Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 3 Ιούνη
  • Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας
  • Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές
  • Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου
  • Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση
  • Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Μεγάλο «ψαλίδι» στον αριθμό εισακτέων
Παιδεία

Μεγάλο «ψαλίδι» στον αριθμό εισακτέων

Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2022, 14:53

Κατά 9.021 είναι φέτος λιγότερες οι θέσεις εισακτέων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ανέρχεται σε 68.394 (στους οποίους θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος).

Σημειώνουμε ότι πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός εισακτέων ήταν 77.415 και υπολειπόταν κατά 555 θέσεις σε σχέση με τον προπέρσινο αριθμό. Φέτος, πρόκειται για το μεγαλύτερο «ψαλίδι» στον αριθμό εισακτέων των τελευταίων ετών.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για τον φετινό αριθμό εισακτέων έλαβε υπόψη του «τον εξορθολογισμό του συστήματος κατανομής εισακτέων μετά την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής». Διά στόματος λοιπόν, της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, επιβεβαιώνεται ο σημαντικότατος ρόλος της ΕΒΕ, ως αποφασιστικής καρμανιόλας πετσοκόμματος των ονείρων της νεολαίας της εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακές σπουδές.

Με ταβάνι τον κλειστό αριθμό εισακτέων, το υπουργείο Παιδείας, έκανε ταυχρόνονα και μια εσωτερική κοπτοραπτική στις θέσεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων/τμημάτων. Τρία περιφερειακά Πανεπιστήμια (Δημοκρίτειο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) είχαν αύξηση αριθμού εισακτέων, ενώ τα υπόλοιπα είχαν μειώσεις, με τη μεγαλύτερη μείωση να υφίσταται το Πανεπιστήμιο Πατρών (-1078 θέσεις).

Ολα τα κεντρικά Πανεπιστήμια των μεγάλων αστικών κέντρων υπέστησαν σημαντικότατες μειώσεις. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας από 6.913 θέσεις πέρυσι σε 6.326 φέτος (-587), το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο από 1.246 θέσεις σε 1.078 (-168), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από 6.396 σε 5.851 (-545), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο από 1.501 σε 1.035 (-466), το Πάντειο Πανεπιστήμιο από 1.807 θέσεις πέρυσι σε 1.592 φέτος (-215).

Η μείωση των θέσεων συνολικά στα κεντρικά Πανεπιστήμια των μεγάλων πόλεων, όπου κατοικεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα οξύνει αφόρητα το πρόβλημα των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών, που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα φοίτησης των παιδιών τους, ακόμη και αν αυτά περάσουν σε κάποιο τμήμα περιφερειακού Πανεπιστήμιου. Ειδικά δε αυτήν τη χρονιά τα νοικοκυριά στενάζουν λόγω της τεράστιας ακρίβειας στα είδη βασικής κατανάλωσης, των τεράστιων αυξήσεων στο ρεύμα, στα ενοίκια κ.λπ. Μάλιστα, αν πάρουμε υπόψη μας και τα πενιχρά ποσά της κρατικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ για φοιτητική μέριμνα (στέγαση σε εστίες, σίτιση), αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόβλημα είναι οξύτατο. 

Ετσι τα παιδιά «του κατώτερου θεού» αναγκαστικά θα απωλέσουν κάθε ελπίδα για φοίτηση στα ΑΕΙ ή θα συμβιβαστούν με κάποιο ΙΕΚ ή θα οδηγηθούν στην αγορά εργασίας, κατά κανόνα μαύρη είτε επισφαλή (για τα κολλέγια, όπου δεν απαιτείται κανενός είδους «αριστεία», χλωμό το βλέπουμε για τα παιδιά της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, καθώς και εκεί απαιτούνται δίδακτρα). 

Ακόμη, όμως και για τα τμήματα που ο αριθμός εισακτέων διατηρήθηκε ο ίδιος με πέρυσι -π.χ. στις δημοφιλείς σχολές αυξημένου κοινωνικού γοήτρου: Νομικές, Ιατρικές, Πληροφορικής, κ.ά.-, ή αυξομειώθηκε επιλεκτικά, τίποτε δεν είναι δεδομένο για τους υποψήφιους, καθώς καραδοκεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η ΕΒΕ δεν είναι ένας σταθερός παράγοντας αναλλοίωτος σε όλες τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι μεταβαλλόμενη, γιατί διαμορφώνεται από το μέσο όρο των μέσων όρων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψήφιων στα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με συντελεστή που καθορίζεται από τα Ιδρύματα.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο Κεραμέως (νόμος 4777/17-2-2021, άρθρο 4Β), προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος υποψήφιος στη διαδικασία επιλογής για τις σχολές και τα τμήματα των Πανεπιστημίων είναι η επίτευξη στις πανελλαδικές εξετάσεις βαθμολογικής επίδοσης ίσης ή μεγαλύτερης από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Δηλαδή για να έχει δικαίωμα ο υποψήφιος να συμπληρώσει ακόμη και το μηχανογραφικό δελτίο, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει σημειώσει βαθμολογική επίδοση στις πανελλαδικές εξετάσεις τουλάχιστον ίση με την ΕΒΕ ανά σχολή ή τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση.

Προσθέστε την τεράστια ύλη, τους συντελεστές βαρύτητας στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα από φέτος και βεβαίως το βαρύ πυροβολικό που είναι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων και θα έχετε μια πλήρη εικόνα των ισχυρότατων ταξικών φραγμών που έχει υψώσει το σύστημα, ώστε να ανακόψει την ιστορικά διαμορφωμένη τάση της νεολαίας της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακές σπουδές.

Τέλος, σημειώνουμε ότι ο περιβόητος «εξορθολογισμός του ακαδημαϊκού χάρτη», για τον οποίο πίεζε συνεχώς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η Κεραμέως να συναινέσουν, «πήγε περίπατο», αφού το σύνολο των ΑΕΙ δεν έδειξαν καμιά προθυμία να κλείσουν ή να συγχωνεύσουν τμήματα. Επ’ αυτού, πρόκειται για μια ήττα της υπουργού Παιδείας, αλλά και του μέντορά της Μητσοτάκη, που επεδίωκαν, και μέσω αυτού του κόφτη, μείωση των δαπανών.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣτη φυλακή παραμένουν Λαγός και Πατέλης

Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Επόμενο άρθρο Νίκη Κεραμέως: Μίσος για κάθε αγώνα, μίσος για το μαθητόκοσμο

Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

Παιδεία 28 Μάι 2026, 05:40

Δήμος Αθήνας: Καμιά απάντηση για εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την καλή λειτουργία των σχολείων

Παιδεία 26 Μάι 2026, 20:35

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

2 Ιούν 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούνη

2 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Τους σάρωσαν τα αντιστασιακά Μποφόρ(ια)

Οι σιωναζιστές «κατέλαβαν» το κάστρο Μποφόρ μόνο για να βγάλουν φωτογραφίες

1 Ιούν 2026, 19:23
Διεθνή

Το Ιράν σταματάει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ, μέχρι να «συμμαζέψουν» το Ισραήλ

Μπαίνει και η Γάζα στην εξίσωση των διαπραγματεύσεων

1 Ιούν 2026, 18:50
Διεθνή

Η κατασκευασμένη πραγματικότητα του Νετανιάχου δεν μπορεί να κρύψει την πραγματική κατάσταση

1 Ιούν 2026, 11:22
Βαθύ Κόκκινο

Ο Μπεν Γκβιρ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου

1 Ιούν 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούνη

1 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

31 Μάι 2026, 09:34
Εργατικά

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

31 Μάι 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Μάη

31 Μάι 2026, 00:01
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

1824: Ψηφίζεται στην Αγγλία νόμος που αναγνωρίζει το δικαίωμα της απεργίας.

1934: Συγκρούσεις αστυνομίας – κομμουνιστών που προσπάθησαν να συγκροτήσουν αντιφασιστικό συνέδριο, δύο τραυματίες, πολλές συλλήψεις.

1964: Ομάδα ακροδεξιών εισβάλλει σε συνεδρίαση της Βουλής και ξυλοκοπείται από βουλευτές.

1969: Ανευρίσκεται εκρηκτικός μηχανισμός της ΔΑ στην οδό Πανεπιστημίου.

1982: Βόμβες σε τρεις αμερικανικές τράπεζες (ΕΛΑ).

1989: Βίαιη καταστολή της φοιτητικής εξέγερσης στην πλατεία Τιεν αν Μεν (Πεκίνο).

2003: Περισσότεροι από εκατό μεταλλωρύχοι αρχίζουν απεργία πείνας στα μεταλλεία της «TVX» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, ζητώντας να μείνουν ανοιχτά και να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Εφετείο 17Ν

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • ΕΛΑ

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Επικοινωνία

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Όροι χρήσης

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Ποιοι είμαστε

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Επικοινωνία

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

  • Όροι χρήσης

    Και στο βάθος… Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

    Και στο βάθος... Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo