Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
  • Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη
  • Το φιάσκο των εξετάσεων PISA
  • Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει
Κόντρες

Μια απεργία πείνας και βρόμας θα μας σώσει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2025, 14:10

Επιτέλους, βρέθηκε ένας πολιτικός να καθοδηγήσει σωστά το έθνος των φτωχών. Ο τρισμεγιστοτιτανοτεράστιος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεντευξιαζόμενος (πού αλλού;) στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε: «Τις πρώτες είκοσι μέρες, όταν πήγα στο υπουργείο, φώναξα τους πάντες, αυτοί που ήταν οι βασικοί παίκτες στην αγορά: και τα δικά μας σούπερ μάρκετ και την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ασφαλώς τις πολυεθνικές. Και ιδιαίτερα με αυτούς τους τελευταίους είχα μία συζήτηση την οποία μπορώ να τη διηγηθώ πάρα πολύ απλά ως εξής. Μου είπαν: κύριε υπουργέ, πουλάμε τόσο ακριβά όσο αντέχουν να αγοράζουν οι Ελληνες. Μου το είπαν με αυτόν τον τρόπο». Και κατέληξε, με τη γνωστή σοφία που τον έχει κάνει διάσημο στις παραπολιτικές στήλες: «Οταν λοιπόν οι πολυεθνικές βλέπουν ότι οι Ελληνες αγοράζουν σε πολύ υψηλές τιμές και το αντέχουν, δεν κατεβάζουν τις τιμές».

Ο υπουργός δεν μπορεί να κάνει κάτι. Μας έδειξε, όμως, το δρόμο: πρέπει να κάνουμε απεργία πείνας και βρόμας. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε τρόφιμα και καθαριστικά, οπότε θα ταρακουνηθούν οι πολυεθνικές και θα ρίξουν τις τιμές. Δόξα στον Τάκη τον σοφό, τον της φτήνιας υπουργό…

Γκαφρά, κασέρι, μαρούλι, μπικικίνια…

Το αιγυπτιακό κράτος δεν πρόκειται να βάλει λουκέτο στο Μοναστήρι του Σινά. Κορόιδο είναι; Αδειο θα έμενε το πεντάστερο μεγαθήριο που ετοιμάζεται να χτιστεί παραδίπλα, χωρίς σημαντικό έκθεμα για το χριστεπώνυμο ποίμνιο με τα χοντρά πορτοφόλια. Τότε γιατί σκούχουν καλογέροι, δεσποτάδες, θεούσες και θεούσοι; Αν η Αίγυπτος σκοπεύει να φτιάξει στο Σινά το τέλειο θεματικό πάρκο για θρησκευόμενους, όπως διαβάζουμε, που το πρόβλημα; Καλογέροι και δεσποτάδες δεν ενδιαφέρονται για τα εγκόσμια αλλά είναι φορείς πνευματικότητας. Αφού κανείς δε θα τους εμποδίσει να αναπέμπουν δεήσεις στον Κύριο και να σώνουν τις ψυχές των απωλολότων προβάτων, με την προστασία μάλιστα του αιγυπτιακού κράτους που θ’ αναλάβει την οικονομική διαχείριση, η οποία είναι φθοροποιός για το πνευματικό έργο των καλογέρων και των δεσποτάδων, ποιο είναι το πρόβλημα; Η απάντηση στον τίτλο του σχολίου.

Οταν βλέπω μπέχο* τρέχω

Εκτός από τα καθημερινά Δελτία Τύπου του υπουργείου Εργασίας, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε τακτικά και το Newsletter με τίτλο «Τα νέα της Νίκης Κεραμέως». Τα ίδια Δεελτία Τύπου συγκεντρώνονται σε ένα επαγγελματικά φτιαγμένο newsletter, που υπηρετεί την προσωπική σταυροφορική καμπάνια της Κεραμέως.
*Μπέχο: λέξη της ηπειρώτικης γλώσσας που σημαίνει το τζάμπα, το αρπαγμένο, ενίοτε και το κλεμμένο.

Η ΝέΑρ σε γραμμή Παύλου Μαρινάκη

Πολλοί βρίσκουν ακατανόητη την ανακοίνωση της ΝέΑρ, που εξηγεί ως εξής την άρνησή της να συνυπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Προανακριτικής που θα περιλαμβάνει και τον Μητσοτάκη: «Η Νέα Αριστερά δεν θα δώσει οδό διαφυγής στον κ. Μητσοτάκη. Η απόδοση δικαιοσύνης προϋποθέτει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπηρετεί τη δικαιοσύνη και τη διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών των πρωταγωνιστών του εγκλήματος των Τεμπών και της συγκάλυψης. Η σημερινή Βουλή με πλειοψηφία της ΝΔ δεν μπορεί να το κάνει αυτό». Και παρακάτω: «Στο έδαφος αυτό, η Νέα Αριστερά καλεί τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να μη συνδράμουν στη μεθόδευση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση να μη δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να ξεπλύνει τις ποινικές ευθύνες Μητσοτάκη – Καραμανλή μέσω της κατάθεσης προτάσεων που θα καταψηφιστούν. Η αντιπολίτευση να μη βοηθήσει την κυβέρνηση, έστω άθελά της, στο κλείσιμο της υπόθεσης».

Πού είναι το ακατανόητο; Πεντακάθαρα το λένε: καμιά πρόταση για σύσταση Προανακριτικής από την αντιπολίτευση, όχι μόνο για τον Μητσοτάκη αλλά και για τον Καραμανλή, δεν έχει τύχη, αφού η ΝΔ έχει την πλειοψηφία και θα την απορρίψει; Τι μένει; Δεν το λένε αλλά είναι αυτονόητο: να ψηφίσει η αντιπολίτευση την πρόταση της ΝΔ για παραπομπή του Καραμανλή για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Δηλαδή, ό,τι έχει ζητήσει ο Μητσοτάκης μέσω του κυβερνητικού εκπρόσωπου. Η αποχώρηση από τη διαδικασία ή το «παρών» δε θ’ αλλάξουν τίποτα, αφού η ΝΔ θα περάσει την πρότασή της.

Η ντροπή ντροπή δεν έχει

Τις ξεπέρασαν τις ντροπούλες οι συριζαίοι και είναι έτοιμοι να δεχτούν τις υπογραφές των κασσελακικών στην πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής. Αλλιώς δε θα συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες 30 υπογραφές και η πρότασή τους θα πάει κατευθείαν κουβά. Χωρίς καν να συζητηθεί. Και ο Πολάκης έδωσε (μέσω facebook) την έγκρισή του να αναζητηθούν οι ψήφοι του «λαμόγιου» και «απατεώνα». Αφού εκεί θα κατέληγαν, τότε τι τις ήθελαν τις επικλήσεις στις (ανύπαρκτες) αρχές τους; Το μόνο που κατάφεραν ήταν να γίνουν ρεζίλι.

Αλλά και ο σκέτος δεν πάει καλύτερα. Νόμιζε ότι με την καρδούλα θα κατάφερναν να μαζέψουν 30 βουλευτές, αλλά μόλις διαπίστωσε ότι αυτό είναι ανέφικτο, παράτησε την καρδούλα και πήγε με τους «πραξικοπηματίες» και «αντιδημοκράτες».

Νάτος κι ο Κωστής

Συνέντευξη του Κώστα Ζαχαριάδη στην καραδεξιά Political. Τον ρωτάνε: «Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να διαδραματίσει κάποιον ρόλο, ποιον και με ποιες συνθήκες;».

Απαντά (η έμφαση δική μας): «Περιμένω με ανυπομονησία να παρακολουθήσω την εκδήλωση του Ινστιτούτου του Αλέξη στις 10 Ιουνίου. Από την αναγγελία των συμμετεχόντων εκτιμώ ότι θα έχει τρομερό πολιτικό ενδιαφέρον. Ο Αλέξης είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για τον χώρο και τη χώρα. Δεν θέλω να κάνω ούτε υποδείξεις ούτε καλέσματα. Ο ίδιος θα πάρει τις αποφάσεις του για τον τρόπο και τον χρόνο που ο ίδιος θα επιλέξει. Είμαι βέβαιος ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη γραμμή για τις προοδευτικές ιδέες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να ηττηθεί όμως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη χρειάζονται μεγαλύτερες μετατοπίσεις από την απόλυτη ενεργοποίηση ενός ανθρώπου ή κάποιων ανθρώπων με σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο, εμπειρία και διορατικότητα όπως είναι ο Τσίπρας. Χρειάζεται κατά τη γνώμη μου μια μεγάλη κοινωνική σπίθα και μεγαλύτερη ωριμότητα από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς (το κόμμα μου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αυτή την κατεύθυνση) που αν δεν μπουν σύντομα σε διαδικασία διαλόγου και ανασυνθέσεων, θα ξεπεραστούν πολιτικά από τη ζωή».

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνετε; Ετσι και ανακοινώσει την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη δημιουργία νέου κομματικού φορέα ο Τσίπρας, ο Ζαχαριάδης θα τρέξει από τους πρώτους. Το μόνο που τον απασχολεί είναι αν θα προλάβει να ξεπεράσει την Ολγάρα, την καραμπουζουκλού.

Γεραπετρίτη, το νου σου στα χριστιανόπουλα

Διαβάζαμε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» και τα δάκρυα έτρεχαν ασταμάτητα (ποιος αέρας, ρε άπιστοι;). Μέχρι να καταλάβουμε ότι έτρεχαν πάνω στο πληκτρολόγιο, πάει ένα τριαντάρι για το μαϊμού Mac keyboard (τι γνήσιο είναι απλησίαστο, εσείς που ειρωνεύεστε). Δυο αμερικανόπουλα από το Κολοράντο (τ’ ακούτε, ρε; από το Κολοράντο), χριστιανόπουλα ορθόδοξα, όχι αιρετικά, περιπλανιόνταν στην καυτή έρημο του Σινά, καθώς το μοναστήρι είχε κλείσει. Εκεί τα βρήκε αποκαμωμένα ο απεσταλμένος της καλής εφημερίδας (τι πρώτο φλέμα μου τσαμπόυνάτε;) και κατέγραψε τη συγκλονιστική περιπλάνηση ανά τας οδούς και τας ρύμας του πολιτισμένου κόσμου, μέχρι τα βήματά τους να τα οδηγήσουν σ’ αυτόν τον προμαχώνα της ορθοδοξίας, που θέλουν να μας τον αρπάξουν οι αραπάδες του άφιλου και αγνώμονα δικτάτορα Αμπντελφατάχ Αλ-Σίσι, αυτού του κρυφού συνεργάτη της Χαμάς και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (μην μασάτε, για ξεκάρφωμα τον καθάρισε τον εκλεγμένο πρόεδρο Μόρσι που ήταν ενταγμένος στην Αδελφότητα, για ξεκάρφωμα κατέστρεψε τα τούνελ από τα οποία έμπαιναν μερικά εμπορεύματα στην υπό πολιορκία Γάζα).

Προειδοποιούμε τον υπουργό Εξωτερικών Γεραπετρίτη και τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Το νου σας στα χριστιανόπουλα. Να αναλάβει επίσημα την προστασία τους το ελληνικό κράτος. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην έρημο είναι πολλοί. Στρατιώτες του Σίσι και βεδουίνοι λαθρέμποροι συνιστούν ένα εκρηκτικό κράμα που απειλεί την αγνότητα των παιδιών. Αμα ανοίξουν οι πύλες και τα δεχτούν οι καλόγεροι τα χριστιανόπουλα, θα πρέπει να προστατευτούν από τον εσωτερικό εχθρό (εννοήσατε τι εννοούμε). Τα παιδιά είναι αγνά. Οπως δήλωσε το ένα απ’ αυτά, «ήρθα γιατί ένιωσα ότι κάτι με καλεί εδώ. Δεν είμαι βέβαιος για το τι θέλω, αλλά είμαι βέβαιος πως εδώ μπορώ να το ανακαλύψω». Μην ανακαλύψει τίποτα…

Πέραν των άλλων, η κίνηση που απαιτούμε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, θα εμπλέξει στο παιχνίδι και τον πρόεδρο Τραμπ, που υλοποιεί θεόσταλτη αποστολή. Και με τον Τραμπ στο πλευρό μας κανένας Αλ-Σίσι δε θα μπορεί να μας κουνηθεί.

Ο Τσιτσιπάς προσέλαβε για προπονητή τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς και ανακοίνωσε: «Η συνεργασία με τον Γκόραν είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για μένα». Ο,τι πεις, μεγάλε, αλλά να θυμάσαι πως ο προηγούμενος επαγγελματίας τενίστας, που προπονούσε την τελευταία πενταετία ο Ιβανίσεβιτς, έχει μεν επώνυμο που τελειώνει σε -ιτς, αλλά το πλήρες είναι Τζόκοβιτς. Οταν προσέλαβε τον Ιβανίσεβιτς, ήταν ήδη στην κορυφή για καιρό. Οπως λέει και μια σοφή παροιμία της οικοδομής, δεν κάνουν τα εργαλεία τον μάστορα.

Να πάρει θέση ο Ψαριανός

Βρήκαν θέμα ν’ ασχολούνται οι Γερμανοί. Βουλευτής του Die Linke, ονόματι Μαρσέλ Μπάουερ, εμφανίστηκε στην Ομοσπονδιακή Βουλή φορώντας έναν βάσκικο μπερέ. Σιγά τα ωά. Μέχρι και οίκοι μόδας χρησιμοποιούν τον μπερέ ως αξεσουάρ, χωρίς να θέλουν να παραπέμψουν στην ΕΤΑ ή στον Τσε. Η πρόεδρος Κλένκερ, της δεξιάς CDU, τον απέβαλε από την αίθουσα. Κι αυτός έφυγε χωρίς να πει κουβέντα. Σαν καλό παιδί που το αποβάλλει η δασκάλα. Ξαναπήγε την άλλη εβδομάδα φορώντας πάλι τον μπερέ. Αυτή τη φορά τον απέβαλε η προεδρεύουσα αντιπρόεδρος Λίντχολτς, της ακροδεξιάς CSU. Κι αυτός ξαναέφυγε σαν καλό παιδάκι. Κατάφερε έτσι να γίνει… φίρμα.

Νομίζουμε ότι πρέπει να πάρει θέση ο Ψαριανός, που όντας βουλευτής ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού εμφανιζόταν με το γνωστό γιλέκο των φωτορεπόρτερ με τις πολλές τσέπες, προκαλώντας επιθέσεις και ειρωνικά σχόλια. Δυστυχώς, με τη ΝΔ δεν μπόρεσε να εκλεγεί (βολεύτηκε με μια θέση μετακλητού στο μέγαρο Μαξίμου, για να μη χαθεί και το μεροκάματο), οπότε δεν ξέρουμε αν θα συνέχισε να εμφανίζεται με το γιλέκο. Ζητάμε, όμως, να πάρει θέση, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα κατακεραυνώσει τον… αναιδή και… ανάγωγο βουλευτή με τον μπερέ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑγιογραφώντας έναν υπουργό που ψεύδεται
Επόμενο άρθρο Γάζα: Αίγυπτος και Κατάρ ξαναρχίζουν τις διαπραγματεύσεις, με τις ευλογίες των ΗΠΑ

Σχετικά Αρθρα

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02

Βόλεμα των «μαύρων»

Κόντρες 11 Μάι 2026, 11:09
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

Ημέρα χελώνας.

Τζαμάικα: Ημέρα εργασίας.

1904: Λόχος στρατού λιθοβολεί ευρωπαίους υπουργούς στην Αϊτή.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1928: 22 νεκροί και 41 τραυματίες από βόμβα αργεντινών αντιφασιστών στην ιταλική πρεσβεία του Μπουένος Άιρες.

1945: Αυτοκτονεί στη φυλακή ο Χάινριχ Χίμλερ.

1973: Αποτυχημένο κίνημα στο πολεμικό ναυτικό με στόχο την ανατροπή του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

1973: Εξαρθρώνεται η ΕΑΝ, συλλαμβάνονται ο κτηνίατρος Ι. Σαββούρας.

1986: Η ΚΥΠ μετονομάζεται σε ΕΥΠ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo