Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πάντα προδοτική η στάση του εξουσιολάγνου νάνου της Ραμάλα
  • Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!
  • Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη
  • Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!
  • Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα
  • Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Φασιστικού τύπου καταστολή για πρόσφυγες και μετανάστες
Καταστολή

Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

Φασιστικού τύπου καταστολή για πρόσφυγες και μετανάστες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Νοέ 2019, 00:00

Πριν λίγες μέρες, ένα μωρό εννέα μηνών πέθανε από αφυδάτωση στη Μόρια.  Το γεγονός αποκαλύφθηκε από μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Μόρια, ενώ αφέθηκαν υπόνοιες (βεβαιότητα θα πούμε εμείς) συγκάλυψης του γεγονότος προκειμένου να μη λάβει διαστάσεις και ξανασχοληθούμε για πολλοστή φορά με το έγκλημα διαρκείας που διαπράττεται στα νησιά.
 
Την περασμένη Τρίτη, κρατούμενοι πρόσφυγες στην αυλή του Λιμεναρχείου της Ρόδου εξεγέρθηκαν, κατέλαβαν το κτίριο κι ανέβηκαν στην ταράτσα, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και τη μεταφορά τους σε δομές κατάλληλες για τη φιλοξενία τους.
 
Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας μαζί με τον υφυπουργό Αμυνας, απόστρατο στρατηγό Στεφανή ανακοίνωσαν ότι η Μόρια θα κλείσει και στη Λέσβο θα κατασκευαστεί κλειστό προαναχωρησιακό κέντρο χωρητικότητας 5.000+ ατόμων (στρατόπεδο συγκέντρωσης δηλαδή). Ο Στεφανής συνόδευσε την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου με ένα «μπουκέτο» φωτογραφιών. Οι μισές έδειχναν μερικές από τις άθλιες σκηνές στις οποίες «στεγάζονται» σήμερα οι πρόσφυγες πέριξ του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου της Μόριας και οι άλλες μισές έδειχναν οικίσκους-κοντέινερ με τάξη τακτοποιημένους (όπως στους καταυλισμούς των σεισμοπαθών).
 
Εδώ είμαστε τώρα, έλεγε ο Στεφανής δείχνοντας τις πρώτες φωτογραφίες, κι εκεί θέλουμε να πάμε, δείχνοντας τις δεύτερες φωτογραφίες. Και παρουσίαζε το σχέδιο μιας από τις «κλειστές δομές», δείχνοντας την κάτοψη: «Εδώ, βλέπετε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει τους διάφορους χώρους: Με το μπλε χρώμα, είναι οι χώροι διαμονής του προσωπικού, με το ροζ χρώμα, είναι οι χώροι που θα τρώνε. Υπάρχουν γήπεδα, υπάρχουν λατρευτικοί χώροι, υπάρχουν σχολεία. Και βεβαίως, υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις που αφορούν την παροχή νερού, πετρελαίου, τους βιολογικούς καθαρισμούς και βεβαίως οι χώροι ενδιαίτησης του προσωπικού, που θα λειτουργεί τη δομή αυτή».
 
Φωτογραφίες με συρματοπλέγματα και κονσερτίνα στην κορυφή (όπως στις φυλακές, όπως στην Αμυγδαλέζα) δεν έδειξε, βέβαια. Μόνο κάποια στιγμή του ξέφυγε ότι εκεί  «θα στρατωνίζονται» πρόσφυγες και μετανάστες. Το απέδωσε σε γλωσσικό ολίσθημα, λόγω της μακράς στρατιωτικής του θητείας. Δεν ήταν λάθος, όμως, κυριολεξία ήταν. Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης οι έγκλειστοι στρατωνίζονται, δε φιλοξενούνται. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η διαχείριση του προσφυγικού αφαιρέθηκε από τον παντελώς ανίκανο Χρυσοχοΐδη (μολονότι εξακολουθεί να έχει την κατά νόμο αρμοδιότητα) και ανατέθηκε σε έναν «σκληρό» απόστρατο, ο οποίος το αντιμετωπίζει ως ένα στρατιωτικό σχέδιο (μπορείτε να διαβάσετε όλη την παρουσίαση στο https://media.gov.gr/i-enimerosi-ton-politikon-syntakton-apo-ton-kyvernitiko-ekprosopo-stelio-petsa-20-11-2019/ για να αντιληφθείτε τη σκληρή τεχνοκρατική-στρατοκρατική αντιμετώπιση του Προσφυγικού).
 
Οπως εξήγησε ο Στεφανής, το νέο κυβερνητικό δόγμα αντιμετώπισης του Προσφυγικού συνίσταται στα εξής: α) αποτελεσματικότερη φύλαξη συνόρων με τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, β) επιτάχυνση διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλου, γ) λειτουργία κλειστών κέντρων σε νησιά και δ) άμεσες επιστροφές. Για να το σπάσουμε σε φραγκοδίφραγκα, που λέει κι ο λαός, αυτό σημαίνει ενίσχυση των συνοριοφυλάκων και της Frontex, μαζικές απορρίψεις αιτημάτων ασύλου, μετατροπή των δομών που υπάρχουν ήδη στα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου θα κρατούνται πρόσφυγες και μετανάστες και απελάσεις.
 
Πρόσφυγες και μετανάστες αντιμετωπίζονται ως μιάσματα, ως εχθρός. Οπως αναίσχυντα δήλωσε ο Πέτσας, «δεν μπορεί να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα, αλλά και διότι πρέπει να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν ή σκέφτονται να μπουν παράνομα στη χώρα, την ώρα που ξέρουν πως δεν δικαιούνται άσυλο. Να καταλάβουν -όπως τόνισε κατ’ επανάληψη ο Πρωθυπουργός- πως αν δώσουν τα λεφτά τους σε έναν διακινητή για να τους φέρει στην Ελλάδα, στο τέλος θα τα χάσουν»!
 
Ο Στεφανής περιέγραψε το ίδιο ως στρατιωτικό σχέδιο αποτροπής του εχθρού: «Βραχυπρόθεσμα, επαναφέρουμε τον έλεγχο και την ασφάλεια στις περιοχές που επηρεάζονται από την κρίση, ενώ μεσοπρόθεσμα, υλοποιούμε αριθμό δράσεων με σκοπό, όχι μόνο να επανέλθει η κανονικότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής του ελληνικού λαού, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες, ώστε να θωρακιστεί η χώρα, από παρόμοιες μελλοντικές απειλές,  δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτροπή»!
 
Μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ούτε απειλή για την ασφάλεια της χώρας αποτελούν ούτε την κανονικότητα στη ζωή του ελληνικού λαού έχουν διασαλεύσει. Ολοι αυτοί, μάλιστα, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πέρασμα προς τις ευρωπαϊκές χώρες. Είτε νόμιμα (αν αποκτήσουν χαρτιά, όπως δικαιούνται) είτε μέσω κυκλωμάτων διακίνησης (αν τους στερήσουν τα χαρτιά, όπως συμβαίνει). Το βάφτισμά τους σε απειλή για την ασφάλεια της χώρας και για τη ζωή του λαού είναι ένα φασιστικό δόγμα προπαγάνδας, που θα το ζήλευαν ο Σαλβίνι και ο Ορμπαν.
 
Διατυπώνεται ένα φασιστικό δόγμα (κατασκευή ενός ανύπαρκτου κινδύνου κι ενός ανύπαρκτου εχθρού) για να δικαιολογηθεί η κατασκευή των στρατοπέδων συγκέντρωσης και να καλλιεργηθούν ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα στον ελληνικό λαό. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ανακοινώθηκαν σ' αυτή τη φάση (θα υπάρξει και δεύτερη φάση) είναι πέντε, σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, συνολικής δυναμικότητας άνω των 18.000+ εγκλείστων. Εννοείται πως ο αριθμός θα μεγαλώσει, όσο θα αυξάνονται αυτοί που θα καταφέρνουν να φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί. Σίγουρα θα σπεύσουν να φτιάξουν και κάποια στη Βόρεια Ελλάδα (γι' αυτούς που περνούν από τα χερσαία σύνορα) και σίγουρα κάποια στην Αττική και γύρω απ' αυτήν.
 
Επειδή κάθε στρατόπεδο συγκέντρωσης χρειάζεται και τους δεσμοφύλακές του, ανακοίνωσαν την πρόσληψη 800 συνοριοφυλάκων στα νησιά (και 400 στον Εβρο). Στα νησιά οι συνοριοφύλακες θα ασκούν καθήκοντα δεσμοφυλάκων, γιατί δεν υπάρχουν σύνορα για να φυλάξουν. «Η κυβέρνηση δεσμεύεται να λάβει υπόψη την εντοπιότητα κατά τις αναγκαίες προσλήψεις στις Δομές/ΚΥΤ», είπε ο Πέτσας, κλείνοντας κουτοπόνηρα το μάτι στους δεξιούς των νησιών («μη φωνάζετε, γιατί κάποια παιδιά σας θα τα πάρουμε στη φύλαξη»). Ανακοίνωσε και τη δημιουργία Ειδικού Ταμείου με «προίκα» 50 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των Δήμων «που θα επιβαρυνθούν από τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών», ενώ ο Στεφανής είπε ότι «έχουν ήδη διατεθεί, από την 8η Νοεμβρίου, 14 εκατ. ευρώ, ως πιστώσεις για την αγορά υλικών».
 
Η ΕΕ δε θα έχει κανένα πρόβλημα να χρηματοδοτήσει αυτή τη φασιστικού τύπου διαχείριση του Προσφυγικού, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την αθλιότητα και την άγρια καταστολή. Ο ελληνικός λαός είναι που δεν πρέπει να δεχτεί να αντιμετωπίσει ως εχθρούς ανθρώπους ξεριζωμένους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Δεν πρέπει να δεχτεί να γεμίσει η Ελλάδα με στρατόπεδα συγκέντρωσης, στίγμα για την Ιστορία μας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

Προβοκάτσια (1)
Επόμενο άρθρο

Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

Scripta… Verba…

Σχετικά Αρθρα

Αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, που απειλούνται με διαγραφή

Καταστολή 27 Οκτ 2025, 18:45

70 καθηγητές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Στο πλευρό των φοιτητών μας που δικάζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και απειλούνται με διαγραφή

Καταστολή 27 Οκτ 2025, 08:14

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

Καταστολή 23 Οκτ 2025, 20:33

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

Καταστολή 22 Οκτ 2025, 14:50

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

Καταστολή 16 Οκτ 2025, 10:48

Tα ΜΑΤ έζωσαν τα Προπύλαια

Συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία ενάντια στα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών

Καταστολή 13 Οκτ 2025, 11:53
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πάντα προδοτική η στάση του εξουσιολάγνου νάνου της Ραμάλα

30 Οκτ 2025, 17:35
Πολιτική

Φασίστες στην παρέλαση της 28ης Οκτώβρη!

Τι δουλειά είχε η ακροδεξιά «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία» στη στρατιωτική παρέλαση;

30 Οκτ 2025, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2025, 00:01
Εργατικά

Απλήρωτοι εκπαιδευτικοί στην Ιόνιο Σχολή: «Δεν αντέχουμε άλλο»!

24ωρη απεργία αύριο 30/10

29 Οκτ 2025, 21:24
Διεθνή

Γάζα: Συνεργός στο νέο σιωναζιστικό έγκλημα η λεγόμενη διεθνής κοινότητα

29 Οκτ 2025, 20:21
Εργατικά

Πειθαρχικά και διώξεις σε όποιον αντιστέκεται – Η Χρύσα Χοτζόγλου πίσω στη δουλειά, ενάντια στις διώξεις όλοι μια γροθιά

29 Οκτ 2025, 18:59
Κόντρες

Αυτή είναι η «μοναδική δημοκρατία» τους

29 Οκτ 2025, 15:16
Διεθνή

Γάζα: Η ζωή συνεχίζεται με αισιοδοξία, παρά τον πόνο και τα βάσανα, από ένα λαό πάντα ακλόνητο (videos)

29 Οκτ 2025, 12:40
Αγροτικά

Ιταμές απειλές των καπιταλιστών του τουρισμού προς τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της Κρήτης

29 Οκτ 2025, 11:42
Εργατικά

Να γυρίσει η Χρύσα στο σχολείο της, να νικήσει το δίκιο

30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης για την αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

29 Οκτ 2025, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Οκτώβρη

29 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Η 28η Οκτώβρη του 1940 και η στρατηγική ιδιοφυΐα του Νίκου Ζαχαριάδη

28 Οκτ 2025, 11:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Οκτώβρη

28 Οκτ 2025, 00:01
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, που απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 18:45
Πολιτική

Kίνητρα στην αστυνομία για να κόβει αβέρτα πρόστιμα-χαράτσια του ΚΟΚ

27 Οκτ 2025, 18:40
Κόντρες

Βορίδης: Μια ζωή φασίστας

27 Οκτ 2025, 12:04
Καταστολή

70 καθηγητές Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Στο πλευρό των φοιτητών μας που δικάζονται με τον νέο νόμο για τα ΑΕΙ και απειλούνται με διαγραφή

27 Οκτ 2025, 08:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Οκτώβρη

27 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαλίλ Αλ-Χάγια: Αυτά συμφωνήσαμε, αυτά διαπραγματευόμαστε

26 Οκτ 2025, 21:15
Διεθνή

Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος προς Τζέι Ντι Βανς: Είσαι συνένοχος στη γενοκτονία

26 Οκτ 2025, 10:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

Ημέρα ορθοπεδικών νοσοκόμων.

1944: Η Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται από τη ναζιστική κατοχή.

1945: Ενας νεκρός και δέκα τραυματίες στη συγκέντρωση για την πρώτη επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (χτύπημα από οπαδούς της δεξιάς).

1957: Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Ινδονησίας Σουκάρνο με χειροβομβίδα, επτά νεκροί.

1967: Βόμβα στην οδό Καραγεώργη Σερβίας.

1972: Νόθες φοιτητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη με αποχή της πλειοψηφίας, διαδήλωση εκατοντάδων φοιτητών στο κέντρο της πόλης και συμπλοκές με την αστυνομία.

1980: Βόμβα καταστρέφει υποσταθμό διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην «Ψυγεία Ελλάδος ΑΕ» (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    17Ν
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Εφετείο 17Ν
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    ΕΛΑ
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Ποιοι είμαστε
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Επικοινωνία
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Όροι χρήσης
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Ποιοι είμαστε
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Επικοινωνία
  • Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για δεκάδες χιλιάδες

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo