Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Αυγούστου
  • Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;
  • Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Mήνυμα από τον… άλλο κόσμο (video)
Διεθνή

Mήνυμα από τον… άλλο κόσμο (video)

Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2024, 09:55

Δεύτερο στη σειρά βίντεο που αφορά τους έξι νεκρούς σιωνιστές αιχμάλωτους δημοσίευσαν χτες οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ. Στο βίντεο μιλά ο Ορι Ντανίνο, ένας από τους σιωνιστές αιχμάλωτους. «Λαέ του Ισραήλ, μην μας εγκαταλείπεις» ήταν η έκκληση του Ντανίνο. Τώρα που αυτός και άλλοι πέντε κρατούμενοι είναι νεκροί, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υπενθυμίζουν στο τέλος του βίντεο: «Συμφωνία Ανταλλαγής… Ελευθερία & Ζωή / Στρατιωτική Πίεση… Θάνατος & Αποτυχία».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Ori_Danino_dead_prisoner_3-9.mp4

Μετάφραση:

[Αμπού Ομπάιντα] Διαβεβαιώνουμε ότι το τίμημα που θα πάρουμε για ανταλλαγή πέντε ή δέκα ζωντανών κρατούμενων είναι το ίδιο που θα παίρναμε για ανταλλαγή όλων των κρατούμενων, αν οι βομβαρδιστικές επιχειρήσεις του εχθρού δεν τους είχαν σκοτώσει.

[Σιωνιστής κρατούμενος] Γεια σε όλους, καλησπέρα, το όνομά μου είναι Ορι Ντανίνο από την Ιερουσαλήμ. Πιάστηκα στις 7 Οκτώβρη στο φεστιβάλ Νόβα. Είμαι στην αιχμαλωσία της Χαμάς. Οι συνθήκες ζωής μας είναι πολύ δύσκολες. Δεν υπάρχει τροφή, ούτε νερό, ούτε ηλεκτρικό. Και ασταμάτητοι πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί. Ισραηλινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μπενιαμίν Νετανιάχζου και το πολεμικό συμβούλιο. Αποτύχατε στις 7 Οκτώβρη. Αποτύχατε στην αποστολή σας να προστατέψετε εμάς, τους πολίτες. Σήμερα προσπαθείτε να μας σκοτώσετε τον ένα μετά τον άλλο σε αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης και αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Πού ήσασταν όταν με πυροβόλησαν; Πού ήσασταν όταν δεν ξέραμε προς τα πού να τρέξουμε; Πού ήσασταν όταν ήμασταν μόνοι; Θέλω να απευθυνθώ στο λαό μου: Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα για να μας φέρετε στο σπίτι. Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα μέχρι να βγούμε από εδώ ζωντανοί και να γίνει συμφωνία ανταλλαγής. Πάρτε μας έξω από εδώ τώρα, γιατί σ’ αυτή την πορεία κανένας δε θα ζήσει. Πατέρα και μητέρα μου, Γιτζάκ, Νταβίντ, Ααρόν, Χοντάγια και αγαπημένη μου Λιέλ, συνεχίστε να κραυγάζετε για λογαριασμό μου, σας αγαπώ τόσο πολύ, μου λείπετε. Δεν περνάει μέρα που να μην σας σκέπτομαι. Συνεχίστε να κάνετε τα πάντα για να γυρίσουμε στο σπίτι. Λαέ του Ισραήλ, μην μας εγκαταλείπεις. Θέλουμε μόνο να γυρίσουμε στο σπίτι. 

Συμφωνία Ανταλλαγής .. Ελευθερία & Ζωή

Στρατιωτική Πίεση .. Θάνατος & αποτυχία

[Κλεψύδρα] Ο χρόνος τελειώνει

Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

Χτες κυκλοφόρησε και ένα παλαιότερο βίντεο. Είναι από την τεράστια διαδήλωση-γιορτή, Δεκέμβρη του 2022 στη Γάζα, στην 35η επέτειο της ίδρυσης της Χαμάς, . Στην εξέδρα, ο Γιάχια Σινουάρ υποδέχεται δυο μαχητές της Ομάδας Σκιών των Αλ-Κασάμ, της δύναμης που είναι υπεύθυνη για τους σιωνιστές κρατούμενους. Ενας μαχητής υπενθυμίζει στους σιωνιστές την υπόθεση Χαντάρ Γκολντίν, δείχνοντας το όπλο του σιωνιστή αξιωματικού και διαβάζοντας τον αριθμό του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/09/Shadow_Unit_Dec2022_Sinwar.mp4

Oπως συμβαίνει και με τον Ρον Αράντ, έτσι και το όνομα Χαντάρ Γκολντίν είναι άγνωστο σ’ εμάς. Είναι όμως πολύ γνωστό στους σιωνιστές (και στους Παλαιστίνιους). Δέκα χρόνια κρατάει η δημόσια αντιπαράθεση σχετικά με την υπόθεση Χαντάρ Γκολντίν.

Στις 20 Ιούλη του 2014, στη διάρκεια της Μάχης της Σατζαΐα, οι μαχητές Αλ-Κασάμ χτύπησαν με ρουκέτα ένα τανκ μεταφοράς προσωπικού με εφτά σιωνιστές στρατιώτες. Οι Ταξιαρχίες ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τον στρατιώτη Ορόν Σαούλ, δείχνοντας τη στρατιωτική του ταυτότητα. Οι σιωνιστές διέψευσαν την είδηση, αργότερα όμως ομολόγησαν ότι το πτώμα του Σαούλ δεν ήταν ανάμεσα στα πτώματα των στρατιωτών που βρέθηκαν. Στις 25 Ιούλη του 2014 ο σιωναζιστικός στρατός δήλωσε τον Σαούλ σαν νεκρό και έκτοτε δεν ασχολήθηκε μαζί του!

Την 1η Αυγούστου του 2024, παλαιστίνιοι μαχητές στη Ράφα έστησαν ενέδρα σε σιωνιστική περίπολο της επίλεκτης Ταξιαρχίας Γκιβάτι, σκοτώνοντας δύο στρατιώτες και παίρνοντας αιχμάλωτο τον υπολοχαγό Χαντάρ Γκολντίν. Για τον Γκολντίν εφαρμόστηκε το διαβόητο «Πρωτόκολλο Χάνιμπαλ». Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος ο πατέρας του, Σίμχα Γκολντίν, σκληρός σιωνιστής, που απαιτεί συνέχιση του πολέμου και καμιά συμφωνία αν η Χαμάς δεν παραδώσει τους αιχμάλωτος και τις σορούς του γιου του και του Σαούλ. Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από άρθρο του γραμμένο λίγες μέρες μετά την 7η Οκτώβρη:

«Ο Χαντάρ Γκολντίν, ένας πολύτιμος στρατιώτης και προβεβλημένος αξιωματικός στην Ταξιαρχία Γκιβάτι, συνελήφθη σε μια ενέδρα της Χαμάς κατά τη διάρκεια ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός. Οι σύντροφοί του ρίσκαραν τις ζωές τους για να τον σώσουν, αλλά οι ανώτεροι αξιωματικοί τους απέτυχαν να τον επιστρέψουν στο σπίτι. Τότε ο αρχηγός των Ισραηλινών Δυνάμεων Αμυνας, Μπένι Γκαντζ, κήρυξε τα νοσοκομεία και τις κλινικές της Λωρίδας της Γάζας ως ζώνες αποκλεισμού. Η επιχείρηση για τη διάσωση του Χαντάρ σταμάτησε κοντά στο νοσοκομείο, μολονότι ήταν γνωστό ότι το τούνελ που χρησιμοποίησε η Χαμάς για να τον απαγάγει οδηγούσε εκεί. Η Διαταγή Χάνιμπαλ, που ξεκίνησε να εφαρμόζει ο διοικητής του Χαντάρ συνταγματάρχης Οφερ Γουίντερ, σταμάτησε ακριβώς έξω από το νοσοκομείο, μολονότι δεν υπήρχε καμιά εχθρική παρουσία. Οι στρατιώτες, περιλαμβανόμενων της Ταξιαρχίας Γκιβάτι, της Ταξιαρχίες Παραστρατιωτικών, του Σώματος Τεθωρακισμένων και ελίτ Ειδικών Δυνάμεων, απέφυγαν να μπουν στο νοσοκομείο για να σώσουν τον τραυματισμένο σύντροφό τους. Την επομένη, ο υποστράτηγος Γιoάβ «Πόλι» Μορντεχάι μετέφερε μια γεννήτρια στο ίδιο νοσοκομείο».

Για τον σιωναζιστικό στρατό ο Γκολντίν είναι νεκρός, θαμμένος στη Γάζα. Για την οικογένειά του και πολλούς άλλους είναι αγνοούμενος. Ο καυγάς συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Και η Παλαιστινιακή Αντίσταση ρίχνει λάδι στη φωτιά, πυροδοτώντας την κρίση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας.

Ο αρθρογράφος της σιωνιστικής Israel Hayom, Γιοάβ Λιμόρ έγραφε χτες:

Από χτες, το Ισραήλ δεν είναι πια η ίδια χώρα. Κάτι θεμελιώδες που ήταν η βάση της ύπαρξής του έχει σπάσει – το αμοιβαίο συμβόλαιο που μας συνέδεε, που μας έκανε να γνωρίζουμε πως σε καιρούς ανάγκης θα κάναμε τα πάντα ο ένας για τον άλλο και πως το κράτος θα έφτανε στα πέρατα της γης για τον καθένα από εμάς. Αυτό το πράγμα πέθανε με τους έξι κρατούμενους στα τούνελ της Ράφα. Αυτό είναι που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες να βγουν στους δρόμους εψές τη νύχτα. Δεν ήταν μόνο μια έκφραση συμπάθειας και πόνου για τους κρατούμενους που πέθαναν και αφέθηκαν στη Γάζα. Ηταν ένας σπασμένος λυγμός για ό,τι χάσαμε, μια κατανόηση του ότι στο σημερινό Ισραήλ υπάρχει μια κυβέρνηση που θεωρεί την ιερότητα της συμμαχίας πιο σημαντική από την ιερότητα της ζωής».

Και ο γνωστός απόστρατος υποστράτηγος Γιτζάκ Μπρικ έγραφε στη Haaretz ότι ο σιωναζιστικός στρατός χάνει δυνάμεις εμπλεκόμενος σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο στη Γάζα, το βορρά και τη Δυτική Οχθη. Και σημείωνε πως ο αριθμός των τούνελ που κατέστρεψε ο σιωναζιστικός στρατός στη Ράφα είναι «ένα ελάχιστο ποσοστό», συμπεριλαμβανόμενων και εκείνων που βρίσκονται κάτω από τους διαδρόμους της Φιλαδέλφεια και Νετζαρίμ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή αιχμάλωτη πρόβλεψε το θάνατό της και κατέστησε ένοχο τον Νετανιάχου (video)

 

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαλλιτεχνικά σχολεία: Στο ίδιο τραγικό έργο θεατές

Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Επόμενο άρθρο Χαμάς: Ο παλαιστινιακός λαός δεν μπορεί να υψώσει τη σημαία της παράδοσης

Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Σχετικά Αρθρα

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 10:19

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

Διεθνή 1 Αυγ 2026, 09:43

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:47

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 18:22

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

Διεθνή 31 Ιούλ 2026, 11:52

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

Διεθνή 29 Ιούλ 2026, 20:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

Ημέρα μπύρας.

Ημέρα μνήμης ολοκαυτώματος των Roma.

Αιθιοπία: Ημέρα γαϊδουριού.

1931: Τίθεται σε άμεση εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα το μέτρο εκτοπισμού των κομμουνιστών.

1933: Στρατιωτικός νόμος στη Νικαράγουα.

1951: Ιδρύεται η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά.

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του υπουργείου Προεδρίας και στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.

1980: 85 νεκροί και διακόσιοι τραυματίες από βομβιστική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια (φασιστική οργάνωση «Ενοπλες Επαναστατικές Ομάδες Κρούσης»).

1990: Εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.

1998: Ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβολεί και σκοτώνει τον 26χρονο Ηλία Μέξη επειδή μπήκε αντίθετα σε δρόμο του Πειραιά και δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Εφετείο 17Ν

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • ΕΛΑ

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Επικοινωνία

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Όροι χρήσης

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Ποιοι είμαστε

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Επικοινωνία

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

  • Όροι χρήσης

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

    Νεκρός σιωνιστής αιχμάλωτος καταγγέλλει τον Νετανιάχου

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo