Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Salam…
  • Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα
  • Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Εκθέτουν σε κίνδυνο τον Δ. Κουφοντίνα: Ποιος δίνει τις εντολές;
Καταστολή

Εκθέτουν σε κίνδυνο τον Δ. Κουφοντίνα: Ποιος δίνει τις εντολές;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Οκτ 2021, 21:58

Γράφαμε το πρωί της περασμένης Κυριακής, ότι η διοίκηση των Φυλακών Δομοκού ζήτησε από τον Δημήτρη Κουφοντίνα να μαζέψει τα πράγματά του από το απομονωμένο κελλί, όπου ανάρρωνε μετά την απεργία πείνας, και να μεταφερθεί στην πτέρυγα. Δηλαδή, να βρεθεί σε συνθήκες συνωστισμού με περίπου 60 κρατούμενους, χωρίς ακόμη να είναι εμβολιασμένος ο ίδιος (με ιατρική σύσταση, όχι επειδή είναι… αντιεμβολιαστής) και χωρίς να είναι εμβολιασμένο το σύνολο των κρατούμενων και των φυλάκων (οι οποίοι, φυσικά, ζουν και κινούνται και εκτός φυλακής). Μιλάμε για κουρέλιασμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων!

Η συνέχεια είναι αποκαλυπτική του τρόπου που αντιμετωπίζουν τον πολιτικό κρατούμενο οι κρατικές αρχές. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η γενική γραμματέας (Αντ)εγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου, που δίνει τις διαταγές και απαιτεί να μην αφήνουν τον πολιτικό κρατούμενο «σε χλωρό κλαρί». Η ίδια Σοφία Νικολάου που στις 8 Οκτώβρη έλεγε στο TRT της Θεσσαλίας ότι ο Φουρθιώτης «είναι ένα επώνυμο πρόσωπο, οπότε έπρεπε να τοποθετηθεί και σε κατάλληλο κελί»! Σωστά, άλλο ο Φουρθιώτης, άλλο ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι νεοναζιστές που μεταφέρονται σε αγροτικές φυλακές χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις, και άλλο ο Κουφοντίνας.

Υπάρχουν, όμως, κάποια πράγματα που ξεπερνούν κάθε όριο και αποκαλύπτουν εκδικητικότητα στα όρια του σαδισμού.

Οταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας διαμαρτυρήθηκε ότι η μεταφορά του στην πτέρυγα θα τον εκθέσει σε σοβαρό κίνδυνο υγείας, οι υπεύθυνοι της φυλακής του απάντησαν υποκριτικά ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζει στο κελί του αναρρωτήριου, δεδομένου ότι σε διπλανά κελιά κρατούνται κρατούμενοι που βρίσκονται σε καραντίνα. Ομως, ο Κουφοντίνας δεν έρχεται σε καμιά επαφή μ’ αυτούς τους κρατούμενους, οι οποίοι παραμένουν συνεχώς στο κελί και βγαίνουν για λίγο στο διάδρομο όταν αυτός βρίσκεται στο προαύλιο, ενώ ο χώρος και τα αντικείμενα με τα οποία έρχονται σε επαφή οι κρατούμενοι που είναι σε καραντίνα απολυμαίνονται. 

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για έναν πολύ μικρό αριθμό κρατούμενων, υπό συνθήκες υγειονομικού ελέγχου, που δε δημιουργούν κανένα κίνδυνο. Αντίθετα, στην πτέρυγα υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατούμενων και αναγκαστικός συγχρωτισμός. Τι θα κάνει ο ανοσοκατασταλμένος Κουφοντίνας; Θα κυκλοφορεί όλη μέρα με τη μάσκα στο πρόσωπο, χωρίς και πάλι να είναι βέβαιος ότι εξασφαλίζει προστασία;

Η διοίκηση της φυλακής δεν μπορούσε να αντιτείνει τίποτα σε όλα αυτά τα λογικά επιχειρήματα. Ως τελευταία δική της γραμμή άμυνας, ζήτησε από τον Κουφοντίνα να υπογράψει ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την υγειονομική ευθύνη για την παραμονή του στο αναρρωτήριο, πράγμα που αυτός έκανε.

Φαίνεται, όμως, πως όταν έδωσαν ραπόρτο, στους «παραπάνω» δεν άρεσε καθόλου ο… συμβιβασμός. Ετσι, σήμερα το απόγευμα ο Δ. Κουφοντίνας διατάχτηκε εκ νέου να μαζέψει τα πράγματά του και μεταφέρθηκε στην πτέρυγα, όπου τοποθετήθηκε σε κελί των τριών ατόμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί του Δημήτρη Κουφοντίνα (Θοδωρής Σδούκος, Γενικός Ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, και Κατερίνα Ντουζέπη, Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ), που παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης της υγείας του (η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμα, καθώς έχουν εμφανιστεί αρκετές επιπλοκές), την προηγούμενη βδομάδα σύστησαν «αντιγριπικό εμβολιασμό και έναντι COVID-19 με mRNA εμβόλιο λόγω του παθολογικού Doppler αγγείων κάτω άκρων» και μεταφορά του σε πτέρυγα με μαζικό συνωστισμό μόνο εφόσον έχει προστατευθεί με διπλό εμβολιασμό και εφόσον γίνεται εντατική προσπάθεια αποκατάστασης για τα υπόλοιπα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. 

Στον Κουφοντίνα δεν έχει γίνει ακόμη ούτε η πρώτη δόση εμβολίου, γιατί στους κρατούμενους κάνουν το μονοδοσικό της Johnson, ενώ αυτός πρέπει να κάνει υποχρεωτικά mRNA εμβόλιο, όπως σύστησαν οι γιατροί, εξηγώντας τους λόγους. Επιπλέον, η διαδικασία αποκατάστασης της υγείας του (που έχει αρκετές πλευρές) δεν μπορεί να εξελιχθεί στις συνθήκες της πτέρυγας. Αρκεί να σημειώσουμε ότι κινείται με αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο πλέον αναγκαστικά αφήνει έξω από το κελί, γιατί με τρία άτομα μέσα δεν χωράει. Μέσα στο κελί χρησιμοποιεί αναγκαστικά Πι. Το κυριότερο, όμως, είναι οι κίνδυνοι από την covid-19 και τη γρίπη, λόγω του εξαιρετικά εξασθενημένου οργανισμού του.

Αυτά, όμως, είναι «ψιλά γράμματα» για τη Σοφία Νικολάου και τους υφισταμένους της στον Δομοκό. Μάλλον βλέπουν σε όλα αυτά μια ευκαιρία για να τον ταλαιπωρήσουν και να τον εκθέσουν σε μεγάλο κίνδυνο, που για να τον αποφύγει κατά το δυνατόν, θα υποστεί μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αφαιρώντας την ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου, πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουμε έναν κρατούμενο που έχει εκτίσει ήδη 19 χρόνια στη φυλακή και έχει θεμελιώσει δικαίωμα αποφυλάκισης υπό όρον. Δικαίωμα που του το αρνούνται, όπως αποδεικνύεται από τη μεσαιωνικής αντίληψης εισαγγελική πρόταση. Θέλουν να τον υποβάλουν σε κάθε είδους ταλαιπωρία και να τον εκθέσουν σε κάθε είδους κίνδυνο μέχρι την τελευταία μέρα παραμονής του στη φυλακή.

Του έκοψαν τις άδειες, τον άρπαξαν από την αγροτική φυλακή ψηφίζοντας ad hoc νόμο, παραβίασαν κι αυτόν ακόμα το νόμο τους, μετάγοντάς τον στον Δομοκό και όχι στον Κορυδαλλό όπως προέβλεπε ο «νόμος Κουφοντίνα», θέλουν να πάνε το δικαίωμά του στην αποφυλάκιση στα 25 χρόνια, αντί των 19 που προβλέπεται από το νομικό καθεστώς στο οποίο υπάγεται. Δεν αρκούνται, όμως, σ’ αυτά, αλλά προσπαθούν να του κάνουν τη ζωή μαύρη και μέσα στην καθημερινότητα της φυλακής, εφαρμόζοντας ό,τι διαστροφικό σκεφτούν.

Θα το ξαναπούμε: αυτές οι εκδικητικές συμπεριφορές αποτελούν τίτλο τιμής για τον κομμουνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Αν είχε υπογράψει τη δήλωση μετάνοιας που του ζητούν, αν τους είχε προσκυνήσει, θα τον περιέφεραν ως τρόπαιο. Ολοι οι υπόλοιποι, όμως, ως πολίτες του ελληνικού αστικού κράτους, θα ανεχόμαστε τον Μεσαίωνα, που τσαλακώνει κάθε έννοια αστικής νομιμότητας και μας δείχνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το ωμό καθεστώς εξαίρεσης σε βάρος του Δ. Κουφοντίνα;

Περιμένουμε, λοιπόν, και από όσους/ες απλώς ομνύουν στο όνομα της αστικής νομιμότητας, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για τις εκδικητικές συμπεριφορές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των εντεταλμένων οργάνων της, που φτάνουν μέχρι το σημείο της έκθεσης ενός κρατούμενου σε κίνδυνο ζωής, επειδή αυτός είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕτσι και ρίξει λίγο νερό παραπάνω…
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 14 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

Καταστολή 9 Οκτ 2025, 20:40

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 21:57

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

Καταστολή 16 Σεπ 2025, 19:31

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

Καταστολή 14 Σεπ 2025, 11:25

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo