακρίνουν, ανά πάσα στιγμή, μεταξύ μαχητών και αμάχων, οι επιθέσεις να κατευθύνονται μόνο σε στρατιωτικούς στόχους και ότι οι άμαχοι (άνθρωποι και εγκαταστάσεις) δεν πρέπει να αποτελούν στόχο επιθέσεων».

Δε θα σχολιάσουμε περαιτέρω την ταύτιση θύματος και θύτη, γιατί οι αναγνώστες μας μπορούν μόνοι τους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Θα σημειώσουμε, όμως, το γελοίον του πράγματος, όταν θέτουν ως προκαταρκτικούς όρους την άμεση απελευθέρωση των αιχμάλωτων (για τους χιλιάδες παλαιστίνιους κρατούμενους και τους χιλιάδες που έπιασαν ως ομήρους οι σιωναζιστές στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη δεν άκουσαν τίποτα οι καρεκλοκένταυροι του Στρασβούργου και των Βρυξελλών) και την εξάρθρωση της Χαμάς.

Επειδή τους σιωνιστές αιχμάλωτους τούς κρατούν η Χαμάς και οι άλλες αντιστασιακές οργανώσεις, αυτό που στην πράξη λένε οι ευρωβουλευτές είναι πως ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι το Ισραήλ να κατατροπώσει την Αντίσταση και να πάρει τους ομήρους! Δεν μπορεί, βέβαια, να κατατροπώσει την Αντίσταση (αυτό το παραδέχονται -δημόσια πλέον- επιφανείς σιωνιστές πολιτικοί, στρατιωτικοί, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, αναλυτές, δημοσιογράφοι), αλλά αν υποθέσουμε ότι μπορούσε, τι αιχμάλωτους θα έβρισκε για ν’ απελευθερώσει;

Αυτό που κάνουν οι ευρωβουλευτές με το ψήφισμά τους είναι να στηρίζουν τον γενοκτονικό πόλεμο των σιωναζιστών κατά των Παλαιστίνιων. Αφού έβαλαν αυτό ως προκαταρκτικό όρο του ψηφίσματός τους, το πασπάλισαν με μπόλικη φλυαρία, άνευ πρακτικής σημασίας: «Επείγουσα ανάγκη για πλήρη, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε ολόκληρη την περιοχή και άμεση αποκατάσταση ζωτικών υποδομών», «ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την επαναφορά της λύσης των δύο κρατών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και απόλυτη ανάγκη άμεσης επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας», « τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών», «οι ισραηλινοί εποικισμοί στη Δυτική Οχθη, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου».

Την προσθήκη αυτής της φλυαρίας ζήτησαν κάποιοι (σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι, ψευτοαριστεροί) για να υπερψηφίσουν το ψήφισμα που στηρίζει τον γενοκτονικό πόλεμο των σιωναζιστών.

Ολα αυτά τα καθάρματα θα μείνουν με τη χαρά. Δεν μπορούν αυτοί οι καρεκλοκένταυροι να καθορίσουν την πορεία του πολέμου. Αυτή την καθορίζει ήδη η αποφασιστικότητα και η στοχοπροσήλωση του παλαιστινιακού λαού και η νικηφόρα άμυνα της ηρωικής Αντίστασής τους, που γράφει κάθε μέρα νέα κεφάλαια στο έπος της Παλαιστινιακής Επανάστασης.

Εκτύπωση 🖨
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροCoviD: Mείωση των εισαγωγών, αλλά και 103+ θάνατοι!

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 19 Γενάρη

...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Σχετικά Αρθρα

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 09:39

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

Διεθνή 5 Ιούλ 2026, 18:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο 17Ν

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • ΕΛΑ

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επαναστατικός Αγώνας

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επικοινωνία

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Όροι χρήσης

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Ποιοι είμαστε

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Επικοινωνία

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

  • Όροι χρήσης

    …αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

    ...αλλά όχι οι ευρωβουλευτές

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo