Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
  • Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης
  • Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»
  • Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές
  • Αρχοντιά και Ορθοδοξία
  • Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Υπουργείο Ταλαιπωρίας του Πολίτη
Καταστολή

Υπουργείο Ταλαιπωρίας του Πολίτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Ιούν 2024, 17:53

Δεν ξέρουμε αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά εδώ και μερικούς μήνες, ο Χρυσοχοΐδης έχει ξαμολήσει τους τροχόμπατσους για σαφάρι προστίμων. Εχει φτιάξει ειδική υπηρεσία που βγαίνει τις νύχτες, στήνει μπλόκα στο κέντρο της Αθήνας (και όχι μόνο) και γράφει κόσμο αβέρτα. Ακόμα και «δι’ ασήμαντον αφορμήν», κατά παράβαση κάθε έννοιας αναλογικότητας στην εφαρμογή του ΚΟΚ.

Το χειρότερο είναι άλλο. Δεν περιορίζονται στα πρόστιμα αλλά προχωρούν σε αφαίρεση διπλωμάτων, αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων. Κι εντάξει, αν πρόκειται για κάποια σοβαρή παράβαση, κανένας δεν λέει τίποτα. Ούτε ο παραβάτης. «Την πάτησα, θα πληρώσω» λέει. Αυτοί όμως έχουν εντολή να αφαιρούν έγγραφα ακόμα και για εντελώς ασήμαντες παραβάσεις. Δεν φορούσε κράνος ο συνεπιβάτης της μηχανής, παίρνουν άδεια και δίπλωμα του οδηγού. Κι ας ήταν εντάξει σε όλα: είχε τα χαρτιά του, είχε ασφάλεια, δεν έτρεχε, δεν ήταν πιωμένος. ‘Η αφαιρούν το δίπλωμα από τον πατέρα ή τη μητέρα, επειδή ο γιος ή η κόρη οδηγούσε το αυτοκίνητό τους και έκανε παράβαση.

Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να κάνουν ένσταση. Πηγαίνουν στα κεντρικά της Τροχαίας στη Δεληγιάννη και στήνονται στη μικρή ουρά. Αυτή κρατάει γύρω στη μισή ώρα. Οταν έρθει η σειρά τους, καταθέτουν δυο τρία φωτοτυπημένα χαρτιά και το έγγραφο της ένστασης (ευτυχώς φροντίζουν οι υπόλοιποι στην ουρά να τους ενημερώσουν ότι πρέπει οπωσδήποτε να βγάλουν τις φωτοτυπίες, αλλιώς τζάμπα θα χάσουν το μισάωρο της αναμονής). Οταν έρθει η σειρά τους τους «ακροάται» μια βαριεστημένη αξιωματικός, η οποία δε δίνει καμιά σημασία σ’ αυτά που εξηγούν.

Αφού «ακροαστούν» τον πολίτη, τον ενημερώνουν ότι σε μερικές μέρες μπορεί να τηλεφωνήσει σε ένα τηλέφωνο για να πληροφορηθεί την τύχη της ένστασής του. Το τηλέφωνο αυτό είναι μόνιμα… κατειλημμένο. Οπότε ο πολίτης παρατάει για δεύτερη μέρα τη δουλειά του και πηγαίνει στην Τροχαία. Στήνεται στη μικρή ουρά (του μισάωρου) κι όταν φτάσει η σειρά του πληροφορείται, κατά κανόνα, ότι η ένστασή του απορρίφθηκε. «Μα εγώ ζήτησα να μου επιστρέψετε το δίπλωμα για να μπορώ να οδηγώ αυτοκίνητο, που το χρειάζομαι για τη δουλειά μου, κρατήστε την άδεια της μηχανής, δε θα τη χρησιμοποιώ». «Είμαι κούριερ, πώς θα δουλέψω χωρίς τη μηχανή μου;». Τέτοια και άλλα επιχειρήματα παρουσιάζονται, αλλά η βαριεστημένη αξιωματικός είναι… κάθετη: «Λυπάμαι, αυτό λέει ο νόμος». Αυτοί που έχουν μακρύ χρόνο αφαίρεσης διπλώματος και άδειας μπορούν να ελπίζουν σε κάποιο σκόντο. Ως εκεί.

Αφού έχει στηθεί δυο φορές στην ουρά, συν το χρόνο να πάει και να φύγει από τα κεντρικά της Τροχαίας, ο πολίτης μετράει τις μέρες σαν φαντάρος που περιμένει να απολυθεί και μόλις φτάσει η πολυπόθητη μέρα, παίρνει άδεια από τη δουλειά και πηγαίνει για τρίτη φορά στην Τροχαία. Ανεβαίνει στον πρώτο όροφο με το ασανσέρ και βλέπει κόσμο και ντουνιά να περιμένει σε μια ουρά με καμιά εκατοστή άτομα. «Παιδιά, για παραλαβή είστε;» ρωτάει, ενώ οι άλλοι του δείχνουν τη σκάλα. Πρέπει να κατέβει τη σκάλα μέχρι τον ημιόροφο, όπου είναι το τέλος της μεγάλης ουράς!

Η αναμονή εδώ είναι από δυόμισι μέχρι τρεις ώρες! Οι άνθρωποι περιμένουν όλη αυτή την ώρα όρθιοι σ’ ένα στενό διάδρομο και στη σκάλα μεταξύ πρώτου ορόφου και ημιορόφου, βρίζοντας σιγανά (για ευνόητους λόγους). Γίνονται παρέες, οι καλαμπουρτζήδες ελαφραίνουν το κλίμα με ιστορίες για… μπάτσους. Κάποιοι (λίγοι) έρχονται, πληροφορούνται τα καθέκαστα της ουράς και φεύγουν, γιατί δεν έχουν τόσο χρόνο στη διάθεσή τους. Θα χάσουν περισσότερο χρόνο συνολικά, αφού θα έρθουν άλλη μέρα. Αλλοι στέλνουν… αντιπρόσωπο να καθήσει στην ουρά και είναι συνέχεια στο τηλέφωνο: «Σε πόση ώρα υπολογίζεις;»

Μέσα στο περιβόητο Γραφείο 3, μία (αριθμός 1) αστυνομικός πρέπει να εξυπηρετήσει όλον αυτόν τον κόσμο. Οση ώρα περιμέναμε στην ουρά πεταγόμασταν ανά διαστήματα μέχρι την είσοδο του γραφείου για να δούμε αν λουφάρει. Πρέπει να πούμε ότι δεν την είδαμε να σηκώνει κεφάλι. Επαιρνε τα χαρτιά που της έδινε ο πολίτης, κοίταζε αν έχει πληρώσει το πρόστιμο (αυτό μόνο ενδιαφέρει τον Χρυσοχοϊδη), μετά σηκωνόταν, έψαχνε σε κάτι τεράστιες στίβες, έβρισκε τα αφαιρεμένα έγγραφα του πολίτη, επέστρεφε στη θέση της, συμπλήρωνε χειρόγραφα τα στοιχεία ταυτότητας του πολίτη σε μια φόρμα απόδειξης παραλαβής, του την έδινε να την υπογράψει και μετά του παρέδιδε άδεια, δίπλωμα, πινακίδες (αυτές τις έβρισκε από άλλη στοίβα), ό,τι του είχαν αφαιρέσει, για να αναλάβει αμέσως τον επόμενο.

Μιλάμε για καθαρά τριτοκοσμικές συνθήκες, για μια διαδικασία εξευτελιστική για τους πολίτες, για μια ταλαιπωρία ωρών και ημερών, για χάσιμο μεροκάματων και εργατοωρών γενικά. Δεν φτάνει που κάνουν σαφάρι για πρόστιμα, με καθαρά εισπρακτική λογική, υποβάλλουν κι από πάνω τον κόσμο και σε αυτή την ταλαιπωρία, πέρα από το πρόστιμο. Αφού ξέρουν ότι έχουν στήσει βιομηχανία προστίμων, γιατί δεν φρόντισαν τη διαδικασία απόδοσης των αφαιρεθέντων χαρτιών, ώστε να μη βασανίζεται και να μη χάνει τόσο χρόνο ο πολίτης;

Μάλλον θα πήγαινε πολύ να ζητούσαμε εφαρμογή της διαδικασίας άλλων ευρωπαϊκών χωρών που στέλνουν τα χαρτιά στο σπίτι του πολίτη με κούριερ (το κόστος το έχουν υπολογίσει ασφαλώς στο πρόστιμο). Θα μπορούσαν, όμως, να αποκεντρώσουν την όλη διαδικασία, ώστε να παραλαμβάνει κανείς τα χαρτιά του από το δήμο του τόπου κατοικίας του, αντί μια ολόκληρη Αττική να καλείται υποχρεωτικά στα κεντρικά της Τροχαίας. Θα μπορούσαν να έχουν μια αίθουσα παραλαβής με σειρά προτεραιότητας ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και με καθίσματα για να μην ξεροσταλιάζει τόση ώρα ο κόσμος, όπως κάνουν οι τράπεζες, τα ΕΛΤΑ και άλλες υπηρεσίες. Θα μπορούσαν, στην τελική, να ανοίξουν και το διπλανό γραφείο που είναι κλειστό και να βάλουν από δυο μπάτσους σε κάθε γραφείο, αντί να έχουν μια γυναίκα που εξαντλείται από την κούραση. Θα μείωναν έτσι το χρόνο στο ένα τέταρτο. Αντί για 2,5-3 ώρες θα περίμενε κανείς 35-45 λεπτά.

Οταν, όμως, μιλάμε για το υπουργείο Μπατσοκαταστολής, πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι οι ιθύνοντές του ηδονίζονται βασανίζοντας τον κόσμο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ αστική Δικαιοσύνη ξέρει να προκαλεί
Επόμενο άρθρο Ζορίζονται οι σιωναζιστές και οι αμερικανοί προστάτες τους

Σχετικά Αρθρα

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10

Κτήνη άλογα και αιμοβόρα, κοινώς ΜΑΤατζήδες

Καταστολή 10 Ιούν 2025, 20:10

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

Καταστολή 4 Ιούν 2025, 20:54

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

Καταστολή 30 Μάι 2025, 21:32

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

Καταστολή 23 Μάι 2025, 20:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση «τα δίνει όλα» στα πεδία των μαχών στη Γάζα

9 Ιούλ 2025, 21:10
Κόντρες

Zionista pantoflero

9 Ιούλ 2025, 19:24
Εργατικά

Νέα προσπάθεια συνδικαλιστικής και πολιτικής εξόντωσης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

9 Ιούλ 2025, 18:07
Αγροτικά

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

9 Ιούλ 2025, 18:00
Παιδεία

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

9 Ιούλ 2025, 16:51
Εργατικά

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

9 Ιούλ 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια

8 Ιούλ 2025, 23:13
Αγροτικά

Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεβρακώνεται ο... αδιάφθορος Μητσοτάκης

8 Ιούλ 2025, 20:51
Πολιτική

Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες

8 Ιούλ 2025, 18:15
Διεθνή

Ομολογούν τη νίλα στη Μπέιτ Χανούν οι σιωναζιστές

Περιμένουμε το βίντεο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

8 Ιούλ 2025, 18:02
Εργατικά

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

8 Ιούλ 2025, 12:59
Εργατικά

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

8 Ιούλ 2025, 12:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

Ημέρα πληθυσμών.

Ακτή Ελεφαντοστού, Νίγηρας, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Μογγολία: Εθνική γιορτή (1921).

Βέλγιο: Ημέρα Φλαμανδών.

1942: Αρχίζουν οι διωγμοί των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

1966: Επεισόδια σε συλλαλητήριο οινοπαραγωγών στη Θεσσαλονίκη, 128 πολίτες και 72 χωροφύλακες τραυματίες.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γραμματοκιβώτιο της οδού Νίκης (Αθήνα).

1994: Βόμβα στο κτίριο γερμανικής πολυεθνικής ασφαλιστικής στους Αμπελόκηπους (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo