Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη
  • Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ
  • Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;
  • Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ
  • Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών
  • Kατα-κατα-καταρρέω…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Νομοσχέδιο-έκτρωμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας
Υγεία

Νομοσχέδιο-έκτρωμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Υγείας

Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Οκτ 2022, 20:07

H κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβασε στη Διαβούλευση το νομοσχέδιο-έκτρωμα με το οποίο επιτρέπει στους γιατρούς του ΕΣΥ να λειτουργούν ιδιωτικό ιατρείο και να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων υγείας. Ταυτόχρονα δίνει το δικαίωμα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς, που μέχρι τώρα είχαν μόνο το δικαίωμα να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας. Τέλος, δίνει το δικαίωμα στους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να καταλαμβάνουν θέση Συντονιστή Διευθυντή στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε κρετίνους, παρουσιάζει το νομοσχέδιο-έκτρωμα ως συνταχθέν από τη Γκάγκα, η οποία απ΄ ό,τι φαίνεται δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Ο Πλεύρης, βέβαια, είχε αναφέρει στη Βουλή ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλωστε, δεν μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό, καθώς με βάση το νόμο 4622 τα πάντα, ακόμη και τα δευτερεύοντα ζητήματα, ελέγχονται από τον αυτοκρατορίσκο Μητσοτάκη και την αυλή του.

Το νομοσχέδιο είχε δοθεί αρχές Σεπτέμβρη στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΓΝΕ και είχε 35 άρθρα. Τώρα που δόθηκε στη Διαβούλευση έχει 56 άρθρα! Κι όταν εισαχθεί στη Βουλή θα προσθέσουν και άλλα. Το σημειώνουμε γιατί είναι πάγια η τακτική να κρύβουν άρθρα που κάνουν «τζιζ», όπως για παράδειγμα το άρθρο για τη μετατροπή όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μεθοδεύει αυτή τη μετατροπή. Η Γκάγκα, στις 8 Φλεβάρη του 2022, είχε αναφέρει στη Βουλή:

«Θεωρούμε ότι με αυτή την επιλογή, που είναι επιλογή που έχει όλη η Ευρώπη για τα νοσοκομεία της, θα είναι αποδοτικότερη η λειτουργία και ορθολογικότερη η χρήση των πόρων του, βελτιωμένη δε η παροχή των υπηρεσιών του. Να θυμίσω, όπως είπα, ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση η πλειοψηφία των δημοσίων νοσοκομείων λειτουργεί ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (…) Θα εφαρμοστούν καινοτομίες και σύγχρονο μοντέλο διοίκησης που περιλαμβάνουν γενικό διευθυντή, διαχειριστή κλινών και διαχειριστή κινδύνου, με σκοπό τη βέλτιστη διαχείριση των πόρων, τη βέλτιστη διαχείριση και τον συντονισμό της κατανομής των κλινών και τον συντονισμό των διαδικασιών ελέγχου κινδύνων για το νοσοκομείο. Κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε για όλα τα νοσοκομεία μας και ήδη το ξεκινάμε πολύ σύντομα μέσα στο μήνα με τα Νοσοκομεία “Παπαγεωργίου“ και “ΠΑΓΝΗ“ σαν πιλοτικά και το συνεχίζουμε με τον ΟΔΙΠΥ» (η έμφαση δική μας).

Απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 11 του νόμου 2889/2001, η απασχόληση πανεπιστημιακών γιατρών στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας απαγορεύεται. Επιτρέπεται μόνο (παράγραφος 2) να έχουν οι ίδιοι ιδιωτικά ιατρεία-μαγαζιά. Παραθέτουμε αυτές τις διατάξεις (οι εμφάσεις δικές μας):

«2. Οι πανεπιστημιακοί ιατροί πλήρους απασχόλησης που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες, που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., με την επιφύλαξη της διάταξης του άρθρου 23 του ν. 4009/2011 (Α’ 195), επιτρέπεται να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, εφόσον συμμετέχουν στην ολοήμερη, πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα εκτός των ημερών εφημερίας.» – ΑΝΤΙΚ. ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘ. 30 ΤΟΥ Ν. 4025/11, ΦΕΚ-228 Α/2-11-11

  1. Μετά τρεις (3) μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού απαγορεύεται στους πανεπιστημιακούς ιατρούς που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες, που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι., η παροχή υπηρεσιών, με οποιαδήποτε σχέση, περιλαμβανομένης και αυτής του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις, που παρέχουν ή καλύπτουν ασφαλιστικά υπηρεσίες υγείας, καθώς και η εγκατάσταση ιδιωτικών ιατρείων ή ιατρικών μηχανημάτων εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων».

Τον Οκτώβρη του 2011, ο τότε υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, με την παράγραφο 3 του άρθρου 30 του νομοσχέδιου με τίτλο: «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις», έδινε το δικαίωμα στους πανεπιστημιακούς να δουλεύουν στα μαγαζιά των εμπόρων υγείας. Την παραθέτουμε: 

«3. Τα δύο πρώτα εδάφια της παραγράφου 4 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.3868/2010 (Α’129) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι πανεπιστημιακοί γιατροί που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες , που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, επιτρέπεται να παρέχουν υπηρεσίες, με οποιαδήποτε σχέση, περιλαμβανομένης και αυτή του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις , που παρέχουν ή καλύπτουν ασφαλιστικές υπηρεσίες υγείας, καθώς και να εγκαθιστούν ιδιωτικά ιατρεία ή ιδιωτικά μηχανήματα εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων, εφ’ όσον συμμετέχουν στην ολοήμερη πέραν του τακτικού ωραρίου λειτουργία του νοσοκομείου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα εκτός των ημερών εφημερίας».

Αυτή η κατάπτυστη διάταξη, όμως, δεν πέρασε στη Βουλή γιατί συνάντησε ισχυρή αντίθεση και αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που απείλησαν ότι δεν θα την ψηφισουν. Παραθέτουμε τις τοποθετήσεις τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

Οδυσσέας Βουδούρης: «Ερχομαι τώρα σ’ ένα δεύτερο θέμα, το οποίο αφορά το άρθρο 30 για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς και θα ήθελα να απευθυνθώ προσωπικά στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, λέγοντας το εξής: Κύριε Υπουργέ, έχω μία πολύ βαθιά εκτίμηση για το πρόσωπό σας και ξέρω τη μεταρρυθμιστική σας πυγμή. Πιστεύω και το λέω με όλη τη βαρύτητα, την οποία μπορώ να δώσω αυτή τη στιγμή στο λόγο αυτό- ότι εάν περάσει αυτό το άρθρο, θα είναι μία κηλίδα στο κυβερνητικό σας έργο. Διότι είναι προφανές στον καθένα ότι αυτό το άρθρο, το οποίο μπαίνει εμβόλιμα σ’ ένα νομοσχέδιο τελείως άσχετο, δεν είναι το προϊόν μίας περίσκεψης κι ενός σχεδιασμού για το πώς θέλουμε το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά είναι καθαρά το προϊόν συντεχνιακών πιέσεων.

Είμαι κάθετα εναντίον του περιεχομένου αυτού του άρθρου, αλλά πέρα από το ειδικό θέμα των πανεπιστημιακών γιατρών, πιστεύω ότι θα δώσουμε ένα πάρα πολύ κακό μήνυμα την περίοδο που παίρνουμε αυστηρά μέτρα περικοπής, την περίοδο που λέμε ότι πλέον αλλάζουμε νοοτροπία κι ότι δεν υποκύπτουμε στις διάφορες συντεχνιακές πιέσεις, όταν ερχόμαστε και ειδικά σ’ αυτό το θέμα εμβόλιμα βάζουμε κάτι, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως λογική κι είναι προφανώς αποτέλεσμα αυτών των συντεχνιακών πιέσεων. Πρέπει να δεχθώ ότι είναι πάρα πολύ λογική η κριτική την οποία έχουμε δεχθεί και από τη Νέα Δημοκρατία και από την Αριστερά. Ξέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης, της διάλυσης του ΕΣΥ, και πολύ λογικά λέει: “Εάν αυτό το επιτρέπετε στους πανεπιστημιακούς, γιατί δεν το επιτρέπετε και στους γιατρούς του ΕΣΥ;“. Αυτή όμως δεν είναι η λογική μας. Πιστεύω ότι η λογική μας είναι αυτή, η οποία έχει εκφραστεί από την Αριστερά γιατί ανήκουμε κι εμείς σ’ αυτόν το χώρο, είμαστε μέρος αυτού του χώρου- ότι δηλαδή εμείς θέλουμε ένα εθνικό σύστημα υγείας, το οποίο να έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα. Θα ήθελα, λοιπόν –και το λέω ακόμη μια φορά με πολλή βαρύτητα- να αποσυρθεί αυτό το άρθρο, το οποίο δηλώνω εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται ποτέ να το ψηφίσω» (Πρακτικά Βουλής, 12.10.2011, σελίδα 242, η έμφαση δική μας).

Αθανάσιος Τσούρας: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έχω αναλύσει πολλές φορές τις θέσεις μου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Σήμερα θα ήθελα τελείως περιληπτικά να επανακαταθέσω την άποψή μου, γιατί δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 30.

Πρώτον, αυτή η Βουλή και αυτή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ –η ίδια Βουλή και η ίδια Ομάδα- ομόφωνα ψήφισε πριν ένα έτος το ακριβώς αντίθετο άρθρο. Για τη σημερινή πλήρη ανατροπή δεν υπάρχει καμία αιτιολογία είτε που να αφορά ζητήματα γενικότερης δημοσιονομικής ή άλλης πολιτικής είτε που να αφορά ορθολογικότερη λειτουργία της δημόσιας υγείας. Ο ίδιος ο Υπουργός είπε ότι και γι’ αυτόν δεν είναι θέμα αρχής. Γι’ αυτό για μένα η υπερψήφιση της νέας απολύτως, κατά εκατόν ογδόντα μοίρες, αντίθετης διάταξης, αποτελεί θέμα πλήρους πολιτικής αναξιοπιστίας. Αποτελεί θέμα απόλυτης αναξιοπρέπειας ενός Βουλευτή.

Δεύτερον, είναι σαφές πως η λειτουργία ιατρείων έξω από τα πανεπιστήμια είναι προκλητικά και απαράδεκτα προνομιακή και άνιση αντιμετώπιση σε σχέση με όλους τους άλλους γιατρούς του ΕΣΥ. Είναι στρέβλωση όλου του συστήματος υγείας. Και έχει πολλά να μας πει –και αρκετοί την έχουμε διαβάσει- η υπ’ αριθμόν 1672/2002 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που τα αναλύει πλήρως αυτά… Ολη η ιστορία είναι ένα ρουσφέτι για ολίγους. Είναι ένα ρουσφέτι απάνθρωπο και ανήθικο για να πλουτίσουν αυτοί οι ολίγοι σε βάρος δεκάδων χιλιάδων ασθενών και των οικογενειών τους. Είναι ένα ρουσφέτι για ολίγους που θα το πληρώσουν ματώνοντας χιλιάδες Ελληνες κάθε χρόνο» (Πρακτικά Βουλής, 13.10.2011, σελίδες 315-316, η έμφαση δική μας).

Στη γραμμή του Α. Τσούρα κινήθηκαν και άλλοι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Β. Γιουματζίδης και Δ. Κουσελάς, απειλώντας ότι δεν θα ψηφίσουν το άρθρο 30. 

Ετσι, ο λαλίστατος Α. Λοβέρδος (που στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη παρουσίασε ως φιλολαϊκή την πολιτική που άσκησε ως υπουργός Υγείας, προσπαθώντας να ταΐσει με σανό τους δικαστές) αναγκάστηκε να πάρει πίσω την κατάπτυστη παράγραφο 3 του νομοσχεδίου (που μετά την ψήφιση του είναι ο νόμος 4025/2011).

Από τότε πέρασαν 11 χρόνια και καμιά από τις επόμενες αστικές κυβερνήσεις δεν τόλμησε να επιχειρήσει να περάσει αυτή την κατάπτυστη διάταξη του Λοβέρδου. Ερχεται τώρα και το κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το άρθρο 10 του νομοσχέδιου (όπως ανέβηκε στην περιβόητη Διαβούλευση). Από τη διάταξη του Λοβέρδου αφαίρεσαν τη φράση «και να εγκαθιστούν ιδιωτικά ιατρεία ή ιδιωτικά μηχανήματα εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων». Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο.

Οσον αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ, τους επιτρέπει να ανοίξουν ιδιωτικά ιατρεία και να δουλεύουν στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας με την επιπλέον προϋπόθεση να δουλεύουν όλη την εβδομάδα στην πρωινή ζώνη λειτουργίας του ΕΣΥ, ενώ για τους πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 11, η προϋπόθεση είναι να δουλεύουν μια φορά την εβδομάδα. 

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του νομοσχεδίου-εκτρώματος, η άδεια για την απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας και για τη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων-μαγαζιών δίνεται είτε από τον διοικητή είτε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου. Ομως, η άδεια στους πανεπιστημιακούς γιατρούς δίνεται από τη σύγκλητο του πανεπιστημίου στο οποίο υπάγονται! Πρόκειται για άλλη μια διακριτική μεταχείριση για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς, που αντιβαίνει στην ισχύουσα νομοθεσία για το ΕΣΥ. 

Είναι γνωστό ότι οι σύγκλητοι των ΑΕΙ παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία και ικανοποιούν όλες τις παράνομες απαιτήσεις των πανεπιστημιακών γιατρών, όπως έγινε για παράδειγμα με την πανεπιστημιακό που έστησε το «παραμάγαζο» στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».

Μερική απασχόληση ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ (άρθρο 7)

Στο αρχικό νομοσχέδιο έγιναν δύο προσθήκες πολύ σημαντικές, που διευρύνουν την εφαρμογή του. Αρχικά προβλεπόταν η καθιέρωση της μερικής απασχόλησης ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ μόνο στην περίπτωση που μια προκήρυξη διαγωνισμού για προσλήψεις μόνιμων ειδικευμένων γιατρών καθίστατο άγονη. Είχαμε επισημάνει ότι η βασική αιτία που συνέβαινε αυτό ήταν ότι δεν προκηρύσσονταν όλες οι κενές θέσεις των νοσοκομείων και εξηγήσαμε γιατί οι διαγωνισμοί για την πλήρωση κενών θέσεων γιατρών κηρύσσονται άγονες (Διαβάστε: Να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ).

Στη δεύτερη εκδοχή του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Διαβούλευση, προστέθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις που μπορούν να προσληφθούν ιδιώτες με μερική απασχόληση: «Πρώτον στις άγονες και προβληματικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται στο ΠΔ 131/1987. Δεύτερον σε ειδικότητες που χαρακτηρίζονται άγονες σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 38 του νόμου 1397/1983».

Κατάργηση θέσεων που είχαν προκηρυχθεί μέχρι το 2013 (άρθρο 8)

Η διάταξη παραμένει όπως εισήχθη στην πρώτη εκδοχή του νομοσχεδίου. Παραπέμπουμε στην προγενέστερη ανάλυσή μας για να μην επαναληφθούμε.

Συμμετοχή ιδιωτών γιατρών σε προκήρυξη θέσης Συντονιστή Διευθυντή (άρθρο 11)

Αφαίρεσαν την προϋπόθεση (προκειμένου να γίνει προκήρυξη) να υπηρετούν τουλάχιστον πέντε γιατροί κλάδου ΕΣΥ και δύο απ΄ αυτούς να είναι Διευθυντές. Αφαίρεσαν και τη φράση «είτε ανήκουν στον κλάδο ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαθμού, ή είναι ιδιώτες γιατροί». 

Η αφαίρεση αυτής τα φράσης έχει να κάνει με την αποκάλυψή μας σε άρθρο με τίτλο: Γκάγκα και Πλεύρης βάζουν την ταφόπλακα στο ΕΣΥ. Επισημαίναμε:

«Ιδιώτες ειδικευμένοι γιατροί, με 8 χρόνια στην ειδικότητά τους, μπορούν να διεκδικήσουν θέση Συντονιστή Διευθυντή σε νοσοκομείο του ΕΣΥ! Θέσεις που ως τώρα διεκδικούν μόνο Διευθυντές του ΕΣΥ, που για να γίνουν Διευθυντές έχουν εργαστεί τουλάχιστον επί 15 χρόνια στις βαθμίδες των Επιμελητών Α’ και Β’ και πάντα ως γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης!

Μ’ αυτή τη διάταξη γίνεται ελκυστική η θέση του Συντονιστή Διευθυντή για τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς με το άρθρο 10 θα μπορούν να διατηρούν τα ιδιωτικά ιατρεία τους και να συνεχίσουν να εργάζονται στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας! Στόχος; Να μετατρέψουν ολόκληρους τομείς και τμήματα των Νοσοκομείων του ΕΣΥ σε ιδιωτικά μαγαζιά».

Επειδή μας διαβάζουν, σκέφτηκαν να αφαιρέσουν αυτή τη φράση, για να μη φαίνεται ότι μπορούν να παίρνουν μέρος και ιδιώτες γιατροί. Επειδή οι εργαζόμενοι δεν διαβάζουν τα νομοσχέδια και δεν κάνουν σύνθεση σε αυτά που διαβάζουν, σκέφτηκαν ότι δεν θα πέσει στην αντίληψή τους η φράση: «αν ως Συντονιστής Διευθυντής οριστεί ειδικευμένος ιατρός κλάδου ΕΣΥ», που υποδηλώνει ότι στη διεκδίκηση της θέσης του Συντονιστή Διευθυντή παίρνουν μέρος και ιδιώτες γιατροί.

Οπως είχαμε γράψει, με το άρθρο 33 παράγραφος 2 της πρώτης εκδοχής αυτού του κατάπτυστου νομοσχέδιου επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν και τις διακομιδές. Μετά την αύξηση των άρθρων, το συγκεκριμένο άρθρο έχει τον αριθμό 38.

Από τη δεύτερη ημέρα της περιβόητης Διαβούλευσης τα κοράκια της ιδιωτικής υγείας έσπευσαν να ευχαριστήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άρθρο 10 του νομοσχεδίου-εκτρώματος, στήνοντας πανηγύρι. Εχουμε καθήκον να χαλάσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προς λύπη των κορακιών, των επίορκων γιατρών του ΕΣΥ και των καθηγητάδων γιατρών όλων των βαθμίδων, που αλωνίζουν απροκάλυπτα μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Εκτύπωση 🖨
ΕΣΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝικόλα, ζεις, εσύ τους οδηγείς!

Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Επόμενο άρθρο Διαδήλωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή όπου κρατείται ο Ζ.Ι. Αμπνταλλά

Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Σχετικά Αρθρα

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

Υγεία 8 Αυγ 2026, 18:49

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

Υγεία 5 Αυγ 2026, 08:01

Kαι στην κορφή Ματίνα

Υγεία 27 Ιούλ 2026, 18:45

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

Υγεία 21 Ιούλ 2026, 12:06

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

Υγεία 20 Ιούλ 2026, 13:28

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

1957: Φυλετικά επεισόδια στο Λιτλ Ροκ (ΗΠΑ).

1971: Βόμβα σε παράθυρο της στρατιωτικής λέσχης (Ρηγίλλης).

1973: Διαδήλωση κατοίκων στους Αντιφιλίππους Καβάλας ενάντια στις απαλλοτριώσεις των χωραφιών τους για να γίνουν ορυχεία.

1974: Παραπέμπονται σε πειθαρχικά συμβούλια όλοι οι πανεπιστημιακοί που συνεργάστηκαν με τη χούντα.

2004: Μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Αλβανίας ξεσπά πογκρόμ εναντίον αλβανών μεταναστών σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν αλβανοί μετανάστες. Νεκρός o 20χρονος αλβανός μετανάστης Γκραμός Παλούσι από μαχαιριά του Παναγιώτη Κλαδή και άλλοι δύο στο νοσοκομείο (Ζάκυνθος).

2004: Ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται για απελευθέρωση ομήρων που κρατούσαν οι Τσετσένοι σε σχολείο του Μπεσλάν (Οσετία), 344 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Εφετείο 17Ν

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • ΕΛΑ

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Επικοινωνία

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Όροι χρήσης

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Ποιοι είμαστε

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Επικοινωνία

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

  • Όροι χρήσης

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

    Γιατροί του ΕΣΥ και πανεπιστημιακοί θα μπορούν να δουλεύουν και στα μαγαζιά των εμπόρων της υγείας!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo