Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μαρινακίες
  • Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!
  • Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος
  • Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο
  • Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Η δίκη-προβοκάτσια κατά του Κώστα Καλαρέμα θα πέσει στο κενό
Καταστολή

Η δίκη-προβοκάτσια κατά του Κώστα Καλαρέμα θα πέσει στο κενό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιαν 2023, 19:48

Αύριο, 18 Γενάρη του 2023 διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) μια νέα δίκη σε βάρος του αγωνιστή Κώστα Καλαρέμα. Η δίωξη κατασκευάστηκε  από την Ασφάλεια και αφορά υπόθεση του 2007! Τότε, έπεσαν μολότοφ στα αυτοκίνητα του Βουλγαράκη και της φρουράς του (ο Βουλγαράκης είχε εκδιωχτεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και είχε σταλεί στο υπουργείο Πολιτισμού).

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα (!), στις 4 Νοέμβρη του 2021, ο Κώστας Καλαρέμας κλήθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή για τις κατηγορίες «απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά σσυροή» και «έκρηξη». Τελικά, παραπέμπεται να δικαστεί μόνο για «απόπειρα έκρηξης». Δυο μέρες προτού εμφανιστεί στην ανάκριση, ο Κ. Καλαρέμας έστειλε στην ΕφΣυν επιστολή «dna μαγειρέματα και ιστορίες ομηρίας ή περί μιας ακόμα δίωξής μου». Την παραθέτουμε: 

«Εστω ότι έχουμε μια δικογραφία που ευθαρσώς περιλαμβάνει:

    • Την από 4-2-2009 Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών για μια σειρά από κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα στο σπίτι μου.
    • Την από 23-10-2012 Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης του Τμήματος Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών για μια σειρά από κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα (ξανά) στο σπίτι μου.

Ολα βαίνουν καλώς, οι εργαστηριακές πραγματογνωμοσύνες ουδέν αποδίδουν και τα χρόνια κυλούν.

Ωσπου, στις 15-5-2021 κάτι (;) συμβαίνει. Τότε μόλις το (γνωστό μας) Τμήμα Ανάλυσης Βιολογικών Υλικών αποφασίζει να ολοκληρώσει τη (γνωστή μας) Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης για τα κατασχεθέντα αντικείμενα-πειστήρια, μετά από έρευνα στο (ναι, ναι, σωστά μαντέψατε) σπίτι μου, στις 15-10-2020.
Και κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα στον χρόνο, πηγαίνοντας 14 χρόνια πίσω. Και τότε μόλις διαπιστώνει ότι το dna μου ταυτίζεται με αυτό που βρέθηκε σε κάποιο αντικείμενο, μετά από επίθεση με μολότοφ -στις 3-7-2007- στα αυτοκίνητα του Γ. Βουλγαράκη και της φρουράς του. Του Γ. Βουλγαράκη που είχε πρόσφατα μεταπηδήσει από το υπουργείο δημοσίας τάξης σε αυτό του πολιτισμού.
Ολως παραδόξως, πρόκειται για μια ταύτιση του dna που δεν είχαν δείξει ούτε η πραγματογνωμοσύνη του 2009, ούτε αυτή του 2012.
Καλούμαι στις 4 Νοέμβρη να απολογηθώ στον ανακριτή, αντιμετωπίζοντας τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της έκρηξης, κατηγορίες που μπορούν να με οδηγήσουν για αρκετά χρόνια στη φυλακή ή σε μια παρατεταμένη ομηρία μέχρι τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης.
Δεν έχω παρά (στωικά) να το δω κι αυτό σαν μια ακόμα μάχη σε ένα πόλεμο που εδώ και 37 χρόνια (από 15 χρονών μαθητής) συμμετέχω, έναν πόλεμο στον οποίο πάντα στάθηκα με την πλευρά των “από κάτω”, συντασσόμενος με το παλιό καλό όνειρο ενός κόσμου δίχως εκμετάλλευση και καταπίεση.
Και σε αυτό τον πόλεμο δεν τους χαρίστηκα ποτέ».

Δεν είναι πρώτη φορά που ο αστυνομικός και δικαστικός μηχανισμός κατασκευάζουν ενόχους αγωνιστές του αναρχικού χώρου με μοναδικό στοιχείο την ανεύρεση πλήρους ή μείγματος DNA. Πρόσφατα αθωώθηκε ο αγωνιστής Χ. Μαντζουρίδης που είχε κατηγορηθεί και είχε προφυλακιστεί για 14 μήνες για συμμετοχή σε ληστεία, με μοναδικό στοιχείο την εύρεση μείγματος DNA σε γεμιστήρα όπλου. Ηταν πολύ χαρακτηριστική η κατάθεση ενός μάρτυρα σεκιούριτι στο δικαστήριο. Κατέθεσε πως ο γεμιστήρας περισυλλέχθηκε πέντε ώρες μετά την διάπραξη της ληστείας και ενώ είχε μεσολαβήσει έντονη βροχόπτωση. Μέχρι τότε, το εύρημα ήταν «προστατευμένο» με ένα τελάρο από το σούπερ μάρκετ!

Στην περίπτωση του Κ. Καλαρέμα «βγάζει μάτια» το γεγονός ότι τον «ταυτοποιούν» 14 χρόνια μετά το γεγονός, ενώ είχαν το DNA του από πολύ παλιά. Επειδή πρόκειται για αγωνιστή εξαιρετικά «γνωστό» στους διωκτικούς μηχανισμούς, αυτή η χρονική αλληλουχία δεν «καταπίνεται» με τίποτα.

Πρέπει, όμως, να τονίσουμε πως ακόμη και σε περιπτώσεις που DNA επί ενός αντικειμένου που βρίσκεται στο χώρο που έγινε το συμβάν ταυτίζεται με το DNA του κατηγορούμενου, δεν αρκεί για να οδηγήσει σε καταδίκη. Χρειάζεται να υπάρχουν και άλλα στοιχεία για να θεμελιωθεί η αντικειμενική και υποκειμενική  υπόσταση του αδικήματος.

Αυτό δεν είναι δική μας υπόθεση εργασίας. Υπήρξε πρόταση εισαγγελέων Εφετών που οδήγησε σε αθωωτικές αποφάσεις Τριμελών και Πενταμελών Εφετείων Κακουργημάτων. Θα παραθέσουμε μόνο ένα εκτενές απόσπασμα από την απόφαση 3912/2012 του Ε’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με κατηγορούμενο τον αναρχικό αγωνιστή Σίμο Σεϊσίδη, στον οποίο τόσα είχε αποδώσει η κατευθυνόμενη «αντιτρομοκρατική» παραφιλολογία (οι επισημάνσεις δικές μας):

«Στις 3.5.2010 συνελήφθη ο κατ/νος Συμεών Σεϊσίδης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε αστυνομικό και από τα ενδύματα και από τα υποδήματά του λήφθηκαν δείγματα σάρωσης με εμφανή ίχνη αίματος, τα οποία κατά την εργαστηριακή εξέτασή του (ανάλυση πυρηνικού DNA) απέδωσαν γενετικό τύπο αίματος, που ταυτίζεται με τον γενετικό τύπο του αγνώστου ανδρός, που είχε προκύψει από το προαναφερόμενο πειστήριο (σκούφο), που βρέθηκε στο Π. Φάληρο (σχετ. η από 7.5.2010 έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης).

Κατόπιν αυτού του ευρήματος η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο αγνώστων δραστών και παραγγέλθηκε η διενέργεια συμπληρωματικής κύριας ανάκρισης, ενώ  διατάχθηκε η επανάληψη της ανάλυσης DNA ως και η διενέργεα σχετικής πραγματογνωμοσύνης από την Ιουλία Σκίτσα, Βιοχημικό, Διδάκτορα Υπεύθυνη Εργαστηριακής Ανάλυσης DNA της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών για να αποφανθεί σχετικά.

Η τελευταία στην από 31/1/2011 έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων: “ότι ο γενετικός τύπος των κηλίδων αίματος  που βρίσκονται στο πουκάμισο και στα υποδήματα του Συμεών Σεϊσίδη ταυτίζεται με το γενετικό τύπο του βιολογικού υλικού που απομονώθηκε από την εσωτερική επιφάνεια του σκούφου.

Η ανωτέρω έκθεση πραγματογνωμοσύνης, εκτιμάται ελεύθερα, η δε διαλαμβανόμενη σ’ αυτήν αξιολόγηση δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη, καθόσον η ανεύρεση γενετικού υλικού του κατηγορούμενου στο πιο πάνω αντικείμενο (σκούφο) δεν σημαίνει ότι αυτός ήρθε απαραίτητα σε επαφή με το αντικείμενο αυτό, διότι οι έμμεσοι τρόποι μεταφοράς του DNA με μορφή διάφορων βιολογικών υλικών είναι πολλοί λ.χ. με τον αέρα.

Επίσης η συλλoγή DNA με βαμβακοφόρο στυλεό (…) είναι τόσο μικρή, ώστε η ανάλυση της συλλεγείσας ποσότητας να μην είναι εφικτή με τη χρήση της κοινής μεθόδου ανάλυσης DNA με μικροδορυφόρους STR, υπάρχουν αντιρρήσεις για την εγκυρότητά της. Εξάλλου η εν λόγω έκθεση πειστικώς αντικρούεται από την τεχνική έκθεση της Αρτεμης Ρούμπου καθώς και την κατάθεση της εξετασθείσας στο ακροατήριο του παρόντος Δικαστηρίου μάρτυρος Ευγενίας Κολοβού.

Σημειωτέον, ότι ο κατηγορούμενος έχει αμετάκλητα αθωωθεί για την αποδιδόμενη σ’ αυτόν αξιόποινη πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικού (…)
Αποδείχθηκε ακόμη ότι οι δράστες της κρινόμενης ληστείας όπως κατέθεσε (…) φορούσαν μαύρες κουκούλες full face και δεν έγινε αντιληπτό από αυτούς να κρατούν στα χέρια τους κάποιο σκούφο ή άλλο αντικείμενο εκτός από πυροβόλο όπλο. Οι ίδιοι εξάλλου μάρτυρες δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του κατηγορούμενου τον ένα εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας.

Συνεπώς το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας και παράνομης οπλοφορίας που του αποδίδονται και πρέπει να κηρυχθεί ΑΘΩΟΣ».

Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης, το γενετικό προφίλ του Σ. Σεϊσίδη  ταυτιζόταν με το γενετικό προφίλ του βιολογικού υλικού που συλλέχθηκε από ένα σκούφο. Το δικαστήριο πήρε θέση για την έκθεση αυτή και είπε ότι εκτιμάται ελεύθερα, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι ο κατηγορούμενος ήλθε σε επαφή με τον σκούφο. Και δεν είναι σίγουρο γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι, έμμεσοι, για τη μεταφορά του βιολογικού υλικού. Το δικαστήριο βασίστηκε στις μαρτυρικές καταθέσεις που δόθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. Κανείς από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε τον Σ. Σεϊσίδη, ούτε είδε τους δράστες να φορούν ή να κρατούν σκούφο. Μ’ άλλα λόγια, εκείνο το δικαστήριο δε στηρίχτηκε μόνο στην έκθεση για το γενετικό υλικό, αλλά έψαξε να βρει και άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Δε βρήκε και αθώωσε τον Σ. Σεϊσίδη.

Εκτιμούμε ότι και η νέα προβοκάτσια σε βάρος του αγωνιστή Κώστα Καλαρέμα θα πέσει στο κενό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦιάσκο η χειμερινή σύναξις των βασιλοφρόνων
Επόμενο άρθρο Οι εκπαιδευτικοί πετάνε στα σκουπίδια τα ταξίματα του Μητσοτάκη για αυξήσεις

Σχετικά Αρθρα

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

Καταστολή 14 Ιούλ 2026, 20:13

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή 13 Ιούλ 2026, 12:27

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

Καταστολή 12 Ιούλ 2026, 09:19

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

Καταστολή 9 Ιούλ 2026, 10:35

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo