14χρονος μαθητής κλεισμένος σε κελί στη ΓΑΔΑ!

0

Ενας 14χρονος μαθητής είναι κλεισμένος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ από την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή!

Αφαιρέστε όλα τα υπόλοιπα και κρατήστε μόνον αυτό: η προσωρινή κράτηση σε ανήλικους μικρότερους των 15 ετών απαγορεύεται! Ομως αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους διωκτικούς μηχανισμούς, δικαστικούς και αστυνομικούς. Ο συγκεκριμένος ανήλικος χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο για να σταλεί ένα τρομοκρατικό μήνυμα στους συνομηλίκους του.

Ανήλικοι ήταν όλοι οι συλληφθέντες στο μαθητικό συλλαλητήριο. Δεκαεφτά προσήγαγαν, σε οχτώ απήγγειλαν κατηγορίες. Πλημμελήματα και κακουργήματα. Με την κλασική μέθοδο. Η πορεία είχε ολοκληρωθεί με κάποια επεισόδια στο Σύνταγμα, όταν δόθηκε η εντολή για συλλήψεις. Ορμησαν και έπιασαν μερικούς στο σωρό. Κατά κανόνα τους έπιασαν σε μαγαζιά όπου κατέφυγαν κυνηγημένοι. Τους έβαλαν και μερικές τσάντες με καναδυό μολότοφ, που μάζεψαν από το δρόμο, και φτιάχτηκε η δικογραφία.

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε θα είναι η τελευταία. Το καινούργιο είναι ότι αυτή τη φορά έκλεισαν τόσες μέρες σ’ ένα κελί έναν 14χρονο, μέλος του 15μελούς του σχολείου του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: